Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 23, 2025, 20:58:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 35   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 8 част  (Прочетена 202790 пъти)

pinkbird
Професор
Публикации: 415

« Отговор #255 -: септември 25, 2010, 07:44:13 »

Здравейте, момичета! От доста време ви чета, но до сега не бях писала.
Предстои ми избор на ресторант. Изчетох всички теми, ориентирах се в нагласите към ресторантите, лично ходих да огледам някои ресторанти, които си бях набелязала, но ми е много трудно да кажа искам този ресторант pardon. Все още имам избор, защото до сватбата има много време. Ще ви бъда много благодарна, ако ми помогнете малко с избора.
Сватбата ще бъде за около 90-100 човека. Колебая се между "Арт комплекса", "Тифани" и ресторанта на Мините. Всеки от тях си има своите плюсове и минуси. За "Арт"-а разбрах, че вътрешната зала събира около 120 човека, но... по снимки като гледах нормално могат да се съберат около 70-80, иначе ми изглежда тясно и без почти никакъв дансинг. "Тифани" мисля, че ще ни е достатъчно, но за там имам притеснения относно Г-образната форма на ресторанта. В чуденка съм дали гостите няма да се чувстват някак неудобно, че са разделени. Като интериор най-много ми харесва. От форума останах с впечатлението, че "Тифани" е един от предпочитаните ресторанти за сватби в града. За Мините - там като място ме устройва, но според бъдещия младоженец, било прекалено голямо за нас и приличало на студентски стол. biggrin Добре, че не е посещавал такива, защото като обстановка ресторанта е далеч пред студентските столове. Малко ме наплашиха, че там можело да не ни вземат, защото сме малко хора или пък по време на сватбата да допуснат външни лица на свободна консумация. Незнам тези ми притеснения дали са основателни, защото при разговора с управителя, той дори не ме попита за колко човека става въпрос, а каза колко е куверта, успях да задам още 1 въпрос и затвори sad Ще бъда много благодарна, ако споделите впечатления за тези ресторанти, може и на лични. Малко се отнесох с поста  blush и стана доста дълъг
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: септември 25, 2010, 08:04:01 »

Pinkbird поздравления за избора, aз съм една от тези, които си резервираха Тифани и да ти кажа, че и аз го имах това притеснение с тази нестандартна форма, но искам да ти кажа, че на място нещата изглеждат по различен начин, защото масата на младоженците така е разположена, че се вижда от всички в заведението и никой не е "в тъча" и се чувства изолиран .. разбира се това е мое мнение и най-лесно би решила, ако го видиш на място - аз лично като ходих, отидох в събота и видях ресторанта подреден за сватба, с украсата и т.н. и навръщане скачах и се радвах като малко дете, пък мъжлето ми се правеше, че не ме познава laugh laugh
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239

Очакваме Ви !!!

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: септември 25, 2010, 14:50:21 »

pinkbird, и двата ресторанта са много добри и уютни за сватби. Може да отпаднат твоите притеснения, от личен опит казвам, че ресторанта на Марица изток по принцип преди сватба не работят на свободна консумация в самия ресторант само на терасата. А по време на самата сватба в никакъв случай не допущат външни лица. Правили сме сватба с 90 чавека там и не е имало проблем относно брой гости.
Дано съм била полезна.
Активен
Mirenka_88
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #258 -: септември 26, 2010, 21:31:14 »

Здравейте и от мен!
Нова съм във форума,предполагам се досещате че съм тук и аз като вас...заради сватбата danceg
Датата е още далеч,22 януари,но като влязох и видях какви сте ги написали...и колко отрано сте започнали подготовката...и да ви кажа честно ме втресе...
Не сме мислили  за ресторант още,прочетох доста добри неща за "СИТИ",била съм на сватба там и честно казано ми харесва.Идната седмица смятам да отида и да поразпитам за кувертите.
Украсата...и за нея е рано да говорим,ще ми се да е от живи цветя...януари обаче... shok...в разгара на зимата...в краен случай в бордо и златисто...Някой да знае агенция,която да предлага украса в тези цветове?
Моя приятелка избра червено и златно като апликации към булчинската рокля,изглеждаше страхотно,нежно и свежо!
Тръгвам към темата за роклите,не обаче за това съм тук,интересува ме една водеща - гледах я на МИС Стара Загора миналата година,сега по стечение на обстоятелствата я гледах отново,пак на същия конкурс и много ми хареса.Мислех си дали да не я поканя да води сватбата ми?
Мисля че се казваше Гали Добрева, била е водеща в FM+,някой да знае нещо за нея?
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: септември 26, 2010, 23:38:46 »

Mirenka_88 не се шашкай! имаш време .. пък и аз от всичкото това обикаляне, което обиколих до сега останах с твърдото убеждение, че борбата за дати, ди-джеи, фото/видео етц. е от май месец нататък, тоест след великден .. тъй че дишай .. според мен щом си се насочила към професионална помощ, то всяка една агенция предлага украса в бордо и злато, но нищо не ти пречи да се поровиш из интернет и да измислиш сама примерно част от украсата си - примерно за колата и ресторанта, без булчинската маса, или нещо от сорта smile защото аз лично изооообщо не съм фен на разните му там калъфи за столове и т.н. .. а и аз избрах бордо и злато за тема на моята сватба и реших да вържа пандели от органза на столовете в съотвените светове .. а за сватбената маса съм оставила на моя приятелка с достатъчно развинтено въображение и възможности да го измисли и сътвори .. наречете ме стисната, но не ми се изсипват сума ти пари за украса, която не винаги е с нужното качество, нооо пък е силно рекламирана - по първи сметки да вложа пари в собствена украса, ще ми излезе много по-евтино, дори и от това което си представях .. чак се изненадах
и другото, което е - парите за сватбен агент също не са малко, за да може всеки да си го позволи - дори ако трябва да сме честни повечето момичета (и аз в това число) не са в състояние да си го позволят, не защото не искат, а защото не могат.. първоначално си виках ооо няма да се занимавам аз твърде голямо напрежение е, има сватбени агенти за тая работа, но като седнах и си направих една малка сметчица се оказа, че разходите са много и заплатите ни с моя бъдещ съпруг няма да стигнат и за това, а родителите ни нямат възможност да помогнат и така .. пожелавам ти успех в подготовката, много положителни мигове и извинете за километричния пост, просто май имах нужда да кажа тези неща lol)
Активен
Mirenka_88
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #260 -: септември 27, 2010, 10:38:39 »

Благодаря ти за отговора,да ти се похваля,имам вече предложение от една сватбена агенция за цветовете които искам.Навиваш ме обаче да се справя сама с украсата:))))Ще го помисля,обещавам!
А иначе какви забавления организирате за сватбата си?Мисля да направя нещо интересно и то в първата част,при въвеждането...като например да вляза на мотор;;; Менделсон е толкова изтъркан...
Казаха ми че тази водеща която харесах работи с диджей по сватби!!!Супер!Някой да ме насочи как да я намеря???
Активен
SoundTheBest
Любопитен
*
Публикации: 25

www.soundthebest.com

« Отговор #261 -: септември 30, 2010, 15:20:40 »

Здравей Миренка!
Май попадна на точното място!
Аз съм Гани Добрева,благодаря за милите думи!!! good
Пратих ти лично съобщение за да не излезе че правя реклама.
Има време до сватбата,предполагам че дотогава ще ти хрумнат още доста интересни идеи освен тази,да влезеш на мотор :)Освен това,зависи много от ресторанта който ще изберете накрая.
Мисля че идеите ти тепърва ще се избистрят.
Виждам че колегите от сватбената агенция също са тук в темата,сигурна съм че ще помагат и те.
Поздрави!

Sound the Best-Look the Best!
Активен
zizizu
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #262 -: ноември 09, 2010, 10:24:59 »

Здавейте момичета! От доста време Ви чета и сте ми изключително полезни good Да се похваля и аз - предстои ми сватба, вече сте уточнили дата - 25.06.2011, както и ресторанта - Комплекс JACK. Зная, че има още доста време, но ......................... нямам търпение. Тъй като не живея в Стара Загора, бих искала да ви помоля за съвети и мнения за фирми за украса на ресторанта, като държа  да е с естествени цветя, както и за добър професионален гримьор.
Благодаря много предварително!
Активен
j_di
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #263 -: ноември 09, 2010, 13:54:00 »

Toni_Marti питай в р-та . Не може да не знаят коя агенция е била ! Най малкото пазят тел . на младоженците и могат да те свържат с тях !  good Много е хубаво !

Аз също ще бъда булка в Казанлък. Ако някой е разбрал тази украса кой я е правил ще му бъда благодарна.
Активен
pinkbird
Професор

« Отговор #264 -: ноември 10, 2010, 21:01:36 »

Момичета, имам едно въпросче.blush Трябва да си определя час за гражданския ритуал и след това за влизане в ресторанта.  smile
Някой знае ли колко време продължава самия граждански ритуал - 15-20 мин. или повече? Освен това се колебая между ритуална зала и изнесен ритуал. При изнесен ритуал предполагам, че сами трябва да си осигурим озвучаването. Това много ме притеснява, защото изобщо не съм наясно как ще стане blush
Активен
SoundTheBest
Любопитен
*
Публикации: 25

www.soundthebest.com

« Отговор #265 -: ноември 10, 2010, 21:14:56 »

Готови сме да помогнем smile
Изнесения ритуал си има ред предимства пред ритуална зала. Кой ви каза, че сами трябва да осигурите  озвучаването? Ако е вашия DJ, сменете го  NO  Шегата на страна, но това наистина не е ваша работа. Това, което се иска от вас е да вземете решение как искате да стане ритуала и да го споделите с хората, на които сте заложили да отговарят за звука и емоциите на вашата сватба. Не се тревожете ни най-малко за това! Ако  нещо продължава да ви тревожи все още, не се двоумете да го споделите с нас - готови сме да помогнем! Успех!
Активен
pinkbird
Професор

« Отговор #266 -: ноември 10, 2010, 21:54:36 »

Благодаря, SoundTheBest. Не ни го е казал ДЖ. Все още не сме избрали такъв. sad Мислех, че може би ДЖ трябва да се погрижи за озвучаването, но тъй като не сме говорили с никой, не бях сигурна.blush Изборът на ДЖ тепърва предстои. Понеже не живеем в града, все още с никой не сме се срещнали.
Активен
D.J. Алекси
Ентусиаст
**
Публикации: 131

Ако искаш сърце да дадеш, сърце ти трябва да имаш

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: ноември 10, 2010, 23:04:25 »

При изнесен ритуал предполагам, че сами трябва да си осигурим озвучаването. Това много ме притеснява, защото изобщо не съм наясно как ще стане blush

Озвучаването по изнесения ритуал е работа на ди-джея, който ще Ви води сватбата. Ако церемонията по изнесения ритуал е на друго желано от Вас място извън ресторанта в който ще се проведе сватбеното тържество, ди-джея осигурява апаратурата и озвучаването необходимо на длъжностното лице, което ще обяви официално бракът Ви за сключен. (За тази услуга на озвучаване извън ресторанта се заплаща допълнително)
smile
Активен
Letta
Новак
*
Публикации: 10

www.amisega.net

« Отговор #268 -: ноември 11, 2010, 11:49:05 »

j_di То май и ние не разбрахме .  И на мен ми е любопитно ,защото е много хубаво .  good

Привет на всички! Въпросната украса на сватбата в Казанлък е наше изпълнение  give_rose
Отдавна не съм влизала и се върнах доста назад, за да видя и аз (пусто любопитство), а то ...

Искам да препоръчам на младоженците, които се колебаят между ритуална зала и изнесен брак, хубаво да помислят и огледат казуса от всички страни: ритуалната зала е "стандарт; нищо ново; нищо интересно". В много градове са си доста грозни, безлични, студени, скучни. В Кърджали, например, залата е в непосредствена близост до градските WC и никак не е приятно (поне до скоро беше така, ако не е променено). От друга страна една красива, приветлива зала сама по себе си носи тържественото, приповдигнатото настроение. Само в залата гостите ви ще запазят пълна тишина и ще чуят думите по ритуала, а повярвайте ми, ако сте случили на правилният човек, който да сключи гражданският брак - заслужава си! Вземете под внимание и понякога моментната смяна на атмосферните условия - има ли къде и за какво време може да се осъществи преместването на маса, арка, техника,  и всичко друго, което е планувано за този важен момент. Моят съвет е - винаги имайте "едно на ум"!
Активен
pinkbird
Професор

« Отговор #269 -: ноември 12, 2010, 11:42:05 »

Пак да попитам за граждански ритуал, защото трябва до началото на следващата седмица да съм нагласила някак часовете. И естествено да се надявам, че са свободни в гражданското  Wink
Някой знае ли колко време продължава самия граждански ритуал - 15-20 мин. или повече?
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 35   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: