Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 14:32:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7  (Прочетена 137863 пъти)

Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #450 -: април 07, 2010, 18:52:44 »

Руби, Бебче, благодаря ви за съветите! И аз мислех, че е най-добре 0-3 месеца, че като знам колко бързо растат малките и как бързо умаляват дрешките, а и наистина лятото съхнат буквално за часове. И аз мисля да поръчам няколко гащиризончета с дълъг ръкав, малко с къс, абе ще го мисля. Сега съм се заровила в сайтовете и избирам  tease , ама ще изчакам първо количката да пристигне, че после мятам дрехите. И аз нямам търпение вече, ама ще се чака, няма начин.
А за контракциите, аз му казах днес следобед на доки, ама той каза, че нищо няма, явно не е нещо притеснително. А иначе за прегледа, искат задължително документ от офталмолог за препоръка за вида раждане, явно при висок диоптър  (моят е -6) го искат в документацията при постъпване за раждане. Незнам защо, при положение, че правят секцио и по желание, ама явно е така. Ама щом нищо не са ти казали, значи може и да не ти искат на тебе, ама ако искаш питай, за да си спокойна.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #451 -: април 07, 2010, 19:00:58 »

Да, и аз мисля, че ако нямаш проблем с очите, Рубин, няма да ти е необходим документ. Виж, аз сама си поисках, защото ходя с контактни лещи и така док няма как да разбере, че имам диоптър. Предстои ми преглед и ще видим какво ще кажат. Преди се притеснявах, че секциото ми е гарантирано, но вече съм по-спокойна, дано само налягането е ок.

И аз се вълнувам от това, какви дрешки трябват за лятно бебе. Вече купихме разни неща, но са твърде малко и ще трябва още. Имаме и за хладните летни вечери с дълъг ръкав блузки и дънки. Повечето обаче избираме за топло време, без или с къс ръкав. Като видях бабата на милото какви терлици ни е наплела ...  girl_impossible насочих я към по-голям размер поне, че да стават за зимата. Лятото терлички не мисля да слагам smile

Vilence, а каква количка избрахте и от къде я поръча???

Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #452 -: април 07, 2010, 19:17:50 »

КатиНка funnytooth,за терличките и аз имам!Даже имам и плетено комплектче от блузка и панталонки!Наистина са много сладки,ама едва ли ще ги ползваме!Казахме си и ние,че до есента няма да стават ,поне да се усетят и да не плетат за сега!Аз няма да облека в жегата детето с плетено дрешки! Wink
О,а щом става въпрос само за тези които имат някакъв проблем с очите ,знаяи аз нямам нужда!Поне за сега де!
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #453 -: април 07, 2010, 19:21:43 »

Катинка, ти направо ме разби с тези терлици  danceg . Аз съм казала, че не искам да се плете нищо, ако случайно нещо ми скимне в последствие, тогава. Ама то за лятото кви плетива, чудо направо. А за изписването вие как мислите, задължително ли трябва да е облечено с онези комплекти за изписване, че аз нещо не искам да купувам такова, набухани са със сума неща и са им сложили едни цени, да ти падне шапката направо, или де да знам, може и аз да попадам на такива.
А относно прегледа при офталмолог, аз също ходя с лещи, ама още в началото си казах като ме питаха някакви заболявания или др. неща и ми го записаха в картона. И да, мери се налягането в очните дъна при висок диоптър, ама аз още предния път като питах доки какво ще каже по въпроса, той ми каза, че над -4 се пращат на такъв лекар (мисля, че толкова каза), ама аз с моите -6 да съм свиквала с мисълта. Та така.
А количката я поръчах от този сайт www.babybabyonline.co.uk . На мен си ми е слабост Stokke-то и си бях казала, че един ден, живот и здраве, задължително искам такава. На супер цена я намерих тук и освен това е с безплатни аксесоари, които по принцип се продават отделно и тука поне ги видях в магазина за 253 лв.  Oh my ... . Абе други са си цените в UK, не са като при нас.
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #454 -: април 07, 2010, 19:41:08 »

А мен ме разби женицата като ми ги показа сега по празниците  laugh Вече е наплела поне 5 чифта и е започнала някаква жилетка, която обаче ми хареса smile От една страна не искам такива неща, но от друга не искам да им отнемам щастието и желанието да са полезни. Възрастните хора нямат големи възможности  pardon

А за изписване - аз също мисля за друг вариант, а не готов комплект, но имам време да поразгледам още. Не че няма хубави комплекти, но има и много красиви дрешки за новородено, които бих предпочела и мисля, че пеленка трябва да се подсигури. Абе да не изпадам в много размишления, че още не съм в час с всичко за новороденото  tease   

Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: април 07, 2010, 19:45:21 »

И аз мисля да не взимам от тези "специалните"  мкомплекти за изписване. Сигурно ще съчетая някой дрешки , защото наистина има много излишни неща в тях
Активен
Рубин

« Отговор #456 -: април 07, 2010, 20:06:45 »

О и аз няма да ползвам тези комплекти!Щях да взема ама нищо не ми хареса!Имаме два варианта ние!Показвам ги!И отделно ще взема боди и пелена!

Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #457 -: април 07, 2010, 20:42:31 »

Руби и двете са много сладурски  girl_in_love
Ако търсиш помощ за избора............ммммммммм първото с шапчицата
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #458 -: април 07, 2010, 20:44:41 »

[color=green]а това е нашето комплектче за изписване само , че ниое го взехме когато беше на намаление от 15 паунда и да ви кажа невероятно е така мога да си избера как да облека беебо според жремето на момента http://www.mothercare.com/richContent/B002EJ2Z26
[
« Последна редакция: април 07, 2010, 21:00:00 от liva82 » Активен
Рубин

« Отговор #459 -: април 07, 2010, 20:57:44 »

leni_beni и  аз мисля със шапчицата,защото с лентата нещо....за изписване,а и ще е оше мъничка!
liva82 ,много е хубаво наистина,а цената е определено страхотна! *THUMBS*Тук такъв комплект няма да е по евтин от 50-60 лв!Даже мисля,че на тази цена вървят комплектите от 5 части! nea
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #460 -: април 07, 2010, 21:02:39 »

благодаря Руби,вашият избор е страхотен,а су6тото като моето коплектче в пловдивския молл на същата марка ми искаха103лв щях да падна girl_impossible girl_impossible
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #461 -: април 07, 2010, 21:07:09 »

Здравейте, момичета. Много сте писали.
vilence, радвам се, че си се решила за количката. Ти такъв мерак имаш, представям си какъв кеф ще ти е да я буташ. И аз съм така - наумя ли си нещо, много трудно ми излиза от главата. И после гледам и нищо друго не ми харесва. Аз не разбрах за секциото - пожелание ли ще го правиш или защото имаш висок диоптър? Ако е само за диоптъра, не се навивай предварително, защото високият диоптър няма предпоставка за проблеми с налягането.
А нас пък въобще не ни пращат на очен преглед, аз така или иначе знам, че нямам проблеми с налягането, защото всяка година като ходя на очен лекар, ми го изследват. Но по принцип късогледството не е причина за секцио тук.

Руби, много са сладки дрешките. И аз смятам, че първото е по-добре, защото е с шапчица. Аз не съм решила с какво ще изписваме бебето все още, ще грабна нещо от купа с дрехи smile Комплекти за изписване са ненужни за мен.

Баба ми и тя е оплела терлички, шапка и палтенце и ще ги праща по нашите. Ами не мога да и кажа да не го прави. Тя жената цял живот това чака. Казах и, че по едно е достатъчно от каквото е оплела, ще ги облечем веднъж, ще снимам беба и това ще е. Да я види на снимка облечена и да миряса smile

По отношение на бодитата - всичко лятно ми е 0-3 месеца, преобладават нещата с дълъг ръкав, имам и с къси, но тук е доста ветровито и през лятото, та ако сме навън вместо да го завивам бебето непрекъснато с пелена, може и по-отвито да стои. Поне така ме посъветваха майки от моя район.
Активен
Рубин

« Отговор #462 -: април 07, 2010, 21:28:36 »

liva82 ,ама да на такава цена са! ohmyАз ти казвам че комплект от боди,ританки,връхна блузка,чапка,лигавник и пелена е около 50лв,а какво да говорим за такъв какъвто ти имаш!Ужас и безобразие!
ellie_bellie и аз затова избирам първото,заради шапчицата!А да ви питам-на етикета му пише-1 месец,а като го наложа върху другите дрешки за 0 месеца съвпада идеално!Нали няма да и е голямо?То е ясно,че какъвто размер да вземем все ще й е големичко,ама да не е пък много голямо?
А и наистина не е нужно да е нещо особенно!Все пак бебето ще е и в пелена завито,а и с каквото и да е облечено ще е прекрасно! heart
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #463 -: април 07, 2010, 21:51:28 »

ellie_bellie, и аз съм доволна, че се реших на поръчка, а пък и като видях, че вече я няма тази оферта и съвсем се успокоих. Сега съм в очакване, да видим кога ще дойде. Иначе за очите докторът не ми е казал твърдо секцио ама като го питах и ми каза, че се минава през офталмолог, ама да съм свиквала с мисълта, та така. Аз още отначало съм се настроила за секцио, още повече знам за една колежка на майка ми, на която явно едно време никой не и е разяснил какво се прави заради късогледство и е качила по няколко диоптъра при всяко едно от двете си раждания. Ама то това не е показателно, де, та вече съм свикнала с мисълта, направо не искам да си представям за качване на още върху моите -6  girl_impossible . Абе здраве да е, важното е всичко да е наред, а аз вярвам, че ще е така.
А за бабите-така си е, радват се и те, няма начин. Ама аз си нямам баби, а майка ми и свекърва ми като ме познават и винаги ме питат предварително, че после да няма изненади smile
Рубинче, и аз мисля, че първото комплектче е по-подходящо  Wink
« Последна редакция: април 07, 2010, 21:59:42 от vilence » Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #464 -: април 08, 2010, 00:17:29 »

и аз съм За първото  good
всеки си има мнение, но аз смятам да си взема комплект за изписване тъй като ми се струва доста практичен и изгоден, този който аз съм избрала е от 12 части, наподобява комплектчето на лива но има и одеалце, което само отделно като гледам е над 25 лв, а на мен целия к-т ще ми излезе около 45 лв. което за мен лично си е доста изгодна оферта, единственото което не ми харесва е че вътре има 2 кърпи, все едно им е останал излишен плат и са се чудили какво да го правят, но и без тези 2 остават 10 части с вкл. одеало за 45, което само по себе си говори че по 4.50 лв всяка част едва ли може да се намери  Wink Пак казвам въпрос на лично предпочитание...
Момичета, аз доколкото съм наясно в Б-я с висок диоптър не се допускат да раждат нормално, имам също познати с наскорошни (преди 2-3 год.) лазерни операции за корекция на диоптър и на тях задължително секцио беше, интересува ме има ли някой друг от вас с други проблеми заради които се опасява че би следвало да му се препоръча секцио или поради какво заболяване се препоръчва, че аз нямам търпение да дойде 15 април за ЖК и да ме пратят на очен да видим в моя случай какво ще кажат...
О и още нещо което ме вълнува, случайно някоя от вас да са я замервали с онзи странен инструмент наподобяващ огромни ножици който измерва разширението на таза  huhhuh.gif
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: