Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 02, 2024, 00:35:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 138239 пъти)
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #315 -:
март 24, 2010, 10:02:25 »
Здравейте момичета, гледам разисквали сте интересни теми, така че ще следя с интерес!
Аз да ви кажа днес ми е последния ден на работа, т.е. от утре съм в 45-дневния болничен и ми е някакси много мъчно...
Не че няма да идвам до офиса поне още десетина пъти, докато се роди бебка, но ... по-различно е някакси!
Иначе утре с бебинка сме на лекар, тъй че ще дадем отчет колко сме пораснали!
Засега желаем на всички тумбички слънчев и усмихнат ден!
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #316 -:
март 24, 2010, 10:25:56 »
desislavka
,мила,ама недей така-
!
Защо си се натъжила?Та сега ти предстой най-вълнуващатта част от бременността!Ще почнеш с подготовката за малкото съкровище,а няма по хубаво от това до появата на него!Аз сега тръпна и нямам търпение да свършим с почистването на спалнята и да почвам да пера дрешките!
Така че я се радвай на тези емоции!!!
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #317 -:
март 24, 2010, 11:43:14 »
Здравейте милички! Аз днеска съм с лаптопчето и реших да се отбележа и тук за малко
Първо да кажа на Десиславка да не се разстройва - айде, мацкооооо, още малко и ще гушкаш едно малко вързопче! Каква работа, бе, душицо - само ще ти е до нея като почнеш да гладиш онези миниатюрни дрешчици
Аз се извинявам предварително, че няма да пиша на всяка поотделно, но не съм успяла да ви изчета назад, пък не ми се иска да пренебрегна някоя от вас, всички сте ми скъпи и мили!
При нас общо взето са наред нещата, от време на време имам болки пак, но нали лежа и си пия лекарствата, гледам да не се шашкам, още повече, че имам усещането, че вече и от лежане почва да ме наболява тук и там. Стабилния сън е мираж
но поне вече успявам като заспя, да поспя няколко часа, без да ставам, та го откарвам до 3-4-5, даже една сутрин чак в 6 и нещо станах за сефте. За сметка на това се събуждам към 7-8, обикновено не заспивам, но компенсирам със стабилно изгладняване, оглеждам се като гладна лъвица - то и в главата го докарвам на такова животно, ама..айде
Мятам един ластик да пообера гривата малко и да замязам на човешко и на 4 лапи в куФнята да ям
Е, като се наям, се очовечвам, мацки! Благо ми става, значи, мога и да поспя за час още, и да рисувам, и да сменям каналите...
А бебока прави такива гимнастики в корема ми, че татко му вече разправя какъв футболист ще си имаме, живот и здраве! Любимият му удар се казва "Напикаване", защото с гола не е в някоя врата, а в мехура ми и ме запраща със страшна сила в тоалетната, както вече бях споделила май май, хихи...
Та така при нас. Целувки за сега и отивам да ви чета назад!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #318 -:
март 24, 2010, 12:46:14 »
Цитат на: desislavka в март 24, 2010, 10:02:25
Аз да ви кажа днес ми е последния ден на работа, т.е. от утре съм в 45-дневния болничен и ми е някакси много мъчно...
Не че няма да идвам до офиса поне още десетина пъти, докато се роди бебка, но ... по-различно е някакси!
Деси, много добре разбирам за какво пишеш. И аз през цялата бременност не подвих крак, бях жизнена за двама. Когато казах, че излизам в 45 дневния болничен преди раждането, никой не повярва. А на мен не ми се излизашееееееееееее, ама никак
Не мога да излъжа, че това е най-бавно минаващото време от цялата бременност, защото вече малко или много натежава и не можеш да правиш всичко оново, което си си мислела, че ще правиш. Мен ме налегна тогава и безсъние..
Но лека полека ходих на курсове за бременни (ще ти дам линкове) напред-назад при по-хубаво време, подготовки едно друго...и така. В един момент напълно бях изключила от режим работа (направо не е за вярване) а аз си обожавам работата.А сегааааа :huh:направо толкова съм изключила, че вчера чак си мислех, дали някога изобщо съм ходила на работа
Планирай си и си осъществи неща за които си мечтала, защото после няма време и един гребен в косата да сложиш
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #319 -:
март 24, 2010, 13:04:35 »
Цитат на: ˙·٠Bulechka™٠·˙ в март 23, 2010, 21:11:11
Моля, моля!!!
А за направлението не си спомням, даде ми всичко накуп
По принцип с това направление на мен ми е малко "тъмна Индия", аз лично също нямам такова. Моята лекарка ми каза, че се издава от личния лекар. Но моята лична лекарка не ме води бременна, защото по време на бременността не съм ползвала нищо от здравната каса. И сега единствено наблюдаващия бременността лекар можел да издаде подобно.
При мен обаче нямало да е нужно, защото раждането ще се поеме от фонда за доп. здравно осигуряване.. това е което знам
Деска, ще се караме
, моля за малко по-положителни мисли. Съсредоточи се върху беборанчето и си мисли за него. Знам, че ще ти е малко скучно вкъщи и си свикнала на офис динамика, но бебочката има нужда от почивка.
ако много ти доскучае звъннкай, ние също се чакаме още
beb4eto_na_me4o, и нашите ритници са от този тип, много сладки и понякога малко болезнени:)
Плежърче, и аз все се опитвам да се информирам какво става в офиса, да помагам, но като реша да ида за час- два и така не ми се ходи вече, точно все едно никога не съм ходила...
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #320 -:
март 24, 2010, 15:18:24 »
Цитат на: desislavka в март 24, 2010, 10:02:25
Здравейте момичета, гледам разисквали сте интересни теми, така че ще следя с интерес!
desislavka
, първите 2 седмици без работа са най-трудни.
При нас няма отпуск преди раждането, работиш си докато родиш и после имаш 4 месеца майчински. Обаче моята лекарка ми даде болничен точно около 45 дена преди термина и от началото на март съм си вкъщи.
Първите две седмици са най-трудни, после ще почнеш да влизаш в новия ритъм. Чувам се с колегите всеки ден за да съм в час какво става, давам по едно рамо като се наложи. Но от друга страна сега много ми се спи особено следобед и нямаше да съм особено ефективна на работа.
Пробвай да си създадеш рамка за деня, да ставаш по едно и също време, да имаш лист със задачи всеки ден, които да отмяташ. Мен това ме спаси от депресията
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #321 -:
март 24, 2010, 15:33:44 »
Аз ще работя максимум още 2 седмици и след това спирам. Иначе йога смятам да предавам до края, но това са само 4 пъти седмично, та не е кой знае какво. А сега като ми се прииска си оставам за по някой ден вкъщи и за нищо не ми стига времето. На мен офис работата няма да ми липсва, защото не ми харесва и си търся нова. Но и вкъщи да стоя непрекъснато не знам колко ще издържа. Вие поне знаете какво искате, пък мен да хване да ме заблъска човек.
Моето бебе е лудо. Всеки ден се извърта на различна посока. Ръчка ме и на моменти така ме боли. Посещенията при хиропрактичката вървят много добре, имам подобрение и болката ми значително е намаляла. Ходя си нормално. Другата седмица си направих час за масаж при тях. Много се радвам, че застроховката ми покрива тези неща
От няколко дни насам усещам много странни неща в корема си. Все едно някой пука силно балони от дъвка вътре. Понякога идва на серии и страшно много гъделичка. Просто ненормална работа
. Една позната ми каза, че бебето сигурно пръцка
(което е абсурдно, защото реално няма никакъв въздух в матката)
«
Последна редакция: март 24, 2010, 15:36:26 от ellie_bellie
»
Активен
leni_beni_
«
Отговор #322 -:
март 24, 2010, 15:42:52 »
Ха ха Ели, това с пръцкането ме уби
Аз изпитвах нещо подобно още в самото начало, преди да започна да усещам ясни движения на бебчо. Все едно балончета на газирано
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #323 -:
март 24, 2010, 15:57:35 »
Да, Лени, спомням си ги и аз онези балончета, обаче това не е същото
Кой знае какво прави чекнето отвътре. Прочетох и по други форуми, че много майки го усещат по същия начин, но няма никакво научно обяснение на явлението
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #324 -:
март 24, 2010, 16:07:27 »
Здравейте момичета и от мен,
desislavka, ще видиш, че ще свикнеш с неходенето на работа. И аз бях така и си мислех какво ще правя по цял ден, ама сега ми е много добре. То беше взело да ми писва отвсякъде да ни притискат с разни цели, защо няма продажби на този и онзи продукт, всяка седмица отчет какво си направил през седмицата, сякаш е много лесно да вършещ клиента, то така става. Ама то това го има навсякъде сигурно. И си казах-стига вече, писна ми искам да си почина психически, то физически не съм се изморила, по цял ден на стола
, ама и гърба взе да ме наболява и така. Сега пък ми звънят от работа за отпуската, имало несъвпадение в графила, абе писна ми с тях. Взела съм си 10 дни, кво още искат-незнам, вече съм в болничен няма да си го прекъсвам зарди тях, да си гледат работата.
Иначе да ви кажа, аз спя до много късно-11:00-11:30, незнам нормална работа ли е това, ама вечер си лягам поне в 1:00. Засега не се будя особено през нощта за тоалетна, много рядко, ако съм пила доста вода преди лягане само. Бебка е спокойна, не ме притеснява много все още, усещам си я отвреме-навреме, ама за кратко, не се е прояввявала досега
. Даже понякога започвам да се притеснявам абе това нормално ли е така да кротува. Даже преди предния преглед при акуперката пак така ме бяха налегнали едни такива мисли, ама като чух тоновете и ми казаха, че всичко е наред, се успокоих. Та такива ми ти работи. На 07.04. съм и при двамата - при акушерката и лекаря, та ще я видя и на ехографа и рутинните изследвания кръв и урина ще ми пускат.
Я да ви питам аз какво мислите по въпроса, макар че знам, че всеки сам си преценява, де. Аз понеже знам каква количка искам и каква ще купувам и понеже ще я поръчвам от UK сайт и гледам, че сега доста е намаелан и в единия сайт дори към нея се предлага подарък комплекта аксесоари, който иначе отделно струва към 100 лири. Та съм в голяма чуденка какво да правя, струва ми се много рано все още, от друга страна пък офертата е много добра, направо незнам. Майка ми пък постоянно повтаря, че предварително нищо не се купувало и почва малко да ме ядосва. То всичко е Божа работа, човек не може да избяга от съдбата си, все пак. Поне аз съм на това мнение. Защото гледам, че доста от вас вече са си осигурили доста неща, а аз не мога да си представя как няма да имам нищо готово, само някакви дрешки и пелени и мъжа ми ще обикаля като луд да пазарува. Иначе ако някой е навит за поръчка от
www.mothercare.com
има много хубави и доста изгодни неща, мога и аз да се включа. Че тази доставка от 30 лири
. А не ми се занимава в момента с посредници.
Оф, спирам, че май се поолях. Целувки на всички по слдките коремчета!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #325 -:
март 24, 2010, 16:18:10 »
Вили, за какво ще чакаш? Няма смисъл. Аз се радвам, че си поръчах количката още в 20-та седмица, защото ми се забави и пристигна чак миналата седмица. Верно е, че половината свят пропътува, при теб няма да е така, но ако не вярваш на суеверия, не виждам защо трябва да се съобразяваш с тях. От теб си зависи.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #326 -:
март 24, 2010, 16:21:25 »
Ели бели
, колко време е при вас платеното майчинство?
Има ли нещо като по-малко работни часове за майки на деца до определена възраст и пр.?
Виленце
, предвид сериозната разлика в цената и добрата оферта, ако лично ви едвамата със съпруга ти сте на мнение да я вземете, действайте. Но е добре да се уговориш и с фирма посредник, която да ти я достави, като ти кажат колко ще ти струват техните услуги.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #327 -:
март 24, 2010, 16:39:27 »
Ами аз по принцип не съм от суеверните, аз съм на принципа, че всичко си е съдба и каквото има да става-ще става. А офертата наистина e супер изгодна, имайки предвид, че и аксесоарите са подарък, за тази цена просто не съм и сънувала да ги намеря двете неща. Аз задължително с посредник ще я поръчам, писах на едни варненски дали ще могат да ми поръчат от съответния сайт и казаха, че не виждат проблем, така че остава да действам. А иначе, дори и с разходите за посредническата фирма пак ще ми излезе с около 400 лв. по-евтино от тука, че ако сложа и аксесоарите отиват към 600. Поне преди като питах в магазина, в който продават такава количка за цената, не вярвам тука да са я намалили
Активен
leni_beni_
«
Отговор #328 -:
март 24, 2010, 16:49:34 »
vilence , заинтригува ме , я покажи количката
Активен
Рубин
«
Отговор #329 -:
март 24, 2010, 16:51:53 »
vilence
,изобщо не е рано за покупките!Аз чаках да стане 30 седмица и почнахме да купиваме всичко!И да ти кажа добре,че почнахме!Сега съм едва в 35 седмица,а не си представям да обикалям както преди и да избирам дрешки и тн.А другото е,ако чакаш бебе да се роди и чак тогава да купуваш-да и това е вариант,но нито ще можеш спокоино да избираш и да се наслаждаваш на тази огромна емоция и тръпка,нито ще ти бъде удоволствие! *THUMBS*А повярваи,пне при мен е така-никога не съм изпитвала таково удоволствие при дадена покупка,която съм правила през целия си живот!Уникално е!
Важното е наистина ти да не вярваш в тези суеверия!
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...