Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 06:34:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 137680 пъти)
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #15 -:
февруари 23, 2010, 13:45:51 »
Здравейте мили момичета, бъдещи мами
Радвам се, че вече мога да се включа и аз, а то за късмет и в нова темичка! Благодаря на всички за стиснатите палци и положителните мисли, Деничка и Валка_27 ми предадоха всичко по телефона. Бях и много щастлива да видя Деничка онзи ден, благодаря, че ви е писала. Специални благодарности и на Мария_ ХС, която е голяма сладурана и си се чувахме и се чуваме редовно!
Сега какво стана всъщност - отидохме на преглед (моя милост с идеята, че нищо ми няма и съвсем нормално си ме боли кръста, та наредих малко дрехи в един сак колкото да не споря с мама, че нищо ми няма) и се оказа, че имам един пръст разкритие, а има и прокървяване, което не е силно, но започва тепърва - цяло чудо, че го хващаме навреме,тъкмо е започвало. Приеха ме веднаха в отделение - бях в Гинекология и патология, не съм сигурна за името на отделението, така са ми написали на епикризата, на самото отделение отгоре пише само Гинеколкогия. Условията са много добри, стаите са основно ремонтирани, леглата, завивките, всичко е хубаво и удобно. Водата не става за миене обаче, пречистват я с някакъв препарат, от който кожата се дразни и за капак водата мирише, обаче все пак не сме на хотел, а и като си вързан на системи, така или иначе душа ти е последна грижа. От персонала като цяло съм изключително доволна, хората са много мили, внимателни и грижовни. Не спираха да ни наглеждат, да се грижат как се чувстваме там и изобщо, лошо не мога да кажа. Имаше само една санитарка, дето е супер неприятна, ама аз за целия престой я видях два пъти и мн мн не й обърнах внимание да си призная. Нямах никакъв проблем с посещенията, нищо, че не бяха нито в дните, нито в часовете за тази цел. Храната като цяло ставаше, но честно казано беше добре, че ми носеха допълнително. Иначе в стаите има освен леглата за всяко легло по едно нощно шкафче, което може да се ползва и като масичка доакто се храниш, високо е и на колелца, гардеробче пак за всяко легло и цветен телевизор с кабелна, който работи с монетки. В баните иначе има мивка, огледало, тоалетна и душ..аз лично не се къпах там, както вече казах.
Аз се оказах и със слаби вени, дето не е и виждат, та сега от абокатите са ми сини ръцете..голяма работа, синьото е винаги на мода,хаха. Иначе вчера слизах до родилното, дето го отварят след ремонта сега на 1 март, та видях какво е - СУПЕР Е!!! Всичко е чисто ново, легла, мебели, креватчета за бебетата - не са ги разопаковали някои даже.
Та така за условията. Вчера бях супер щастлива като ме изписаха, друго си е в къщи. Изследванията са ми добри, няма друг проблем, но до края на бременността ще съм под засилено наблюдение, лекарства до края и мн мн мн лежане, дори седнала не ми дават да стоя за повече от няколко минути докато се храня. Хубавото е, че бебчо си расте, а мама е наддала първите си 1кг и 100гр за бременността и получи похвала!
Сега трябва да лягам пак, целувки на всички и до скоро, като мога, пак ще пиша!
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #16 -:
февруари 23, 2010, 13:46:29 »
Да, и аз също съветвам всички да не чакат, а ако има нещо, което ги притеснява да се консултират с доктор - все пак става въпос за нашия живот, а и което е още по-важно за живота на бебчето.
бебче, много се радваме, че си добре и си на линия вече. :girl_wink:Почивай си и когато можеш ни радвай с хубави новини
«
Последна редакция: февруари 23, 2010, 16:36:37 от ˙·٠Bulechka™٠·˙
»
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #17 -:
февруари 23, 2010, 13:51:32 »
beb4eto_na_me4o , супер новини
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #18 -:
февруари 23, 2010, 14:44:40 »
Бебчеее
,миличка!Сега като сте вече у дома си почиваите!Много се радвам че сте по добре!Знам какво ти е сега като трябва да лежиш!От една страна обаче не знам напълно,защото аз имам и лаптоп и като тр да лежа мога и да си ровя в нета,а и да пиша във форума,което много помага!Не знам какво щях да правя без него!Ти сега налягаи на тв и книжките!Целувам те и погали коремчо от мен!
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #19 -:
февруари 23, 2010, 15:15:51 »
beb4e , радвам се много , 4е вече си добре а каква терапия ти назначиха и обясниха ли ти защо е станало така..
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #20 -:
февруари 23, 2010, 15:35:35 »
Здравейте на всички, аз отдавна не съм писала..... Явно не само аз съм имала перипетии, миналата седмица в неделя получих контракции болки ниско долу като менструалните и втвърдяване на корема. Много се изплаших, което е нормално разбира се. Оказа се, че всичко е наред, не съм имала разкритие, изписаха ми лечение с Магнерич и да пазя леглото.......Е, пазих го цяла седмица, болките изчезнаха остана само втвърдяването на корема от време на време. И така да неделята, в която реших, че вече съм по-добре и мога да изляза малко на разходка. И така нощта срещу неделя получих отново контракции, по точно 3 часово постоянно втвърдяване и отпускане на корема. За щастие нямам усложнения, но май ще трябва да пазя по постоянно леглото, казаха ми че особено в моите седмици е доста опасно да си правя експерименти и да ходя на работа.....
Радвам се разбира се, че все пак пазенето на леглото ми бе предписано чак сега, и до сега всъщност имах една нормална бременност.
Браво на бебчето за добрите новини, явно с нея и Катинка ще си правим компания.....
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #21 -:
февруари 23, 2010, 16:22:44 »
Браво
бебчето
. Пази леглото сега, сигурно е много трудно, но няма как.
Regina94
, прегръщам те. Надявам се бебето да се премести и да ти мине болката. Не можеш ли повече дни да работиш от вкъщи?
Аз не съм имала контракции досега, нямам представа какво е чувството
a_iordanova
, радвай се, че си могла да се движиш досега, пък изпълнявай каквото са ти казали.
Аз снощи 1 час откарах на пътечката във фитнеса и след това 1 час йога и много добре ми дойде.
Лени
, и аз съм готова да раждам и то отдавна, знам как се чувстваш
Катинка
, не така със страх, бе душице, и аз мога да пратя да четеш ако имаш желание. Имаш доста време да ти мине страха.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #22 -:
февруари 23, 2010, 16:30:43 »
ellie_bellie
, много съм ентусиазирана за т.нар Активно раждане. В БГ не е много разпространено, но ще се опитам максимално да избегна всякаква намеса (естествено ако няма проблем ) . И незнам до колко ще ми се получи
И аз не съм имала контракции до сега и незнам какво е чувството .
Преди 2 седмици бях споделила за една болка ниско долу в ляво. Лекарката и акушерката ми обясниха , че е от разтягането на матката. Миналата седмица не ме боля ...... и днес пак
само , че се премести от дясно. Аз имам чувството , че бебчо някъде се вре и ми притиска
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #23 -:
февруари 23, 2010, 16:43:31 »
Лени стискам палци да разберете възможно най-късно какво представляват контракциите, защото макар че при мен болката не е много силна и лекаря ми каза, че с бебчето всичко е наред не мога да ви опиша колко съм изплашена.
Активен
КатиНка
«
Отговор #24 -:
февруари 23, 2010, 17:08:23 »
a_iordanova
, като те четох сега все едно за себе си прочетох с тези контракции. Пия си Магнерота, но пак имам контракции. Сега не така на често, но пак се появяват. Даже днес, вироглавата ми глава роди идеята все пак да си поискам болничен, че ...
Бебче
, много се радвам за теб!!! Също така благодаря за отзива за Окръжна, наистина чувам буквално суперлативи за там!!! Също така, че ще попълват нов екип и ще канят доказани
специалисти.
ellie_bellie
, ще се радвам да ми пуснеш и ти нещо за четене
Моя срах е от неизвестното, това ме плаши най-много - как ще започне всичко, къде ще се случи, от там нататък какво ще правя, после самото раждане ... надявам се да е временно явление и бързо да се отърва от тези мисли
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #25 -:
февруари 23, 2010, 17:38:55 »
ellie_bellie
, двете плоски кости на кръста са се разместили, усещам че трапчинката по между им е по-голяма. Предполагам затиска някой нерв, утре имам среща с лекарката ми. Според акушерката килограмите които съм качила са доста в съотношение към нормалното ми тегло и костите вече го усещат.
Мнооого ти завидях за спортната форма, аз едвам се клатушкам днес между масата и чешмата.
Катинка, Лени_Бени
- чели ли сте Близо до бебето? Много хубава книга, на български, представлява синтезиран вариант на всичко което сам чела на английски за бременността и раждането.
Но е написана за българските условия. Ако сте от хората които вярват в активното раждане, кърменето и екологичните пелени значи ще ви хареса.
аз си я купих от тук, 10 лв
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-312/id-21259/blizo-do-bebeto-vasilena-dotkova.html
Ето тука още положителни разкази:
http://www.estestveno.com/
«
Последна редакция: февруари 23, 2010, 17:41:43 от Regina94
»
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #26 -:
февруари 23, 2010, 19:24:04 »
Бебче радвам се че всичко е наред, почивай, лежи и най-важното - не се притеснявай!
a_iordanova съжалявам, че и при вас е имало проблеми, ще пазите леглата момичета, всичко за доброто на бебето!
Лени и Ели, може ли, ако не съм прекалено нахална разбира се, да ми пратите на лични това, което четете, ще ви бъда изключително благодарна!
Момичета бъдете изпълнени само с положителни мисли и си почивайте повечко
Активен
Рубин
«
Отговор #27 -:
февруари 25, 2010, 10:18:17 »
Мацки,искам да ви попитам нещо,не знам дали тук е мястото,ама за този въпрос май няма темичка!
Искам да ви питам за седмиците на бременността!Когато си задам термина при правене на линииката ми излиза една седмица,а когато задам в тази
табличка
, ми излиза с една седмица в повече!Аз вярвам повече на втория защото нали това е и лекарския метод???? Знам че 1 седмица не е кой знае колко, но аз се замислих и искам колкото се може по точно да знам!
ох,ама защо не става с поставянето
http://www.ivf.no-meat.org/wp-content/uploads/2009/07/calendar.swf
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 14:02:34 от ˙·٠Bulechka™٠·˙
»
Активен
leni_beni_
«
Отговор #28 -:
февруари 25, 2010, 10:24:59 »
Рубин, и на мен по този медицинския календар ми излиза с една седмица напред. И на консултациите така се водя, затова и аз на него повече вярвам
Показва ми , че ще влизам в 25 г.с, а на линийката в неделя ще ми покаже , че съм в 24 гс
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 10:27:09 от leni_beni_
»
Активен
Рубин
«
Отговор #29 -:
февруари 25, 2010, 10:27:24 »
Да и за това,поради тази причина съм си изместила и термина с една седмица на линииката долу,за да съвпада!
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
32
Нагоре
Изпечатай