Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 00:52:48

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 171838 пъти)
 
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #15 -: март 18, 2010, 15:45:20 »

Дени, аз правя чийзкейк по рецептата на gucci - http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=18050.30, само че със сирене маскарпоне. Става страшно бързо и е много вкусен. Досадно е само трошенето на бисквитите, ако нямаш кухненски робот или нещо подобно с приставка за трошене/ разбиване.

Огромно благодаря, rozovka!  Bravo danceg good
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: март 18, 2010, 21:34:23 »

Една бърза и лесна рецепта за Панна Котта от мен  girl_wink

Панна Котта с шоколад:

400 мл сладкарска сметана
250 мл прясно мляко
1 пак желатин
60 гр захар
1 ванилия
150 гр шоколад (по избор)

Варим сметаната и  млякото. Разтваряме желатина на водна баня и го прибавяме към сместа от сметана и мляко и добавяме захарта и шоколада. Когато стане еднородна смес, я прецеждаме и наливаме в купички, които слагаме в хладилника. Когато сервираме, вадим купичката от хладилника, потапяме в топла вода и обръщаме в чиния. Гарнираме с шоколадов топинг.

А утре мисля да направя чийзкейка на Гучи, звучи доста вкусно  Girl_hide
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 510


Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!


Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: март 23, 2010, 12:22:25 »

Момичета някоя от вас правила ли е сладкиш подобен на този : http://www.tialoto.bg/recepti-deserti/2010/03/22/damski-kapriz.10508
Интересува ме като се запича накрая тези белтъци как да разбера че са готови ( никога не съм првела целувки но знам че е голяма тънкост да уцелиш кога са готови )  crazy предварително мерси  give_rose
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #18 -: март 23, 2010, 12:49:17 »

cvety_p това ми е любимият сладкиш. Прави се много бързо и лесно, а резултата е чудесен.  girl_wink
Аз го правя с 4 яйца, за белтъците няма никаква тънкост, както и да ги разбиеш при запичането на сладкиша просто трябва да порозовеят.
Аз лично ги разбивам около 20 мин. на ниска скорост на миксера. Запичам на горен реотан на 150 градуса.
Сладкиша  е много бърз, правя го почти всяка събота smile
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 510


Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!


Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: март 23, 2010, 13:47:44 »

Благодаря ти мимка  give_rose още тази вечер ще се пробвам и ще се похваля после  smile
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #20 -: март 23, 2010, 14:16:16 »

Цвети, сигурна съм, че ще стане girl_wink
После да споделиш smile

А сега и аз да питам, някой знае ли как се прави коприва с ориз?
Аз много обичам, но милото не хапва и досега все майка ми е готвила това ястие. А днес се сдобих с малко коприва и мисля да си я приготвя с кафяв ориз, ама незнам как????
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 510


Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!


Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: март 24, 2010, 10:03:39 »

mimka, направих сладкиша много вкусен стана като изключим, че нещо не успях да се справя с тия белтъци  crazy разбих ги на сняг, сложих сладкиша обратно във фурната на 150 градуса на горен реотан, станаха розови, извадих сладкиша белтъците си бяха както трябва - твърди като целувките, оставих го да изстине,  върнах се да нарежа да хапнем и какво съм сбъркала не знам но белтъците бяха омекнали и лепкави все едно са сурови  Oh my ...  не че и така не си хапнах  sarcastic но нали не трябва да е така? само да добавя че в кексовото тесто сложих и орехи, което едва ли  по някакъв начин е попречило smile
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #22 -: март 24, 2010, 10:41:43 »

cvety_p и при мен после остават лепкави. Винаги така са ставали и аз съм мислила, че е нормално Girl_hide
В никакъв случай няма да има връзка с орехите в кексовото тесто. Това е добра идея иначе blum
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: март 24, 2010, 11:48:39 »

Дени, една приятелка ми каза много лесна рецепта за чийзкейк. Не е точно като на Гери, но пак става много хубав.

За блата: един пакет бисквити Закуска- шоколадови. 200 гр масло

За крема: една заквасена сметанана Данон, едно топено сирене Рама, натурално, захар

За заливка: Сладко по желание

Блата се прави, като се смелят бисквитите и се объркат с разтопеното масло. Слагам го на дъното на тавичката. Крема се прави по аналогичен начин, забърквам сметаната и топеното сирене и слагам захар на вкус. Заливам блата с крема и отгоре слагам сладкото. И това е, вкусно и лесно smile
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: март 25, 2010, 16:00:56 »

Привет на всички  smile дали може да ми помогнете с рецепта за сладки?
Вчера си купих страхотни формички- пролетни мотиви и искам да изпробвам нещо различно от рецептата ми за меденки която ползвам винаги щом иде реч за формички. Има много рецепти из интернет но не искам тесто което ще ми се разлее при печене и няма да остане и помен каква е била формичката. Ако имате идея за такова тесто моля ви давайте го  girl_wink че иначе пак ще ядем меденки за кой ли път  diner 
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: март 25, 2010, 16:31:18 »

Красунке, аз бях пускала едни бисквитки, станаха много хубави и не загубиха форма, при все, че за първи път правих нещо от тесто. Само че се водят Коледни  pardon
Ако искаш виж дали ще ти харесат - в 7-мата част на темата за готвенето са и се казват Шведски коледни джинджър бисквитки  girl_wink
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #26 -: март 25, 2010, 16:42:45 »

Капризче, златна си!  Bravo Bravo Bravo

Ей такива рецепти ме нахъсват - изглежда лесно и не ми трябват сто тон специални продукти. Цунки!  yahoo

И аз ще разровя назад по темата да видя и рецептата за сладки на Бубка и дано я намеря. Искам някакви лесни...  pardon pleasantry pardon
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 646



Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: март 26, 2010, 11:43:19 »

bubka мерси много  give_rose намерих ги, дала си много инфо но пак имам едно въпросче, станаха ли ти твърди, че да знам колко по рано е хубаво да ги направя? 
Звучат много апетитно и поне със сигурност знам че няма да правя моите меденки  Flower . И все пак ако някой нещо се присети съм отворена за още рецепти.

Ето рецептата, така и така я намерих мога да спестя това на други мераклии
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,23379.210.html
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: март 26, 2010, 12:30:09 »

Ами, хрупкави станаха - т.е. приятно твърди да речем, но до колкото си спомням, не си смениха "твърдостта" докато стояха (какво обяснение дадох само).
Аз ги съхранявах в кутии, понеже станаха мнооого.
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 3244


Baby Time


Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: март 28, 2010, 14:04:14 »

Имам едно питане относно хартията за печене. Аз я използвам при печене на сладки, месо и други подоби. Обаче до сега не я бях ползвала за сладкиш. Днес правих от моето негърче и пробвах с хартия, обаче тя взе да се мести и така и не можах да разстеля тестото по цялото дъно. Накрая се изнервих и махнах хартията и си изпекох кекса по стандартния начин. Вие ползвате ли хартия при печене на кекс и как я застопорявате за дъното на тавата да не мърда?
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines