Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 12:45:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част  (Прочетена 175050 пъти)

svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: март 31, 2010, 10:18:31 »

Здравейте и от мен  give_rose И аз исках да споделя , но все не намирах повод и време... При нас беше странно и едва сега след като нещата се получиха и следим развитието на бебчо ми се изясниха някои неща. Февруари си следях кога ми е предполагаемата овулация и трябваше да е на 12-ти. Имаше симптоми - сервилатна (или както там се казва) слуз и бях убедена, че си е тогава. Възползвахме се с мъжа ми , но той усещаше моето напрежение и не ни се получи много добър секс и аз си бях убедена , че и този месец не сме успели... След 2,3 дни на 14-ти Февруари бяхме на кратка почивка, забавлявахме се, карахме ски - супер се уморихме и правихме секс просто за удоволствие без каквото и да било напрежение. Същото се повтори и на другия ден  blum Интересното е, че убедена, че няма за какво да се пазя и да внимавам от 16-ти почнах и диета, а при мен това ограничаване на храната винаги забавя с няколко дни цикъла ми. Сега когато докторите казват, че бебето е съвсем малко по - малко от седмицата, която се смята от първия ден на последния цикъл и си давам сметка, че точно след активния спорт се е случила овулацията , забременяла съм и може би благодарение и на диетата и забавянето на следващия цикъл той изобщо не се случи. Допускам , че ако и друг пърт съм имала по - късна овулация, това не е давало време на яйцеклетката да се задържи и затова нямахме успех няколко месеца. Всичко това са мои си изводи - не са подплатени с медицински факти, но го казвам, за да стане ясно, че не само около очакваната овулация е важен период и хубавите неща се случват и до голяма степен от случайност  yahoo .
Поздравявам всички и ви стисма палци и вашите случайности да се случат възможно по - скоро  Bravo
Активен
Armanii
Сватбар
Публикации: 181

« Отговор #211 -: март 31, 2010, 10:25:15 »

Благодаря на всички момичета, които ми стискат палци  give_rose
Честито на тези, които вече ни напуснаха  give_rose
Аз понеже този месец си засичах ову-от чрез мерене на базална температура, попаднах на един сайт, където има обяснение към видовете графики.
Мисля, че ще бъде полезно за тези момичета, които си мерят температурата. Само да вметна, че сайта е на руски, но не вярвам това да е проблем.
Има си графика при нормален цикъл без проблеми и в двете фази, графика при нарушения в първата фаза и във втората фаза, ановулаторен цикъл и естествено графика при бременност, което мен най- много ме вълнува тези дни  blush
Успех на всички!!!
http://www.babyplan.ru/biblioteka/grafiki/vidy_grafikov и
http://www.babyplan.ru/biblioteka/grafiki/signs

P.S. Ако поста ми не е за тук, моля да го преместите.
Активен
Neli_87
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Щастлива майка на прекрасни деца!

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: март 31, 2010, 10:27:27 »

Svetla_ety ,напълно съм съгласна с теб!Миналите 5 месеца правехме всичко като по книга и нищо не се получи,а сега-оставихме пресмятанията и всички глупави съвети и ето-бебето стана.Не очаквах,не се и надявах,просто бях 100% сигурна,че няма нищо и спокойно си чаках да дойде.Обаче-взе че дойде един бебешок.
Момичета,вижте какво намерих в нета: Велики вторник
"И тъй, бдете; защото не знаете ни деня, ни часа, в който Човешкият Син ще дойде"
-направо настръхнах-в какъв ден само сме научили новината! yahoo
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: март 31, 2010, 16:08:08 »

Два дни не съм влизала и веюе има хубави  новини  yahoo Клео, незнаех , юе и ти си се преместила отново в тази тема ...стискам плаци на теб и на всички останали. Echy_, лекарството, което изпитват се казва летрозол. То е одобрено от FDA (food and drug administration) за лекуване на хормонозависм рак на гърдата (подтиска естрогена), но от лекарите неофициално се знае ,че предизвиква овулация. Целта на проучването е , лекарството да бъде одобрено от FDA и за овулация, тъй като има много по-малко странични ефекти от кломифен (клостилбегит).

Аз вчера официално съм записана. Взеха ми кръв , около 6-7 шишенца, правиха ми обстоен гинекологичен преглед, включително за проходимост на тръбите. Всичко е ок. До няколко дни трябва д ами излязат резултатите от кръвните изследвания и започвам първия цикъл с прогестерон и след това новото лекарство. Това е за сега, ще ви уведомявам за новости и как горе -долу протича тоя research.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: март 31, 2010, 17:57:50 »

Мири успех милa give_rose
Стрaни4ни ефекти при тези неизпитaни хормонaлни препaрaти о4aквaт ли се???Дaно нямa де и вси4ко дa е нжред
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: април 01, 2010, 06:07:44 »

Ами летрозола има по-малко странични ефекти от клостилбегит (който се използва за овулация повече от 20 години) и затова искат той да бъде признат и като лечение за инфертилитет. Благодаря ти мила, успех и на теб и дано да ни зарадваш с хубава новина скоро
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: април 05, 2010, 17:25:40 »

Христос Воскресе мили мои give_rose Дaно прaзникa ни донесе много положителни емоции и тестове give_rose
Никой не се е от4итaл скоро-ето aз ще съм първa blum
То4но в деня нa ОВУ-то полу4их 'те4' Кaфеникaво зaцaпвaне.Не ми е зa първи път,тa не се притесних.Тестовете от4етохa и този път.Нa следвaщия ден нaпрaвихме едно опит4е  blush.Но нямa дa е този месец според мен.Тя си зaминa мaй преди дa я хвaнем nea
Успех ви желaя
Активен
Neli_87
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Щастлива майка на прекрасни деца!

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: април 05, 2010, 20:53:39 »

Здравейте,на всички!Минавам да видя как върви при вас! ;)При мен нещата за сега са добре,нямам някакви големи оплаквания,всичко е в рамките на поносимото!Радостната новина съобщихме на всички веднага,но изчакахме Великден за да кажем на свекървата.Тя е в Гърция и когато чу направо yahoo.Желая и на вас скоро да зарадвате семействата си с такава радост!Чакам ви в другата тема!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ! good

* dev334pr___.png (11.44 KB, 418x92 - видяно 3340 пъти.)
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: април 06, 2010, 08:52:41 »

Здравейте сладки! На мен трябваше да ми дойде днес, но никакъв го няма. Няма и признаци да ми дойде честно казано, нито гърди ме болят, нито корем, нищо sad Май пак се започва старата песен, с прескачането на месеци,на нов глас...
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: април 06, 2010, 11:10:22 »

Капризче не го мисли , знаеш ли може и да има нещо  smile
kleo_20 един опит но знае ли човек може и да сте нацелили момента ще се разбере в края на месеца .
И ние пробвахме сега докато бях във ОВУ но от тогава имам болки в корема , като предърпване и не мога да разбера от какво освен този месец да имам болезнена овулация , друго обяснение нямам , на някой случвало ли му се е .От притеснение вчера и днес даже съм се поизнервила доста , не искам да ходя на лекар сега ,мисля да изчакам да ми дойде , не ми се рискува да ходя на лекар може и бебчето да е станало.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: април 06, 2010, 11:50:17 »

Стискам палци да е така Мая.
И при мен 3ти ден закъснение, но не се вълнувам особено, защото тези дни ми беше натоварено. Местих сама офиса и го отдавам на напрежението и стреса, а и на промяната на времето. Единствено днес започнах да чувствам напрежение в гърдите, но не и болка. Тест няма да си взема, защото не искам излишно да се натоварвам, ако има нещо все ще се разбере след седмица, така че  girl_wink стискайте и на нас палци.
Капризче, дано този месец е вашия.
Клео - стискам палци да сте направили бебчо.

Целувки и успех на всички.
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: април 06, 2010, 12:17:41 »

Ох чак не смея да помисля че може и да е станало , ще чакам има време ще разбера след седмица .
А й с тази обърната матка незнам какво да мисля , на повечето места пише че ставало лесно , важни били позите всеки различно казва ,правя разни акробатики дето въобще незнам дали има смисъл , но поне е весело  smile smile
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: април 06, 2010, 12:20:17 »

Не вярвам този месец да е нашия. Май хванахме овулацията, обаче после бях с бронхит, съответно антибиотик. Така че предполагам че заради това никакъв ми го няма цикъла. Надявам се само да закъснее, а не да ми прескочи месеца, но знае ли човек.

А на вас ви стискам палци, да има нещо от закъснението smile
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: април 06, 2010, 14:02:36 »

На чакащите стискам палци и искам да споделя нещо интересно, което прочетох в книгите за бебета...за пола на бебето..има информация, че ако се прави секс преди овулацията ще надделеят женските хромозоми и вероятността за момиче е по-голяма, обратното ако се нацели ову, е за момче, тъй като сперматозоидите с у-хромозомите са по-бързи, но по-неустойчиви. (женските са х-хромозоми, както и яйцеклетката...и ако са хх момиче, ако са ух -момче), макар че се съмнявам, че за някоя мама има знаение какво е детето...нали са наши дечица.  А, и в книгата пишеше, че секс е добре да се прави и по-рано от овулацията...Сперматозоидите оцеляват и до 48 часа. Надявам се да ви е било интересно...
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: април 06, 2010, 14:10:54 »

Ох чак не смея да помисля че може и да е станало , ще чакам има време ще разбера след седмица .
А й с тази обърната матка незнам какво да мисля , на повечето места пише че ставало лесно , важни били позите всеки различно казва ,правя разни акробатики дето въобще незнам дали има смисъл , но поне е весело  smile smile

Как беше първият път, бързо ли забременя?! Наистина не мисля, че е проблем обърнатата матка. Дано да се зарадваш този месец. smile
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: