Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 12:32:30

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част  (Прочетена 174492 пъти)

Neli_87
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Щастлива майка на прекрасни деца!

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: април 27, 2010, 11:44:31 »

Здравейте,момичета!Не съм ви забравила-чета ви редовно!Днес бях на преглед и видяхме,че бебока е 2,12см.Чухме как силно бие сърчицето му!Пожелавам ви от сърце скоро да изпитате това неописуемо чувство! *THUMBS*Стискам палци на всички вас!Вярвайте и чудото ще стане! give_rose
Активен
Neli_87
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Щастлива майка на прекрасни деца!

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: април 28, 2010, 11:13:26 »

Май всички сте се отдали на бебеправене! :bravo:Ако е така-действайте и УСПЕХ! good

* dev334pr___.png (11.66 KB, 418x92 - видяно 2587 пъти.)
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: май 02, 2010, 23:00:45 »

Здравейте сладурки...аз най после наваксах здраво с четенето след като днес цял ден ви чета и вис е радвам  Bravo Bravo Bravo
май като гледам всички сте се изфирясали от темичката...да не опустя....поне така се надявам... tease
Стаси радвам се да те видя и теб в тази темичка и се надявам скоро да я напуснеш...

стискам палци на всички ви за много  PREGQ PREGQ PREGQ и без място за отчаяние...

аз този месец започнах с тестове за ову да видя кога и как се развива този процес при мен ама май нещо не се получава...и аз съм с тези на Oview днес ми е 15-ти ден от цикъла и не засичам нищо освен бледи чертички...може би  я изпуснах а може и да не е дошла още но пък имах цервиална няколко дни после имах два дни болки в яйчниците особено вчера и тогава и започнах тестовете де./..не знам дали по рано не трябваше да ги почна...ще видим утре какво ще покаже...ако няма значи не съм я хванала но аз си мисля че след цервиалната слуз настъпва...
малко омотано го обясних ама и на мен ми е такова в главата... но пък време за " изучаване" имам така че не се притеснявам...
от как спряхме да бебеправим станахме много редовни в кекса  blush и се надявам просто в един момент да си стане само защото после пак сигурно ще се стресираме и ще си иде желанието за секс и ще стане просто бебеправене...

Рени доста време гледам че не се е мяркала...дано всичко да е на ред при нея...
по въпроса със ритуала за Златната ябълка искам да и изкажа хиляди благодарности защото с Каролчето двете ми пратиха една и на мен която изядохме и съм силно убедена че някое от всичките семенца които изядох ще покълне в момента в който започнем опитите на нова сметка...

успех на всички и горе ГЛАВИТЕ  Girl_hide blum
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: май 03, 2010, 07:12:39 »

знам, че вече е писано по темата, но ако може някой да ме светне, какъв точно е смисъла от меренето на базалната температура, защото, доколкото аз схващам, когато температурата се покачи, то вече е минала овулацията, така ли е? ако е така, как с меренето ще се ориентирам?
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: май 03, 2010, 07:31:06 »

Bera тестовете за ову-засичат 24 до 48 часа преди да е настъпила овулацията.Затова при нормален цикъл се препоръчва да се започнат на 10-тия ден от цикъла.

Румяна с БТ се вижда кога ежемесечно ти настъпва ову-то най-точно.Когато в продължение на няколко месеца мериш БТ накрая много добре ще знаеш деня в който ти е ову-то.БТ се води като най-сигурен източник за определяне на ову.
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: май 03, 2010, 07:45:21 »

аз знам,че водят БТ най- сигурне източник, но ако цикълът е с различна продължителност реално няма как да направиш извод и да знаеш кога ще бъде Овулацията, или греша
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: май 03, 2010, 08:11:52 »

А, момичета, най-сигурен начин си остава фоликуметрията. Освен, че може да се установи наличие или липса на О., може да се установят и други отклонения, които да са пречка.

Освен това, вие мерите БТ, правите тестове за О., чудите се сега това какво значи, защо като съм засякла О. не е станало и пр. Отговорите ще получите, ако всичко това се обясни на доктор, който все пак и да е компетентен. Възможностите са много, като варират от незряла или негодна яйцеклетка, което е нещо напълно възможно и реално, до по-сериозен проблем, който да изисква лекарска намеса.

Все пак не забравяйте, че освен зряла и качествена айцеклетка, са необходим и качествени плувци, които да достигнат до нея, да пробият мембраната и да я оплодят.
Активен
Бела
Ентусиаст
**
Публикации: 124

Моят съпруг е моят свят!

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: май 03, 2010, 08:17:20 »

и освен това ,с фоликулометрия може да се види ,дали изобщо фоликулите,които насраствам се пукат- защото това е важното -има мнгоо жени,които си имат нормална овулация,засечена с тестове(там хормонът си излиза) ,но фоликулите им не се пукат -следователно няма да има нищо за оплождане .
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #338 -: май 03, 2010, 08:45:05 »

и освен това ,с фоликулометрия може да се види ,дали изобщо фоликулите,които насраствам се пукат-

Да, Бела, добре си ме допълнила. Така е.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: май 03, 2010, 13:06:20 »

И според мен фоликуметричта си остава най- сигурният начин да знаем, че всичко е ок. Когато имах проблеми със забременяването правих три поредни месеца фоликумертрия  и когато се установи, че всичко с овулацията е наред спрях и остана само меренето на БТ. В момента в който се научих правилно да измервам, а след това и правилно да тълкувам стойностите, забременявах без проблеми, без лекарства, или лекарска намеса. Важно е да се знае, че овулацията е в деня, в който забележим лек спад на стойността (примерно с 0.2; 0.3) в следващите два дена Т се повишава, за да достогне стойности над 37. Тогава овулацията е минала. Има значение къде се мери Т, да не се шашне някой, че стойностоте са много ниски  Wink Дано да съм била полезна  give_rose
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: май 03, 2010, 14:43:11 »

Мале всички сме станали като гинеколози , добре е че споделяме че да разберем доста неща.
На мен май нещо ми е много слабо Ову-то или я пропуснах , само тест за Ову си правя .
Иначе се обичаме радваме се един на друг с кекс heart пък да видим какво ще стане smile
Активен
roumyana

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: май 03, 2010, 14:59:46 »

момичета, то е ясно, че фоликуметрията е доста сигурен източник, само че го има и другия въпрос, че една познат аходеше всеки месец по 5 дена на лекар, за да и мерят фоликулите и пак няма гаранция кога точно ще се спука.
 на мен ми се иска поне в началото да пробвам по-малко по - естествен начин. знам ли,верно е че лекарите са помогнали на много хора, но напоселдък забелязвам едно печалбарство и много по-малко хуманно отношение от лекарите.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: май 03, 2010, 15:02:32 »

Ми то така е най- добре Майа! Да обичаме половинките си, пък всичко ще се нареди!А що се отнася до това, че сме станали като гинеколози- няма начин, неволята учи (за съжаление).
Активен
Бела
Ентусиаст
**
Публикации: 124

Моят съпруг е моят свят!

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: май 03, 2010, 15:05:38 »

това го има -да ,ходенето на фоликулометрия е свързано поне с няколко посещения в месеца,но не са всеки ден ,през ден ,може би !И това първия и втория месец,докато се хване точно датата ,иначе и с два прегледа ,.може да се установи - но си е време,разходки и разходи ,най-вече !То е по-скоро за двойки ,които от по-дълго време опитват !Иначе си правете Либофф ,то ще стане !
Ами то половин колежки ще им станем на доки-тата smile
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: май 03, 2010, 15:08:05 »

момичета, то е ясно, че фоликуметрията е доста сигурен източник, само че го има и другия въпрос, че една познат аходеше всеки месец по 5 дена на лекар, за да и мерят фоликулите и пак няма гаранция кога точно ще се спука.
 на мен ми се иска поне в началото да пробвам по-малко по - естествен начин. знам ли,верно е че лекарите са помогнали на много хора, но напоселдък забелязвам едно печалбарство и много по-малко хуманно отношение от лекарите.

За мен метода с меренето на БТ  е най- надежден, но истината е че коства много време докато свикне човек! При мен това време беше повече от половин година! Ако имаш търпение и желение и разбирасе редовна овулация, мисля, че ще се научиш да си я засичаш.
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: