Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 28, 2024, 19:57:21

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част  (Прочетена 174898 пъти)

maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #165 -: март 27, 2010, 20:43:06 »

За първи път чувам да има разлика , фолиевата киселина е една различен е грамажа, но и в двата слъчая го дават по 1 хапче на ден или 400 мл(не се сещам за мерните единици)
Много странен въпрос са ти задали според мен .
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: март 27, 2010, 20:51:54 »

Ванеске а ти как е чакаш ли.

Надявам се да ме пропусне следващите 9 месеца blum! Дано само всичко да е наред, че някой път като се замисля....направо се ужасявам...
Активен
maia_svet
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: март 27, 2010, 21:20:21 »

vanessssa мила стискам ти палци
дано да е станало
аз съм в ову другата седмица така че мислим да не пропускаме
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #168 -: март 27, 2010, 21:50:15 »

Момичета, намесвам се в темата с фолиевата киселина. Има различни видове. Давам пример с Неофолик и Неофолик мета. Неофолик се препоръчва при планиране на бременност и при бременност се пие, но организмът на майката сам трябва да превърне приетата фолиева иселина в L-метилфолат, който всъщност предпазва от Спина бифида, а Неофолик мета е с тази активна форма и се усвоява по - бързо от организма. Затова и са попитали Нели в аптеката дали е за бъдещи майки или обикновена, защото ако е бременна и беше казала за бременни щяха да й дадат точно Неофолик мета или някаква подобна. Ако само планираш бременност имаш време организма ти да я преработи.

Това е схемата при усвояването на единия вид и другия

Нели, стиснати палци и от мен. И да ти кажа, честно, незнам как не си направила още тест.
Активен
maia_svet
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: март 27, 2010, 23:37:35 »

Рени благодаря ти за инфото утре сутрин ще погледна моите какви са.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #170 -: март 28, 2010, 10:29:14 »

Малееее, а аз толкова време пиех Неофолик..... diablo
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: март 28, 2010, 12:01:53 »

Ве4е пове4е от 2г пия Неофолик *crazy*Не знаех за разликата shok
Моми4ета от днес съм на стартова линия с тестовете за ОВУ.Другата седмица/то4но когато евентуално ще бъде/ще сме на морето :yes:Мойто мъж сам прояви желание да запо4ваме както си му е редът :girlhide:Дано само да не реши друго в послествие :)Може пък Великденското зай4е да ни донесе още едно зай4е yahoo
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: март 28, 2010, 12:08:42 »

Аз също доста време пиех Неофолик, докато лекарят не ми изписа Неофолик мета и тогава разбрах разликата.

vanessssa, недей така бе мила, да се ядосваш. Ако си пила и преди да забременееш няма проблем, защото организмът ти вече я е преработил до L-метилфолат, но ако започнеш да я пиеш след като забременееш тогава се препоръчва тази, която е мета. Спокойно, няма нужда от нерви.

Клео, хайде дано този път мъжа ти да не реши нещо друго и скоро да направите сладката Мони кака
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: март 29, 2010, 09:38:39 »

Привет и от мен не съм писала много, но редовно си ви чета и ви стискам палци. И така при нас нещата са следните пиех си дуфастона редовно, декември пропуснах по препоръка на док, поднових го януари и след 10 дневно закъснение март реших да си направа тест и  PREGQ беше факт с мъжо неможахме да повярваме (душицата ми той много се развълнува) и така в сряда 25.03 бях на преглед и док потвърди радостната вест. На 21.11. 10 живот и здраве ще се появи едно малко скорпионче. Трябва да се пазя обичайните неща (без стрес, никакви резки движения). Притесняваме факте, че освен бебо видяхме и една киста, която според док не е опасна и ако се следи няма проблеми ( в резултат от свръх функция при яйчниците ми обясни), но това не ми пречи да се вкарвам във филми. Както и да е, от все сърце пожелавам на всички успех и да се преместите скоро в другите теми.
П.п по въпроса с фолиевата аз пия от ноември Неофолик и доки ми каза да си продължавам с нея, не ми е предписвала Мета. Незнам само се надявам този път всичко да е наред с нас. Успех момичета  good
Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #174 -: март 29, 2010, 09:52:54 »

Боги, много се радвам за теб, аз вече ти писах в другата темичка. Исках само да ти кажа за кистата да не се притесняваш, при много бремнни се случва. И аз имах киста на яйчника, но впоследствие намаляваше и сега я няма. Наистина не е опасна , е ,р азбира се трябва да се следи.Стискам палци , всичко да е наред.
Искам да пожелая успех на момичетата от клубчето и скоро всички от него да се похвалят с хубави новини!
Активен
maia_svet
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: март 29, 2010, 11:49:11 »

Боги честито ,пожелавам ти лека бременност  smile smile smile
Аз проверих и се оказа че пия Мета и с бременноста и сега , като говорих с моята док-ка ми каза само фолиева не се уточни .
Предполагам че няма проблем да я пия .
И ние тази седмица я мятаме ,май трябва да съм в ову ,оказасе че майка ми е забременяла по същото време и то два пъти , защото ние със сестрами се родени на 6.01 през 3 години.Ако е писано и при нас може да стане , ще е голям купон ,хайде стискам палци и на себе си и на всички вас ,дано велик ден ни помогне smile smile smile
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: март 29, 2010, 11:50:55 »

Боги много се радвам за теб  yahoo yahoo yahoo
Мая успех ти желая.И ние ще сме тази седмица blushДано се полу4ат нещата heart
Активен
krisipisi
Ентусиаст
**
Публикации: 97

Любовта ще спаси света,обичайте се!

Моят сватбен албум

« Отговор #177 -: март 29, 2010, 16:50:39 »

Момичета да споделя с вас! Аз в събота след разговор с моята лекарка ще си направя изследване наречено ФОЛИКУЛОМЕТРИЯ! По моя календар в зачатие ми дава да съм в ову 3.4.5.6 тя каза да отида да ми направи това изследване! Моля ако някоя от вас е правила такъв вид изследвания да сподели,че малко се притеснявам,въпреки,че имам доверие на лекарката!
Ний както съм писала бебеправим вече 7месец, няма резлутат,знам,че някой ще кажат рано е още не го мисли,но вярвам и всички знаете,че за тези неща няма рано и че няма как да не се мисли!
Благодаря ви предварително!
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #178 -: март 29, 2010, 18:27:17 »

Крисиписи, фоликуметрията представлява проследяване нарастването на фоликулите, вкл. дали се пукат (т.е. дали настъпва ову). Представлява ехографско изследване. Не се притеснявай, няма нищо страшно!!! Успех, дано всичко е наред!!!
« Последна редакция: март 29, 2010, 18:30:33 от gostenka_82 » Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #179 -: март 29, 2010, 18:29:36 »

Споко, няма нищо страшно при фоликуметрията! Това е ехографски преглед на който се следи как расте фоликула и се предвижда кога ще се спука. Казват ти кога е овуто и кога да правите секс! Шанса да стане е голям- пожелавам ти го!
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: