Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 21, 2024, 18:07:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Банята 2
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
8
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Банята 2 (Прочетена 131157 пъти)
emily
Сватбен ГУРУ
Отг: Банята 2
«
Отговор #30 -:
април 26, 2010, 13:24:35 »
нашите са от новара-плюс (novara-plus) имат сайт и ще видиш адреса, че не съм от София и няма да мога да ти го обясня. Доста голям избор имаше и на мен лично много ми добапднаха. Другаде може да видиш на видимата.
Активен
rosit@
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #31 -:
юни 15, 2010, 14:58:52 »
Понеже скоро ще почваме ремонт на банята та ще ви помоля за малко съвети?
1.Какви плочки е най-добре да се сложат на пода...от големите или малките?
2.За предпочитане до горе ли да е облепена стената с плочки или до някакво ниво?
3.Последно...Какъв свят е подходящ за банята?
Надявам се не са прозвучали много глупаво моите въпроси,но съм в голяма чуденка?
От мен зависят тези неща.
Активен
Mrs.™
Отг: Отг: Банята 2
«
Отговор #32 -:
юни 15, 2010, 15:17:06 »
1.Какви плочки е най-добре да се сложат на пода...от големите или малките?
Нашите са среден размер. По принцип към плочките за стена вървят отделни за под и голям избор на размер нямаш-при нашите беше един размера 33.3x33.3см.
2.За предпочитане до горе ли да е облепена стената с плочки или до някакво ниво?
При ново строителство е препоръчително да се остави място,и не изглежда толкова зле-казва ти го човек който първоначално хич не одобряваше идеята да има място. При нас се остави по-малко от една плочка разстояние-около 15-20 см. Но зависи от банята,ние искахме да завършва с цяла плочка.
3.Последно...Какъв цвят е подходящ за банята?
Какъвто на теб ти харесва. Ако е по-малка банята ти препоръчвам единия цвят да е светъл-така изглежда по-голяма. Другото което препоръчвам е да си направите проект след като изберете плочки ,за да видите и визуално как ще изглеждат. Общо взето мода в цвета няма-нашата е бяло/сиво,червено и черно/сиво с черно/сив под
И така и така пиша да ви се похваля ... имаме си вече баня
Остана само лампа и параван да се купи+аксесоари,но по важното плочките и мебелите за баня вече са сложени
Скоро и снимки ще покажа
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
Отг: Отг: Банята 2
«
Отговор #33 -:
юни 15, 2010, 16:26:38 »
Не знам тук дали може да се публикуват снимки, но ето идея за детска баня
Активен
Gergancheto
«
Отговор #34 -:
юни 15, 2010, 17:43:45 »
За съжаление малко хора могат да си позволят отделна баня за децата
Роси отговорите ми се припокриват с тези на Надето, задължително се консултираите с продавача в магазина, че едни познати така си бяха сложили плочки за стени на пода, да не ти говоря за каква пързалка ставаше дума
Поне аз мисля че по това се различават тези от стената от тези за пода
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #35 -:
юни 15, 2010, 19:43:45 »
И аз се придържам към отговорите на Надето. Вие си решавате за цветовете, каквото ти е на сърце това да бъде
.
За подовите плочки - ами според мен варират спрямо стенните. В смисъл ако стенната ти плочка е малка, то и долните е хубаво да са от по-малките и да стои еднакво. Но доколкото знам когато си избираш т.н. фаянс (т.е. стенни плочки), то той си върви със теракот (т.е. подови плочки)...
За обличането на стената - отвсякъде чухме различни мнения. Едни казват, че е хубаво да има негативна фуга, други не са привърженици. Най-вероятно си зависи от тавана според мен.
Мен ако питаш - отиваш в магазин за плочки, харесваш си някакви и туй то. А за фугите до горе - когато си търсите майстор задавайте този въпрос на всеки и ще чуеш кой какво казва и какви доводи ти дава. И ще си решите...
Аз при моето търсене и ровене навсякъде стигнах до извода, че такива работи като мода и традиция при банята не са ясно изяснени. Всеки си решава сам как да го направи и после сам си бие главата, ако нещо не му харесва
Аз да ви се похваля - почти сме към края на нашето преживяване наречено Баня. Пускам няколко снимки, но обещавам скоро да сложа още във вече завършен вариант
«
Последна редакция: юни 15, 2010, 19:46:39 от StAsSi
»
Активен
Mrs.™
«
Отговор #36 -:
юни 15, 2010, 20:10:12 »
Стаси
,на нас майстора на комплекса,а и в магазина ни казаха,че е хубаво да не са догоре,защото стените улягат и вероятността да се счупят горните плочки след година е голяма-но това е за новото строителство,при старото едва ли стената ще уляга.
Банята е станала мн хубава
,аз моята за съжаление не я снимах без мебелите-първия път не носех
и снимах с телефона,но нещо не се получи,а втория нямахме време и пак бях без
А сега с мебелите част от идеята се 'скрива'
За големината
-зависи от плочката,нашите са малко по-големи от стенните ,но на пръв поглед не личи,даже в магазина изглеждаха почти един размер а разликата е близо 10см.
Роси
разходи се по магазините,виж и поставените макети-в Практикер,Бриколаж(сега не знам вие какви магазини имате),както и в много магазини разполагат с макет на наредени плочки и ще добиеш представа какво и как искаш да изглежда банята. Ние примерно случайно избрахме плочките,а едва след като ни направиха скица знаехме вече какви цветове и как ще изглежда банята
.
Активен
danieIa ☼
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #37 -:
юни 15, 2010, 20:34:36 »
Мацки, и аз имам въпрос за банята - горе-долу като пари колко ви струваше ремонта?
И на нас ни предстои скоро ремонт, а никак не сме информирани за цените на материалите и труда.
StAsSi , хайде скоро да показваш снимки от завършената баня.
Наде, много ми е любопитна и вашата
.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #38 -:
юни 15, 2010, 20:57:32 »
Daни
доста скъпо излиза една баня,общо взето след кухнята,банята е най-скъпата стая в един дом. На лични ще ти напиша нашата колко излезе горе-долу. Скоро като имам повече време
,а и седна на моя комп-р
ще пусна снимки
(то първо трябва да ги направя)
.
«
Последна редакция: юни 15, 2010, 21:10:02 от miss™
»
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #39 -:
юни 16, 2010, 10:28:06 »
Дани, нашата според мен не излезе много. Плочките ни са турски, което може би определи и крайната цена. При нас на крайно завършен вариант: плочки, фризове, декоративни плочки, фуги, силикони, лепила, и т.н. (всичко свързано с лепенето на плочките); шкаф+мивка, горен шкаф+огледало и осветление, параван 1.50 метра (височина 1.
, душ панел, моноблок, бойлер, пералня, аксесоари и труд ще ни излезе около .... (Надявам се, че няма проблем да ти пиша на лични цената)...
Но Надето е много права, че банята излиза доста скъпичко и се нарежда почти на второ място след кухнята...
Активен
Mrs.™
«
Отговор #40 -:
юни 16, 2010, 12:03:15 »
При нас пералнята/сушилнята ще е в отделно помещение.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #41 -:
юни 16, 2010, 16:21:06 »
Хмм защо пък пишете на лични... в това нито има нещо лошо, нито срамно
Една приятелка сега си ремонтираха банята -плочки, таван, тоалетна чиния, мивка, душ кабина, абе всичко от - до по груби сметки между 4 000 и 5 000лв.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #42 -:
юни 16, 2010, 17:03:17 »
Наде, ами при нас трябваше да избираме между това пералнята да е в кухнята или в банята (т.е. в сухата част, пред паравана където реално ще бъде тоалетната чиния, мивката и до нея плътно в ъгъла пералнята). Ние затова и предпочетохме банята, защото има място и не ми се искаше да я слагаме в кухнята и да хабим място за един хубав долен шкаф. Пък и друго си е да е на плочки. Ние в кухнята ще бъдем навсякъде с ламинат и затова това че е в банята е още един плюс
.
Гери, ами незнам
. Тъй като Надето беше писала по-нагоре, че ще каже сумата на лични и аз така направих. Незнам дали няма някакво правило някъде за това, така че реших да не рискувам
Активен
Mrs.™
«
Отговор #43 -:
юни 16, 2010, 17:25:23 »
Аз на всеки бих казала колко струва ако ме попита,но това не е диван,кухня а много неща взети заедно и затова предпочетох на лични да споделя кое колко ни излезе.
Стаси
,при нас има предвидено мокро помещение,то си беше изградено ,а и място в банята нямаме за пералня и затова ще е в др.стая,която също трябва да правим-но там избора на плочки ще е само за пода и ще е направо детска игра
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #44 -:
юни 16, 2010, 17:41:35 »
Наде, е то това си е перфектния вариант
. Друго си е мокрото помещение, ама в това ново строителство не винаги го има ...
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
8
Нагоре