Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 22:37:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7  (Прочетена 138172 пъти)

gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: март 26, 2010, 20:35:17 »

Лива, аз не съм д-р, не искам да споря  give_rose, но това го знам лично от д-р, следящ бременни, точно по повод на изписан медикамент феро фолгама при нисък хемоглобин, без да е изследавно желязо!!! След това се оказа, че въсщност желязото си е в норма и се налага покачване чрез повишаване стойностите на вит. Б12. Точно от доктор знам, че желязото е оксидант, натрупващ се в организма и въобще не е препоръчително да се пие, без да се налага, особено от бременна жена. Тук искам да подчертая, че този д-р е сред най-добрите в БГ, следящи бремнност, както и един от лекарите, занимаващи се с ФМ и ехокард. на плода, проблемна бременност и т.н.

То и аналгинът по принцип не е вреден, аспиринът също, но не се приемат от бременни (второто само по лекарско предписание и то определен аспирин).

Както и да е, всяка жена сама за себе си преценява как да постъпи, аз само мога да споделя, каквото знам (едва ли боцкането за кръв и изследването на желязо за сума от 5 лв. е по-опасно от приемането на желязо, ако не се налага).
И да поясня, визирам приемане на желязо, когато неговите стойности в организма на бременната са в нормални граници.
п.п. пояснявам, за да уточня, че първо, не е мое хрумване, второ, докторът не е АГ в поликлиника, следящ ЖК (т.е. джи пи със специалност гинекология).
« Последна редакция: март 26, 2010, 20:36:58 от gostenka_82 » Активен
paolla
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: март 26, 2010, 23:31:02 »

Лива, и аз се включвам за желязото. Възможно е да се ПРЕДОЗИРА дори и по време на бременност. Затова трябва да се следи като се изследва желязото при пълна кръвна картина. Ще дам пример при мен стандартно желязото е 18, по време на бременността стана 40! И то като ядях и пиех желязоразграждаши храни! Но аз съм с анемия, харакеризираща се с това, че желязот ми е в норма, но спада хемоглобин, МЦЦ и МЦВ, при мен само това че пиех по 2 400 мг фолива киселина на ден и 1 витамнче Б комплекс успях да поддържам хемоглоб като преди преди бременността. Желязо не пиех, но анемията е такава, че само се покачи. Мога да докача и чрез епикризита си, но не там е въпроса. Задължително се консултирайте с АГ-то и ако трябва хематолог.Едва ега близо 10 месеца след раждането смъкнах желязото на 20... да му мисли черния ми дроб, който се занимава с това sad
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: март 27, 2010, 09:28:18 »

така е анемиите са една голяма група заболявания едни се дължт на хемолиза/смърт/ на еритроцита , други на невъзможност от образуването му е трети на кръвозагуба/и още ред други причини ,които са по редки при здрави бременни/  ..така че като се каже анемия не се разбира само дефицит на витамин Б12 или фелязо...дозата ферофолгамма която се дава на бременни исках да кажа , че нне е токсична и в повечето случай не води до предозиране..това беше въпроса мисля дали може в нормални дози да се предозира...относно аспирина и аналгина има данни , че водят до деформации на плода-тежки аномалии докатоп за желязото такива данни няма аз като лекар не съм видяла бременна увредена от това , че е пила желязо или нейното дете било то, че е в почти референтни стойности..не съм казала , че не трябва да се изследват жените просто, че нещата не стоят точно така..едвали не внимавайте ако ви е в норма и го приемата е фатално това са меко казано глупости, а желязото е така често изписвано , защото този вид анемия е най честа тя се дължи на видовоспецифични промени настъпващи в организма по време на бременност..
затова исках да успокоя , че няма начин да навреди само по себес и желязото
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: март 27, 2010, 18:09:31 »

Лива,  никой не говори за аномалии на плода в следствие приемането на желязо  smile
Една бременна жена с нисък хемоглобин, заради нисък вит. Б12 не е задължително да е анемична (но какво ли ти обяснявам, ти сигурно го знаеш).
Желязото е оксидант, а пък приемането му в допълнителни количества, когато организмът няма нужда, само, защото "това е най-честата причина ...повечето бременни..." и пр. не ми звучи сериозно, изречено от лекар. Всяка бременна, нейният организъм и бременност са уникални сами по себе си и такива обобщавания просто не смятам, че са уместни.
аз като лекар не съм видяла бременна увредена от това , че е пила желязо или нейното дете било то, че е в почти референтни стойности..
А би ли споделила от колко време се занимаваш със следене на бременност и също така от колко вр. си АГ специалист?
А, да, за аспирина, в доста случаи жени приемат аспирин през по-голямата част от бременността си, а родените от тях деца нямат аномалии.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: март 28, 2010, 17:06:51 »

виж гостенка ти като един завършил медик...ме остави без думи аз винаги съм се възхищавала на увереността на хората да се месят в работата и знанията на специалистите в дадена област не мисля , че човек който не е завършил медицина може да се изказва така категорично по такива въпроси, но явно ти разбираш от всичко тогава за какво ходиш на лекар я как сама добре се справяш пък и интернет има я ги остави тези лекари които са учили по 6-10 години какво разбират те пък и се занимават с пациенти от 2 курс я пък те знаели  crazy crazy Oh my ... Oh my ...
А щом мислиш , че твоето мнение е по сериозно дори сравнено със студент по медицина не с дипломиран и специализиращ лекар аз на това само шапка мога да сваля.. blum

Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: март 28, 2010, 17:13:02 »

Лейдис, не обръщайте хубавата темата в спор  blum
Лива, не виждам къде точно Гостенка се изказва по начин, уронващ престижа на лекарското съсловие, мисля, че просто не си я разбрала нещо правилно.  blum Пък дори и лекарите ходят на лекар  blum Така че раздавайте го по-леко и дайте да не се караме, само щото някой е на друго мнение - темата е за нас, дето чакаме бебчовциии!!!!
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: март 28, 2010, 18:02:51 »

Лива, това, което съм написала за желязото го знам точно от лекар и както вече писах по-горе с доста дълъг практически стаж в следенето на бременност, вкл. проблемна, човекът се занимава с доста сложни и тежки случаи, отделно се занимава с ФМ и ехокардиография на плода, включително многоплодна бременност. Със сигурност има доста повече опит и познаниия в тази област от теб (и тук не изобщо целя да те обидя).

Ти нарече написаното от мен глупости, така че, не аз, а ти омаловажи докторското съсловие като такова.

Бебче, ти в Окръжна щеше да раждаш, нали? За нея ли говореше, че е ремонтирана?

Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: март 28, 2010, 18:20:28 »

Да, мила, точно за Окръжна в София говорех  smile И наистина отделението изглежда прекрасно сега след ремонта. Аз чакам с нетърпение да дойде 12 или 14 април, за да отида пак на преглед, би трябвало тогава да е първия запис на тонове.  smile А аз бях разказвала за Окръжна по-назад, ако все пак някой има въпроси - нека не се стеснява и да пита, ако иска на лични - аз съм приказлива по рождение и не отказвам да разказвам подробно за каквото мога и имам информация  smile
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: март 28, 2010, 18:23:07 »

Хихи, аз веднага ще задам 1 въпрос - по колко родилки са в една стая? Дали са пристъпили вече към преструктуриране и обособяване насамостоятелни стаи за родилки, всъщност това ме вълнува  smile
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: март 28, 2010, 18:34:32 »

Да ти кажа честно, аз като ходих преди две седмици мисля беше, не видях самостоятелни стаи. До колкото знам Вип стаите са с две легла, но и не беше удобно да разглеждам много много. Ако не ти е спешно питането, като ходя на преглед през април, ще попитам специално и ще ти кажа после. И без това е време да обсъдим някои неща покрай предстоящото раждане  smile Изобщо, ако на нещо не мога да отговоря сега - аз така или иначе винаги съм с тефтер на прегледите, че все питам нещо  blum Та са ми свикнали милите хора - няма да е проблем да питам нещо отгоре, хихи
Активен
gostenka_82

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: март 28, 2010, 18:49:22 »

О, сладурка, няма проблем, не ми е спешно, по-скоро ми е интересно  blum.

Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #371 -: март 29, 2010, 12:51:35 »

Нека малко да раздвижа темичката! Wink
Мацки искам да ви споделя-моето съкровище много хълца милото blum!Вечер особенно като почне и аз все си мисля че се мъчи и ставам да се разходя,защото така като че ли по бързо спира!Знам че си развива дробчетата,ама ми става жално! heart
Иначе почнаха и по болезнените ритници!Понякога така се опъва и така изпъква краче или ръчичка че ми е мн интересно!Снощи беше много активна!1 час не спря да шава и тати си слага ръка и казва че тя се закачала с него!Но има и друго-винаги когато е палава и мъжо си сложи рръката и тя спира!Успокоява я като че ли???? pardon
Аз днес вече почнах с прането и да си кажа честно до сега като съм чела постовете на другите майки,които наричат-"голямото пране" и винаги съм се чудила какво толкова има за пране?Та аз като гледах дрешките в гардероба-ами най-многоим давах 2 перални!Ами.днес като почнах да ги разделям станаха 4 и отделно още 2 за спалното комплектче! Oh my ...
Ама такъв кеф е!Нараво няма такова вълнение!Едни такива мънички дрешки сега има пред мен и заемат толкова малако място на сушилника :girlhide:Много бебешко ми е!
А и в петък смятаме да сглабяме и легълцето и тогава вече ще съм......
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: март 29, 2010, 13:20:32 »

И нашия младеж нещо много е активен последните 3 дни. Както си беше кротичък и му кавах мързеланко, сега реши да ме опровергае  girl_wink До сега не ми е раздавал болезнени ритници и не хълца . Много ми е интересно  обаче какво прави в някои моменти, когато корема ми се разтриса като желе  blush целия .....
А, за дрешките Руби и аз малко го преживях . Кавам малко, защото преди месец-два някъде моята приятелка ми даде всичко , което беше заделила от нейния син. И заедно със столчето, кошарата , матраци и другите неща, имаще и 3 чувала с дрешки  Oh my ... И аз си ги изпрах ей така просто, не като подготовка за бебо , ама голям кеф. И то докато ги разгледам тез малките дрешки една по една  girl_in_love голям кеф беше
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #373 -: март 29, 2010, 13:26:03 »

O,да leni_beni_!Послеж ще ни омръзва да ги перем толкова често,ама сега пък те обират емоциите! heart
Ти предполагам имаш 3 човала с дрешки за различни месеци,кото е страхотно,защото ще си подготвена! good
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #374 -: март 29, 2010, 13:40:25 »

Ами да, нейния син е на 1г и 4 месеца сега. Всичките дрешки до годинката му  са у нас вече . Много имам да го преобличам  tease и аз колкото съм напоръчала , и сега и от племенника ми ще взимам  tease tease tease сигурно ще имам на ден по 5 пъти да му сменям.......само да ми се занимава де
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: