Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 22:46:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Здраве и красота
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подкрепа
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: 90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подкрепа (Прочетена 240228 пъти)
mi64o
Ентусиаст
Отг: 90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подк
«
Отговор #150 -:
март 17, 2010, 12:05:34 »
здравейте момичета,аз отскоро съм на тази диета и определено има ефект.Имам едно въпросче в бобовия ден могат ли да се смесват варивата(напр.ризото с царевица,грах и зеленчуци).
gucci
страхотни рецепти пускаш
,браво много ми помагаш с разнообразието на храните
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
«
Отговор #151 -:
март 18, 2010, 13:47:36 »
днес ми е ден на варивата и тъй като съм в къщи мога да си приготвя нещо
и веднага давам рецептата- много диетична и вкусна
салата с ориз
сваряваме една чаша ориз, аз използвам жасмин, много е хубав, вари се 15 минути, като преди това леко се задушава в масло или маргарин.
нарязваме една краставица, един домат и половин марула от къдравите на ситни кубчета, слагаме половин лимон и копър, като се свари ориза го добавяме, малко черен пипер,
много е вкусно, пробвайте.
мен този ден ми е труден, защото не ям бобови неща въобще, като цяло и постно не ям, но тази рецепта наситиан е вкусна и диетична
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #152 -:
март 18, 2010, 15:31:29 »
И аз днес съм на бобов ден. Направих си едни много вкусни картофки. Първо сварих обелените и вече нарязани картофи. След това отделно в тиган задуших с малко мазнина пресни гъбки и кромид лук, нарязан по - наедро. Прибавих малко черен пипер, малко чубрица и сол. Когато гъбките и лукът бяха почти готови, добавих при тях сварените картофки, малко обезкостени и нарязани на ситно маслини и малко червен пипер и обърках всичко. На мен лично това ястие ми е много вкусно. Надявам се и на вас да ви допадне, ако го опитате
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #153 -:
март 19, 2010, 13:58:46 »
Записвам се и аз за диетата, даже си направих собственоръчен календар с датата, деня и съответната храна за деня ...За да не забравям, че и с различен цвят с писани дните ...
Започвам от понеделник, мисля да докладвам какво съм яла или ще ям, за да ми се карате, че не е правилно или да искам съвети
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #154 -:
март 20, 2010, 09:08:25 »
Снощи си правих една измислена салата с Авокадо.Стана невероятно.Днес съм на месо и съм хепи.Обожавам риба и днес ще е ден на риба.Ей сега си забърках салата с авокадо и риба тон.Стана интересно.Мога да ви дам рецептата.За обяд мисля да правя печена на скара риба със зелена салатка с домати и краставици.За довечера печено пиле с гъби и сметана.
Didkata1984 добре дошла.
divanetata ,roumyana записах си рецептите.Много се радвам някой като пуска рецепти тъй като за мен е мн важно да имам разнообразие в менюто.Руми аз да си призная ама не разбрах жасмин вида ориз ли е.Препоръчайте ми хубава марка ориз за ризото.
mi64o в бобовия ден могат да се смесват варивата.
♥maslinka♥ браво за добрите резултати.
Аби къде си загуби-как върви диетата.
«
Последна редакция: март 20, 2010, 09:12:28 от gucci
»
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #155 -:
март 20, 2010, 10:00:17 »
gucci
и аз днс съм на месо
но ще ходим у свекито на гости и незнайно защо е решила да готви спагети
и трябва да се наобядвам предварително
иначе вечерта и аз съм на риба-панирана акула,то май не е много по правилата да ядем пържено....незнам
аз да ви се оплача,не съм свалила нито грам,даже съм качила половин килограм
вече започвам стриктно да я спазвам диетата,но честно ви казвам не съм очаквала че ще ми е трудно да пазя диета,имам чуството че самия факт че съм на диета ме кара да ям повече
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #156 -:
март 20, 2010, 17:38:35 »
Gucci, теоретично диетата не забранява смесването на различните въглехидратни храни в бобовия ден (например теоретично може ориз с грах). НО според мен не е много препоръчително, защото различните храни се нуждаят от различно време за преработване. Освен това картофите, оризът, бобът и т. н. са тежки храни и ако се смесват, това смятам, че ще затрудни храносмилането. Аз лично избягвам смесването им. Само по изключение като съм навън и няма какво друго да ям, хапвам например ризото, в което има някое и друго зрънце грах или царевица
В крайна сметка обаче всичко е въпрос на личен избор
Активен
roumyana
«
Отговор #157 -:
март 21, 2010, 12:10:23 »
GUCCI и аз много време искам да намеря хубв ориз и най-сетне намерих, марката е Fine food, в едни кафеви хартиени кутии е ориза, купих 2 вида, единяи е жасмин, явно това е вида ориз и е страхотен, другия вече го употребих и не помян какъв беше, но наистина е стархотен ориза, всяко зърно се отделя, бял и хубав, малко оф топик, ама карай
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #158 -:
март 22, 2010, 22:54:34 »
Днес ми е първия воден ден. Чувствах се зле определено целия ден
Накрая вече ми беше толкова лошо, че не издържах и изядох 2 банички, от тези, които ги продават замразени. Друго не съм яла. Въпреки че не издържах само на вода съм доволна от себе си. Резултат след първия месец е - 4кг.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #159 -:
март 22, 2010, 23:09:15 »
На мен хич не ми е мястото тук
, но само да кажа за ризотото (защото аз обожавам) - най-добре за ризото е по-късият и кръгъл ориз, нямам идея дали тези видове ги има при вас, но по възможност Arborio, Vialone Nano, или Carnaroli. Jasmine оризът е подгодящ за азиатската кухня, но не и за ризото, тъй като се отделят зърната, а за ризото е добре да е от този, който се разкашква и се слепя един с друг и да може да поема подправките по-добре.
Гучи
, надявам се съм помогнала.
Активен
roumyana
«
Отговор #160 -:
март 23, 2010, 08:05:54 »
Моята рецепта не е за ризото, аз честно казано не харесвам ризото, защото ми е едно кашесто. обичам всяко зрънце на ориза да ми е отделно и да няма водя и такова едно разводняване от ризотото, то аз реално го готвя на фурна и наистина не е ризото.
колкото до диетата една моя приятелка, която аз зарибих, за една седмица- първата е свалила 4 кг, вчера ми се обади и каза,че ми много благодарна и че диетата работи, акто дори не е ограничавала количеството на храната.
аз последните дни тотално не правя диетата, нещо се бях депресирала , но не съм се отказала.
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #161 -:
март 23, 2010, 08:54:34 »
Днес ми е 2ри ден от диетата (къде ли съм тръгнала да се хваля
), но имам въпрос: закуската абсолютно задължителна ли е според вас? Изчетох всички възможни постове тук и в други форуми, забелязвам, че плодовете не бива да се смесват...Ама аз какво да направя като не мога да закусвам, камо ли пък плод?! Дори да ми е гладно не мога да си представя да ям нещо в 8 часа сутринта ...
И друго да си изясня: в бобов ден и въглехидратен ден месото, яйцата и млечните продукти са строго забранени, нали?!
Активен
roumyana
«
Отговор #162 -:
март 23, 2010, 08:59:15 »
според мен закуската не е задължителна, аз също не закусвам по принцип и не мога да си представя да ям сутрин плод
да, месо, яйца и млечни продукти може да се ядат само 1 ден
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #163 -:
март 23, 2010, 13:48:32 »
По мое мнение плодът е не просто задължителен, а и много здравословен сутрин. Освен това, след прием няколко сутрини на плод, бързо ще привикнеш да закусваш. И аз не можех да си го представя, но е факт сега.
Плодът подобрява метаболизма.
Ако имаш проблеми със стомаха, избягвай цитрусите на гладно. Плодове не се смесват за закуска. Но в плодовия ден, след закуската можеш да си направиш и плодова салатка.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #164 -:
март 23, 2010, 15:10:36 »
Според мен също закуската с плод е задължителна. Така е записано изрично в диетата. Колкото повече я променяме, толкова по-малко ефективна става. Плодът сутрин си има своето място в диетата - и като закуска, и като размърдване на метаболизма, и като набавяне на фруктова захар (защото организмът се нуждае от захар), и т.н. Ако не се ядат плодове сутрин, нищо страшно няма да стане, просто не се спазва диетата на 100% и съответно е вероятно резултатът да е по-малък.
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...