Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 05:07:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част (Прочетена 174702 пъти)
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част
«
Отговор #360 -:
май 06, 2010, 00:37:06 »
Рени
мила ябълката при теб е подействала и то доста бързо
дано и при нас така моментално да влезе в сила когато възобновим опитите
но сега съм още по уверена и позитивно настроена...
sladur4eto_90
стискам палци да те пропусне лелката следващите месеци
Lina81
кураж мила следващия месец ще стискаме повече палчета и ще видиш че и вашата втора чертичка ще се появи на хоризонта...
успех и стиснати палци на всички и хайде да се изпразва тази темичка...
Активен
krisipisi
Ентусиаст
Любовта ще спаси света,обичайте се!
«
Отговор #361 -:
май 06, 2010, 19:07:49 »
Здравейте,момичета! Аз не съм писала от много време,но ви чета редовно! При мен нещата са следните ходих два пъти при моята лекарка и ми прави фоликулуметрия и всичко е ок! Видя фоликула готов за пукване! Всъщност осъзнах,че овуто ми е на различни дати и не всеки месец е на една и съща! Първия път ми я видя на една дата каза,че е още малък фоликула отидох след три дни и беше готов! Този месец отидох 5 дена след цикъла и вече беше 25мм! Направих си и изследвания за хормоните ми! Едните са добре сега на 11 съм и за другите! Искам тук да кажа,че много се радвам за Рени и,че ми вдъхна надежа
както бях писала преди моята най-добра приятелка след две години опити и никакво посещение на лекар за евентуални изследвания забременя!
Аз имам вяра,че и при мен ще се случи както и при всички вас момичета който искате и молите да се случи! Много положителни тестове пожелавам на всички вас и на мен
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #362 -:
май 06, 2010, 22:47:32 »
Крисиписи а на теб на колко дни ти е цикъла и редовен ли си ти е...това различие в овулацията влияе ли се от редовността на цикъла или росто си е такава...в смисъл...я да видя дали се обясних добре...имам в предвид при една редовна менструация може ли пак да е по различно време овуто...
успех на всички а Криси на теб се надявам това да ти е последния опит за бебеправене и да напускаш тази темичка
много цунки и гушки
Активен
krisipisi
Ентусиаст
«
Отговор #363 -:
май 07, 2010, 07:54:00 »
BeRa Благодаря за пожеланията
Отностно цикъла ми да редовен е плюс минус един ден закъснение,но не и повече
Много се надявам да се получи скоро и при мен,а аз ще си сменя нагласата и ще се постарая да бъда по спокойна,че много се бях пренавила по едно време всеки месец още преди да ми закъснее дори си мислих,че съм бременна и правих тестове
,но мисля,че ще ме разберете!
Успех на всички!
«
Последна редакция: май 07, 2010, 07:55:44 от krisipisi
»
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
Отг: Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 16 част
«
Отговор #364 -:
май 07, 2010, 13:02:17 »
Благодаря ти Верче,но лелката дойде при мен с 3 дни закъснение снощи....надявах се да ме пропусне но уви...вчера с моя си бебеправихме и след 2 часа ме посети лелчето....
Krisipisi разбирам те напълно аз съм същата само да ми закъснее 1 ден или нещо да не се почувствам добре и теста в ръката..на мен по принцип не ми закъснява,да ми подрани да,но закъснение мн рядко... Стискам силно палци на всички следващия месец да не ви навести лелката...
«
Последна редакция: май 07, 2010, 18:24:21 от sladur4eto_90
»
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #365 -:
май 09, 2010, 14:17:06 »
ехооо...къде са всички...
Крисиписи
мила напълно те разбирам относно тестовете...всички сме така като знаем че сме се трудили
за да се покажат
аз на последък сутрин като стана и за момент ми става много лошо и съм на косъм от
първия път като ми стана така беше като влязох в банята сутринта да си вземам душ и помислих че ми е много топла водата и затова нещо ми стана ама се повтори и затрети и ако не се пазим щях да си насосам че е станало и да почна с тестове...и въпреки сичко в главата ми на моменти се прокрадва идеята ами ако не сме се опазили както трябва
но няма начин след като си ми беше и дошла лелката и прочия...но мислите и съмненията не може да си ги избием...така че не се притеснявай...
успех на всички и много
Активен
sladur4eto_90
Ентусиаст
«
Отговор #366 -:
май 09, 2010, 20:58:34 »
То мойта лелка е накрая вече,а моя мъж ми се закани яко
,че само да ми свърши и ме почва отново...Горкичкия мн беше разочарован когато му казах,че ме навести лелката.....Момичета стискам ви силно палци за повече
целувкиииииии
Активен
krisipisi
Ентусиаст
«
Отговор #367 -:
май 10, 2010, 08:31:18 »
sladur4eto_90 На теб ти свършва,а аз се надявам този месец "уж"да не ми дойде
След потвърдената от лекарката овулация се постарахме,но не ме разбирайте,че всеки ден сме правили кекс
Когато не бяхме изморени тогава
Аз утре ще ходя на изследване за хормоните който останаха да пуснем,първите вече ги направих и всичко е ок!
Много се надявам и с другите всичко да е наред
Успех на всички!
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #368 -:
май 10, 2010, 09:32:22 »
Крисиписи
, а при тази потвърдена от лекар ову вие не правихте ли веднага секс? Питам, понеже под потвърдена ову се разбира спукан фоликул (а не просто достатъчно голям, т.нар. доминантен). Няма ли спукване на фоликула, няма и ову. Колкото и секс да правите, бебчо няма да стане, ако не се е спукал.
Ако при спукан фоликул и полов акт бебчо не става, тогава се парвят изследвания на хормони при жената и т.н. Но по принцип винаги първо се прави СГ (едно изследване, което показва много и дава основни отговори). Важно е СГ да се направи в клиника по стерилитет (препоръчително е да е с критерии по Крюгер, които показват наличното количество с какво качество е всъщност). И пак обръщам внимание, че докторът трябва да има опит с проблемно забременяване (разбирай го като трудно). Няма смисъл да се пускат безброй изследвания и да се въртиш в един омагьосан кръг. Важното е док, който те следи да се ориентира в ситуацията. Защото, колкото и да изследваш една жена, за бебчо са нужни двама, т.е. достатъчно количество и добро качество на сперматозоидите.
Фоликуметрия се прави, за да се установи, от една страна дали жената образува фоликули, които да нарастват и да се пукат, а от друга - при спукване на фоликулите дали бебчо ще стане (за същото се правят и уринните ову тестове).
Добре е съпругът ти да направи СГ с Крюгер критерии в клиника, където работят ембриолози!!!! Резултатът става готов 2-3 часа след даването на мтериал.
Виж в сайтовете за репродуктивни проблеми, виж в световните клиники (сайтовете им) какви изследвания правят и ще видиш, че по принцип е така. Първо СГ, даже повечето специалисти държат СГ да е парвена в тяхната клиника не за друго, а защото знаят, че резултатите са достоверни, ако са правени от добри ембриолози.
Репродуктивните хормони при жената е важно да се правят в определени дни на съответната фаза (по принцип се правят във фолекулярната, за да се оцени яйчниковия резерв). Само прогестеронът се пуска около 7-8 дни след доказана ову (повечето доктори го назначават около 22 ден на МЦ, но това не е правилно, т.к. ову при всяка жена е в различен ден от МЦ).
Най-важното е да не си вкарваш излишни притеснения и да се самонавиваш. Гледай на всяко изследвне, което правите, като на профилактичен преглед, а не да чакаш присъда!!!! Така ще си малко по-спокойна. Пък дано бебчо стане, докато се готвиш за следващите хормони.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #369 -:
май 10, 2010, 09:51:54 »
Нека всяко едно момиче, което прави опити за бебе повече от година, прочете тези редове и се замисли.Безцелното правене на изследвания при обикновенни АГ-та в повечето случай не помага.Казвам го от собствен опит.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #370 -:
май 10, 2010, 10:01:34 »
Гостенче,както винаги много точно и изчерпателно.Наскоро д-р Стаменов беше в предаването "Горещо " и в подкрепа на поста на Маги ще го цитирам,че едно семейство до 35 год.ако прави опити повече от 1 година и не се получава да се обърне към специалист,не гинеколога във най-близката болница /с цялото ми уважение към тях/,а над 35 години времето за проби намалява на 6 месечен период.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #371 -:
май 10, 2010, 10:14:43 »
И аз съм в клуба
Опитвам се да не го мисля, първия месец си правех тестове за ову, но реших да не се вманиачавам толкова от рано. Правим опити от 2 месеца, така че не очаквам чудо все пак.
Тайничко си се надявам всеки месец, но това според мен е неизбежно
Стискам палци на всички тук!
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #372 -:
май 10, 2010, 10:25:37 »
Жужи
, то и аз вече споделих какви преживявания съм имала с обикновен АГ, но не смятам да ги повтарям на всеки свой пост
Всеки сам избира пътя си, доктора си и т.н. Аз затова апелирам момичетата да четат, да се поинтересуват и т.н. Така, когато взимат решение за нещо, ще е информирано решение. Неприятно е, когато не си информиран и в един момент разбереш, че си изгубил доста време и си дал куп пари за неща, които не е имало нужда.
Винаги първо се изключва мъжкия фактор посредством разширена СГ (разбирайте критерии по Крюгер) в специализирана клиника от ембриолози. После се пристъпва към изследавне на жената. А ако се установят отклонения и при двамата, разбира се, изследванията се правят успоредно. При жената обаче са много повече - хормони, ЦС за проходимост на тръбите, биопсии, лапаро и т.н. Много, много неща, които се правят на опредлени дни от МЦ и отнемат месеци. Но към тях се пристъпва, ако бебчо се е забавил повече от година и няма установен мъжки фактор. А не, я да направим всичко това (което като време е много, а за пари - да не говорим), пък накрая СГ или просто ей така, че и такива ги има!!!
п.п. не визирам някое конкретно момиче в случая, говоря по принцип.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #373 -:
май 10, 2010, 10:47:53 »
Гостенка,права си,нали за това сме тук за да споделяме и обменяме информация,която може да ни е от полза
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #374 -:
май 10, 2010, 11:22:20 »
Момичета, тъй като информацията, която споделят Гостенчето и Маги е много полезна, защо не се поставят във началото на всяка тема за Бебеправещите с удебелени букви, така момичетата ще са по-наясно и няма да се лутат с постоянни въпроси и загадки?
Успех на бебеправещите и не се отчайвайте
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27