Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 09:22:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 9
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 9 (Прочетена 170425 пъти)
Vessi
Професор
Отг: "Покупки за бебето и детето" 9
«
Отговор #180 -:
март 02, 2010, 17:44:25 »
За спалните комплекти като човек с опит да кажа - 2-3 чаршафа в комплект с непромокаема пелена са достатъчни + леко и по дебело одеалце. Дъщеря ми се роди в средата на май. Сестрата която ни навестяваше ми забрани обиколниците - нямало достатъчно въздух .Започнах да ги ползвам едва когато стана на 1година и започна да се върти и рита .Завивката вече втора заима не съм стигала до нея е само веднъж като ни спря парното.А за играчката ние имаме тази - доволна съм.свети пее свири , а като порасна Тити започна да се забавлява сама да си натиска бутоните и като почна и нощем да си играе преди около месец я махнахме. За съжаление в Канада е около 40 $ което е около 50 лв учудена сам от цените а за тези на количките нямам думи то все едно взимаш автомобил на старо но това си е мое мнение и не искам да ви дразня
vyrti.jpg
(48.59 KB, 432x500 - видяно 270 пъти.)
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #181 -:
март 02, 2010, 17:46:08 »
kali_gali каква е тази кутия? Ще се мъчим да се учим да заспива сама и се чудя вече какво да й измисля.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #182 -:
март 02, 2010, 18:08:01 »
Кате
- ето килима за стаята на Калоян , ръчен тъфтинг и антиалергичен
Магазинът се казва Биокарпет и се намира на Стамболийски -
http://www.biokarpet.bg/bg/products.php?c_id=1&sc_id=54
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #183 -:
март 02, 2010, 19:28:32 »
Цитат на: Vessi в март 02, 2010, 17:44:25
За спалните комплекти като човек с опит да кажа - 2-3 чаршафа в комплект с непромокаема пелена са достатъчни + леко и по дебело одеалце.
Vessi, а пробвала ли си спалните чувалчета? Заместват ли одеалцето при сън?
32_1-1.jpg
(11.56 KB, 106x77 - видяно 4731 пъти.)
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #184 -:
март 02, 2010, 20:33:17 »
Захира, и аз мисля че Анди е веме голяма за музикалната въртележка. Нашата симона успя да я счупи още преди месец сигурно, защото я дърпаше
. По-добре наистина такава прожекционна лампа. Тонита има такава можеш да я питаш, а се сещам че Ина Лемон имаше една кутия на фишър Прайс с рибки, които пеят и свирят.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/45_382/products_id/3340
Това е едното, а ето и другото
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/manufacturers_id/55/products_id/3333
Относно спалните комплекти наистина са много скъпи. В по-малките градове, особено където е застъпено шивашкото производство, може и да са по евтини, но пък не всеки може да отиде до там на пазар. Аз взех два на Тас с долен и горен чаршаф и две калъвки. Единият е точно този със зелените патенца от 35лв, а другият беше малко по-скъп към 50лв. Има лека разлика в материята. По-евтиният е малко по-груб. Определено ми бяха скъпички, но това, което видях по някои магазини за българско спално бельо беше като вестник.Взех и две одеала едно от по-дебелите, май е акрилно и едно памучно. Памучното е от джъмбо за 10лв, но е много хубаво и е 100% памук, после си взех и второ. Обиколници не съм слагала. Дебелото одеало го слагах в горния плик на комплекта и с него я завивах. Тъничкото когато беше по-топло или през деня като спи. Като стана на два- три месеца и започна много да шава и да иска ръцете да са все отвити я сложих в тънко спално чувалче/ има такива на вис виталис и са много хубави/ и отгоре с тънкото или дебелото одеало в зависимост от температурата, защото сме на местно парно, което през нощта намалява или изгасва и става по студено.
А за обличането аз слагах боди и гащеризонче или боди, ританки и блузка. Вече материята според времето. ориентирайте се според вас. Имайте в предвид, че е по вероятно да претоплите бебето, отколкото да го изстудите.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #185 -:
март 02, 2010, 23:18:44 »
Цитат на: Regina94 в март 02, 2010, 17:03:22
Ели, аз купих и две непромокаеми пелени, които се слагат под чаршафа. Задържат подмокреното и не се налага да се пере целия дюшек.
Да, задължително такива ще имам
На нас ни подариха играчка, подобна на тази която Веси е показала:
А иначе това е обиколникът и чаршафът:
Към комплекта има и едно, което се слага като поличка на дюшека. Тя нашата беба не знам всъщност колко ще спи в това легло, защото в онази стая ще са родителите ми, а бебето ще бъде при нас в ей това поне в началото:
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #186 -:
март 02, 2010, 23:30:57 »
Regina94 опитах в чувалче но малката не го търпеше въобще и се отказах.Подкрепям мнението че е по вероятно да се претопли детето от колкото да се простуди.При този канадски студ и лято дето настъпва през август гледах малката с едно боди с късо ракавче и отгре едно гащеризонче от тези с целите крачета.ако бях слушала свекърва ми тбаше и терлици и шапка и какво ли още не ....Водех се от принципа ако на мен ми е топло и на нея и е топло , аз по фанелка на нея слагах и нещо от горе .По принцип е добре децата да спят на по хладно ..отвлякох се ...
Активен
no4ko24
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #187 -:
март 03, 2010, 09:07:23 »
ellie bellie
, тази кошара с кошче за новородено е просто гениална, каква хубава работа щеше да ни свърши на нас
може ли да кажеш откъде я купи и колко струва?
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #188 -:
март 03, 2010, 09:31:47 »
no4ko24
, купена е от
тук
Струва $120. Аз имам добри отзиви за нея. Кошчето за новороденото има също вибрация, музика и някакви природни звуци.
«
Последна редакция: март 03, 2010, 09:34:51 от ellie_bellie
»
Активен
Рубин
«
Отговор #189 -:
март 03, 2010, 09:57:13 »
Мацки,я кажете какви шишета да взема за беба?Аз от колебание между NUK-стъкло и биба каучук и AVENT-пластмаса с биба каучук????Чудя се да взема по едно от двете ли???По ми се иска на НУК,ама ми казват че тежали,а и бебетата не ги приемали!Вие на какво мнение сте?
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #190 -:
март 03, 2010, 10:08:21 »
Цитат на: Рубин в март 03, 2010, 09:57:13
Мацки,я кажете какви шишета да взема за беба?Аз от колебание между NUK-стъкло и биба каучук и AVENT-пластмаса с биба каучук????Чудя се да взема по едно от двете ли???По ми се иска на НУК,ама ми казват че тежали,а и бебетата не ги приемали!Вие на какво мнение сте?
Рубин, от лекциите на които ходих, веднъж се засегна точно въпросът за шишетата и бибероните. Каза се, че е хубаво първото шише на бебето да е стъклено с каучуков биберон. а това на коя марка ще са, мисля че можеш да прбваш по едно и от двете. То бебче ще си покаже, кое предпочита. Аз лично съм взела едно стъклено и едно пластмасово шише с каучуков биберон + има един сет на Авент за новородено, та ще пробваме...
А какво означава, че шишетата тежали....
то все пак няма само да си го държи. А когато дойде време да си го държи, то тогава вече ще е преминало на пластмасово.
Обърни внимание и на дупчиците на биберона, в зависимост с каква цел го вземаш- вода, кърма...
Елиииииииии
, ама толкова да е сладурско кошчето за новородено
(а и е в любимите ми цветове) а колко е компактно и практично...
както и на винтилите против колики.
«
Последна редакция: март 03, 2010, 10:51:05 от pleasure
»
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #191 -:
март 03, 2010, 10:38:16 »
момичета тези светещи и пеещи играчки са много хубави наистина макар , че при нас са доста скъпички аз ги гледах близо 200лв , затова ние най вероятнотно от интернет ще си я вземем на Fisher са и на тази фирма има наистина страхотни бебешки дреболийки, аз на тази фирма и люлка съм си харесала която се жърти във всички посоки с музика и играчки над главичката на бебчо
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/manufacturers_id/66/products_id/7417
«
Последна редакция: март 03, 2010, 10:40:16 от liva82
»
Активен
Kiksi
«
Отговор #192 -:
март 03, 2010, 12:24:29 »
Вики
, за музикална въртележка и според мен е късно вече, до преди месец ми вършеше страхотна работа, но вече Малена не я отразява, защото не може да я стигне и да я пипа, а само да лежи и да я гледа - вече не е интересно. За да е интересно, трябва да пипаме.
Обиколниците смятам да ги слагам вече, защото страшно се върти и се обръща, вчера почти успя да си удари главата в решетката.
За чаршафите - имам 5 комплекта, от които реално ползвам само 2.
И то само чаршафчетата - без калъфките и пликовете, те просто не ми трябват за момента.
Имам и непромокаем протектор за матрачето.
Олекотената завивка не я ползвам - вижда ми се огромна.
Ползвам различни одеалца и пелени - по-дебели, по-тънки, памучни, поларени, с вата, без вата и т.н. Искам да имам избор според температурата.
Сега обаче взех да я слагам да спи в средно дебело чувалче и ако ми се види по-хладно, мятам и една тънка пелена отгоре.
Рубинче
, много ви е хубава количката. Каква марка е? Съжалявам, ако си споменала, но съм пропуснала. Просто помня, че бяхте се насочили към Чико, а тази не ми прилича на Чико.
Ще ти кажа как обличам аз Малена.
Гащеризоните са ми най-удобни и то най-вече за смяната на памперси - разкопчаваш отдолу и готово. Иначе трябва да събуваш ританките и панталончето, че пак да ги обуваш...пък аз съм по мързеливите неща.
Та най-често я обличам с боди и отгоре гащеризон. Според мен е абсолютно ненужно да слагаш ританки под гащеризона. Никога не съм го правила. Ако е по-студено, можеш да обуеш чорапогащник на детето под гащеризона, но аз и това не правя, освен ако не е с рокля.
Просто вместо чорапогащник слагам под гащеризона 3/4 чорапки или някои по-дългички и толкова.
Бодитата е за предпочитане да са с копченца отпред, за да избегнеш леко неприятния момент с обличанчето през главата, макар че аз нямам проблем с това, просто е по-лесно с копченца отпред.
Камизолките се оказаха страшно ненужно нещо - просто нито веднъж не облякахме такова нещо, само дето ги прах и гладих.
За плюшен гащеризон - можеш да вземеш един, най-много два, но мен ако питаш може и без него да минеш, ако е хладно ще му сложиш блузка/жилетка и чорапогащник, но май вече е като лято. Аз почнах да обличам такива чак към ноември, но те септември и октомври бяха много топли - аналогични на май.
Активен
Kiksi
«
Отговор #193 -:
март 03, 2010, 12:29:56 »
Лива, много хубава люлка (а вярвам, и полезна
), но ми се вижда, че бебчето спи в полуседнало положение и това не знам колко е удачно за бебе под 4 месеца.
А и ми се струва, че много бързо ще му стане малка - ако се случи някое по-дълго бебе като моето, гаранция, че още на 3-тия месец ще му висят краката отвънка.
То ако е за игра - ок, няма проблем да му висят, ама ако се ползва за спане предимно, каквато според мен е идеята, не си заслужава толкова много пари, за толкова кратко ползване. Лично мнение.
Но пък си е и идеално средство за забавление -така че, защо не?
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #194 -:
март 03, 2010, 13:55:34 »
Момичета, аз гладах за спални комплектчета и като цени бяха така: за комплект с обеколници между 40-50 лв., без обиколниците около 25. Като са 100% памук, което според мен е важно.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...