Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 22:28:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 138129 пъти)
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #345 -:
март 25, 2010, 09:04:20 »
Кремчето Lansinoh е ланолиново (даже мисля, но не съм сигурна, че е чист ланолин, т.е. без отмиване, в смисъл, може направо бебчето да суче от гърдата, друг е въпросът, че тя става толкова хлъзгава, че....).
Обработване на зърната преди раждане може да предизвика контракции на матката, а също така не е доказано ефективно. На самите ареоли има едни каналчета, които изпускат секреция и пр., те си вършат своята работа за процеса на кърмене, затова се препоръчва миене на гърдите само с чиста вода, без сапун и др. препарати, т.к. изсушават кожата, а и да не говорим за химията в тях.
Лансинох кремчето има действие като средство за овлажняване на кожата, по принцип, предварителното мазане не знам, поне не съм чела, че дава някакво предимство при кърменето. Мога да ви кажа, че сестра ми не е правила никаква подготвка, но просто в болницата са й обяснили как правилно да слага бебчето на гърда и не е ползвала нищо, нито ланолин, нито нищо. Не е имала разранени зърна, само лека и поносима болка първите ден-два.
Болката в зърната идва от неправилната поза!!! Болките в гърдите могат да бъдат облекчени с компреси (по спомен, кърпа, натопена в топла вода отпуска каналите).
Бебче
, ако имаш някой, който да ти покаже как да се цедиш на ръка, можеш да пробваш този метод в началото, докато решиш каква помпа.
Тук
може да прочетеш за цедене на ръка. По принцип, това е методът, при който, ако правилно се цеди жената, ще изцеди най-много от гърдата.
Сестра ми също каза, че е доста хамалогия с тази ръчна помпа, а кумата ми, само с такава се цеди, като тук да спомена, че сестра ми кърми, докато кумата се цеди, а не слага бебето на гърда (т.е. количеството на кърмата й е по-малко).
Плежърче
, може и при теб болката в зърната да е от неправилната поза, мила. Попитай някоя близка, която кърми, да ти обясни (покаже), ще си спестиш това неприятно усещане. Едно е да четеш, съвсем друго - на практика.
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #346 -:
март 25, 2010, 09:22:59 »
Цитат на: gostenka_82 в март 25, 2010, 09:04:20
Плежърче
, може и при теб болката в зърната да е от неправилната поза, мила. Попитай някоя близка, която кърми, да ти обясни (покаже), ще си спестиш това неприятно усещане. Едно е да четеш, съвсем друго - на практика.
Аз за рагадии говорех, не за болка в зърната:)...те няма как да се получат от неправилна поза, просто натисът върху зърното е много голям. Опитах като и дадох пръстче за да си представя по сензитивно какво, тя само дето не ми откъсна пруста, предсави си какво е на толкова нежно място каквото е зърното. Н о се свиква след някой и друг ден.
Лени с отмиване Гармастан-а, но сега като се мажеш няма проблем. После с бебчето ще се измиваш преди кърмене и готово.ТИ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ИЗМИВАШ ГЪРДИТЕ ПРЕДИ КЪРМЕНЕ.Това е с цел да не се получи млечница.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #347 -:
март 25, 2010, 10:27:48 »
много интересна тема сте подхванали и по това, което чета за помпите специално чвно е много индивидуално...
аз сега ще наследя една ръчна помпа от братовчетка ми. Тя си беше купила и елекрическа и ми каза, че с нея не е могла нищо да направи, не и е създавала вакуум... и я е продала.
решила съм да опитам с ръчната, ако за мен не е удобна ще купя електрическа.
За кремчетата - от 1 седмица мажа Lansinoh, за сега не знам какъв е ефектът, но и мен ме посъветваха горещо да започна с мазането от преди раждането. А за контракции - нищо не съм си предизвикала, въпреки, че чесно казано вече ми се иска
при кърмене четох, че е по добре да се мажеш след самото кърмене и преди следващото измиваш гърдата с хладка вода.
Плежърче, а изцедената кърма замразяваш ли и ползваш ли в последствие?
Активен
gostenka_82
«
Отговор #348 -:
март 25, 2010, 11:28:11 »
От мазане с кремче не се предизвикват контракции, а от смукане на зърната (това имах аз предвид, понеже едно от препоръчвните неща е мъжът да подготви зърната на жената, като ги смуче, което веднага ще предизвика контракции на матката).
Плежърче
, дано скоро претръпнеш към това усещане, аз лично съм чела, че всъщност при кърменето, самите зърна загрубяват един вид и привикват към натиска на бебчо. Не мога да кажа от личен опит обаче.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #349 -:
март 25, 2010, 17:33:13 »
gostenka_82
, да - Lansinoh е 100% чист ланолин. Няма да има проблем с хлъзгавото, защото те не стават толкова хлъзгави зърната, освен това се препоръчва мазането веднага след кърмене. До 1 е попил в кожата.
«
Последна редакция: март 25, 2010, 17:37:26 от ellie_bellie
»
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #350 -:
март 25, 2010, 23:43:05 »
Цитат
много интересна тема сте подхванали и по това, което чета за помпите специално чвно е много индивидуално...
и аз като ivaiva оставам с впечатление,че е доста индивидуално.Ние сме взели електрическа и дано да не се налага да взимаме друга...но пак ако се наложи
какво да правим.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #351 -:
март 26, 2010, 09:33:11 »
Хихих, аз снощи сънувах Бебчето на мечо, бяхме им на гости нещо...в една вила...смътно си спомням, но - знам, че я сънувах!!!!
Ели
, аз също така знам, че е чист ланолин, не знам дали предварителното мазане има ефект и какъв точно (освен овлажняващ). Ако някое момиче знае, нека сподели.
Аз специално попитах сестра ми вчера за помпите, понеже тя в началото срещаше трудност, но явно не я е ползвала, както трябва. Обясни ми, че тя прави вакум на гърдата и кърмата потича, това трае примерно няколко секунди, после отпускаш вакума и пак помпаш (говоря за ръчна помпа, не за ел.). И докато гърдата е под вакум, кърмата тече в шишенцето. Предполагам, при ел. помпи механизмът на действие е същият, освен може би самото помпане и отпускане на вакума, които са в някакъв фиксиран интервал.
Мацинка
, по-вероятно е да не ти се наложи. Ти си взела ел. вариант, дали много или малко ще я ползваш, в случая няма значение. Докато при ръчната, направо не виждам как една жена ще се цеди да речем 3-4 пъти на ден и ще помпа в продължение на 30-40 минути (просто е хамалогия).
Аз пък ви пожелавам изобщо да не ви потрябват тези помпи или ако ви потрябват - да е един-два пъти
Активен
leni_beni_
«
Отговор #352 -:
март 26, 2010, 10:45:01 »
Току що говорих с акушерката, за изследвания които правих . Хемоглобина ми е нисък и ще трябва да пия лекарства
Май желязо се пиеше , нали ?
Активен
Рубин
«
Отговор #353 -:
март 26, 2010, 10:48:19 »
Да Лени,желязо се пуе,ама тя не ти ли каза какво да си вземеш?
Активен
gostenka_82
«
Отговор #354 -:
март 26, 2010, 10:54:01 »
Лени бени
, а серумно желязо не ти ли каза да пуснеш? Нисък хемоглобин може да се дължи не само на ниски нива на желязото. Ама как така веднага предписват желязо
, което не е хич безобиден препарат.
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #355 -:
март 26, 2010, 10:57:39 »
Лени, не се тревожи, знам че често се случва на този етап от бременността. Виж какво ще ти предпише лекаркта, но сега има и много пресен спанак и други зеленчуци - наблегни на салатите...
Ще се стабилизират нивата.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #356 -:
март 26, 2010, 11:09:26 »
Аз няма на мои начала да си купувам препарати
В понеделник трябва да отида да ми напише рецепта за нещото .
gostenka_82 , не ми каза нищо за друго изследване, а и незнам какво точно са ми изследвали, аз не си виждам резултатите, защото тя си ги взима от лабораторията направо
Активен
gostenka_82
«
Отговор #357 -:
март 26, 2010, 11:22:23 »
При нисък хемоглобин, преди да се предпише желязо е добре да се пусне изследване на неговите стойности в организма на пациента. Нисък хемоглобин може да има дори при желязо на горна граница. И тогава трябва да се търси повишаване ст-те на витамин Б12.
Да не стане само да се пие желязо, хемоглобинът да си е нисък и накрая (ако изобщо се изследва) да се окаже, че желязото си е в нормални ст-ти ,но вит. Б12 е много нисък!!!!
Желязото, макар и масово ползвано по време на бременност, изобщо не е толкова безобиден препарат!!!!
Винаги можеш да си поискаш копия на изследванията, за да си имаш в теб!!!!
Нито един д-р няма право да ти откаже, защото те са твои, ти си платила за тях (независимо дали по ЗК или частно)!!!
Не го разбирам това, нисък ти е хемоглобина - пий желязо, да, ама причината може да не е ниско желязо!!!!!
И това ви го казвам, защото лично знам за такъв случай, предписано желязо, без да е изследвано преди това. Резултатът е приемане на ОКСИДАНТ по време на бременност, който изобщо не е необходим на организма, което води до неговото натрупване в организма на майката, така че да си го носи през цялата бременност.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #358 -:
март 26, 2010, 13:29:35 »
gostenka_82 , помня че и преди си говорила за това. Другата седмица като отида, ще попитам кое точно не ми е наред, и ако трябва ще помоля да ми пусне необходимите изследвания . Мерси
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #359 -:
март 26, 2010, 19:15:10 »
относно предозирането на желязото и натрупването му в организма почти е невъзможно да се предозира да стойности вредящи на майката и на детето особено в този период от жената в който е бременна дори и да са в норма нивата или да са в нормална горна граница вероятността да вреди е точно никаква..това е функция на черния дроб , който веднага елиминира проблема ако въобще има такъв
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...