Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 23, 2025, 23:45:56
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 8 част
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА В СТАРА ЗАГОРА - 8 част (Прочетена 202831 пъти)
pupipupi
Любопитен
Публикации: 44
Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 8
«
Отговор #225 -:
юни 09, 2010, 13:17:19 »
Момичета, какво ще кажете за ритуала с извеждане на булката. Знам че има такава тема, но във всеки регион е различно. Имам идея специално за посрещането на гостите, майчето да ги посрещне с хляб и сол, а не с бонбони както се прави обикновено. Вие как смятате?
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #226 -:
юни 09, 2010, 13:38:50 »
За извеждането на булката съм дала много идеи в съответната тема. Накратко: ако не искате разбиване на врата може:
- игра с лимони
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,9535.210.html
- тест към младоженеца
Иначе знам, че майката и бащата посрещат сватовете и младоженеца на врата на блока/порта на къщата, а брат/сестра/братовчед на булката я продават пред входната врата.
Активен
pupipupi
Любопитен
«
Отговор #227 -:
юни 09, 2010, 14:42:10 »
Точно за това посрещане от майката и бащата става въпрос, как ще се приеме ако е с хляб и сол например, а не с бонбони.
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #228 -:
юни 09, 2010, 15:14:39 »
Майката захранва дъщеря си на излизане, за да не тръгва гладна от бащината къща. Но едва ли има проблем да посрещне с хляб и сол, не знам .... Но е така по принцип с бонбони и ракия
Активен
krasitohr
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #229 -:
юни 09, 2010, 16:05:42 »
Мили момичета, аз съм нова във форума и много ще съм Ви благодарна , ако ми помогнете със координати на добър DJ, тъй като моята сватба ще бъде на 5.09.10г , а време не остана.Предварително Ви благодаря.И още нещо някой може ли да ми каже как варират цените за украса за ресторант на агенциите Стелина и Ами сега?
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #230 -:
юни 09, 2010, 17:12:54 »
Относно питките момичета, да ви дам най- новото инфо, за тези на хлебозавода. Вече няма модели на питките, тоест различни украси - има два вида питки. Единия вид е на топки 1 и 2 кг.
Втория вид е украсена със сусам, маково семе, абе както ги правеха до сега. И от тях по 1 и 2 кг. Но няма разнообразие от вид украса.
Попитах защо не мога да си избера питка с различни украси, отговора беше "смениха майстора и така решиха"
Дано съм била полезна
Активен
pupipupi
Любопитен
«
Отговор #231 -:
юни 09, 2010, 21:06:07 »
Исе, а надписи могат ли да се слагат или не пита?
Активен
Temira-Wedding
Сватбар
Публикации: 239
Очакваме Ви !!!
«
Отговор #232 -:
юни 09, 2010, 21:13:18 »
pupipupi , за надписи не се сетих да попитам. Но и те не ми предложиха.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #233 -:
юни 09, 2010, 23:27:09 »
свекърва ми (по-скоро бъдещата
) работи в хлебозавода в цеха, в който се правят обредните погачи и аз лично поръчах погачите за три сватби за последната една година - каталога с моделите си го пазят в завода и си работят с него (лично съм го виждала), това, че няма каталог някой (не е ясно дали е оторизиран да го прави или не) го е решил за по-удобно (или пък не
) и го е превърнал в практика, защото в заявките се подават едни и същи номера .. та свекито е останала с впечатление, че тези са най-предпочитаните .. както и да е .. относно надписите - надписи могат да се слагат, само трябва да си поръчате такива
дано да съм ви помогнала, ако имате някакви други въпроси - питайте до колкото ми е възможно ще ви отговарям
Активен
krasitohr
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #234 -:
юни 10, 2010, 10:45:42 »
Цитат на: pupipupi в юни 09, 2010, 08:13:44
Абе момичета, тук не става въпрос за цена на питата или просто къде има пити. Освен това във всеки павилион за закуски продават пити точно на хлебозавода. А цената изобщо не ме интересува.
Въпроса ми беше къде правят пити с украса като на торта. Със захарни фигури.
Ако някой знае конкретно това нека ми пише, ако желае. Ако не, не ме пращайте да чета назад форума. Изчела съм го. А къде точно се намира сладкарница Рио???
Скоро бях на едно кръщене.Питите, които те бяха поръчвали бяха на Церера козуначени със стафиди и локум.Страхотно украсени със захарни розички като на торта и бяха много вкусни.Цената им също е приемлива 7 лв.
«
Последна редакция: юни 10, 2010, 10:49:44 от krasitohr
»
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #235 -:
юни 10, 2010, 11:50:32 »
По изискване на попа
- питата за църквата трябва да е хлебна, несладка.
За ресторанта - да е сладка, но не месена с мед, защото цапа.
За справка: в сладкарница Рио - църковната пита е 2 лева, питата за ресторанта е 2 кг (огромно огромна и богато украсена) - 14 лева.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #236 -:
юни 10, 2010, 12:29:11 »
Дидка
, аз ще се повторя, но на мен наистина ми казаха други цени за питите и недоумявам защо
За Рио единственото, което ме разочарова на практика е че
въобще
не взеха под внимание
модела
тортички, които искахме, ама
въобще
Питах ги дали могат да ги направят, казаха ми, че няма проблем, а накрая - нъцки. Не е много приятно, когато е за сватбения ден и човек дава пари все пак. Само цветово бяха се съобразили, и слава богу...Не знам дали на друг се е случвало това, но беше много неприятно и не го пожелавам никому. 2 пъти се срещахме, снимка им оставих дори, видях ги да я прибират в джоба с нашето капаро и информация, и въпреки това се случи...Идея нямам защо
Относно сладостта - като ме питаха в Трокадеро какви да са, аз им казах хлебни. Просто така се съчетават добре и с мед, и със сол. Но всеки си има предпочитания де
Като съм подхванала да пиша, имам оплаквания, макар и дребни и от Иво, който ми прави букета. Самият букет беше красив, цветята бяха тези, за които говорихме, НО...Не ми беше направил букета за уречения час. Кумът е отишъл да ми вземе букета и го е чакал 45 минути!!! Което за един стройно организиран сватбен ден е много. Добре че навсякъде бях оставила аванси от по 15-30 минути, та не се отрази после. Другото нещо - специално отидох и му купих от Кордел-а тъмночервена сатенена лента - 2 м, и му обясних, а той си записа, че искам тя да се вее надолу, до коленете ми. И не я беше сложил, просто я беше омотал около дръжката на букета, което е супер тъпня и безсмислица
На това държах особено много.
За координатор в ресторанта ползвах услугите на Исето от Темира Уединг и нямам оплаквания
УКрасата ми беше от Нина Стил, Пловдив - думи нямам за тях!
ДЖ и водеща - Галин Рачев и Ганка. Страхотен тандем. Той се вслуша в желанията ни, до голяма степен следваше списъка ни с песни дори. Ганка се изяви освен като водеща, и като певица, с каквото се е занимавала. Де факто си имахме и музика на живо - изпя Алла Пугачова, Simply the best мисля също и други. Дансингът беше пълен през цялото време. ДЖ остана незабелязан и просто си вършеше работата, както трябва - много свестен и възпитан. Нищо че не е от прехвалените и рекламирани
Има време и за него
От ресторант Сити съм изключително доволна - нямахме забелижими изцепки от тяхна страна като надписване на сметки и т.н. Дори за стаите за гостите, които се настаняваха същия ден Венета успя да издейства да се освободят до към 10-11 предиобед, за да могат да се настанят, изкъпят и преоблекат
А бяха заети до една предната вечер. Много ни помогна тя. Обслужването беше на ниво, не мога да кажа лошо.
Това е май засега, което се сещам.
«
Последна редакция: юни 10, 2010, 12:32:59 от velvet
»
Активен
pupipupi
Любопитен
«
Отговор #237 -:
юни 10, 2010, 13:13:25 »
Леле момичетааа, страшни сте.Много благодаря!
Велвет
, много полезна информация даваш и както винаги много изчерпателна. Мисля, че много бъдещи булки ще са ти благодарни.
krasitohr
мисля, че точно това търся, но като украса, не с разни локуми вътре. Знаеш ли къде имат каталог?
Активен
Mishmi
Регистриран
«
Отговор #238 -:
юни 10, 2010, 19:49:50 »
Момичета, КУПИХМЕ РОКЛЯТА!!!
Много ми хареса и реших да я взема, макар да бяхме още в четвъртия магазин. Взех си чанта и обувки, само не си взех було или цвете за косата, тъй като все още нямам идея за прическата. Облякохме и младоженика, всичко от Асеновград, разбира се!!!
Активен
sun_riZe
Любопитен
«
Отговор #239 -:
юни 11, 2010, 18:36:15 »
Здравейте момичета! Да ви се похваля, че и нашата сватба мина перфектно(06.06. 2010г), дори пове9че от перфектно
. Вече сме официано семейство
сега само чакаме да станат готови видеото и снимките, но това чак след месец някъде. Днес обаче отидохме да поразгледаме малко от снимките- страхотни са станали, нямам търпение да си видим накрая сватбената книга
Органицзацията, украсата , храна - всичко се хареса много и на гостите, което за нас е важно и на нас самите
Украсата ни я направи Лети специално за нас,беше нещо ново, стилно, обрано, не много претрупано. Абе с няколко думи-тя изцяло се съобрази с нашите изискания, оставихме я да твори според напътствията ни и резултата не закъсня
. DJ ни беше Джими Върбанов- готин човек и голям професионалист. Той също помогна за отличното ни настроение и добрата организация на сватбата в ресторанта. Ако някой иска повече инфо да ми пише на лични, с радост ще помогна. Тези хора ви ги препоръчвам с 2 ръце
За снимки и заснемане на празненството бяхме избрали Светлето Узунова и Митко Димитров- също "една отлинчо смазана машина" Много приветливи, усмихнати хора, чиито услуги със сигурност отново в бъдеще ще ползваме
.
Тъй като гледам че обсъждате питите- ние нашите си ги поръчахме от хлебозавода -по-малка за църквата и по голямата 2кг, но без съсами и мак за ресторанта. Многo бяха вкусни и мекички, въореки,ч е ги взехме в събота следобяд а сватбвта беше неделя след обяд.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...