Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 10:30:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 3 част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 3 част (Прочетена 182493 пъти)
kiara04
Ентусиаст
Отг: Голямото пазаруване-кое колко ви струваше? - 3 част
«
Отговор #285 -:
април 12, 2011, 10:23:37 »
Айде и аз да се разпиша за всичко дотук с бъдещия ми съпруг сметнахме че всичко ще ни стъпи на 6 500 лева като ще опиша всичко което знам за Плевен!
Готови неща
Сватбен букет - 60лв.
Букет за хвърляне - 20лв.
Букет за кола (който после се слага на булчинската маса) - 80лв.
Сватбените чаши (35лв) и шампанско + украсата 50 лева общо
Куверт в ресторанта най-много 25лв, гостите ни са 130 човека груба сметка 3 250 лева (+ или - 100лв.)
Сварбена торта - 200лв (като за 130 човека
) , Торта за кумата - 25лв;
Изнесен ритуал - 230лв (арката е с изкустеви цветя 120лв + 2 стойки - 40лв) всичко 390лв
Украса на ВИП масата 180лв
Подаръчета за гостите - по 1,60лв на свещ (+ панделка и опаковка) 70 броя - 112лева всичко
Сватбените покани за 40 броя - 130 лева (само това си позволих да е луксозно или поне да прилича на такова
)
Ефекти за първи танц (2 сценични вулкана по 20лв) - 40лв.
Това всичко + почти пълен комплект от услугите на сватбената ни агенция -1 600 лева
А сега това което съм разгледала и харесала но не съм купила ( предстои ми този месец)
Дж - 300лв. ( като за допълнително ако ще остава по 40лв на час
)
Фото - 250лв
Видео - 300лв (подарък от майка ми)
Рокля - 300лв
Костюм за мъжа - 280лв с ризи, колани, вратовръзки и прочие
Пробен грим и прическа 140лв (доколкото съм разучила
) за самия ден 70лв - прическата и 50лв - грима
Обувки, бижута, бельо,чанта жартиери - 200лв (вчера си ги сметнах след като се върнах от обиколката на магазините)
Надявам се да съм помогнала доколкото мога
«
Последна редакция: април 12, 2011, 11:59:20 от kiara04
»
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #286 -:
април 12, 2011, 10:43:52 »
Здравей kiara04 - 50лв за грим са си страшно много...
не съм чула за такива цени. Максимум 10-15лв.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #287 -:
април 12, 2011, 11:18:27 »
За грим е съвсем нормална цена от 50 лв.
само за сведение: за гр.Пловдив съм отделила 60 лв.-70 лв.(ако искам и изкуствени мигли). Доколкото разбрах и Джулия Ангелова, която е доста известна взема 70-80 лв. (това е за гр.София)
Активен
lilkada
Ентусиаст
Публикации: 147
«
Отговор #288 -:
април 12, 2011, 12:26:21 »
така е, по принцип 50 лева е напълно нормална тарифа за професионален грим, от 3 оферти, които получих за грим 2 бяха точно толкова. В крайна сметка си намерих за 25 лева
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #289 -:
април 12, 2011, 12:32:43 »
Относно цените на грима, 25 лв. не ми се струва реална. 10-15 лв. пък абсурд! Може би, ако просто професионалист те гримира е реална. Но ако говорим за ползване на професионална козметика....се съмнявам. Виждала съм гримьори, които работят например с Oriflame.
Това не е козметика за снимки и която ще издържи 8-10 часа на слънце и след бесни танци.
Справка: цените на Джулия са 80лв. в салона и 90 лв. на адрес. Това все пак е София и е Джулия и съответно е малко по-скъпо, но цените на самата професионалната козметика са еднакви навсякъде!
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #290 -:
април 12, 2011, 12:48:00 »
Споделям мнението на Monikamaria, наистина цените си заслужават, защото като си представя само колко са дали и самите гримьори за продуктите си... Аз даже се учудих, че на Джулия й е такава цената, както и на Слави, който ще ме гримира, защото това са хора, които са се доказали с годините, работят предимно с известни личности и имат множество участия в конкурси, ревюта и прочие
Аз лично ще ги дам с удоволствие тези 70 лв.
Активен
lilkada
Ентусиаст
«
Отговор #291 -:
април 12, 2011, 12:54:20 »
Да, така е - самата козметика е по-скъпият елемент от услугата. Този, който ще ме гримира мен е приятел на шафера ми и с връзки се уредихме за 5 момичета - 125 лева, нормалната му тарифа е 60 лева за булка, 50 лева за шаферка
Активен
fashion
Професор
Отг: Голямото пазаруване-кое колко ви стру
«
Отговор #292 -:
април 12, 2011, 13:13:40 »
Абе момичета, какво толкоз има в един грим ,че да струва 50лв. Я се замислете малко, неможете ли сами да се гримирате,какво толкоз ще ви сложат повече гримьорите, от пудра, фон дьотен, сенки за очи,очна линия,спирала, руж и червило. Едно слагане на този грим не струва 50лв. Хихихихих от утре ставам гримьор и ще взимам по 10лв
п.с. Аз сама съм се гримирала за сватбата,както и гримирах шаферките и кумата... И не защото не исках да давам пари за грим, но аз определено се правя много по-добре от колкото се опитаха да ме направят... Но 50лв е прекалено...
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #293 -:
април 12, 2011, 13:31:38 »
сме и по-добре да отидем в темата за грима! Извинявам се но модераторите! Пиша последно тук и дано ни преместят!
fashion
, аз съм ходила на курсове за грим, но пак не смея да твърдя такова нещо, че мога да се гримирам така като един истински професионалист може! Абсурд е това твърдение!
Как ще си сложиш ти грима и как ще ти го сложи той - разликата е от земята до небето! Има си техники, съобразяват се и с форми на лице, извивки, светлосенки и т.н. и т.н. Истинският професионалист може да те преобрази, да промени дадена извивка и т.н.! Това означава да си гримьор, а не да сложиш малко боя на лицето.
И освен това не можеш да сравниш фон-дьо-тен за 10 лв. с фон-дьо-тен за 60 лв, например.
Ако ти е все тая за снимките и че след няколко часа ще си без грим или размазана е ок, но в противен случай никой не може да ме убеди, че един грим струва 10-15 лв.!
«
Последна редакция: април 12, 2011, 13:34:38 от Monikamaria
»
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #294 -:
април 12, 2011, 13:51:06 »
И аз се извинявам за
, но темата за грима е заключена
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #295 -:
април 12, 2011, 14:01:56 »
Monikamira
Не си права, фондютена който ти слагат цялата тубичка евентуално струва 60лв, замисли се колко ти слагат от тази цяла туба..... е със сигурност не е цялата. Да и определено мога да твърдя че мога да гримирам себе си много по-добре отколкото професионален гримьор. Нищо сложно няма, сякаш ти сама неможеш да се съобразиш с формата на лицето си или какви точно сенки ща ти отиват... И ще ми кажеш,че като дадеш 50лв със сигурност ще изглеждаш перфектно... нагледала съм си на такива гримьори, и на една сватба се наложи аз да оправям ,,тяхната работа,, при условие ,че братовчетка ми беша дала малко повече от въпросните 50лв за грим при елитен гримьор. И не на последно място не е въпроса в цената, а в начина по който ще сложиш грима. Цената не гарантира качество..
«
Последна редакция: април 12, 2011, 14:03:59 от fashion
»
Активен
max_mara
Ентусиаст
Публикации: 86
«
Отговор #296 -:
април 12, 2011, 14:16:49 »
Декември бях на сватба, на която булката беше използвала услугите на Джулия . Беше я направила като кукла, страхотна . Аз съм за това да се довериш на професионалист и считам грима за едно от най-важните неща за визията на булката. Аз лично бих спестила от бижута и подобни дрънкулки .
Активен
lilkada
Ентусиаст
«
Отговор #297 -:
април 12, 2011, 14:23:33 »
на мен и това с "преобразяването" не ми звучи добре... Мисля, че булката трябва да е естествена и да изглежда като себе си, не като кукла... И добрия професионалист би трябвало да гони такъв резултат според мен, а не после да не може да те познае младоженеца. Не си представям с цялата суматоха в деня на сватбата да се гримирам сама, с треперещи ръце, по-добре да се доверя на някого, който от това си изкарва хляба
Активен
kiara04
Ентусиаст
«
Отговор #298 -:
април 12, 2011, 15:48:26 »
fashion всеки си има мнение ако можех сама да се гримирам професионално нямаше да давам пари но не мога затова ще платя.Надявам се разбира се за парите ми да получа добро качество и разбира се ако може всичко на разумна цена, нали това искаме за разумна цена - добро качество не повече не по-малко.Нека не си налагаме мнението можем да решим за себе си а и нямаме нужда от отрицателни емоции
хайде дами лек ден надявам се да съм помогнала или поне да не съм навредила
«
Последна редакция: април 12, 2011, 15:56:34 от kiara04
»
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #299 -:
април 12, 2011, 18:02:51 »
Абе момичета, какво се вързвате на тези изказвания. Аз лично се доверих на професионалисти за всичко и останах много доволна! То иначе по тази логика- дай да си готвим сами сватбената вечеря, че можем да готвим и да снимаме сами сватбата, че можем и копчето да натискаме...
Ами я оставете накрая темата по предназначение...
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...