Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 20:08:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 10
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 10 (Прочетена 168033 пъти)
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Отг: "Покупки за бебето и детето" 10
«
Отговор #330 -:
май 18, 2010, 18:05:20 »
Цитат на: krisssy в май 18, 2010, 13:00:51
Мами,можете ли да ми препоръчате матрак за креватчето?
Ние купихме на Коско с кокосови влакна, многосъм доволна и на него му е удобно!
Не беше скъп, но не помня точно колко беше
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #331 -:
май 18, 2010, 18:15:56 »
нашето кенгуру е на Jane много съм доволна, единсвено в него Симона заспива без никакво мрънкане, както си гледа и клюкари и заспива... инъче навсякъде другаде пищи..
нашия матрак е Магнифлекс, доволна съм за сега, то незнам и какво да не съм доволна де, като цяло не сме имали проблеми но ние само от няколко месеца го ползваме все пак.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #332 -:
май 20, 2010, 12:43:22 »
Момичета, може ли малко помощ. Избираме какви биберони и шишета да купим. Ако ползвате с антиколик система, доволни ли сте, има ли смисъл на практика тази "екстра" или да си бъдат нормалните шишета, кои фирми-производители препоръчвате? Също така за бибероните - каучук или силикон? Объркването ми идва от това, че като вляза в някой магазин, консултантите си препоръчват стоките, на които са основен вносител и пооплюват другите марки или направо ги подценяват като кажат - "Тези въобще не стават" и примерно посочват Авент, които пък забелязвам, че много се купуват
Също за каучука, нали е естествен материал, а всичко максимално естествено е за предпочитане, консултантите обаче казват, че бързо се износват и няма смисъл въобще да ги купуваме
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #333 -:
май 20, 2010, 12:56:13 »
Катинка
, гледай шишетата, ако са пластмасови, да са без бисфенол. Иначе, бибероните на шишето и тези на залъгалките да са от една материя (напр. всичко от каучук или всичко от силикон, понякога бебчетата ги отхвърлят, когато са от различни материи). Вече кое от двете ще предпочетеш ти, е въпрос на лично мнение.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #334 -:
май 20, 2010, 13:08:56 »
Kате
не се износва чак толкова каучука, ние сме с каучукови злъгалки иначе бибероните на шишетата ни са силиконови
За антиколик-системата нямам никакви отзиви от никъде
Активен
Данитка
«
Отговор #335 -:
май 20, 2010, 13:26:54 »
В никакъв случай не бих ти препоръчала шишетата на АВЕНТ
Отварт!
Ние ползваме тоест ползвахме само тях(в момента само 1 за мляко) и мога да кажа,че по кофти няма.Разтичат се на няколко дни и е някакъв ад под небето.Залъгалките(силиконови),които ползвахме пак бяха на АВЕНТ и с тях проблеми не сме имали,както и помпа за кърма(която е страхотна),но шишета,магически чаши са пълен боклук!Общо взето е това.Аз много исках да сменям по едно време,но диването отказваше да пие от всякакви други,докато беше по-малка,та имам запас от всякакви и най-доволна съм от НУК(за по-малко бебе) и НУБИ(за по-голямо дете).Ако решиш да купуваш от дадена марка шишета или залъгалки заложи и 2-те да са на една фирма и да са или каучукови или силиконови
,сега за 2-рото дете определено ще заложа на НУК,после НУБИ.Дано съм помогнала
Активен
gostenka_82
«
Отговор #336 -:
май 20, 2010, 13:32:13 »
Дани
, сестра ми е с шишетата на Авент, няма никакви проблеми. Изобщо не протичат от никъде, не знам дали са същите де, най-обикновено пластмасово шише, но нито веднъж не е протекло, а тя ги ползва много.
Активен
Данитка
«
Отговор #337 -:
май 20, 2010, 13:38:33 »
Цитат на: gostenka_82 в май 20, 2010, 13:32:13
Дани
, сестра ми е с шишетата на Авент, няма никакви проблеми. Изобщо не протичат от никъде, не знам дали са същите де, най-обикновено пластмасово шише, но нито веднъж не е протекло, а тя ги ползва много.
Да пластмасови са и ние много ги ползвахме.Около мен доволни няма
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Никога не е късно да постъпиш правилно!!!
«
Отговор #338 -:
май 20, 2010, 13:45:17 »
Аз съм с Нук от начало и шишета и залагалки - силикон. Още от болницата си свикна на силикона и аз реших да си е с него. Инъче знам че каучука е малко по мек и за това за съвсем новородени е по добрия вариант,но пък някой после не искат да смучат от силикон, незнам то си е въпрос на мнение. Освен т ова и аз съм чувала че каучука по често се сменя защото по лесно се износва ако може така да се каже, но дали е така незнам.
Аз примерно бях навита да купя на Бебе конфорт шиеша и биберони, но тук в Пловдив се предлегат на много малко места, и реших че не ми е в интереса всеки път да се чудя от къде ще си купя резерви.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #339 -:
май 20, 2010, 16:07:58 »
Кате
, ние също минахме през няколко вида и като цяло изводите ми се свеждат до следното:
1. никога повече шишета на Авент и на B-free
2. има полза от антиколик системата, но зависи на коя фирма - доволна съм от шишета антиколик на Чико (лесни за поддръжка) и на Lindam (но мен ме заболяваше от тях ръката, защото трябва да натискаш едно копче докато бебето суче, а и са малко по-времеемки за почистване)
3. по отношение на материала - предпочитам каучука - да, по-често се сменя, но ако се спазват хигиенните правила, всяка биба/залъгалка би следвало да се подменя на 2 месеца. Препоръчвам каучуковите залъгалки на Чико, защото целите са мекички и бебето докато спи не му се отпечатват на бузката например, а и ги водят , че не изкривяват захапката
Откарахме с тях до 1,6 г. Иначе сме ползвали и каучукови, и силиконови беберони за шишета в зависимост от консистенцията, която давах - от каучука водата течеше много силно, но за мляко бяха идеални
.
Активен
Вероника
«
Отговор #340 -:
май 20, 2010, 16:18:43 »
Набързо ви изчетох - мнения всякакви
Аз пък съм много много доволна от шишетата на Авент и
не
доволна от Нук
Скоро ги смених защото с нук беше ужас с таяупка отгоре Габи ао засмуче и чак вакуум прави.
С новите Авент съм пес - много са готини и не текат. Аз храня само със шишета. За залъгалките -Габриела сама си хареса на Авент и вече имам 5 сигурно
Иначе имаше да избра измежду Чико каучук и 2 на Нук и още няква ама неги одобри
Катее
най-добре сама си прецени пиле.
То като гледам не можем да ти помогнем, всеки е намерил най-доброто за него си
Няма начин ще пробваш и ще видиш
«
Последна редакция: май 20, 2010, 16:21:22 от Вероника
»
Активен
gostenka_82
«
Отговор #341 -:
май 20, 2010, 16:27:04 »
Цитат на: Данитка в май 20, 2010, 13:38:33
Около мен доволни няма
Цитат на: Harmonia в май 20, 2010, 16:07:58
1. никога повече шишета на Авент и на B-free
Не знам, на сестра ми шишетата не протичат, относно това с дупките и колко бързо тече течността не знам, идея си нямам. Но тя е много доволна от шишетата на Авент. Обяснявам си го с това ,че сигурно има и качествени и по-некачествени партиди.
Относно НУК - не беше недоволна, нещо дупката не й харесваше, такова са й давали в болницата.
Кате
, каквото и да вземеш, не взимай много, като бройки, може да не ти хареса и да го смениш.
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #342 -:
май 20, 2010, 16:45:55 »
Мисля, че си е индивидуално и зависи детето какво ще предпочете. Ние сме били само на каучук, кривото шише на Чико, незнам дали от него, но колики не сме имали и мисля сега пак на него да заложа и на Чико като марка и за по-късно бибероните на Нук
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #343 -:
май 20, 2010, 17:27:06 »
Не сме много от полза маи повече объркване внесохме
Аз бях с Авент няма проблем никакъв, не че сам ги ползвала кои знае колко защото Тиа беше на кърма до 1г.и 1м. с моите лимонки да се ненадяваш
Но каквото и да избереш мила, взимаи по едно колкото да опиташ , а за дилемета силикон или каучук .....нямам мнение ние бяхме със силикон , Тити така и не прие бибероните залъгалки и още в 6м. пиеше от чаша!
Късмет !!!!
Активен
КатиНка
«
Отговор #344 -:
май 20, 2010, 17:51:04 »
Честно казано момичета, много се радвам, че получих толкова много мнения. Не се обърках, а напротив
Ще взема само едно шише за начало, за марката още мисля, но имам насоки. А после каквото бебо покаже като желание. И ще взема каучук, да бъдем максимално близо до всичко естествено, ако нещо не ни пасне, ще сменим и готово
За Авент се изненадах, те са от доста препоръчваните, но днес си говорих и с приятелки, които ги ползват, те също споделиха, че текат
Явно има нещо, дали от партида, дали самия производител нещо е изпуснал, не знам, но оплаквания има.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...