Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:58:02

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 3"  (Прочетена 129371 пъти)

a_iordanova
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: март 09, 2010, 16:46:32 »

Аз също имах такива болки до края на трети месец, болки като менструалните, но не бяха постоянни, обикновено бяха вечер!
На мен ми казаха когато ги имам да пия Но шпа, за моя радост не бяха толкова силни, че да се наложи да пия хапчета, иначе това което доки ми каза е същото което Лива е написала и са нормални, разбира се ако не са постоянни.
Явно е, че при всяка бременна жена, бременноста протича по различен начин, едни имат болки, други гадене, трети повръщане....така, че няма нищо лошо обаче м-елева да се консултира със своя си лекар за всеки случай ако не се чуства добре.
Активен
ani4ka1710
Сватбен ГУРУ
Публикации: 871

Никога не е късно да постъпиш правилно!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: март 09, 2010, 16:48:33 »

Аз също имах такива болки първите месеци, една тъпа болка като все едно ще ми дойде ама неее, но и аз мисля че трябва да се консулитраш с лекаря си.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: март 09, 2010, 17:34:30 »

Ами благодаря ви момичета, те са точно като менструални, предимно вечер, особено нощем, но и аз имам дефект в единия яйчник, причинен ми от "добър" лекар, при операция преди 14 години, и си мисля, че уголемяващата ми се матка и срасналия ми не намясто яйчник се опитват да си намерят място под покрива, но се чух пак с лекарката и ще ходя утре да ме види, иначе и тя ми каза да пия нош-па засега.
« Последна редакция: март 09, 2010, 17:36:19 от m_eleva19 » Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 885

www.pukamuka.com

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: март 09, 2010, 18:08:41 »

m_eleva19 нормални са болките, но е хубаво и че не са постоянни. При мен също е така, но вече от време на време или ако се претоваря нещо. Моята лекарка каза, че през втория-третия месец трябва да отшумят, да са по на рядко  и да ги няма вече, иначе не е на добре.

Аз да се оплача какъв ад преживях вчера - с болки в гърлото, точеща сополи и с температура 38,5С.....Ни парацетамол помага, ни течности, ни нищо, бях като пребито куче, бледа като платно и с ужасни болки в ставите.....Да жива и здрава свекърва ми - та ми каза лек...да се мажа с разбит белтък на пяна, по всички свивки на тялото, та за 1ч я свалих температурата и днес съм кукуряк  tease
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: март 09, 2010, 19:08:18 »

фиама, браво, че се чувстваш по-добре. Пази се!  give_rose Не бях чувала такъв лек за температура, но евала на свекърва ти  good.

m_eleva, аз имах постоянни болки до преди седмица, но да чукна на дърво вече много рядко и то през вечер се появяват. Дано и при теб отшумят бързо  Wink.

Аз да се похваля, че вече и гаденето прихванах   angry, особено сутрин е нещо ужасно.Няколко часа преди да ставна започвам да се въртя, защото ми се гади и чак ми става едно такова лошо и глава ме боли. Абе ужас ви казвам. Вечер също ми се гади, но не толкова, по-бързо ми минава.

Като ми се гади не мога да ям и това ме притеснява...дали бебето има какво да хапва или трябва да се пият витамини? Аз ще питам моята лекарка утре, да видим какво ще ме посъветва
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #125 -: март 09, 2010, 19:17:33 »

С повръщането нещата при мен стояха така - като се събудя закусвах, после повръщах и след 2-3 часа пак хапвах малко. Като през времето преди втората закуска пиех повече течности - чай и вода. Това беше моето спасение от притесненията, че бебчето не е  хапнало. А иначе повръщането - от него не можах да се отърва дори пиейки деган, който по принцим ми помага моментално.
Активен
anellly
Сватбен ГУРУ
Публикации: 630

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: март 09, 2010, 19:26:38 »

Ехеее как се радвам, че започва да се напълва темичката - нали си имам декемврийче. На всички момичета пожелавам лека бременност и хубави емоции покрай разтежа на коремчетата.
Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: март 10, 2010, 08:46:24 »

mimozka, мила аз също започнах да повръщам и да ми се гади от 6г.с. до 13г.с - мислех че никога няма да мине този период, защото при мен беше целодневно. От течностите ми ставаше лошо и съответно не пиех. Имах ужас от всякаква храна и миризма. Просто незнам как го минах този период  crazy
Дори бях свалила килограми през първото тримесечие. Но така е при много голям процент от бременните жени. Не се притеснявай, че бебчо няма какво да яде, то си усвоява каквото му е нужно. Много материали прочетох тогава, защото и аз имах такива притеснения, но и доктора ме успокои, че всичко е наред. Бъди силна, ще мине този период  give_rose
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: март 10, 2010, 09:07:45 »

Елева, менструалните болки може и да не са опасни, но са си контракции на матката и е добре лекарят ти да знае за тях. Но шпа се пие не просто, за да не боли силно, то се пие, за да изглади мускулатурата и да няма контракции (били те и слабо болезнени). Щом док е казал да пиете но шпа дори и при слаба болка - пийте си го.

Магнезият се започва в по-късни седмици от бременонста, когато матката е доста разпъната и но шпато вече не може да действа със същия успех, за да изглади мускулатурата. 

Болките в кръста, ако не са тип менструални не са страшни, но и за тях трябва да съобщиш на док, както и за всяка болка или неразположение!!! Ето, бебчето на мечо от силни болки в кръста се оказа, че има разкритие (не, че при теб е това). Болките в кръста може да са и от разширяването на таза, нещо, което може да започне още в по-ранните седмици. Освен това с нарастването на матката и изместването на органите се прищипват и сухожилия, които също причиняват дискомфорт и т.н.

Всяка бременност сама за себе си е строго индивидуална, дори да е втора за една жена, пак не  е гаранция, че ще протече като първата.

Просто се обаждаш на доктора и го информираш за болките и неразположенията си, той ще ти каже дали има нещо спешно или просто си е от бременността.

Тук можем много неща да ти кажем, но не сме специалисти по следене на бременност, нито доктори, така че....просто всичко казвай на лекаря си, нали затова е той.
Активен
dany_6
Ентусиаст
**
Публикации: 56

« Отговор #129 -: март 10, 2010, 12:30:45 »

Здравейте момичета, аз ви чета от 2ве седмици, но чак сега се престраших да пиша, аз съм в средата на 7 г.с smile, по-късно ще си сложа и лентичка, термина ми е около 1.11.2010, в понеделник сме пак на доктор, вече ще ни гледа с 3Д, и  нямам търпение, наясно съм че няма да се види кой знае какво, но пусто любопитство. За сега не ми се гади, само от време на време не мога да ям нищо сладко, и най -лошото от всичко е че не мога да спя по цяла нощ, само се въртя и сан не ме хваща, до скоро пиех мляко с мед вечер, но сега ми се повдига от сладкото и не мога, но и това ще мине, на мен доки ми даде следните витамини, Биогена НутриФем basic , които каза да пия до 3ретия месец и при вас ли е така?Искам и да ви попитам започнахте ли вече да се мажете против стрий?Поздрави

« Последна редакция: март 10, 2010, 12:37:17 от dany_6 » Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: март 10, 2010, 12:57:09 »

Благодаря gostenka_82, много изчерпателно си го написала...аз ходих на преглед днес, но в петък пак ще ходя, че днес беше извънредно и доки влезна да оперира, но каза, че няма нищо обезпокоително. Бебчо е добре, а пък и аз забелязах, че от вчера и снощи почти нямаше болки...само ако много ми се ходи до тоалетна, а на мен постоянно ми се ходи, тогава. Иначе за гаденето...ами и на мен ми се гади по цял ден, но това не ми пречи да се храня, просто си развихрям въображението какво ми се яде и го ям...но не се притеснявайте, те бебчовците, чак когато влезнем в 6-ти месец се хранят активно. Преди това ами ще си хапват от нашите запаси и всичко което ни липсва е за сметка на нашия организъм. т.е. той отслабва. Аз пък качих вече 3 килограма...имам голям корем и също ми се гади от течности и не  пия много, което не е добре никак...но най е зле сутрин, как се лъжем с четката и пастата....ужас, тогава обикновено повръщам, но забелязвам че като си отворя очитре и веднага ако хапна дори две хапки банан ми олеква и може и да ми се размине... 
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #131 -: март 10, 2010, 15:28:29 »

dany_6 добре дошла  give_rose
Лека бременност, и едно красиво бебе на финала  smile

Безсънието е наистина много неприятно, питате ли ме сега мен като ми се спи като да трима  huhhuh.gif
Аз този симптом с гаденето и повръщането май няма изобщо да го имам. Но имам други симптоми. От два месеца ми е запушен носа. Нямам сополи или друг секрет, но просто е запушен.
И венците ми започнаха да кървят. Много се подуха.
Оооо да не забравя, проблемът с тоалетната продължава  blush
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #132 -: март 10, 2010, 18:05:35 »

Много е важно да решиш особено проблема с тоалетната ... Не само за теб, но и за бебчето. Аз наблегнах на определени храни - доматки, доматен сок, червено цвекло. И също така си купих ленено брашно и го бъркам с мед - 1 лъжичка от лененото брашно и 1 лъжичка мед и така си го хапвам. good
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #133 -: март 10, 2010, 18:14:34 »

Наистина трябва да се реши проблема с гтоалетната!На мен на първата консултация ми казаха наи много на 2 ден да се ходи!Не за друго,а едно че ти е тежко на стомаха  и друго че всичко е токсини и се задържало в организма!Единственото като медикамент е дуфалак-сироп и свещички Ева Ку!а мен за жалост нищо не ми помагаше в първите 3 месеца и се справях с тях!Но от плодовете признавам и се прекланям пред кивито!До ден днешен когато имам проблем си хапвам от него сутрин на гладно!Ефекта е до 1 час!
При мен положемието се оправи към 5 месец!Но всичко е до организъм и хормони! good
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: март 11, 2010, 10:25:15 »

И на мен ми се появи този проблем с тоалетната, но кивито не мога да го ям че bad. Така съм и от меда. Само бананите ми понасят.Пробвам с един сок от круша ама нищо...В петък ще го споделя с доки и ако трябва Дуфалак...Ами то ако не се ходи два дена на третия само клизма помага. Аз съм така, колкото и да ме е срам да го споделя. Там поне е сигурно на 100%.
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: