Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 18:40:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "  (Прочетена 119723 пъти)

Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: февруари 24, 2010, 15:37:01 »

За ехокардиографията - доктора сам ли решава да го направаи или трябва да си поискаме такова изследване? Малко глупав въпрос blush
Никой не ме е насочвал, просто доцентката, при която ходих на фетална морфология, го прави в комплект с феталната.
Дани, честити розови памперси!  Bravo
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: февруари 24, 2010, 16:21:53 »

Момичета има ли някоя от вас представя в коя седмица се прави ехокардиография на бебчо на сърцето?  crazy
Сабина, аз правих фетална ехокардиография, когато бях в 25 гс.с., Scarlett я е правила в 18.6 гс.с. , което ме навежда на мисълта, че е едва ли има точно определена седмица в която се прави кардиографията, но пък може й да не съм права huhhuh.gif
Vivianka докторът би трябвало да има някои съмнения за проблеми със сърчицето на фетуса за да ти направи (или да те изпрати да ти направят, ако апаратът му не позволява да направи сам) фетална ехо-кардиография. На самия преглед се оглежда абсолютно цялата структура на сърцето и кръвоносните съдове и система на плода.
Когато ме изпратиха да си направя такова изследване, освен сърцето огледаха всички органи и ситеми на бебето, така че то на практика се препокри с феталната морфология.
« Последна редакция: февруари 24, 2010, 17:44:55 от pleasure » Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #92 -: февруари 24, 2010, 16:37:43 »

Благодаря ви за поясненията. Аз имам час за 20-та седмица за втората ФМ и предполагам, че тогава лекаря ще го види.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #93 -: февруари 24, 2010, 17:17:51 »

За оптимални срокове за фетална ехокардиография в центъра, където аз ходих на ФМ, са посочили 20-24 г.с. Десиславка също ходи на този преглед, по мои спомени точно в тези седмици. По принцип прегледа не е задължителен, прави се или по препоръка на следящия ЖК лекар или по лично желание. Наистина наподобява ФМ, но с повече внимание на сърчицето.
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #94 -: февруари 24, 2010, 17:38:33 »

Сетих се да питам мамите, които вече знаят какво им е бебчето, преди да ви каже доктора, имахте ли някакви усещания за пола и потвърдиха ли се?

Аз, мъжът ми и всички останали близки бяхме убедени, че бебето е момиче - не мога да кажа откъде дойде това усещане и това единодушие. На два поредни прегледа наблюдаващият ме гинеколог каза, че има съмнение за момиче (при което много ми се прииска да му кажа да не се съмнява толкова  blum). Вчера на ФМ се оказа, че на нашето "момиче" му е пораснало нещичко  pardon. А днес една съседка на родителите ми само като ме видя и се развика "Момиче е!". Шантава работа е това с вътрешното усещане. Ако не се виждаха толкова ясно мъжките атрибути, бих се съмнявала дали е прав докторът, но при условие, че видях със собствените си очи... дотук с вътрешното усещане.
Активен
_matilda_
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #95 -: февруари 25, 2010, 08:20:23 »

И аз да дам някой друг отчет smile . Днес трябва да ходя да ги видя вече тези мои прочути изследвания. От там веднага при хематалога да си каже думата. Не че вече не се знае анемията, ама друго си е да го видим черно на бяло. Та следобед ще пиша пак, че чак след 3 часа ще ходя.
Иначе вчера вече не се стърпях и отидох при един доктор (те тука всички ходят при него за пола на бебо), защото много си разбира нещата. И по точно това което гледа. И да ви кажа чесно върнах се в къщи с огромна усмивка. Много неща ми каза относно бебо - гледа го отвсякъде. Пък и бебо хич не беше срамежлив и на доктора му беше доста по лесно. Иначе ние ще се готвим да купуваме СИНИ ГАЩЕТА, колички и т.н. А за вътрешното усещане хич не му се доверявам. Мислех че ще е момиче, но може и би и за това, че всички около мен казваха, че ще е момиче. Но милото твърдо си беше за момче. И та от вчера и той е с една огромна усмивка на лицето. За сега това е от мен. После пак ще пиша.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: февруари 25, 2010, 08:44:17 »

_matilda_  честити сини гащета   stork-boy представям си как сте на седмото небе  yahoo я кажи в кой град е този толкова добър доктор, че ние сме още в неведение за пола  huhhuh.gif
А аз да попитам пак като предния ми пост, че никой не ми отговори - някой от темичката ще ходи ли на националната среща на форума  give_rose
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: февруари 25, 2010, 09:01:03 »

Цвети, аз малко като Мара - подробната, но Мишката по принцип е от Търново, така че с нея ще се видите на тази среща. Извинявам се за  Offtopic

Матилда, честити сини гащета!!!
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #98 -: февруари 25, 2010, 12:02:20 »

А аз да попитам пак като предния ми пост, че никой не ми отговори - някой от темичката ще ходи ли на националната среща на форума  give_rose

Аз ще ходя, мила. Не съм ти видяла поста. Напоследък се опитвам да правя сто неща, та правим и ремонт на новия апартамент - в смисъл, опитваме се да го започнем - много ми докривя там с едно нещо дето стана, ама както и да е, не е толкова важно, та не съм те прочела. Аз ще идвам - ще бъда с мъжа си. Много момичета май предпочитаха да бъдем без половинки, но аз като видях, че ще има и други с половинки, реших да дойда с мъжа ми. Живот и здраве, ще бъде по-голям тумбакът вече и предпочитам мъжът ми да бъде с мен - по-сигурна се чувствам някак. Ти ще идваш ли? Нали ще се видим там?
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #99 -: февруари 25, 2010, 14:05:05 »

Аз също се надявам да дойдем на срещата макар че и моята тумба понарастна, а в края на април ще е още повече. Надявам се й Инка-маслинка да потвърдят, че нашите мъже се знаят и ще е по-лесно да тръгнем заедно. Да се похваля - днес влизам в 6-тия месец  Sunshine а бебо сега нещо се върти в тумбито и усетих по-различни движения, вече по-силни, браво на момчето  Bravo
matilda, честити сини гащииии  baby_boy Ще те чакаме с резултатите, дано всичко е в максимално най-лекия си вариант.

Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: февруари 25, 2010, 14:32:27 »

Ако всичко е наред не бих изпуснала срещата...но мисля без мъжо, а и без това той май няма желание да идва smile
КатиНка, аз защо си мисля, че в началото на 21 седмица се влиза в шести месец? А може и да съм се объркала нещо...незнам.
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #101 -: февруари 25, 2010, 14:48:49 »

Правилно мислиш мила!Ето мацко-

* index.jpg (23.08 KB, 268x400 - видяно 2477 пъти.)
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: февруари 25, 2010, 14:50:12 »

Матилда честити сини гащи
Дани на теб честита ти мома,аз да не объркам нещо,но май само едно момиченце си имаме засега.
Аз в понеделник съм на преглед и се надявам да видим и нашето какво ще е,ще се отчета после.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: февруари 25, 2010, 14:59:45 »

Рубин, ами тука в тая таблица има някаква грешкаа май...олеее незнам съвсем се омотах. Някой месеци ги дава по три, а други по пет седмици huhhuh.gif
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #104 -: февруари 25, 2010, 15:04:42 »

Ами,не знам мила!Аз по нея се ориентирам и съвпада с моята линиика!В смисъл когато мина дадената седмица и тр да съм влязла в следващия месец,квадратчето ми се сменя!Аз затова наи харесвам сегашната ми линиика! good
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: