Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 12:20:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част  (Прочетена 174482 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: май 21, 2010, 20:09:35 »

Стаси, мила, Кандиларов ти го дадох като ориентир, да видиш как се води изследването. А по принцип, генетичните се правят в МД София. Може да се прати кръв с куриер, т.е. да ти вземат кръв във Варна и да пратят с куриер. Това са специализирани изследвания, в смисъл, никой няма просто ей така да ги назначи, нямат такава практика. Аз например си направих генетичното по собствено желание, дори в МД ме питаха защо, което малко ме подразни, искам и толкова. Както и да е, оказа се, че имам едно гентично носителство, но точно ФК си е наред. В смисъл, че организмът ми я усвоява от храната, нямам увреждане.
Другото изследване, което се прави в лаборатории тип Кандиларов, Цибалаб и др., е ок. 20лв. и е имунологично изследване мисля. Може би, заради цената и това, че не се поема от ЗК не го и назначават, както и генетичното.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #421 -: май 21, 2010, 22:03:18 »

Здравейте сладурки  give_rose
Диде добре дошла в тази темичка мила...радвам се да те видя тук...пожелавам ти много успех и скоро да се похвалиш с хубава новина  Bravo

аз май неофициално ще си се запиша в темичката  blush защото милото май намисля да ме изненадва с действия по негова инициатива...на скоро си приказвахме че може и да не чакаме чак до август септември за нови опити а сега като ида на изследвания на които ме прати лекаря ми и ако всичко е на ред да си възобновим опитите ...а той ме погледна с една ехидна усмивка и ми каза да не съм му казвала кога да прави бебе  crazy и ме хвърли в пълен шаш ... след това случайно видях че се е интересувал той от овулация и правене на бебе в кои дни какво що  Girl_hide
и така...утре трябва да ми свър6ва па да видим...
надявам се да не пребързваме...все пак от февруари до сега са минали само 3 месеца а и се бяхме нагласили да си изчакаме 6 месеца а и желанието напира...и не знам...
бих се радвала да чуя какво мислите и вие...дали да си действаме вече или да изчакаме поне още месец два...

успех на всички в темичката...
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #422 -: май 21, 2010, 23:02:41 »

gostenka_82,StAsSi,благодаря ви за предоставените мнения и информация относно ФК.
Аз така се бях навила за тази киселина,че дори очаквах доки да ми връчи рецепта и бях разпитала моите приятелки,които са минали оттук какво точно са пили.
Въпреки всичко изчетено и статията за възможността от предозиране,няма да си взема таблети без лекарско предписание.Не искам да ангажирам никой с това решение,нито да давам съвети.

BeRa,чувала съм,че след аборт се забременява много лесно,но не мога да ти дам медицинско обоснование защо е така.Вече минаха няколко месеца,виж си изследванията и се гмуркай!
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: май 21, 2010, 23:34:08 »

Додо, аз си отидох на стандартния гинекологичен преглед. Пуснах една микробиология и цитонамазка. Каза ми да почна да пия фолиева киселина (аз пия Неофолик мета, защото ми я препоръчаха, че по-лесно се усвоявала от организма).
Относно това защо се препоръчва преди забременяване. Моето обяснение е че никога не се знае кога ще стане бебо, а няколкото седмици в началото на бременността (когато още не сме сигурни) са си важни. Всъщност фолиевата киселина, доколкото знам е важна точно в първите месеци.
Половинката никакви изследвания не е пускал.
Ние бебеправим от 2 месеца.

Според мен като за начало това е достатъчно, за да не се товариш психически.
« Последна редакция: май 21, 2010, 23:39:14 от velvet » Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: май 22, 2010, 21:39:09 »

Додо, ако искаш, говори пак с твоя док. По принцип, за ФК има доста противоречиви мнения и честно казано и аз преди си мислех, че не вреди. Не вреди, не вреди, ама като се предозира, дори водата става вредна.

Разбери аргументите на док, както и защо е преценил (също и как), че ти нямаш нужда от допълнителен прием.

Това, че не се знае кога точно ще бъде заченат бебчо, не е довод да се пие превантивно  ипредварително ФК. Така или иначе, жена, която бебеправи обикновено разбира няколко дни след датата на очакваната М. Този период, в който не е взимала ФК не е фатален, предвид, че това е пеирод на оплождане, делене, имплантация.
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: май 22, 2010, 22:36:28 »

BeRa мила ,ако се чувстваш готова и изследванията са добри мисля че няма лошо да започнете , нищо не се знае може да стане и бързо.
Аз също преживях спонтанен аборт в 5 месец , и започнахме втория месец (но по невнимание ) иначе от третия месец си почнахме , желанието ни за бебче е голямо така че няма смисъл да  чакаме smile 5-6 месеца а и доки каза че всичко е наред.
Стискам ти палци бързо да стане и да се похвалиш.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: май 26, 2010, 15:59:05 »

maia_svet надявам се да няма проблем защото всичко стана прекалено рано и не се наложи нито кюртаж нито нищо и изследванията тогава бяха добри...единствено дето лекувахме анемийка и някакви гъбички и трябваше да ида да видя дали всичко се е оправило с това ама аз нали става ли въпрос за игли съм способна да загубя и листа за изследвнията и всичко само и само да си оталожа ходенето  sarcastic та сега няма как...ще да ходя ...че и спряхме и да се пазим  blush и пробваме по ей този план

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=725&Itemid=13

inaxastra беше пуснала линкчето по на пред в темичката .... и да видим какво  ще стане...

успях на всички  Good luck Good luck Good luck Good luck
Активен
maria_hs
Сватбар
Публикации: 254

Моят сватбен албум

« Отговор #427 -: май 26, 2010, 16:01:14 »

Здравейте момичета, от доста време не съм се включвала, но не е имало нещо интересно за споделяне. За мое огромно съжаление и този месец ще съм тук  cray Днес ми дойде, на 42 ден, предполагам може да си представите колко ми е станало неприятно  cray Не съм си мислила наистина, че съм бременна, но явно вътрешно много съм се надявала. Като видях преди няколко часа, че ми е дошло, направо всичко ми се обърна в стомаха. Стана ми толкова зле, че си тръгнах от работа. Опитвам се през последните месеци да не го мисля толкова, да не обръщам внимание на измислени симптоми и т.н., неща които и на вас са ви пределно ясни. Гледам да не се вкарвам в паранои или да следя стриктно какво се случва, но явно не се получава  cray Другата седмица съм на лекар и аз и мъжът ми. Вече прекалено много време изчакахме. Може да ви се стори глупаво, но много ме е страх  crazy и ми е страшно болно, че се стигна до тук.  cray Не съм фен на подобни постове, но просто имах нужда да си кажа какво ми е. Вярвам, че част от вас ще ме разберат.  sad
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: май 26, 2010, 16:25:01 »

maria_hs ама въобще не се притеснявай бе мила и не се извинявай за поста...нали за това сме всички тук за да се подкрепяме и да си даваме сили и да си помагаме с каквото можем...
напълно те разбирам и ако ти кажа да бъдеш спокойна знам че ще е трудно изпълнимо...
ще стискам палци всичко при лекаря да мине добре ...не се натъжавай може просто да не сте уцелили момента...ще видиш че скоро ще стане...

гушкам те и те цункам и ти пожелавам много много успех... give_rose give_rose give_rose
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: май 26, 2010, 17:00:59 »

Мария, колко време правите опити?При какъв лекармислите да ходите?Ако правите опити повече от една година ви препоръчвам среща със специалист по репродуктивно здраве.И най-първото което можете да направите и което е най-безболезнено е спермограма.Успех и ако имаш въпроси питай ние сме насреща ;)Колкото до негативния пост всички сме минавали през подобни състояния smile
Активен
krisipisi
Ентусиаст
**
Публикации: 97

Любовта ще спаси света,обичайте се!

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: май 26, 2010, 20:00:13 »

maria_hs Успех,мила не се отчайвай! Дано всичко да мине добре! Само позитивни мисли, и спокойствие!
Успех!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: май 26, 2010, 21:22:14 »

Момичета, някоя от вас пила ли е Утрогестан? Това е прогестерон, който аз пих заради ниското ниво на същия в организма ми. И от него трябваше да ми дойде. Обаче на 27-мия ден прокървих съвсем леко, на 28-мия имах зацапване и след това нищо. Не беше нормален цикъл, а и се появи по-рано от очакваното- 33-ти ден. Четох в нета че това лекарство дава някакви отклонения в цикъла, макар че уж за регулиране се пие...Но не очаквах такова нещо чак. Това се случи след доказана овулация от лекар на 16-тия ден...

Извън темата след като лекарката ми 6 месеца вече не се справя с моя цикъл вече окончателно реших да я сменя. В тази връзка имате ли отзиви за лекарите в Щерев? Не за самия него, защото надали ще се вредя, а и не знам дали за един нисък прогестерон, без доказани други проблеми ще ме приеме, а за останалите лекари, които работят там. Четох за всички само хубави неща в нета, но ако имам инфо от познат ще се чувствам по-спокойна...
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1407

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: май 26, 2010, 21:40:15 »

Капризче, няма как самия Щерев да те приеме, но и при които друг да се запишеш, ще ти бъде обърнато внимание. Миналата година само за месец и половина успях да мина всички изследвания и да ми се открие проблема. Сега съм на разни процедури, които се надявам да завършат с успех.
Ако имаш правени предишни изследвания можеш да ги занеш, не са от тези дето искат всичко да е при тях пуснато.
И още нещо, което за мен е много важно - чувствам се спокойна и в сигурни ръце. Някак им се доверих и след посещение не бързам да се прибера и да чета в нета за това, което са ми казали. Нямам нужда от супер много информация и подробности, просто им се доверявам, не мисля за проблема и съм много по-спокойна.
Успех!
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: май 26, 2010, 23:00:59 »

Капризче, мила, утрогестанът се пие също и за задържане, а ниското ниво на прогестерон не е безобидно, не е страшно, но си иска разбиращ лекар да се заеме със случая. До колкото си спомням и цикълът ти беше много дълъг (може би нередовен). Смятам, че сина прав път, избирайки специалист в областта.
Щерев мисля вече не поема случаи, в смисъл, преглрежда май по изключение (но не съм 100% сигурна). Погледни кои доктори работят там, прочети мнения за тях в интернет и ще се ориентираш.
Активен
maria_hs
Сватбар
Публикации: 254

Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: май 27, 2010, 07:19:18 »

Момичета, благодаря за разбирането и подкрепата.  give_rose Маги, вече стана година и два месеца. Все си намирах някакви оправдания да не тръгваме по лекари, да ме пита човек защо. Работата ми е такава, че сега ще имам 3-4 малко по-спокойни месеца и ще мога по-често да излизам от работа, за да ходя по доктори. За спермограмата ми се искаше първо да отида на лекар и той да каже каква точно. Попрочетох инфо и видях, че има няколко вида, за това ще изчакам да ни насочи лекар. В тази връзка, ако мога да помоля момичета, които имат добри впечатления от техните доктори, специалисти в тази област, да ми пишат малко инфо на ЛС(за клиниката, цени, как приема доктора, колко време преди това се записва час и каквото сметнете за добре). На който му се занимава разбира се.
Днес поне ми се проясни погледа, поспаднаха ми отоците около очите от големия рев, който му дръпнах вчера.  crazy И да Маги, сигурна съм, че всяка от нас е имала такива моменти и е имала нужда да си го каже. Така, че пак благодаря за разбирането.  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: