Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 14:30:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 137859 пъти)
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #435 -:
април 07, 2010, 14:35:23 »
браво миличка всеки му такова отгледано бебче да роди..сега навярно ти е много по лесно..
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #436 -:
април 07, 2010, 14:58:14 »
Абе мацки...аз май оглупявам
Да ви питам нещо, че почвам ептен да се обърквам, уж я разбрах тая история, ама все пак...
Бременността по седмици като се измерва - по навършениете или по започнатите седмици се мери? Аз примерно, по някои калкулатори вече съм 30 седмица, по линийката съм 29 и няколко дни. Аз си го обяснявам, че някъде се измерва започнатата, а лекарката ми примерно, а и тази линийка, дето я ползвам сега, отбелязват навършените седмици
Правилно ли мисля или грешката е в моя телевизор??
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #437 -:
април 07, 2010, 15:04:41 »
То и аз хич не мога да се оправя с тез седмици
много ми е объркано . Като се гледам по един календар, дето медицински се води уж- там съм 30 г.с и в събота ще съм 31 г.с А иначе тука ми пише 29 г.с
Активен
Рубин
«
Отговор #438 -:
април 07, 2010, 15:35:11 »
Да и аз си блъсках главата по този въпрос!Мислех,че тези лекарските които ги има в нета не са в час,ама когато забелязах,че на 2 консултации,ми казват д една седмица над тази която ми показва линииката!И мисля,че според лекарите щом има 29 седмици навършени ги смятат за 30!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #439 -:
април 07, 2010, 15:38:40 »
Рубин , и аз така мисля
Бебче, ние с теб сме с 1 ден разлика, значи сме в 30 г.с
Активен
Рубин
«
Отговор #440 -:
април 07, 2010, 15:44:24 »
Ама вие двете да не сте с един термин?Или един след друг? :bravo:Ах колло сладко!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #441 -:
април 07, 2010, 15:48:35 »
Ххихи, да, заедно сме с Лени
Активен
leni_beni_
«
Отговор #442 -:
април 07, 2010, 15:49:22 »
Аз първо мислех , че сме на една дата , но се оказа че съм 1 ден преди Бебчето . Но то там не се знае
Активен
Рубин
«
Отговор #443 -:
април 07, 2010, 15:54:15 »
Е,да то термина е просто една предполагаема дата за ориентировка!Даже според мен е просто за да се следят дадени иследвания и подобни!
Готиното е,че и двете сте на една датичка горе-долу! *YAHOO*Много е готиноооо
Активен
Вероника
«
Отговор #444 -:
април 07, 2010, 16:17:56 »
Значи ако сте 29 седмица и 3 дни примерно сте ВЪВ 30 седмица или сте НА 29 седмици -разбирате ли????
с две думи карате 30 седмица и сте на 29 навършени това е -не е сложно
Лекарите по принцип гледат навършените седмици а ние мамите обичаме да бързаме така че ..........
Активен
leni_beni_
«
Отговор #445 -:
април 07, 2010, 16:22:34 »
Цитат на: Вероника в април 07, 2010, 16:17:56
Лекарите по принцип гледат навършените седмици а ние мамите обичаме да бързаме така че ..........
на мен лекарката ми казва обратното, в смисъл ако отида днес ми казва че съм 30 г.с .
Абе то не че има значение
Активен
Вероника
«
Отговор #446 -:
април 07, 2010, 16:23:46 »
Еми Лени явно е различно, но както вече писах единия вариант са навършението и другия вариант е седмицата която в момента сте
-това е, разлика в термина няма просто в това как се разглеждат нещата.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #447 -:
април 07, 2010, 17:23:45 »
Аз да дам малко отчет от днес, че бях на консултация. Сутринта ходих при акушерката, че трябваше и изследвания на гладно да ми пуснат, а следобед се видях и с доктора. И да ви кажа само кво ми вика акушерката като взе метъра да ме мери - вика, че матката ми била в контракция, а пък аз не усещам нищо. Останах така
. И ми вика нищо ли не усещаш? Ми наистина нищо не усещах, каза ми да се наблюдавам и ако има нещо да ми дават да пия магнезий. Коремът ми е станал 94 см, а сърцето на бебчето биеше супер ускорено - 160 удара, супер много ми се видяха, ама каза, че всичко било наред. Следобяд се видях и с доктора - каза, че коремът ми не бил пораснал много, гледа ме на ехографа, обаче всичко си е наред и бебка си е в норми - 1700 грама, даже съм вървяла малко по-напред от термина. Говорихме за секциото и уговорихме някаква дата, която естествено, ако се наложи, ще търпи промяна, но се надявам всичко да си върви гладко, както и досега. Само дето трябва да мина през някой очен лекар за становище да ми даде за раждането - то е ясно, че ще е секцио, ама искат официален докумнт. Та такива ми ти работи покрай нас. След прегледа направих една дъъъъъъъъълга разходка и сега релаксирам на компа.
А и да ви се похваля - миналата седмица поръчах количката
. Сега чакам с нетърпение да видя кога ще я пратят на посредниците, че нямат в искания от мен цвят и чакаме поръчката, която някъде около 1 седмица май отнема, ама покрай празниците, най-вероятно ще се забави.Ама и аз не съм се разбързала, де. Ама голямо чудене му дръпнах кво да правя-да поръчвам ли или не, ама накрая викам си - поръчвам и това е. И добре, че се реших, че вече тази оферта я няма в сайта, а са пуснали някаква друга, която на мен не ми харесва, та така, "хванах последния влак", дет' се вика. Я да ви питам аз сега, така и така се отплеснах в писането- понеже бебчетата ще са летни, вие какви дрешки купихте или ще купувате - с дълъг, с къс ръкав и за каква възраст, че мисля да поръчвам от нета, ама се чудя кви размери, дали въобще да взимам размер за новородено или да залагам направо за 0-3 месеца
? Вие какво ще кажете?
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #448 -:
април 07, 2010, 17:34:44 »
Виленце, честито за размерите и се радвам, че сте добре с бебка. Не се тревожи за контракциите - вероятно са подготвителни, щом не те боли, не се притеснявай.
За дрешките - значи, ние направихме така: общо взето всичко е само памучно, имаме и няколко гащеризончета с дълго ръкавче, които са като плюшенки, те са ни подарък обаче от една приятелка. Иначе сме подготвили дрешки и с дълъг, и с къс ръкав, имаме и бодита без ръкав. Всичко е за сезон пролет-лято, т.е памучно и не твърде дебело. Идеята ни е да комбинираме боди с къс ръкав или без ръкав с гащеризонче с дълъг ръкав примерно, така че хем да не спарваме бебчо, хем да не го простудим.
Надявам се да съм ти била полезна
Активен
Рубин
«
Отговор #449 -:
април 07, 2010, 18:40:36 »
vilence
,щом не усещаш нищо,значи не са толкова силни,ама се следии ако почувстваш втвърдяване кажи,за да пиеш магнезии!Даже ако питаш мен се свържи с доки и му кажи и ги почваи!Той не може да навреди,а най-малкото ще те успокои и няма да мислиш!
За количката-
!Много добре си направила!Нямам търпение да видя неини снимки направени лично от теб!
А това за очите,наистина ли трябва да го имаме???? *crazy*Леле,ама аз знаех,че трябва такъв документ,ама задължителен ли е?Ще трябва и аз да разпитам!
За дрешките бих те посъветвала да да си вземеш наи малко за 0 месеца,а предимно да са ти от 0-3 месеца!Маите са така!А и това че ще имаме летни бебешоци,може да те успокои от гледна точка на съхнене и така ще ти трябват по малко броики
!
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32