Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 22, 2025, 18:23:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Варна - 6 част  (Прочетена 189552 пъти)

rain
Любопитен
*
Публикации: 48

Моят сватбен албум

« Отговор #510 -: май 04, 2010, 20:46:29 »

Не остана sn0wflake  Wink още съвсем мъничко smile
Относно медицинските, само в надежда ги правят всички изследвания на едно място, ако се тръгне по кабинетите и по болниците се спестяват по 10-на лева на човек, според мен не си заслужава, ти ще ги дадеш същите за гориво, но ти решаваш  good
Активен
falenopsis
Любопитен
*
Публикации: 49

« Отговор #511 -: май 05, 2010, 06:50:31 »

zvezdaa , благодаря ти! Предусещах, че с клиника Надежда ще си имаме работа... Ако се тръгне по каналния ред, ясно е, че ще е едно голямо обикаляне, което ни е практически невъзможно. Отделно, че нямаме време - в понеделник трябва да ги занесем в ритуалната зала.
Активен
Desi_Deskata
Сватбар
Публикации: 154

Моят сватбен албум

« Отговор #512 -: май 05, 2010, 10:57:04 »

И аз съм в чудене как да ги правим медицинските, май клоня към Надежда, защото както каза zvezdaa разликата в цената ще  дадем за гориво и ще се изгуби повече време. Знаете ли ако се правят там медицинските трябва ли ак заверка от личен лекар.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #513 -: май 05, 2010, 11:09:02 »

Мисля , че където и да се правят медициснките се иска заверка от личен лекар.Ние като ходихме в Ритуална зала жената , която ни прие документите гледаше дали всички печати са сложени и точно за печата от личния лекар също гледаше. Иначе ние ги правихме по каналния ред, в тубдиспансера се дават 20лв за двамата , 22лв дадохме в кожна и 40лв в психото. Общо излиза 80лв. В Надежда излиза 110лв , сметката е ясна , по - добре в Надежда , 30лв е разликата , която наистина ще си отиде за бензин и т.н.
Активен
Rossito
Сватбар
Публикации: 212

Моят сватбен албум

« Отговор #514 -: май 05, 2010, 11:10:15 »

Desi_Deskata не трябва заверка от личния лекар. Отвате в Надежда, давате кръв, мерят ви кръвното, преслушват ви и ви обявяват за клинично здрави funnytooth След няколко часа отивате да си вземете готовите медицински. Голяма пародия е, но за такива като нас, които нямат време да ходят по различните инстанции е много добра алтернатива. Другото много важно нещо е, че за месицинското е необходим печат от психо диспансера, а ако не сте раждани във Варна ще трябва да си вземете печат от родното място, а в Надежда този проблем изчезва, те някак си го взимат  blum
Друго важно нещо е, ако сватбата ви е след седмица например не им давайте да ви вземат кръв от вената. За Васерман могат да вземат от пръст, а аз исках да ми направят изследване за кръвната група и ми спукаха вената... при което ръката ми посиня ужасно и за малко да съм с огромна синина на сватбата.
Активен
red_roses
Професор

« Отговор #515 -: май 05, 2010, 11:30:26 »

Ами за психото не знам ама моят годеник не е от Варна и печат му сложиха. Иначе пък за Васермана ние ги питахме трябва ли да е от вената и те казаха да. Повече решихме да не питаме , че някои сестри са криви и почват да ти се карат , че се гевезиш и т.н. Седнахме си кротко и дадохме кръв , мен също ме беше страх да не ми спукат вената , но специално в кожна тази сестра беше много опитна и нямаше и половин минута и всичко свърши.
Активен
Rossito
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #516 -: май 05, 2010, 11:37:50 »

Ами за психото не знам ама моят годеник не е от Варна и печат му сложиха. Иначе пък за Васермана ние ги питахме трябва ли да е от вената и те казаха да. Повече решихме да не питаме , че някои сестри са криви и почват да ти се карат , че се гевезиш и т.н. Седнахме си кротко и дадохме кръв , мен също ме беше страх да не ми спукат вената , но специално в кожна тази сестра беше много опитна и нямаше и половин минута и всичко свърши.
[/size]
Работата е ясна, всеки си прави каквото иска и май е въпрос на това в какво настроение ще ги хванеш  sarcastic.
red_roses, това за психото съм сигурна, тъй като картотеки се правят само в областните градове и естествено те нямат единна система чрез която да проверят, а всичко е на хартия и картони. Но е добре, че не са се заяли и са му сложили печат... smile Ние нямахме печати от личния лекар... сега вече се убеждавам, че всичко е само за събиране на едни пари и нищо повече  pardon
Активен
falenopsis
Любопитен
*

« Отговор #517 -: май 05, 2010, 12:03:05 »

Аз се обаждах в клиника Европа. Там взимат по 20лв на човек, но преди това трябва сам да минеш през тубдиспансер и психодиспансер.
Тия медицински от Надежда са си фалшиви, все едно..., но явно Ритуалната зала си имат договорка с тях. Щом още от залата ти дават визитката на Надежда и те пращата там...
Явно трябва да се дадат тези 110лв и това е положението.
През лична лекарка няма да минаваме, не ми беше хрумвало, че след Надежда и при лична ще трябва. Дано няма проблем и не ни върнат.
С новия семеен кодекс да бяха отпаднали тия медицински, ама нейсе.
Активен
red_roses
Професор

« Отговор #518 -: май 05, 2010, 13:04:48 »

Rossito , да абсолютно е така , всичко е до пари и нищо друго. Наистина сега се сетих , че като си записвахме час в Ритуалната видях визитки на клиника "Надежда". Аз даже не се сетих за какво ги раздават. Много съм зле smile. А иначе до отпадането на медицинските , аз съм ЗА само да се правят изследвания за полово предавани болести. Ние с половинката държахме на тях просто да си знаем за собствено успокоение.
Активен
Desi_Deskata
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #519 -: май 05, 2010, 13:46:51 »

На нас от Риуална нищо не ни казаха за медицинските, гледаха как по-бързо да ни разкарат, че милото чакаше само поглед за да направи скандал  beating. Даже се учидиш как не почнаха да ни предлагат зала с музика и фото и видео (ние само ще се разпишем в канцеларията).
Rossito колко стува изследването за кръвна група, в Надежда ли го прави. Аз не си знам кръвната група, а иначе едва ли ще се наканя специално за това да отида nea
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #520 -: май 05, 2010, 13:56:34 »

На нас от Риуална нищо не ни казаха за медицинските, гледаха как по-бързо да ни разкарат,

Толкова ли са мили служителите там?
Активен
Rossito
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #521 -: май 05, 2010, 14:02:15 »

Desi_Deskata , изслеването за кръвна група беше около 50 лв - и  то е доста. Но не се набутвай като мен. После разбрах, че при бременност се полага безплатно от здравната каса, а и го правят задължително, така или иначе pardon. Дали е така могат да кажат мамите  smile
Активен
falenopsis
Любопитен
*

« Отговор #522 -: май 05, 2010, 14:19:46 »

Desi_Deskata , учудвам се, че не са ви настоявали за зала с музика и т.н. Доста са настоятелни... Ние също ще подписваме в канцелария. Каква такса ви взеха за тази услуга?
Активен
rain
Любопитен
*
Публикации: 48

Моят сватбен албум

« Отговор #523 -: май 05, 2010, 14:51:40 »

За медицинските от Надежда със сигурност не искат заверка от личен лекар, а изследването за васерман е с кръв от пръстта и то не ти я точат, а само капват капка в нещо като тест за бременност и това е, за 10 минути приключихме заедно с попълването на документите и прегледа от лекарката, даже кръвното не са ни мерили, както сподели някоя от булките  pardon Така че за удобството и спестеното време грешка нямат smile Че са една машина за пари също няма спор smile
Активен
Desi_Deskata
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #524 -: май 05, 2010, 15:30:44 »

18 лв е за подписване в канцеларията. Мисля че никой не е споменавал до сега факта, че това не може да стане по всяко време на работния им ден. На нас първия път ни казаха, че може от 9 до 10 или от 14 до 15ч., после като отидохме да си запазим час се оказа, че единствената възможност е сутрин до 10ч. понеже после служителите били в залите ако има сватби, т.е. ако си платиш за зала си с предимство.  huhhuh.gif
Активен
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: