Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:05:49
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6 (Прочетена 131506 пъти)
flower84
Професор
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
«
Отговор #135 -:
февруари 01, 2010, 21:42:47 »
angel_aura честито момченце! angel_aura за първи път чувам че видеозона няма монитор и към майката..
да Вер голямо мъжко надмощие стана, тази година и 2 приятелки момченца родиха, ще има да се борят за момите после, а твоята ще има огромен избор от кавалери
Интересно, но и на мен ми се струва че още от сега усещам как бебчо хълца, някак си на много равни интервали подскача корема и после застой, все си мисля че е хълцукане...
leni_beni_ аз имам даже клип на пишлето на мъника, ама мога ли да разбера нещо, сто пъти го гледам и накрая видях нещо ама може и да си въобразявам вече
А за училищата за бременни ще взема да се позаинтересувам по-сериозно как стоят в нашия град и да видим дали ще имам възможност да ги посещавам... не знам дали на тях бих научила нещо повече от това което има в интернет, има много различни мнения относно дава ли необходима информация училището или не.. но аз да ви кажа смятам че когато ти говорят и показват наяве е съвсем различно отколкото да го четеш...
Руби аз ти препоръчвам специално за бельото на ръка да си го переш, а не в пералнята и както казва Вер да минаваш една ютия..
leni_beni_ радвам се че темп. е вече в нормални граници, сега почивай на топличко, отдай се на пълен релакс цяла седмица..
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #136 -:
февруари 02, 2010, 09:54:42 »
Може би
тук
ще намерите инфо за вашия град.
А ето и още малко полезна
информация
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #137 -:
февруари 02, 2010, 10:37:20 »
Цитат на: gostenka_82 в февруари 02, 2010, 09:54:42
Може би
тук
ще намерите инфо за вашия град.
А ето и още малко полезна
информация
Ехаааа, това е много готино...благодарство за линковете....сега ако намерим и с кой да ходим....
gostenka_82
страшно полезно
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #138 -:
февруари 02, 2010, 11:00:05 »
Цитат на: vanyusha в февруари 01, 2010, 17:17:19
Човекът беше много изчерпателен, но не поднесе нещата както трябва - прекалено много терминология,сложни имена на лекарства...както каза едно от момичетата - анестезиолога ме загуби в началото.
Ох, много мразя като стане така! Ванюша, нямаше ли как да го прекъснеш, все пак не сте му студенти по медицина?
Питам, защото моето училище ще е на немски, а аз малко бавно си формулирам мислите на тоя език. Много трябва да се концентрирам за да не се изгубя в превода.
Сега, с риск да ви застрелям тотално с тоя въпрос - с какво ще сте облечени по време на раждането? Знам, знам че като му дойде времето няма да ми пука, обаче точно сега силно се интересувам. При нас май не дават болнични нощници, можеш да си донесеш от къщи. та си мислех - трябва да е удобна, отворена на деколтето (защото ти слагат бебето върху гърдите веднага).
Споделете
Активен
leni_beni_
«
Отговор #139 -:
февруари 02, 2010, 11:11:16 »
Regina94 , ама защо да не му е сега времето. Аз точно в момента чета за болницата в която съм решила да раждам и там момичетата споделят всичко. Да , по-добре е да си с нощница с копчета горе, за да може лесно да слагаш бебчо на гърдата. И аз по натам , живот и здраве, ще си взема 2-3 и с тях ще съм
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #140 -:
февруари 02, 2010, 11:16:51 »
Ако мога да се намеся по въпроса с нощниците - малко зависи как ще раждаш и какви са рутините в болницата, но най-удобни са нощниците като пенюари - с копчета отпред, от горе до долу. При мен примерно, цялата нощница беше разкопчана веднага след раждането, защото ми сложиха бебето върху корема. Казват, че от там излиза и там му е най-добре
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #141 -:
февруари 02, 2010, 13:58:20 »
Тръгнах да търся снимки от сестра ми сетих се че я бях снимала с нощницата. Тя роди ноември 2008 - преди година и 3 мес. Гледам е с една огромна нощница до под коленете широка с дълъг ръкав и копчета отпред горе долу до към под гърдите и с гумени чехли от тези за баня. Беше си взела 2 нощници.
Активен
Вероника
«
Отговор #142 -:
февруари 02, 2010, 14:10:30 »
Да тези нощници са най-удобни аз смятам една такава да си взема и една пижама
Активен
gostenka_82
«
Отговор #143 -:
февруари 02, 2010, 14:15:17 »
Може би и нещо
подобно
ще бъде доста удобно и полезно!
Активен
Вероника
«
Отговор #144 -:
февруари 02, 2010, 14:33:52 »
Цитат на: gostenka_82 в февруари 02, 2010, 14:15:17
Може би и нещо
подобно
ще бъде доста удобно и полезно!
Да нещо от този род
не съм стигнала до нощниците аз , вие много бързате - хихиххи къде ти още се разправям с разни бебешорски неща и не мога да ги разгадая като тръгна по магазините ще видя, така от място през нета не ми върши работа
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #145 -:
февруари 02, 2010, 15:38:06 »
Regina94, можеше да го прекъсваме и да задаваме въпроси, но в по-голямата част от времето той просто си четеше презентацията. Надявам се при теб да е по-добре. А за немския те разбирам много добре - с този тяхен словоред...
Рубин, за бельото да ти кажа - майка и до ден днешен го глади. Особено като бяхме малки, това беше задължително. Иначе аз го нямам този навик.
Гледам, че сте подхванали темата за нощниците, та се сетих да ви питам дали сте се ориентирали вече за болница. Мойта АГ е във ВМА и няма как да ме изражда. Последния път я попитах как стоят нещата с избор на болница и тя ми обясни, че към 33-та г.с. ще ми даде направление и с него мога да отида в която пожелая болница. Като ме посъветва да е някоя по-малка. Принципно не искам да си плащам за избор на екип. Аз направих грешка и не се записах още в началото в някоя от АГ болниците и сега незнам дали изобщо някой ще ми обърне внимание като отида почти в края на бременността. Пък и трябва новият дктор да се запознае с изследванията ми досега, да ходя при него на консултации.... Интересно ми е дали всички знаете вече къде ще раждате или тепърва ще избирате болница. И ако не си платя за екип, кой ще ми следи бременността след 33-та г.с.
Активен
gostenka_82
«
Отговор #146 -:
февруари 02, 2010, 15:59:22 »
Ванюша
, защо не хвърлиш един поглед на болниците "отвътре", в дните на отворените врати. Така ще можеш да зададеш конкретни въпроси на хора от съответната болница, показват родилните и предродилните, обясняват и пр. (в по-предният си пост съм дала линк към инфо за това).
В повечето случаи, докторите, които те израждат не са тези, които те следят (казвам в повечето, но не във всичките). Ако избираш д-р се свързваш с него да речем 2-3 месеца преди датата на термина и се уговаряте. Ако си без избор на екип можеш и направо в деня на раждането да отидеш (поема те дежурния екип). Мисълта ми бе, че това, че не си ходила от самото начало в дадена болница изобщо не трябва да те притеснява. Дори и да си ходила, ако си без избор на екип, пак ще разчиташ на дежурния, който също за първи път ще ти чете изследванията и всичко, сързано с твоята бременност.
«
Последна редакция: февруари 02, 2010, 16:02:28 от gostenka_82
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #147 -:
февруари 02, 2010, 16:00:43 »
vanyusha не съм раждала, но сестра ми като раждаше второто си дете, каза, че родилките, които не са си платили на някой лекар никой не им обръща внимание, а като си избереш лекар и му платиш и сестрите и санитарките са много мили и любезни с теб
Активен
Вероника
«
Отговор #148 -:
февруари 02, 2010, 16:03:31 »
ЗА болницата -гостенка ти е казала
най-доброто решение са дните на отворените врати.
За лекаря след 33 г.с. е товята Аг ще те зареже ли
? - не вярвам
- тя ще те следи.... или пък в болницата която ще избереш - питай.
Можеш примерно още от сега да се прехвъриш при някой лекар който работи в болницата -нямам идея.
Аз директно от тук в 33 г.с. като се прбера се прехвърлям при лекаря , който ще ме изражда -аз така пожелах и смятам че ще се чвуствам по-добре.
Това че са по-мили само ако имаш избран екип не го потвърждавам защото имам много различни болници, лекар и т.н.
Аз специално ще раждам в Плевен, и честно казано съм много доволна от отношението, не е това което съм виждала в София -това си е мое мнение разбира се
«
Последна редакция: февруари 02, 2010, 16:05:15 от Вероника
»
Активен
КатиНка
«
Отговор #149 -:
февруари 02, 2010, 16:08:30 »
vanyusha
, можеш да си ходиш до края при АГ-то, което те следи,
gostenka
е написала за дежурния екип, който ще те поеме. За отворените врати съм много ЗА
Въпреки, че имам насока къде да раждам /Шейново/, също мисля да посетя отворените врати и в други болници. А ти ако не искаш екип, насочи се към държавните болници, поразгледай, поразпитай кой къде е раждал
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...