Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 18:58:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на velvet - 29.05.2010  (Прочетена 64541 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: май 19, 2010, 20:54:01 »

Да ви кажа, вече взе да ми писва от тази подготовка. Не знам дали съм се изнервила, но наистина ми идва в повече cray
Ето, преди малко пак се скарахпме с майка ми по телефона, а като цяло се разбираме много добре. Проблемът тръгна от това, че тя много искаше да осигури ракията за сватбата. Тъй като имаме близки в Кортен, те ни съдействаха и взехме наистина хубава ракия. После и възложих задача да намери бутилки. Няколко пъти я притисках за тях - че става късно, ала бала...Събра ги. Сега обаче не можем да намерим самозалепваща хартия, от по-дебелата, за етикетите, които знаете, че си направихме сами. И затова половинката предложи майка му да съдейства да вземем готова ракия от мястото, от където ще е и виното. Ще ни направят етикетите по найшия проект. Като стана дума тази вечер с майка, тя се вкисна. Каза ми да правя каквото искам. Как сме щели да дадем сега още едни 200-300лв за ракия, при положение, че тя така се постара. Не че не е права, но...Писна ми от нерви и от недоволство. Всеки иска на неговото да стане. Обясних и че не сме искали така да стане, че просто времето накъся и няма за кога да търсим. Тя: Добре, добре, прави каквото искаш. Помълчахме си и накрая приключихме разговора. И на мне ми е съвестно, че така се получи. Не съм искала "да плюя" на усилията и, но какво да направя като нямам сили и време да търся варианти за етикетите. А самата фирма за алкохола не върви да и дадем наш алкохол и тя просто да го бутилира и да сложи нашите етикети. Нормално е да искат да се бутилира техен алкохол.

Не знам. Лутам се вече между това другите да се чувстват добре и това, че искам да ми са махнат нещата от главата. Колкото по-малко време остава, толкова по-напечено е.

За капак, днес съм с температура и се разболявам. Сега взимам мерки, но се чувствам ужасно.
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: май 19, 2010, 22:23:36 »

Виж сега, обади се утре на майка ти и и кажи, че ще пробвате пак да намерите хартия за етикетите, ние много лесно намерихме от някаква книжарница (бяло фолио за залепване), и ние правихме етикети. Имай предвид, че тя е по-изнервена и притеснена и от теб!!! Майките са така.
А при тази луда подготовка едва ли има някой на който да му издържат нервите, и ние накрая бяхме луднали много и аз се питах за какво ли ми е всичко това и си отговорих: "Заради роклята!!!"  pleasantry Кога друг път ще облечеш такава рокля?  yahoo
А мъжа ми като наближи сватбата и всеки ден нещо се правеше (и то основно от мен) една сутрин възкликна: "Повече никога няма да се женя!" И дано да е така де!
Та всички се изнервят, още малко стискай зъби и на самия ден само купон!
Лошото в БГ е, че не разполагаме с много пари, агенциите са доста скъпи или неможеш да им се довериш за всичко и булката го отнася. Помня, че дори последната вечер нямаше почивка, разпределях нещата за риталната, за църквата, кой какво ще носи накъде, кой ще плати доставката на тортата, какво ли не, луда работа.
Сватбата мина чудесно, но все пак съм на мнение, че на чужда сватбае по-готино, правиш си каквото си искаш и никой с нищо не те занимава! smile
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: май 19, 2010, 22:31:47 »

Без да се разболяваш-взимай мерки(или мярки-100гр ракийка напр.).

Не знам какво да те посъветвам за етикетите-каква е тази хартия,все някоя съфорумка ще е ползвала подобна.Кажи какви са ти изискванията и аз ще потърся.
След като вече се е потрудила майка ти е хубаво да си ползвате ракийката.
В най-хубавия ни ден родителите искат всичко да е перфектно за нас и полагат усилия за това,макар понякога нашите разбирания да не се покриват с техните.

Погледни по ведро на нещата-всичко ще се нареди! give_rose
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: май 19, 2010, 23:12:58 »

Благодаря ти, Додо, за предложената помощ. Ние обаче вече поръчахме другата ракия. На милото майка му много я е шубе да не вземем да останем без... nea Та е поела инициативата, а аз не бях там, когато са говорили. Днес е отишла и я е поръчала. То и тя за добро го прави, ама пусто...

Можеше да питаме в Orange или някоя печатница да ни разпечатат етикетите, но вече е късно. В Офис 1 нямаха и казаха, че са поръчали, но все още никой не я им е доставил...

Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
Публикации: 542

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: май 20, 2010, 08:05:31 »

velvet   ние самозалепващата хартия за етикетите си я купихме от Метро, така че може да провериш и там, но май вече е късно sad
Това, че всички сте изнервени е нормално. И при нас седмицата преди сватбата всички се бяхме изнервили и спорихме за всевъзможни дреболии, но явно при всички е така. Още малко остана и после ще забравиш всичко и ще ти остане спомена само от прекрасното изживяване на вашата сватба blum
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: май 21, 2010, 14:08:44 »

Благодаря ви на всички give_rose Оправихме се с майчето. На следващата вечер като се чухме тя ми се извини и ми обясни, че е много притеснена и затова реагира така дребнаво. Единодушно стигнахме до извода, че е най-важно да сме живи и здрави все пак smile А и и предадох казаното от Миро, че тази ракия ще се пие за къде по-хубави поводи от тук нататък blum

Така, сега по другите въпроси. Днес поръчахи бутониерите за мъжете и гривнички за жените, но за най-близките само. ще бъдат от бели т.нар маргаритовидни хризантеми. Поръчах си и цвете за косата - малък бял гербер, не знам, но тома си представих на мен и затова го избрах. Също така купих и сатенена тъмночервена лента за букета, която да се вее надолу. Че нямах вяра дали ще сложи такава, каквато искам.
Оставих си обувките, за да им залепят отдолу едни тънички гумени подметки, против хлъзгане.
Боядисах си косата.

Сега отивам да шетам малко.

Активен
Didkata1984
Сватбар
Публикации: 237

« Отговор #126 -: май 21, 2010, 14:29:05 »

Герберите са любимите ми цветя, обожавам ги. Та във връзка с прическата и аз казах на моята фризьорка за гербер в косите, но тя каза, че били прекалено големи ....
И все пак ти ще кажеш как е с такова цвете в косите  Wink  good
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: май 21, 2010, 14:35:51 »

Ами, Дидка, то има и малки. Онези големите наистина не стават. Аз говоря за гербер с диаметър 6-7 см приблизително smile Огледай по цветарските и ще ги видиш good
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: май 21, 2010, 14:38:07 »

Didkata1984, има мини гербери.  girl_wink
Предполагам и Velvet ще използва такъв.  Girl_hide Curtsey
Velvet, поздравления за тейбьл картичките - много красиви са се получили.  Bravo
А цветята от теибьлките - герберчета ли са?  Girl_hide

* ist2_5447353-white-gerbera-xxl.jpg (37.29 KB, 380x361 - видяно 2086 пъти.)
« Последна редакция: май 21, 2010, 15:08:12 от lunno momiche » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #129 -: май 21, 2010, 23:05:43 »

Ами честно казано, не съм сигурна, Лунно момиче blush По-скоро ми приличат на анемонии, но кой знае... smile Аз държах да са с флорален мотив, който присъства навсякъде в сватбата. Другото няма значение.
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: май 22, 2010, 05:36:04 »

Velvet, страхотни са!  Bravo
Няма значение какви са цветята - аз само от любопитство попитах.  girl_wink
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: май 25, 2010, 11:44:59 »

Вчера платихме сватбената торта, която ще е едноетажна, само за разрязването, мини тортичките, кумската торта (която ще представлява кошница пълна с маргаритки) и пилето. Те ще ни ги закарат до ресторанта, което е много удобно за нас, и без това ме е страх да не забравим някъде нещо, а така облекчавам и близките.
Говорих и с М. Тайлър за ластичната пола под роклята. Ще ми я пратят с куриер най-късно утре.
Днес трябва да се видим с водещата и ДЖ, както и с жената за украсата на колата. А, даа, и с координаторката в ресторанта - да и дадем разпределението на гостите.
Трябва да си запазя и час за маникюр, педикюр и поставянето на миглите. И до църквата ще ходим днес. Което ме навежда на мисълта, че трябва да отидем и да купим виното за там също.
В процес на надписване на благодарностите на плейс картичките съм. Пиша на ръка, с тънкописец. Ще покажа, когато са готови.
Междувременно пускам перални в несвяст, защото ден след сватбата заминаваме за Корфу и трябва като се върнем да сме готови и за работа, няма как...
Направихме и списъка с песни, който да дадем на ДЖ.
Днес и обувките ми трябва да са готови. И тях трябва да взема. Както и да минем през фризьора ни да покажа някои снимки, че при мен настъпи промяна в желанието за прическа - не голяма, но все пак. А и Миро трябва да се подстриже.

Това, което малко ме тревожи е прогнозата за времето в събота. До петък ще е идеално едва ли не - топло и слънчево. А в събота - топло, но облачно, с вятър, дъжд и възможни градушки, ПАК. Ми не е честно. А аз не съм предвидила връхна дреха.

Другото, което се чудя. След като ще ходим в Корфу, а не съм си сменила личната карта, дали ще имам проблеми? crazy Предпочетох сякаш да не си я сменям сега, че и без това нямам време и по опашки да вися. някъде тук из форума бях чела, че е достатъчно да си направя копие на акта за граждански брак. Дали ще свърши работа? Дайте ми съвет, моля ви give_rose

А освен всичко, почти перманентно имам главоболие и съм на хапове. Ужасно е значииии...

Айде, спирам да се обяснявам, че ще се подготвям и излизаме по задачки. До скоро!
« Последна редакция: май 25, 2010, 11:48:35 от velvet » Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: май 25, 2010, 17:26:57 »

velvet, мила, това за личната карта ти е най-малкия проблем. Ти, ако една седмица след сватбата попиташ дори в ритуалната зала дали си женена никой няма да знае. Те, документите, докато стигнат по водосточната тръба до граничарите децата ви вече ще са в университет. Пък и, ако не се лъжа, най-рано процедурата по смяна на документите може да започне седмица или две след подписването. Както и да е, никой няма да знае, че си със сменена фамилия ако ти не си кажеш, че документите ти са за смяна. Просто ти навсякъде фигурираш със сегашните си документи и повече смут би настъпил ако покажеш нова лична карта и стара шофьорска книжка, отколкото старите документи. Споко, човече, и много усмивки good
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227

« Отговор #133 -: май 26, 2010, 09:40:44 »

Мисля, че velvet имаше предвид, дали е задължително да е с документи "от нов вид"   angry от тези с биометричните данни и т.н, или?
Ако имаш валидни документи от тъй наречените стари, няма проблем, на какви опашки ще висиш точно сега, когато имаш толкова на главата, забрави - все пак Гърция е EU, така че имаш избор с какъв вид личен документ да минеш границата, надявам се имаш валиден поне един  Wink А за нова фамилия ти е последната грижа доколкото разбирам. Реално ако на всичките ти документи фигурира едно и също име за представителите на реда това си ти, хич няма да знаят дали това ти е моминското име или новото.

И velvet - в тези последни дни си сложи приоритети мила, и си позволи да пропуснеш нещо, което е на второ или трето място, тази твоя работа и колежка... - за 3 дни няма да се срине света ако сложиш служебните задължения на пауза или поне забавен кадър, щади се! Много от нас имаме свойството да искаме да свършим всичко еднакво добре и перфектно, но това води до нашето изтощение и вгорчава резултата. Надявам се за теб да успееш да намериш някакъв баланс последните дни.

И не забравяй да се забавляваш на заветния ден Wink
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: май 26, 2010, 14:19:02 »

Много ви благодаря!  give_rose

Аз, слава Богу, вече съм в отпуск, и добре че съм! Толкова неща има да се свършат последните дни.
Днес се срещнахме с фотографа, обясних му, че искам по-..спонтанни и НЕнагласени снимки, уловени моменти и т.н. Успокои ме, че на тях ще наблегне, както и че има нов, по-добър обектив, така че снимките щели да станат страхотни! Уговорихме се за адреси, плащания, ала бала...
Купих малко козметика за майка ми, която ще гримирам аз вкъщи. Поръчах 2 големи и 1 малка пити - в събота предиобед ще ги вземат. Половинката е с нова прическа и се разбрахме с фризьора какво искам да промени в моята за в събота. Остана да занесем кръщелните в църквата (вчера имахме един инфарктен момент, защото не можехме да намерим кръщелното на милото, а няма време вече). Добре че все пак се намери girl_impossible
Тази вечер ни е срещата и с ДЖ и водещата.
Това е. Утре само разпределяме в кутии и кашончета кое е за църквата, кое - за ресторанта. Ще напомним на близките ни кой за кое отговаря и вечерта - релакс и ароматна вана.
В петък имам запазен час по обяд за маникюр, педикюр и мигли и после...при майка ми smile
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: