Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 20:33:34
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Здраве и красота
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подкрепа
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: 90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подкрепа (Прочетена 237776 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: 90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подк
«
Отговор #120 -:
март 11, 2010, 19:34:33 »
Candito
, аз лично мисля, че относно здравословните си проблеми е по-добре да послушаш лекарите. За хапчетата за кръвно. Не си позволявай своеволия, за да не съжаляваш по-късно
Приема на храна в тази диета не се изчислява. Примерно меню няма как да са даде, по-добре просто прочети описанието и в началото на темата, там става напълно ясно какви храни и кога можеш да хапваш.
Йо-йо ефектът е минимален, защото диетата трае 3 месеца, а знам че след 20-30 дни обикновено организмът "настройва" метаболизма си според новите хранителни навици. Тоест бива излъган под някаква форма.
Момичета, пускам ви една рецепта на съфорумка от друг форум, която е за въглехидратния ден и е абсолютно режимна. Освен това става бързо и е много сполучлива. Аз го правя във формичките за мъфини.:
Браунис
1 чаша = 240 мл
Продукти:
1½ чаши брашно
1 чаша захар
¼ чаша какао
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка сол
1/3 чаша олио
1 чаена лъжичка ябълков оцет
1 прах ванилия
1 чаша вода /замених със слабо кафе еспресо и вода 50:50/
1 шепа стафиди /по желание/; може и ядки
Фурната се включва на 175 º С.
В купа се смесват пресятото брашно, солта и содата. Добавя се какаото, захарта и ванилията.
Разбърква се добре и прибавят олиото, водата и оцета. Поръсва се със стафиди и хомогенизира окончателно.
Пече се върху пекарска хартия за около 30 мин., като се проверява за готовност със сухота на клечка.
Оставя се да изстине и реже по желание.
Може да се залее с глазура от:
3 супени лъжици вода
2 супени лъжици какао
2 супени лъжици маргарин
6 супени лъжици захар.
Изброените продукти се затоплят до стопяване на захарта и се залива охладения сладкиш.
Активен
candito
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #121 -:
март 11, 2010, 19:44:59 »
благодаря за отговора,но проблема е там,че 4-ма доктори ми казват различни хапчета, а при тази диета прочетох че е подходяща за високо кръвно,дали ще успея да се преборя,защото на височина 160 см. 70 кг?как мислите
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #122 -:
март 11, 2010, 20:17:50 »
Принципно се сваля доста. Особено когато човек има да сваля повече кг. Поне 60 кг би могла да станеш, с постоянство и упоритост.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #123 -:
март 11, 2010, 20:46:28 »
Цитат на: ♥maslinka♥ в март 11, 2010, 17:36:55
gucci
пускай рецепти,че този бобов ден май всички на затруднява
Маслинка не се отчайвай мила.Постепенно ще свикнеш с ограниченията на диетата и ще почнеш да я спазваш стриктно,а и като те знам колко си слабичка нямаш мн за сваляне и може и с нарушения просто да свалиш нужните кг.
Рецепти за бобов ден
Картофена яхния
1 шише домати
1 кг кархофи
1 глава лук
4-5 гъбки
Задушавам една глава лук нарязана на ситно.Добавям гъбките нарязани на филийки и после прибавяш доматите .След като се позапържат доматите добавям картофите напязани на филийки и добавям 2 шишета вода.Ако доматите са в буркан колкото домати двойно вода.Вари се до готовност на картофите.
Може още да хапвате Картофена крем супа,печени картофи,Постен гювеч,Различни бистри зеленчукови супи,Печени зеленчуци,картофена салата с добавки,Различни крем супи,Ориз с гъби,Ориз със зеленчуци,ориз със домати и чушки на селска манджа,Пости пълнени чушки,Постни сърми,Ориз със праз,Зеленчукофи кюфтенца,Зеле с ориз.....абе много манджи има.Почти всичко което можеш да сготвиш с месо може и без месо.
На мен най труден ми е въглехидратния ден.За другия път имам идея да си направя или бисквитено руло или ябълков щрудел.Мисля да си направя и печена тиква и празеник.
candito по принцип трябва да забравиш солта,червените меса,алкохола,цигарите,сладкото и да минеш на лек хранителен режим.Задължително топла вода сутрин.Въпреки това не значи че ще минеш без хапчета.Но поне малко можеш да си помогнеш.важно е и движението.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #124 -:
март 11, 2010, 20:58:14 »
Съгласна съм с Gucci, че в бобовия ден много неща могат да се хапват. На мен лично по - труден ми е въглехидратния и особено плодовия ден. Но в крайна сметка всичко е въпрос на вкус и на вече изградени хранителни навици. Нормално е на хора, които обичат сладки неща, но не обичат много картофи, ориз и разни подобни, да им е неприятен този ден, както и е нормално хора като мен, които обичат картофки и ориз, а не са големи почитатели на сладко и плодове, да предпочитат именно бобовия ден
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #125 -:
март 11, 2010, 21:47:08 »
Постни палачинка на Петя
1ч.ч.газирана вода
2ч.ч.ч.вода
1/4ч.ч.зехтин
1с.л.течна ванилия
2с.л.захар
2ч.ч.брашно
Разбъркваме хубаво всички продукти.В тиган с не залепващо покритие печем палачинките.
Пробвах ги и са много добри.Страхотни стават със сладко от боровинки и кайсии или банан .
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #126 -:
март 11, 2010, 21:58:25 »
Постни шоколадови квадрати
Постна боровинкова тарта
http://
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #127 -:
март 12, 2010, 08:07:48 »
candito не си писала точно колко ти е кръвното, защото това определено е важно, също така е много важна и причината за високото кръвно, определено не са килограмите, защото на чак толкова много.
аз бих пробвала с диета, със сигурност се сваля кръвното, с тази диета , която ми е десети ден ми се понижи кръвното с 10 и двете граници.
преди години съм правила диета Японско чудо, която за мен е диетата, с която се отслабва най-много и е най- ефикасна и тогава чак ми падаше кръвното и ми ставаше лошо и даже пиех хапчета за повишаване ( по принцип и моето кръвно е високо)
Но наистина е важна причината за кръвното, най-често е стрес, но има и редица сдравословни проблеми, които са сериозни и трябва да се лекуват.
Активен
maria_lakova
«
Отговор #128 -:
март 12, 2010, 10:10:17 »
Аз да си призная за прегрешението си снощи, че чак ме хвана срам.
Бях на заведение (на форумска среща) и там понеже нямаха в менюто нищо подходящо за диетета (въглехидратен ми беше деня), ми приготвиха спагети със зеленчуци извън менюто, за което съм доволна. Обаче, като се прибрах и като ми се дояде сладко
И освен парчето черен шоколад, което изядох, си хапнах и вафлички
Трябва да уточня, че това става в 22,30 вечерта, което е още по-лошо, но иначе пак си продължавам диетата и днес съм на плодове.
Дано нямам чак такива прегрешения друг път, че много ми се иска да отслабна.
Просто снощи не можах да си наложа воля да не ям.
Относно кръвното - аз по принцип съм с нормално, но сега имам чувството, че ми пада наистина. Обаче все забравям а си го измеря вечерта, защото имам апарат за кръвно, но като не го виждам и не се сещам.
Активен
candito
Регистриран
«
Отговор #129 -:
март 12, 2010, 16:53:10 »
здравейте момичета ,много ми е приятно ,като има към кого да се обърна.От днес съм на диета,правиха ми изследвания на кръвта и всичко е ок,кръвно 120/80,пропуснах закуската,на обяд-наденичка със зелена салата и 1 филийка типов хляб,следобед-ябълка.за вечеря като обяд,малко ми е трудно с водата ама се мъча да се наливам.Кафе не съм пила и ми е едноооо смотано. roumyana-относно кръвното вдигам го поразлично времерв различни дни-аз го усещам като започна да ставам червена в лицето все едно ще експлоадирамр например миналия петък имах-150/90 ,а по миналата седмица пак в петък 110/70 С ДВЕ думи различно-прави ми номера ,не искам още от сега да взимам хапчета то няма на 100%нещо уточнено че ми има,всичко си е ок а пък това си стои.Извинявам се на всички за прроблемите ми,надявам се с диетата да си реша проблема-стискайте ми палци. и още нещо да попитам-в точно определено време ли се яде през тези дни?благодаря ви
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #130 -:
март 12, 2010, 21:46:45 »
Закуската е от 8 до 12, обяда - от 12 до 16.00, а вечерята - от 16.00 до 20.00
Но между основните е добре да имаш интервал от 4 часа, така че ти ще си пресмяташ в зависимост от това кога си закусила, кога ти се пада да обядваш, а оттам и да вечеряш
Активен
candito
Регистриран
«
Отговор #131 -:
март 13, 2010, 16:02:36 »
благодаря за отговора,днес ми е бобов ден,справям се -ето една любима гозба ,която мисля ,че подхожда за този ден-настъргани картофи ,настърган лук,джоджен,сол на вкус-всичко това се омесва добре с малко олио и се пече в тефлонов тиган-първо от едната страна после се обръща и е готово за хапване.Приятен апетит.Това ястие се казва -пататник.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #132 -:
март 13, 2010, 16:35:23 »
И ние днес сме на бобов ден.Аз за обяд сготвих картофена крем супа и постен зелен боб с картофи.
Замислям се дали днес да не направя едно бисквитено руло за утре че по хубаво като престои.
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #133 -:
март 14, 2010, 20:00:21 »
днес правих постните шоколадови квадарти,който gucci беше пуснала
станаха направо божествени,ометох 1/2 тава
направо ме е яд че утре няма да мога пак да ям от тях
gucci
Активен
Abii
Професор
http://svatba-biju.com/
«
Отговор #134 -:
март 14, 2010, 20:55:45 »
Аз се присъединявам към диетичните като видях gucci колко е отслабнала за 1 един месец чак ме хвана срам с мойте ... :angry:кг. и аз се мятам дано остискам малко не ми се готви и приготвя само за мен дано устискам!
После предлагам да направим рубрика преди и след диета
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11