Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:12:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част  (Прочетена 174431 пъти)

Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: май 28, 2010, 22:45:50 »

rozovkagoodpost

Знае ли се точният проблем, бебчо ще е въпрос на време!!! Преброено време!!!

Капризче, от тук нататък ще те дебнем да се похвалиш!!!

Само да припомня, че преди СГ, мъжът не трябва да е правил секс мин. 3 дни, макс. 5 дин., предната вечер да не е пил алкохол (може 1 малка бира). Не трябва скоро да е пил антибиотици (ако е пиремал някакви лекарства, като записвате час сподлете какви, ще ви обяснят).

Ние минахме през това изследване и резултатите му бяха на границата. След това лекарят го е прегледал и е казала че се дължи на застоялия начин на живот. Да започне да спортува и ще се подобрят нещата. Няма никакви други отклонения и не било нужно да прави разширена СГ. Павихме изследването в Щерев, за това честно казано изобщо не подложихме на съмнение нито резултатите, нито становището на лекаря smile Та в това отношение поне сме ок. Остава да се регулира моя цикъл и бебчето наистина ще е въпрос на време smile
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #451 -: май 28, 2010, 22:57:58 »

Капризче, по принцип да, засотялият начин на живот оказва негативно влияние, както алкохолът и цигарите. Само се учудвам, че Бъчваров не ви е назначил Крюгер критериите. Наистина се учудвам, там си порличава дали бройката живи и нормални по форма плувци са и добре подвижни. Ако морфологията им е ниска, то оплождането става доста трудно!!!
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: май 29, 2010, 16:10:15 »

На мнението на Гостенка съм, очудвам се че не са ви карали да направите разширена по Крюгер, просто прегледа няма как да покаже дали имате проблеми в това отношение.Има и мъже без реално видими проблеми при преглед, който имат лоши резултати по Крюгер.Не казвам че при вас ще е така, но все пак това е едно доста елементарно изследване с което си гарантираш спокойствието  good

Розовка, много добър пост smile
Активен
uliaulia
Сватбар
Публикации: 298

« Отговор #453 -: май 29, 2010, 18:02:37 »

Здравейте, не съм влизала от одавна като се има предвид стреса, който преживях през последните месеци. За сега нещатат не са идеални, но се надявам този път да съм избрала добър специалист, който не гледа само да ти вземе парите и да си направи експеримент! Успех на всички и не се дояверявайте само на едно мнение!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #454 -: май 29, 2010, 18:47:34 »

Момичета и аз се учудих. Казал му че ако иска може да направи разширената, но не било задължително...Аз не бях с него, но не вярвам да ме лъже за това... Може би наистина е добре да я направи, за да изключим всички възможности, не знам и аз...
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: май 29, 2010, 19:02:20 »

Капризче, ами аз съм на следното мнение: СГ+ Крюгер критерии още при първото изследване (поняго се правят контролно повторни или потретни (хаха, нова дума измислих) СГ). Така иили иначе е дал материал, само Крюгер. В Щерев, разширената обхващаше май и разни други неща, поради което е доста скъпа, но може да се пусне СГ+Крюгер, което като цена май идва като по другите клиники.

Обосновката ми е, че на теб може да ти направят всички възможни изследвания, които са много, ама наистина много, доста скъпи и времеемки, което ще ви изгуби много време (мин.година), но ако при него има лоша морфология, тогава на теб каквото и да ти правят, като няма качествени сперматозоиди, бебчо няма да стане. По принцип, при мъжете се прави СГ с Крюгер критерии и ако морфологията по Крюгер е лоша, то тогава по принцип се прави икси оплождане (сперматозоидите са толкова слаби и немощни, че не могат дори да пробият обвивката на яйцеклетката; респ. понякога дори и при икси (инжектиран в айцеклетката сперматозоид, не може да я оплоди, защото е с много лоша морфология)). Затова на мъжете с еправи Крюгер критерии тест, освен СГ, а понякога правят, ако не се лъжа и SDI тест, с което определят дали би могло евентуално ин витро или направо двойката да бъде насочена за икси. Това разбира се са най-тежките варианти, но просто исках да обясня защо се прави СГ+Крюгер критерии, преди да се правят изследвания при жената. Такава СГ може да направиш и в друга клиника, например в ин витро център София май е 55лв., по другите клиники също е в този порядък. После, ако се наложи, ще повторите в Щерев (там също май излиза нещо подобно).
Активен
aninka_86
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #456 -: май 29, 2010, 21:34:53 »

Възможно ли е първите симптоми на бременноста да се появят още на 1вия ден след акта? И кога по принцип се появяват?
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #457 -: май 30, 2010, 07:30:14 »

aninka_86, твърде рано, почти невъзможно, е първи симптоми на бременността да се появят още на първия ден след половия акт. Според мен всичко е на психическа основа, зависи дали бебето е желано или не. И в двата случая в първия, ако е желано, жената започва да си търси симптомите и да вярва, че този път се е получило и мечтата й да стане мака се сбъдва. При нежеланата бременност е точно обратно жената търси симптоми и ги намира без те да съществуват, защото не иска да се е случило. В много случай момичета объркват ПМС със симптоми на бременност, което е възможно, защото са много сходни и е нормално да се появят седмица преди датата на цикъла.

Тук можеш да прочетеш за симптомите за ранна бременност.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #458 -: май 30, 2010, 12:13:36 »

на моя приятелка майка и ни разправяше че и с трите си бременности е разбрала още от самото начало защото имала симптоми...третата бременност е била непланирана и по думите и се е усетила именно по тези симптоми защото 2-3 дни след забременяването започнало да и се гади и прочия...
ако тя е излъгала ви лъжа и аз...
на мен също ми се струва на психическа основа и на пренавиване но може и да има някакви изключения...  pardon
Активен
anabella
Ентусиаст
**
Публикации: 99

Моят сватбен албум

« Отговор #459 -: май 30, 2010, 14:13:44 »

Привет, момичета!

Искам да окуража всички бебеправещи да не се отчайват! Ако няколко месеца не става, това не значи, че имате проблем. По принцип дори и да сте здрави, дори и да уцелите момента пак вероятността да стане бебето е към 30% ако не се лъжа. Много важно е да се прегледате и при ендокринолог, честно казано гинеколозите не разбират толкова задълбочено от хормони, няколко примера са ме накарали да се убедя в това. Да не говорим, че в клиниките по стерилитет малко преиграват и предписват стимулация на общо основание.

Мен например, ме диагностицираха с хиперинсулинемия (високи нива на инсулин) през декември, което освен, че ми причини ужасно напълняване, беше причина за увеличени тестостерон и андростендион, които явно са пречили на бебеправенето. Назначиха ми терапия и зверска диета и за 3 месеца освен, че бях свалила 18 кг, бях вкарала и двата хормона в норма. Освен това започнах да меря базална температура, което се оказа прекрасен метод! Виждах как месец след месец температурната крива става все по-стабилна. Има много информация по въпроса, ако се интересувате ще издиря и ще постна тук. Всъщност ние спряхме да се пазим малко преди сватбата и тъкмо бях решила да пращам моя на спермограма и то чудото взе, че се случи   Ashamed и живи и здрави след 10 дни трябва да ходя да чуем сърчице.

Колкото до симптомите, няма как да има такива на деня след акта, та нали дори и да се оплоди яйцеклетката не е ясно дали ще се имплантира. При мен имаше едва доловими симптоми на лееееко повдигане 12-13 дни след предполагаемата овулация, а най-ясният знак беше повишената базална температура.

Стана голям ферман, но се надявам да съм ви била полезна give_rose
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #460 -: май 30, 2010, 15:07:37 »

Ах сладурки...я да взема аз да питам нещо тъпо  angry
абе нещо не мога да разбера тука сега...това ми са тестчетата за ову от вчера и предния ден...съответно по наситената е от вчера...не мога да разбера обаче едно...все съм чувала че трябвало да стане по наситена за да има ову...днес си направих тест и чертичката ми е същата като от вчера...даже не съм сигурна дали не е и мааалко по бледичка...ама нямам вчерашния тест тук да ги сравня че съм на работа... pardon и не знам да я чакам ли да се насити повече или си има ову просто не се насища пустата и чертчка  crazy crazy crazy

anabella много е неприятно всичко което по някога трябва да преживеем...но важното е че вашето чудо е станало и всичко лошо остава в миналото  smile

* test [800x600].jpg (58.99 KB, 600x600 - видяно 5441 пъти.)
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: май 30, 2010, 16:35:30 »

BeRa , помислих, че са тестове за бременност и щях да честитя  blush .... За тестовете за ову знам, че чертичката трябва да е по- наситена от контролната и тогава е положителен. По- различно е от теста за бременност, където и бледа тестова черта значи бременност.Ама нека по- компетентните да се изкажат, аз лично следя овуто като меря базална температура и за мен този метод е ефективен, тъй като се стига до забременяване. Ще следя с интерес отговорите на момичетата...и така и така се включих- някой да знае какво се случва с Mia_svet, нещо ми изчезна от полезрението, дано да има хубави новини при нея?!
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #462 -: май 30, 2010, 16:55:49 »

Анабела, абсолютно не съм съгласна с теб. Това, че има и недобросъвестни из между тях (също и такива, които изобщо никога не са се занимавали с проблемно забременяване и не са никакви специалисти в тази област), не означава, че всички клиники са такива. В една добра клиника, където работят професионалисти, никога няма да постъпят така, както си споменала (там определено имат предостатъчно пациентки и нямат нужда от здрави жени, от които да печелят). Аз съм посещавала такава клиника (а се спрях на нея след обстойно проучване на практиките у нас и в чужбина) и въпреки, че бях убедена, че имам проблем, се оказа точно обратното!!! Нито са ми назначавали стимулация, нито нещо друго. А погрешната диагноза най-вероятно се дължи на грешни резултати от лабораторни изследвания (което пък зависи къде са правени и пр.). Също така добрите ендокринолози се броят на пръстите на едната ти ръка и не достигат максималният им брой. И това за цялата страна. Един специалист по репродуктивно здраве (говоря за такъв, който е добър, а не за самозванец) много добре разбира от хормони, също така от имунология и от генетика, както и от много други области, защото забавата в появата на бебчо може да се дължи на изключетулно голям спектър от причини, много рядко тя е само една и се открива веднага. И винаги тези специалисти те препращат към съответния друг специалист, в зависимост от отклоненията (кои хормони са извън или близо до някоя от двете граници).
А и би било добре да се запознаеш дали конкретинят в случай става въпрос за период, по-кратък от година или по-дълъг  Wink
Много интересно ми стана от къде взе тази статистика с 30% шанс да стане бебчо в продължение на няколко месеца, ако мъжът и жената са напълно здрави????
п.п. да не се обидиш и да го приемеш като заяждане  give_rose
« Последна редакция: май 30, 2010, 16:58:10 от gostenka_82 » Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #463 -: май 30, 2010, 19:00:02 »

Бера, щом два последователни дни чертата е с един и същи интензитет/не по бледа от контролата разбира се/ това може да се счита като положителен тест поне и при мен и при моята приятелка беше така интензитета на двете линии е еднакъв , не ни станаха по тъмни така че успех, но аз следих и цервикалния слуз , а и имам и винаги симптоми като болки и присвиване ниско в корема точно месеца когато забременях ивуто беше много отчетливо ама много с всички симптоми всякаш Господ искаше да ни даде всякаква зелена светлина за да направим нашият бебо , след като миналия път го бяхме загубили. Но въпреки това си правих и тези тестове от които съм много доволна
Успех миличка и ще стискам палци да се похвалиш колкото може по скоро give_rose yahoo
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #464 -: май 30, 2010, 19:31:01 »

Пиша този пост по-скоро за да споделя,от колкото да питам.
Днес се чувствам странно-получавам едни болки,които са мисля ПМС.Щом започнах противозачатъчните,забравих какво е да те боли нещо преди цикъл.И сега дори не знам какво усещам-спазми,придърпване.Няма шанс и да е имплантация,твърде рано би било.
Нито съм се отчаяла,нито се пренавивам,просто ми е странно и се радвам,че има къде споделя без да ме помислят за луда.

П.С.:от няколко дни имам много обострено обоняние,помня че моя приятелка беше така,когато забременя. smile
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: