Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 08:38:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 137695 пъти)
flower84
Професор
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #45 -:
февруари 26, 2010, 17:19:50 »
Рубин честита победа над гъбите
и аз съм така днес бебчо не спира да рита много му се радвам и както казваш ти усещам го вече по-големичък
пу пу да са ни живи и здрави бебоците и още малко и да си ги гушкаме
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #46 -:
февруари 28, 2010, 00:28:13 »
Хей момичета зачетох се пак по никое време и открих следната статия
http://www.nivea.bg/advice/show/16320#/subjects/pregnancy_28/pregnancy2801
въпросът ми е - на някоя от вас ходила на преглед след 28 гс правили ли са й това чудо
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #47 -:
февруари 28, 2010, 09:28:08 »
flower84
, aз не съм още в 28 г.с. , но това е стандартна процедура, за следене на тоновете на бебето. Незнаех че от тогава започват да се следят, може и нашите АГ-та да не го правят. Знам, че около термина се следят постоянно, даже ако мине термина, се следят всеки ден , а понякога и по 2 пъти на ден. По време на самото раждане също се следят тоновете. По тях лекарите се ориентират дали бебчо е добре, или има нужда да бъде изваден веднага
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #48 -:
февруари 28, 2010, 10:07:23 »
Аз пък исках да отида на фетална ехокардиография, но се оказа, че във Варна никъде няма такава "услуга" освен при Балев на фетална морфология или при Давидков, но за последния не съм чувала много добри отзиви, а за Балев се чака много и няма гаранция, че ще успея да се запиша. Не че имам някакви съмнения, но просто за собствено удовлетворение исках.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #49 -:
февруари 28, 2010, 10:20:38 »
angel_aura
, аз също не съм чувала хубави неща за д-р Давидков. Най-вече за отношението му към пациентите.
За доц. Балев мога само хубави неща да кажа. Аз ходих при него и съм много доволна. Относно записването - става само в петък. Аз пратих милото и той не чака повече от час , а прегледа ми беше още в понеделник .
Другото което е , че цената при Давидков е двойна на тази на Балев.
А при Петинка Цветкова, или в МД проверявала ли си?
Активен
Рубин
«
Отговор #50 -:
февруари 28, 2010, 10:33:47 »
На мен все още не са ми записвали тонове!Единствено с апарата като слушалка за 1 мин.Мисля че се почва след 34 седмица!
Аз момичета да ви питам имате ли прроблем с носа?На мен ми е запушен от 3 месец,но сега стана непоносим и вечер се събуждам от това че не мога да дишам орез носа!!!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #51 -:
февруари 28, 2010, 10:55:17 »
Руби, на мен не ми е изцяло запушен, но и аз вечер трудно дишам. Иначе няма нищо , ако се издухам .
Много е неприятно, но е нормално
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
«
Отговор #52 -:
февруари 28, 2010, 12:09:22 »
Лени
в МД проверявах, но там нямат специалист, а обикновен 4Д апарат на който те гледат и го водят фетална морфология. Лично аз съм безкрайно разочарована от там, защото доктора ме претупа за 10 минути, показва един и същи крак на бебчо и казва, че това е другия крак, който изобщо не видяхме, звъняха му по телефона постоянно и на диска който ни записа не се разбира нищо от 3те снимки и 3те клипа от по една минута. Иначе си платихме като попове, сърцето изобщо не го разгледа само премина от там и слава богу видях как си тупка. Но на бланката, която ни даде пише подробности и за сърцето - камери, удари и т.н
За доктор Цветкова не съм чувала да се занимава с това нещо. Някакъв Александров май от Токуда бяха казали, че прави фетална, но не можах да го открия...
Ако имаш идея за някой добър доктор който да гледа на 4Д ще те помоля да споделиш, защото по-нататък искам пак да отида и да направим снимки и клипове на човечето, но само да не е Борис Яков, щото не искам да го виждам вече
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #53 -:
февруари 28, 2010, 12:12:23 »
leni_beni_
на мен ми направи впечатление следното: "Цялата процедура продължава един час"?!? Иначе и аз съм слушала тоновете на сърцето на бебето но не повече от минутка, пък може и за няколко секунди да е.. затова попитах, това явно е някакво по-специално изследване...
Рубин
относно носа мога да кажа, че почти от началото на бременността ми е полу запушен, полу отпушен - едно такова никакво състояние, определено вечер заспивам дишайки през устата, а когато си духам сополките в носната кърпичка понякога се получава и леко кървене по салфетката... Приела съм го за нормално както и кървенето на венците по време на миене на зъбите.. Не можах да се отърва от това, надявам се когато родя всичко да се нормализира
Иначе напоследък чувствам бебчо доста силно и много често, такива ритници раздава и то така изведнъж се почна... Понякога ако се залежа дълго на едната страна после като ставам и чувствам лек дискомфорт, но бързо отминава и това пак го отдавам на малкия човек.
Приятен ден на всички!
«
Последна редакция: февруари 28, 2010, 12:14:35 от flower84
»
Активен
leni_beni_
«
Отговор #54 -:
февруари 28, 2010, 12:57:22 »
angel_aura
, съжалявам че си се разочаровала от д-р Яков. Не съм ходила при него, но има добри отзиви. Що се отнася до д-р Цветкова - тя има 4Д, много добри отзиви има и за нея, но пак не мога да кажа от личен опит.
Мога да разкажа как протече прегледа ми при доц. Балев, който също не продължи повече от 15-20 мин. И ако всичко е наред с бебчо, не мисля че има нужда от повече време. Та за прегледа - оглежда всички органи на бебо, като за всеки орган сякаш стопира апарата и увеличава изображението, така го разглежда обстойно и после минава към другите органи. Мен лично това ме удовлетворява
Кое те спира да отидеш при него?
Чувала съм и за една лекарка (не и знам името) в мед.център "Надежда" . Незнам какъв е нейния апарат , дали е 3Д . Моя приятелка беше ходила там и каза че я е гледала около 40-50 мин. Ако това ще ти е по-успокоително, а и беше на ниска цена- 30 лв (това е преди година) .
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
«
Отговор #55 -:
февруари 28, 2010, 16:36:31 »
Лени, не ме спира нищо да отида при доц. Балев, но мисля да го направя когато дойдат седмиците за третата ФМ. Сега търсих просто за сърчицето да отида някъде, защото ми се струва, че на всеки преглед не му обръщат внимание, а съм чела, че някои момичета даже докторите им ги пращат. И то някъде в нашите седмици се прави.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #56 -:
февруари 28, 2010, 17:01:55 »
angel_aura
, мен също не са ме изпращали специално за такъв преглед. Нещо те притеснява ли? Предполагам , че в 30 г.с ще ходиш на ФМ и ако не ти е притеснено сега, ще помолиш да наблегнат специално на сърчицето тогава . Няма за какво да се притесняваш, щом твоя лекар не те е пратил
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #57 -:
февруари 28, 2010, 19:31:07 »
м
омичета това за носа е нормално , защото се променят всички секрети по време на бременността така че това е в норма в норма е и лекото кървене от него понякога свързано е с ъвеличения приток на кръв към съдовете
Активен
Рубин
«
Отговор #58 -:
февруари 28, 2010, 20:29:16 »
Да,аз знаех че е нормално.Дори и това че постоянно скретите ми са с кръв,Ама се чудих може ли да ползва някакви капки!То наистина издържах почти докрай и много исках да не посягам към нищо,ама вече е непоносимо!Постоянно ходя да си го мокря в банята,защото ми е адски сух!
Ама ще трая де,къде ще ходя?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #59 -:
март 01, 2010, 00:18:35 »
Рубин
, как е влажността у вас?
И аз съм много зле с носа цяла бременност. Всеки път като си духна носа има кръв по салфетката. Най-зле съм сутрин като се събудя. Мисля, че овлажнителят ми помага да дишам по-спокойно през нощта. Когато съм най-зле си впръсквам малко физиологичен разтвор и временно закрепва положението.
Момичета, що се шашкате така за тези прегледи? Това, че не са ви направили нещо, не означава, че бебето ви не е добре. Понякога не е необходимо.
flower84
, това с меренето на тоновете, което са ти правили, е с доплер, а не с този колан. За колана знам, че се прави по-продължително време и записват повече информация (както са го описали в написаното), но мислех, че съвсем накрая ви го правят. Тук това не се практикува. И аз даже се радвам.
Специално за да се види сърцето не е необходимо да се прави това на 4Д, тук това го правят на 2Д и то доста подробно. Това ми влизаше на мен във феталната морфология, която правиха в 20-та седмица.
След като изчетох за това как един ехограф може да стресира бебето никак не ми се ще да ходя повече. За съжаление ще се наложи да ме гледат още, за да види как се развива "проблемното" ни състояние.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
32