Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 23, 2025, 00:26:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във Варна - 6 част
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във Варна - 6 част (Прочетена 189670 пъти)
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
Отг: Сватба във Варна - 6 част
«
Отговор #405 -:
април 14, 2010, 19:36:48 »
Цитат на: mote в април 14, 2010, 18:46:49
Момичета отдавна не съм писала и искам да ви благодаря за богатата информация в темата, особено на ГЛПН за споделеното. И ние ще сме в Димят и се радвам още повече на това решение след като прочетох твоите впечатления!
Искам да ви помоля да ми пуснете конкретни данни за връзка (телефон и адрес) с Маруся и Кристина, както и Ламор. Ще ми е в голяма помощ!
Сега и аз да споделя малко опит специално за торта- пробвах торта в Крамер - кремът им не е лош на вкус, но е наистина много, поне в сравнение с дебелината на блата. Тоест човек има чувството, че по-скоро хапва крем, а не торта, но от друга страна малки парчета са достатъчни. Ценоразписът им е разделен на тип крем
, тоест торта, и тип украса. Имат и снимки и са им добри нещата, цената става някъде кум 4 лв на парче май, но не съм вече сигурна, защото пробвах преди месец. Във всеки случай не бих взела тортата на Крамера преди да съм пробвала поне и Ламор. Затова моля за координати
ето ги телефоните : ЗА ПОРЪЧКИ ТЕЛ.: 052/ 37 77 36 ; 0887/ 59 44 63
а това е интернет страницата за да се ориентираш като модели :
http://www.lamore-bg.com/gallery/svatbeni/index.html
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #406 -:
април 14, 2010, 20:15:56 »
Момичета, преди малко се върнахме от Димят, където бяхме на предварителна дегустация....Искам да ви кажа, че просто нямам думи колко вкусно и красиво беше всичко!
Петър Йоргов е невероятен талант и всички, които ще празнуваме там, можем само да се радваме и гордеем с такъв талант!Всичко, което ни беше поднесено си отговаря на 5-те звезди!
Ох....как се надумкахме само.....
Активен
Jorjeta
Сватбар
Публикации: 180
«
Отговор #407 -:
април 14, 2010, 20:53:02 »
Момичета, харесахме си халки online, но сега се чудим в кое ателие да ги дадем да ни ги изработят...някой има ли предложения
Активен
katito83
Новак
Публикации: 8
«
Отговор #408 -:
април 15, 2010, 07:11:24 »
sn0wflake, сподели моля те какво дегустирахте?
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #409 -:
април 15, 2010, 07:59:15 »
kati, гръцка салата, три предястия, които са извън сватбеното меню, руло свински врат и пилешко - пак извън сватбеното меню.
И предястията и пилешкото си имат имена, но не ги запомних.Всички са в стил гурме - красота, а не количество
Но пак казвам - Петър Йоргов е невероятен!!!
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #410 -:
април 15, 2010, 08:05:02 »
Нека все пак съставките да кажа :
1.предястие - пиле в палачинка (което забравих, че е от менюто), поднесено по уникален начин!
2.свинска шунка - лично производство на Главния готвач, със соеви кълнове, рукола, сладък дресинг и пастет от гъби и моркови.
3.Хайвер от краставици, рулце от тънък слой краставичка, пълнено с доматки и още нещо; пълнозърнеста брускета със ситно нарязани краставички и сьомга.
Пилешкото е с бял сос, барабанче отстрани (на крилцето копънчето) картофени крокетки и морковки под формата на топчета.
Всичко е толкова красиво, чее....трябва да се види задължително!
Активен
katito83
Новак
«
Отговор #411 -:
април 15, 2010, 08:10:28 »
Благодаря, sn0wflake, само да попитам, дегустацията на менюто заплаща ли се или е безплатна?
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #412 -:
април 15, 2010, 08:14:00 »
Заплаща се
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #413 -:
април 15, 2010, 08:22:11 »
И още нещо да уточня : Да не се чудите, че нещата, които изброих ги няма в менюто - по лична молба ги направиха за нас, защото лично аз смятам за голяма загуба да не използвате потенциала на Главния готвач като поръчвате мешана скара и др.
Не се обиждайте - нямам нищо против против мешаната скара, но при наличието на Готвач на 2009 г. на България в кухнята и 5-те звезди на ресторанта, направо е грехота да хвърчат пиперки бюрек или пържоли...
Активен
katito83
Новак
«
Отговор #414 -:
април 15, 2010, 08:27:09 »
хаха, права си, но все пак трябва да се помисли за гостите - едва ли ще ми се зарадват на изчанченото меню - особено по-възрастните. Затова се спирам на традиционното - че някой може да остане гладен
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #415 -:
април 15, 2010, 08:49:36 »
Така е Кати, но аз съм спокойна за нашите гости, защото менюто е достатъчно хранително, а и да не забравяме колко се пие между ястията, а и хлябът.
От нашите 120 човека около 85 сме само млади, а и всички добре ни познават и очакват точно това, което ще им поднесем.
Слава Богу, няма да има гладни останали, а и ще има свободна консумация, все пак
Наистина хората са свикнали да се "освинват" по сватбите, което за мен си е чиста проба дивотия.Как можеш да сложиш 1,5 кг храна и да очакваш да станат да танцуват после?Капацитетът на човешкия стомах не е толкова голям, за да понесе нормално всичкото това ядене.Обърнете внимание колко храна ще остане по чиниите и се замислете за момент за всички деца, които гладуват по света и у нас!Трябва ли заради 2-ма 3-ма чревоугодници да се разхищава храна за едно село в Африка например?
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #416 -:
април 15, 2010, 09:39:47 »
Ние се спряхме на едно типично меню. Няма скара , няма шопска салата , но мисля , че салатата ни беше славянска. Не се сещам точно какво имаше вътре , но помня , че беше средно голяма. Салатата трябва да е по - големичка , за да "изпие" повече ракия
. Както знаем по сватбите се набляга на алкохола за настроение, хихи. Кой го казва , аз не пия изобщо, дори не знам на сватбата дали ще пия нещо , от шампанското само ще си близна. Не понасям никакъв алкохол , не ми е вкусен. Предястието ни беше някакви пилешки пръчици с пармезан , основното - вратна свинска пържола (мм) с гарнитура от зеленчукови шишчета и 2 топки каротфено пюре. Мезетата ясни. Десерта и той. Мисля , че менюто ни е достъпно за повечето ни гости , ще има няколко вегетариански порции и една пилешка.
Момичета , аз изготвих един доооста голям списък със задачки в самият ден , който списък ще го дам на майка ми и сестра ми. За всички подробности в самият ден ще разчитам на тях. Давам пример - кошничките , пръстените, подаръчетата за гости, чашите , шампанските и т.н. - всичко това някой трябва да го вземе , да се погрижи за него, някой трябва да ни прибере чашите от ритуалната. Този списък ще им го дам на тях двете да си поделят нещата. Сестра ми ще настанява гостите по масите , ще подрежда етикетите с имената и номерата на масите. То за това е хубаво да си имаш координатор на самата сватба ама ние ще разчитаме на близки.
«
Последна редакция: април 15, 2010, 09:43:51 от red_roses
»
Активен
sn0wflake
Ентусиаст
«
Отговор #417 -:
април 15, 2010, 11:08:18 »
red_roses Гръцката салата, която ние избрахме също е доста обемна и ще изпие доста ракийка
Като грамаж е над 400 гр. и е адск крехка и вкусна!
А що се отнася до задачките - добре, че ги спомена, за да се подсетя, че ще трябва да се разпределят
Аз съм със 6 шаферки, а младоженеца със 6 шафера, освен кръстниците
Време е вече май да ги изюркаме със задачкитеее
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #418 -:
април 15, 2010, 11:35:53 »
Момичета, някоя от вас виждала ли е нещо подобно като плат във Варна и каква му е цената. Искам да си направя сама ленти за масите. Идея нямам какви са цените на платовете въобще.
Благодаря предварително
«
Последна редакция: април 15, 2010, 11:39:51 от anelcka80
»
Активен
GLPN
Новак
«
Отговор #419 -:
април 15, 2010, 12:07:40 »
Цитат на: anelcka80 в април 15, 2010, 11:35:53
Момичета, някоя от вас виждала ли е нещо подобно като плат във Варна и каква му е цената. Искам да си направя сама ленти за масите. Идея нямам какви са цените на платовете въобще.
[img]Благодаря предварително
Цените на платовете са мнооого различни. На мех ми се наложи да пообиколя във Варна магазините за латове и мога да кажа за няколко магазина с много нормални цени, но конкретно за плата, който ти си показала немога да кажа дали имат подобен. Като гледам шарките и си мисля, че може и да намериш подходящ в магазините за пердета (не се обиждай), ние ходихме дори и в такива магазини заради едно наше хрумване за фишу.
Има един магазин на Бенковски с няколко стъпала е от страната на фабриката на Денил (ако не се лъжа, градинката с ножицата), малко преди светофара с Пискюлиев.
На Пискюлиев от светофара с Бенковски вървейки от дясно има друг магазин "Какаду".
На ул. Русе вървейки от синюото паарче и продължавайки след училището от лявата страна има магазин за спално бельо и платове. Там намерихме мнг ниска цена за хастар!
На Генералите има магазин известен на повечето шивачи във Варна за естествена коприна, но продават и други платове и важното , което е при тех е, че са КАЧЕСТВЕНИ. Казаха ни ако се съмняваме в някой плат да го пробваме в едното ъгълче да го натиснем с палец и ще разберем колко е стар. Та този магазин итаиалнски платове се намира на Ген. Столипин посока Мария Луиза от дясната страна няколко метра преди края на улицата.
НВ голяма близост се намира и още едно по-малко магазинчес шивашко ателие до него, на Марин Дринов, след пресечната Ген. Столипин вървите от дясната страна посока Медицинския и след няколко метра ще го видите.
Друг богато зареден магазин е магазина за платове в Полския център (така го знаят повечето), намира се до ТСМ на центъра над подлез Шипка, има една табела, която изкарват отвън за платове. Намира се на втория етаж, точно над ТСМ.
Има и много други магазини, но специално тези са ме впечетлили с нещо, цени, избор, обслужване и съм намерила част от нещата, които търсех.
Късмет на търсещите
!
«
Последна редакция: април 15, 2010, 12:30:00 от GLPN
»
Активен
Страници:
1
...
26
27
[