Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 20:25:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "  (Прочетена 119782 пъти)

radeni
Любопитен
*
Публикации: 49

Моето малко съкровище!

« Отговор #195 -: март 11, 2010, 10:32:25 »

Искам да ви попитам, дали по време на бременността може да се лакирват нокти, както и да се почистват с лакочистител, това вреди ли  плода или няма от какво да се опасявам? Моля ви отговорете! huhhuh.gif
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #196 -: март 11, 2010, 11:36:23 »

radeni, в книжките, които аз съм чела, пише, че е желателно да не се ползват, но и не е забранено. Идентично е с боядисването на косите. Аз лично се лакирам, но по-рядко от преди, а косата боядисвам с безамонячна боя за коса. Общо взето е по личен избор smile
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: март 11, 2010, 12:21:41 »

E, това за ноктите сега го чувам huhhuh.gif
А гел по косата... може ли? crazy
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: март 11, 2010, 12:28:33 »

Аз също се лакирвам от време на време smile Не съм се боядисвала още,но и това мисля да направя, защото вече ми казаха че съм погрозняла funnytooth Но аз не се сърдя, защото знам че е така...имам и пъпкииии даже tease все едно съм пуби blum
А гел,защо да не може...аз слагам пяна girl_wink
« Последна редакция: март 11, 2010, 12:30:42 от mi6kata_85 » Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: март 11, 2010, 12:33:33 »

Аз пък побелявам, то не е от сега, но преди се правех на кичури и не личеше, обаче сега... опитвам се да си внуша, че това ми е чара, кой ли ден ще се обадят хормоните и ще си се острижа и боядисам както аз си знам tease
Активен
КатиНка

« Отговор #200 -: март 11, 2010, 12:35:47 »

За гела Валка се шегува със сигурност, но за лака наистина си го пише, както и за боите за коса. Мога довечера да ви пусна цитат от книжлето ако ви е интересно  blum Според мен обаче това си е личен избор!!!
Активен
radeni
Любопитен
*
Публикации: 49

Моето малко съкровище!

« Отговор #201 -: март 11, 2010, 13:00:09 »

Благодаря Катинка! smile Аз досега само веднъж съм се лакирала и то миалата седмица и днес взех да го изчистя с лакочистител. Май това ще ми остане до края на бременността.  good
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546

Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: март 11, 2010, 13:03:29 »

Извинявайте, че се намесвам, но по отношение на лака за нокти да ви кажа, че аз до последно се лакирах, особено на краката, даже на края карах мъжа ми да ме лакира, защото не можех да гледам краката си без лак през лятото smile А в родилното докато бях даже имаше мами с педикюр и маникюр страхотно поддържани! Така, че ми се струва, че е малко прекалено да се откажете дори и от това по време на бременността. Е, поне говоря за тези, които имат безпроблемна бремнност като моята. Аз като се записвах на ЖК в началото на бременността питах лекаря дали трябва да спра да се мажа с крем и да ползвам парфюм, защото бях чела че трябва задължително да се консултирам с лекаря си. И като го попитах той каза, че бремеността не е болест и това, което съм ползвала досега мога да продължа да го ползвам, но да не пробвам нови неща, защото не се знае дали няма да проявя алергична реакция. Това е разбира се мое мнение, просто го споделям и искам да успокоя някои мами, че все пак ние сме жени и това, че сме бременни не значи, че трябва да се занемарим..Аз единственото, което спрях да правя за себе си беше кола маската, защото ме беше страх да не получа контракции. Но тук от форума има мами, които и на кола ходеха почти до седмия месец.
Ох, надявам се да не съм засегнала някой с поста си.... pardon
Целувки на всички и да погалите коремчета от нас с Преси smile gu6
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: март 11, 2010, 13:34:15 »

Здравейте мацки. Аз скоро не съм се включвала, но и няма нищо ново при нас. Бебчо е много срамежливо и се крие упорито. В понеделник бях на преглед и си беше яхнало пъпната връв и отново неможа да се види пола, но другия месец се надявам вече да видим какво ще е  Girl_hide
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: март 11, 2010, 13:35:06 »

момичета,на мен от няколко сутрини ми се случва нещо много странно...събуждам се към 5 сутринта с нещо средно между глад и гадене..ставам ям нещо и веднага го повръщам.някакъв кошмар е..сутринта повръщах от 4:30 до 6,даже на работа не отидох... sad на някой случвало ли му се е такова нещо?
на мен в началото ми мина без гадене иповръщане и бях решила че съм го прескочила това angry
следобяд сме на ЖК, дано всичко да е наред... cray
Активен
КатиНка

« Отговор #205 -: март 11, 2010, 13:51:48 »

wanting, не знам на какво може да се дължи това състояние, но е хубаво, че отиваш на лекар, който най-добре ще ти каже на какво се дължи.
emili85, ще се покаже беб в най-добрата си светлина следващия път  Wink
hoty, абсолютно си права!!! Не трябва да се изоставяме  Wink Аз също си се лакирам и не се притеснявам, сега по-рядко, но това е защото си оставям ноктите по-къси, че са по-чупливи от първите месеци на бременността. А лятото педикюра си е задължителен и за мен Wink
radeni, а теб кое те притеснява?? Ако това ще те успокои, по спомен само, във въпросното книжле пишеше, че няма доказателства, че плода може да се увреди от използването на лак за нокти, но не го препоръчват, защото все пак си е химия.

А аз нещо имам дискомфорт от вчера, боли ме стомаха, не самия корем, но не ми се иска да гадая от какво ли е huhhuh.gif За сега се надявам да отшуми ...
« Последна редакция: март 11, 2010, 13:54:21 от КатиНка » Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: март 11, 2010, 14:19:54 »

Здравейте, сладки мамита, дълго се чудех, но накрая реших да се запиша и аз към септемврийските щастливки с термин 10-ти септември.Очакваме Големият преглед на 17.03.Нямам търпение да се срещна отново с чудото вътре в мен и да го погледам на монитора, незнам как ви звучи, но понеже е още рано и не усещам нищо, все още ми се струва нереално случващото ми се  blush
Искрено и от сърце се радвам за всяка една от Вас, стискам палци всичко с вас и мъничетата да е наред, да растат и порастат живи и здрави  give_rose
Исках да изкажа мнението си относно лаковете, боядисването и другите процедури, тъй като аз лично съм голяма шашка и се страхувам от почти всичко, питах, разпитвах, четох и вадих проучвания-наистина пише,че е препоръчително да не се използват, но също така няма и 100% забрана за това, опасенията идват по-скоро от ароматите,които отделят лаковете, геловете и някои кремове, както знаете в това ни състояние доста миризми ни идват в повече Wink Относно боядисването, четох, че заради промените които настъпват у нас може да се появи проблем в това до колко би ни хванала самата боя. Наистина всичко е строго индивидуално и всяка от нас сама си преценява, ако се чувствате добре и не ви се гади от ароматите, мисля че няма проблем  smile
Станах доста дълга, за което се извинявам, още веднъж Успех и Радвайте се на всяко едно ново усещане  give_rose
« Последна редакция: март 11, 2010, 14:27:50 от Ani » Активен
КатиНка

« Отговор #207 -: март 11, 2010, 14:36:08 »

Ani  Welcome Добре дошла на борда!!! Лека бременност ти желая и прекрасно пухкаво бебе през септември smile

Това, което изпитваш е невероятно наистина  yahoo Всяка една от нас се чуства като теб и очаква с нетърпение следващия и после следщия преглед за да зърне малкия човек smile
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: март 11, 2010, 16:14:02 »

Аз съм съгласна, че една бременна не трябва да се занемарява по време на бременност, но всичко, което слагаш по тялото си, оказва влияние върху плода, защото преминава през плацентата. Говоря за токсичните вещества в козметиката и парфюмерията. Има направени проучвания и тези твърдения не са просто, за да психират хората. Токсините са вредни както за нас, така и за поколенията ни. Това, че нищо ни няма днес, не означава че утре ще сме здрави. Последствията могат да дойдат след години. Ваш избор си остава какви продукти да ползвате и как да се предпазите или пък да не го правите.
Аз изцяло смених шампоан, балсам, душ гел, сапун за ръце, мазила за тяло, дезодорант, паста за зъби, препарати, с които пера и чистя. Гримовете си не съм сменила, това е вредното нещо, което слагам по себе си засега. Лакирам се с безвреден лак. Има доста алтернативи човек ако се заинтересува. Не смятам, че като родя, ще се върна към предишните си продукти. И да, гелът за коса също е вреден ако се зачетете в химичните съединения на гърба на опаковката.
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #209 -: март 11, 2010, 17:32:15 »

Наистина има такива козметични продукти, които могат да бъдат вредни за плода. Ще споделя само това, което със сигурност знам, че не трябва да се ползва - продукти, съдържащи салицилова киселина и ретинол. Салициловата киселина се съдържа в много от кремовете против акне, а аз от години ползвам такива заради проблемната си кожа. Никога не ми е хрумвало, че кремът за лице може да вреди, но това е факт. Едно най-обикновено търсене в гугъл ще ви даде информация по въпроса. Много съм съжалявала, че не е имало кой да ми каже тези неща още в началото и съм се мазала със същите продукти, които съм използвала и по-рано. При това в най-опасния период от бременността. Видими проблеми с бебето няма, но определено, ако знаех нещата, които знам сега, нямаше да рискувам и веднага бих сменила кремовете си (нещо, което вече направих).

Относно балсамите за тяло и други подобни мазила - вече ползвам само продукти за бременни и бебешки продукти - щом са безвредни за новородени, значи са безвредни и за неродени  blum.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: