Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 12:40:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 137788 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #30 -:
февруари 25, 2010, 10:31:23 »
Аз моята не съм я променяла
Имам един въпрос: От 2-3 дни , гърдите ми са много горещи. Направо са горещи . Нямам напрежение, не ме болят , обаче сякаш парят. Да сте чели някъде за нещо такова, или да сте чували ? Много ми е странно
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #31 -:
февруари 25, 2010, 10:41:41 »
И на мен по този календар - калкулатор термина ми се измества с една седмица напред. Което ме навежда на мисълта, че на нашите лекари е подобен калкулатор, но сигурно не е точно същия.
Иначе, Вероятен термин на раждане - ВТР, се изчислява по стандартния метод, от последната дата на първи ден на цикъла се изваждат 3 месеца и се прибавят 7 дни. То за това е Вероятен ТР, всичко зависи от дължината на цикъла, големината на бебо и доктора, до навлизане в 9ти месец той може да се промени....Примерно ако бебчо върви напред с мерките и е по-голямо, ВТР може да се измести напред. Те затова и докторите при прегледите, винаги казват дали отговоря на седмиците и дали добре се развива, според тях. Поне на мен така ми беше обяснено от личната ми гинеколожка. Така, че аз много много не им вярвам на тези калкулатори, само на доки. Почти всички калкулатори, дават отклонения.
Активен
Рубин
«
Отговор #32 -:
февруари 25, 2010, 11:33:30 »
На мен това което ми казва доки съвпада с този от линка коит съм дала!Защото когато си въведа последния МЦ и ми излиза точния термин които ми казаха от началото!А сега сравних и с друго-казаха ми че от 20 март ще ми издават обменната карта и болничния 45 дни преди термин.Е поставих червената черта на 20 март и като преброих дните до термина съвпада!Затова си изместих линииката долу с една седмица,защото не съвпада!Дано сте ми разбрали обясненията!Просто ми беше странно защо има разлика между тези 2 вида изчисления???
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #33 -:
февруари 25, 2010, 12:22:44 »
Аз нещо явно не мога да ви разбера, защото при мен всичко си съвпада.
Значи ще ви опиша ситуацията при мен:
Първи ден на последен цикъл 12.08, съответно слагам цифричката номер 1 на тази дата и гледам, че края на 40 г.с. ми е точно 19.05, а с червената стрелка си отбелязвам днешна дата 25.02 и ми показва че съм в 29 г.с. както и съм си по долното календарче, то показва 28 г.с. и 1 ден - т.е. влязла съм в 29 г.с. За мен календара си е абсолютно правилен и се засича с останалите които съм гледала, просто другите ти казват седмица и ден, а този в коя седмица си влязла.
ПП Рубинче, преди редовно си го гледах това календарче, но от известно време страницата, в която го имаше нещо се беше развалила, така че едно голямо благодаря имаш от мен!
leni_beni_ не ми се е случвало такова нещо, съжалявам но нищо не мога да кажа по въпроса... обърни се към док за всеки случай един телефонен разговор няма да навреди нико му!
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 12:28:40 от flower84
»
Активен
Рубин
«
Отговор #34 -:
февруари 25, 2010, 12:28:19 »
flower84 ,аз имам предвид например виж сега-направих си линииката по термин и ми показва 30+2 дни,а на онзи календар ми показва 31+2 дни!Ей това ме смущава мен!Ама карай!Исках просто да знам кои е наи верен!
А за този да,беше изчезнал,ама самия саит го няма вече!Аз го намерих случаино ето
ТУК
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 13:19:16 от ˙·٠Bulechka™٠·˙
»
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #35 -:
февруари 25, 2010, 13:21:25 »
Здравейте, аз току-що се връщам от консултация! Нашата малка шушулка вече е 1,500кг, много е пораснала за един месец!
Върви си съвсем в нормите, даже доки каза, че е с няколко дни назад, но не е никак притеснително! Засега всичко ни е наред и даже ми намалиха магнезия на 3х1 !
За щастие бебинка е заела правилна позиция в момента, но въпреки това доки ми каза, че докрая нещата могат да се променят и затова ще коментираме раждането по-нататък!
Ами засега май това е от нас! Поздрави на всички пупички и се усмихвайте много днес напук на гадното време!
Активен
Рубин
«
Отговор #36 -:
февруари 25, 2010, 13:31:43 »
desislavka
,браво на мъничето
!Аз сега от вашите мерки се замислих малко *crazy*Ами ние в 28 седмица бяхмее около 1200,дали тр да се претеснявам?Макар че ми казаха че беба си се развива нормално?
Активен
desislavka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1146
«
Отговор #37 -:
февруари 25, 2010, 13:40:07 »
Въобще не се притеснявай, защото те в тези седмици растат като гъбки!
Ние на предишния преглед бяхме около 850гр, а сега.......
Говорих си и с една друга мама, докато чаках - нейният малък мъж беше пораснал за две седмици 600гр., така че не се притеснявай до следващия път може да сте 2 килца
Активен
Рубин
«
Отговор #38 -:
февруари 25, 2010, 13:56:20 »
Ами да до следващия път се надявам да сме толкова защото следващата консултация е на 20 март!А тогава ще сме 45 дни преди термин!
Хайде растат тези дребковци и да минава това време!Аз вече нямам търпение!
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #39 -:
февруари 25, 2010, 16:16:52 »
уха desislavka 1,500 кг браво на вас, растете, поздравления за хубавите новини. И аз ще хидя на ЖК в 30 г.с. леле ако сме колкото вас, то наистина започва последните месеци толкова много да наддава уау
Ох Руби и аз така жадувам вече за момента, в който ще гушна малкото човече
Активен
Рубин
«
Отговор #40 -:
февруари 25, 2010, 16:19:20 »
За наддаването,в моята книга пише че след 30 седмица бебо наддава с около 200-250гр седмично!Което е мн добре!
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #41 -:
февруари 25, 2010, 18:40:42 »
Ехооооооооо, момичета
здравейте и от мен. Реших да се разпиша, че да не ме забравите съвсем.
На 22 бях на ЖК. Изписаха ми да пия желязо, фолиева и В12 смесени, защото ми беше по-нисък хемоглобина, но оттогава се чувствам много странно. Станах раздразнителна и май някаква депресия ме лепна.
А от снощи и носа ми потече и изобщо се чувствам малко кофти напоследък.
Но много ми се повиши настроението, защото днес научих за цели 3 бебочета, които са се родили снощи
първо беше моята колежка - има момченце
на обяд ми казаха за братовчедка ми - момиченце
и сега прочетох за Танчето
Супер новини, явно снощи е била необикновена нощ
Прегръщаме ви всички и се радваме на добрите ви новини
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #42 -:
февруари 25, 2010, 21:01:18 »
Здравейте момичета, аз да се оплача, че лепнах май гадна ангина - от вчера ме боли гърлото и носът ми тече. Мислех, че ще ми се размине, понеже мъжа ми в неделя се почувства по-зле, ама нъц.
Сега взимам едни хомеопатични хапченца и смуча за гърло Angi Sept. Дано за 2-3 дни да ми мине, че е много неприятно.
Исках да ме включат в юнския списък с едно розово щъркелче, че гледам много син месец се очертава и писах преди повече от седмица на Данитка, ама нещо не ме отразява. Карай, както и да е, може и да е нямала време.
Пазете се, момичета, че е много неприятно с тези простуди и грипове.
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #43 -:
февруари 25, 2010, 23:13:08 »
angel_aura
щом доки ги е изписал, ще се пият, няма начин.. Браво за хубавите новинки за бебоците на всички мамчета
vilence
бързо възстановяване!
Аз да ви кажа колко съм си глупавичка, в началото си мислих че проблем с блузките няма да имам и няма да ми се налага да купувам нови, че повечето се разпъват настрани, ама ха де! хич да не се замислих че то коремчето като расте и.. слагам аз блузка - тя до пъпа
Та днес правих преподреждане на гардероба
Активен
Рубин
«
Отговор #44 -:
февруари 26, 2010, 13:45:14 »
Здравеите кукли!Аз сега малко да се отчета и да споделя радоста ми!
Преди малко се обадих да проверя резултати от кръв и урина и от секрета в понеделник!
Казаха ми че гъбите са излекувани,че другите иследвания са ми в норма-кр захар и др!Хмоглобина ми бил нормален,абе казаха ми да си живея спокоино!И аз така се зарадвах значи!!!
Беба и тя днес е много активна,ритка от дясната страна и едно такова като местене е!Преди ми подскачаше корема,а сега вече движенията са по плавни!Като си сложа ръката и усещам как нещо ми надига ръката!Едно малко топче!Толкова мило ми става и се насълзявам от радост!Това мъниче вътре в мен расте и с всеки ден усещам как нараства и силата й!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
32
Нагоре