Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:19:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6 (Прочетена 131522 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
«
Отговор #345 -:
февруари 12, 2010, 14:40:37 »
Цитат на: desislavka в февруари 12, 2010, 14:28:34
Питала съм също дали неможе да се слага кошницата за кола на количката и в началото да се ползва тя само за да не се купува този кош, ами отговарят ми, че може, но бебето неможе да прекарва повече от 2-3 часа в него, т.е. за мен и това не е решение! И затова сега честно дави кажа се чудя какво да направя!
а защо само 2-3 часа? Каква е разликата с коша за новородено? Нали и този за колата е за новородени?
Май гледат да ни вземат парите, ама знам ли и аз, хич не ги разбирам тез работи
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #346 -:
февруари 12, 2010, 14:54:50 »
И аз да споделя моето мнение, тъй като лично аз за себе си съм взела решение относно количката. Всички коментари, които написахте са правилини и верни, т.е всяка една е права, взависимост от това какво се търси в една количка.
Аз за себе си съм решила, да бъде точно този тип, кош за новородено (не знам защо му казват зимен кош), летен вариант(за дете след 6 м.когато започва да се изправя и сяда) и столче за кола. Примерно аз като е избирах, исках да бъде първо стабилна и здрава количка, с големи колела (тъй като возат по меко и са доста по маневрени от малките колела), да има столче за кола (тъй като ние ще пътуваме доста), тежеста на количката (трябва да е съобразена с това дали ще се качва по стълби) и разбира се асансьора. И тъй като при нас асансьора е досат малък, така че каквато и количка да взема няма да се хване в него, заложих на здравината и маневреността на количката. Всичко е много индивидуално. Аз е пробвах в магазина, доста маневрена и стабилна и всичко което четах в нета за нея като функции, лесно се сгъва и се разгъва, компакта долан част след махане на кошовете и т.н.
Просто трябва да се прецени какво търсите и какво е важно за вас да има количката.
Цитат на: leni_beni_ в февруари 12, 2010, 14:40:37
а защо само 2-3 часа? Каква е разликата с коша за новородено? Нали и този за колата е за новородени?
Май гледат да ни вземат парите, ама знам ли и аз, хич не ги разбирам тез работи
Коша за новородено е с пълно легнало положение, което е най-подходящо за новородено, а столчето (кошницата за кола) е под ъгъл и като се сложи детето е с леко вирнатки крачета, затова тази поза за новородено не е подходящо да бъде повече от 2-3 часа.
«
Последна редакция: февруари 12, 2010, 15:11:08 от ˙·٠Bulechka™٠·˙
»
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #347 -:
февруари 12, 2010, 15:08:02 »
Кошът за новородени (водят го зимен кош) е вляво на количката, а в дясно е кошницата за кола. Но наистина не е препоръчително повече от 2-3 часа - все пак се предполага, че няма да тръгнеш на дълъг път с новородено. Така е заради извивката на гръбчето. Иначе, Десиславка, за комбинираните колички - бях на училище за родители и ни направиха презентация на колички на Чиполино. Жената, която ни ги представи май беше собственичката и тогава тя каза за тази минимална извивка, която е има при комбинираните и която притеснява повечето майки. Но каза, че е въпрос на лично мнение и че си е гледала нейните деца именно с такива колички. Незнам, май трябва по-подробно да проуча този въпрос.
flower84,
http://eshop.hauck.bg/
- това е за онлайн магазина на Хаук. Иначе аз не съм се спряла на конкретен модел. Знам само, че трябва да е маневрена и да не тежи много.
Рубин, ама вие имате съмнения за пола ли?
Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #348 -:
февруари 12, 2010, 17:28:24 »
Ето тук можете да прочетете различни мнения на момичетата, относно коша за новородено, но както и преди казах всичко е строго индивидуално и всичко зависи от вашата преценка и желание. Иначе като инфо е доста полезно да се прочете....
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=464599.0
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #349 -:
февруари 12, 2010, 17:45:05 »
само да отбележа нещичко - има и колички комбинирани които си имат и пълно легнало положение че както сме ги изписали все едно всички имат лек наклон не е така
всеки избира според изискванията си според пазара и според джоба си
аз ако знаете имам цял списък с забележки и предпочитания ама надали ще бъде изпълнен
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #350 -:
февруари 12, 2010, 18:14:16 »
Извинявайте, че се намесвам с темичката ви, и ако ми позволите бих искала да изкажа и моето мнение относно количките. Аз също мисля че е нужен коша за новородено, наистина има разлика м/у кош за кола и тоя за новородено. След доста четене на информация, разбрах че не е препоръчително за новороденото( 0-2 м) да стои повече от 1 час в столчето за кола, независимо дали е от 0м.Трябва да се прави почивка от около 30-40 мин и след това отново може да се сложи.
Аз лично се сдобих с количката която Ванюша е показала, но в черно и лайм.Незнам доколко е хубава, затова не бих могла да дам мнение от сега, но като четох коментарите за нея в чужд сайт, от където я поръчах, нямаше нито един отрицателен.
И още нещо, не си спомням кой точно се беше оплакал от кървене на венците,бих препоръчала да се плакне устата по 3 пъти дневно за 10 дни с Корсодил.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #351 -:
февруари 12, 2010, 19:35:42 »
Рубин, къде си мила? От 17.00 часа те чакам да разказваш
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #352 -:
февруари 12, 2010, 19:37:44 »
Kristinka аз съм с оплакванията за венците. Пробвала съм Дентапротект - синя и Елудрил - червена, ефект нямаше. Благодаря за твоя съвет, ще пробвам, надявам се щом го пишеш не е противопоказно за бременни, дано имам добри отзиви
Активен
Рубин
«
Отговор #353 -:
февруари 12, 2010, 19:41:50 »
И аз съм на мнение,че това си е кош за новородено и без него не може!
А сега и отчета от ФМ!
Първво да си изкажа впечатленията от д-р Павлова-изключително мила и много обясняваща!Доволна съм много от нея!
Гледахме обстойно всички органи на нашата принцеса! *THUMBS*Да,казвм принцеса,защото ни потвърдиха на 200% мадама!
*YAHOO*Много съм щастлива!Милата даже си и показа леко личицето и и направихме клипчета!Много ми е красива!
Сега за награда за това че се показа,утре ще и купя една сладурска розово-лилава рокличка!
Развива се напълно нрмално,да чукна!Вече тежи 1,200 кг!
Ох,не мога да си намеря място от радост!Така добре ми деиства всяка среща с малата душичка,че и идва всеки път щом съм лошо настроение да ходя да я виждам!
Това е за сега от мен!Целувам ви!И ви погалвам коремчето!
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #354 -:
февруари 12, 2010, 19:42:43 »
хайде Рубинче - отчет още тази вечер, че нямам търпение
Активен
Kristinka
Сватбен ГУРУ
Just a Wife
«
Отговор #355 -:
февруари 12, 2010, 19:43:40 »
flower84, не е противопоказно, трябва само се плакнат,но след това не трябва да пиеш вода. Другото което знам и правя е чистенето с конец и с мини четчици м/у всеки зъб.
Рубин, поздравления за хубавите новини, и честити ти 200% -ви розови гащички:)
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #356 -:
февруари 12, 2010, 19:50:45 »
Браво Рубинче за добрите новини. Честита 200% госпожица. Голямо затруднение ще видят нашите младежи с такива красиви мацки като вашите. Освен ако не се обърнат нещата и мацките да си избират младежите!
Много целувки от нас
Активен
Рубин
«
Отговор #357 -:
февруари 12, 2010, 20:00:03 »
Благодаря ви милички!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #358 -:
февруари 12, 2010, 20:03:00 »
Рубин , радвам се че всичко е наред, и си доволна от лекарката. И честито, официално вече, розови гащенца
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #359 -:
февруари 12, 2010, 20:55:43 »
Аууу, много пишете!!! Не мога да ви смогна. Даже забравих откъде да започна.
За венците
- при мен имаше леко кървене, но спря след като си направих почистване на зъбния камък (което даже е препоръчително във втори триместър) и си почиствам зъбите с конец всяка вечер. Не жабуркам с нищо. Мия се с ето тази паста:
За количките
- нашата е купена отдавна и пътува, надявам се скоро да пристигне. Аз избрах количка, на която облегалката пада хоризонтално. Към нея взех и портативен зимен кош, който се поставя с летния кош. Отделно столчето за колата пасва на рамката. Това е летният кош:
Това е летен кош легнал със зимен портативен вътре:
А това е със столчето за кола:
Цветът обаче не е такъв. Ще я снимам като дойде.
Смятам да използвам много активно и слинг - ето такъв:
Ванюша
и
Кристинка
- добър избор сте направили
Рубин
, много се радвам, че сте видяли принцесата, сега спокойно можеш да купуваш рокли
И ние днес гледахме нашата шушумига, беше кротка и си криеше лицето, но и видяхме профила наред с други измервания.
Май забравих нещо да кажа, но като се сетя пак
Поздрави на всички ви
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25