Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:30:09
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6 (Прочетена 131532 пъти)
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
«
Отговор #120 -:
февруари 01, 2010, 13:42:44 »
Абе уж съм спокойна, ама на от време на време, ме избиват такива мисли и тревоги
Милото се прибра и ще ме заведе после до лекарката, че много се изморих като се прибирах. С такси се връщам до някъде и после пеша, защото улицата ни не е разчистена и не искат да се качват
и то едно нагорнище ....... и сега едни реки се стичат, дето се топи снега... Айдееее отнесох се
Активен
Рубин
«
Отговор #121 -:
февруари 01, 2010, 13:49:32 »
Всичко ще е ОК!
А за мислите-пфффффф,аз съм същата!Все имам някакви страхове!Дали е дообре?Ако не рита често-защо не рита?Ако пък не се спира-защо е така активно и да не му има нещо?Все лоши неща си мисля!
А това с пътя ви е мн кофти наистина!Дно да не ти се налага да премиаваш често,а и по скоро да го оправят де!
Активен
Вероника
«
Отговор #122 -:
февруари 01, 2010, 13:52:49 »
Лени
спокойно мила, ще се оправиш случва се, бебчо е добре не се притеснявай опасна Т беше май над 38.5 ако не се лъжа
Серизоно се заредис лимони и изтисквай лимон с мед - много помага, пии чайове -лайка, липа, малина, мента може. С най-вече пази се, не зилзиай напразно, няма ли телефон таз твойта лична лекарка. Гуши от нас.
Момичета аз съм си ОК, даже таззи нощ съм ставала до тоал. веднъж което пък е малко хахахах. Бебка си играе редовно с мехура ми, а вчера яко ми надигаше дрехите, аз си попкалквах (не е сериозно, ама тати и ме ядоса и аз веднага цивря от най-малкото направо все едно съм в началото на бременността -хахах) та детето веднага се размърда и ме развесели, голямо скачане беше, голямо бутане, не можем да се разберем с нея как да легна ама не ми пречи нека си бута
обърна се на дясно -тя почва да ръчка в дясно, обърна се на ляво почва в ляво да бута - "еееее беборанкеее тва е положението, по-широко април ще ти стане"- и казвам и тва е. Много се кефи на баща си по пронцип винаги му изнася тамцов спектакъл, обаче вчера не ще - хахаах сърди му се за дето ме ядоса
такива мити работи. Определено е пораснала усещам я със всеки изминал ден става все по -силна и така.
Радвам се че се разписвате, правете го по-често за това е тази темичка - на всички ви пращам много цунки и галки по красивите коремчета.
п.с.
vanyusha
не си показвала твоето прекрасно коремче
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #123 -:
февруари 01, 2010, 14:00:10 »
Цитат на: flower84 в февруари 01, 2010, 12:36:15
Ей, каква е тази дискриминация на градовете защо само в София и Пловид безплатни училища.. Всъщност момичета вие какво мислите за тези училища за бременни? Смятате ли че има нужда от тях?
flower84, доколкото прочетох на сайта тези училища са създадени от доброволци. Естествено е да са там, където самите те живеят. Може би ако се свържеш с организаторите те ще ти кажат как да намериш хора с подходяща квалификация които да направят нещо подобно в твоя район.
Аз смятам че такива училища са необходими и полезни. В БГ е прието основната помощ на майката да бъде собствената и майка или свекърва, което е чудесно, но техните знания са вече на поне 20 години, а традициите не са всичко. Аз бих искала да се осведомя и за това което е било научено/постигнато през последните години и сама да направя информиран избор за бременността и детето си. В такова училище ще имам имено такава възможност.
През последните месеци изчетох много книги, почти се върнх в студентския си период, но въпреки това се записах и на подобен курс. Не е безплатен, само 30% се покрива от местната здравна каса, но твърдо вярвам че има какво да науча
Активен
Вероника
«
Отговор #124 -:
февруари 01, 2010, 14:04:40 »
За училищата и аз съм ЗА и съжалявам много че не мога да ходя ако бях в Бг бих ходила с удоволствие стига да имаше в града в който
щях
да съм
Но да живеее И-нет
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #125 -:
февруари 01, 2010, 14:11:37 »
Здравейте момичета и от нас. Преди малко писах ли писах да ви кажа последните новини и всичко изчезна. Затова сега само с две думи - след два видеозона ще кажа, че съм в отбора на бъдещите мъжки мами. Надявам се, че резултата е окончателен, защото двама отделни доктори до констатираха, единия от които на 4Д. Това е от нас, след 15 дни съм при друг лекар на видеозон да видим и там какво ще ми кажат. прегръщаме ви
Активен
Вероника
«
Отговор #126 -:
февруари 01, 2010, 14:13:51 »
Еее
angel_aura
честити сини гащурки
Нещо момченцата взеха да водят класацията в темичката
, което значи че момите ни ще имат повече избор
Активен
leni_beni_
«
Отговор #127 -:
февруари 01, 2010, 14:36:20 »
angel_aura, честито момченце и от мен
Щом двама лекаря са ти казали, значи няма съмнение, а ти не му ли видя...чурката? Ние и 2-та пъти я видяхме
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #128 -:
февруари 01, 2010, 15:05:46 »
Благодаря ви момичета. Лени, ами да си призная малко ме е срам, но гледах гледах, ама нищо ясно не видях
Видеозона на жк е обърнат към доктора и аз там нищо не виждам, защото той не ми дава. А на 4д-то видях нещичко дето ми прилича, а то малкото човече така мърдаше, че аз докато успея да се фокусирам върху най-важното...
Разчитах на снимката на доктора, обаче сме толкова разочаровани от снимките и клипчето, че направо ми се плаче. Уж беше снимал точно каквото трябва, а на това което е качил на диска се вижда нещо, за което трябва да се гадае какво е и така. Поне тати е 100% сигурен, че е видял, така че се доверявам на него.
Активен
Вероника
«
Отговор #129 -:
февруари 01, 2010, 16:01:45 »
Ааа забравих да ви се похваля че установих, че бебка хълца
-много е забавно, аз отдавна го усеща това ама чак вчера вече бях сигурна като си видях корема който трептеше целия - много е приятно и много се кефя
angel_aura
щом 2ма разлини лекари са ви казали значи е момче. На мен ми каза тук лекаря и после в Бг уж нямаше да казвам да видя кво ще ми каже бг доктро, обаче говорейки за бебето казах нея и той разбра, като ме преглеждаше само каза - пола вече го знаете - няма грешка и вече си знам че е бебка
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #130 -:
февруари 01, 2010, 16:54:08 »
angel_aura, честити сини гащи!
Лени
, температура над 39.4 е опасна за бебето, не се притеснявай. Дано се оправиш по-бързо.
flower84
, при нас училището не е безплатно, дори ми се вижда малко скъпо, но за мен е страшно необходимо, въпреки че чета много. Ние ще ходим на училище към болницата и на друго, което подготвя за естествено раждане. След като реших за второто, вече бях платила това към болницата и сега ще се образоваме допълнително. Отделно ще вземем и клас по кърмене.
Момичета, не се шашкайте излишно и не си мислете лоши работи, негативните мисли са забранени през бременността!
Сега на сериозно - наистина, не е добре нито за вас, нито за малкото ви същество да се натоварвате с негативизъм. Всичко се отразява. Вярно е, че мислите най-доброто и затова става така, но това, че се притеснявате, няма да ви помогне. Правете каквото трябва, ходете по лекари ако щете за най-малкото, обаче с позитивна мисъл винаги.
Бебчето
, забравих да ти кажа, че Александър е едно от любимите ми имена.
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #131 -:
февруари 01, 2010, 17:17:19 »
Аз да споделя впечатления от училището за бъдещи родители - бяхме на такова (безплатно) с бъдещия татко. Лекциите бяха две поредни недели по няколко часа. Първата стартира с анестезиологът на клиниката, която организираше училището. Човекът беше много изчерпателен, но не поднесе нещата както трябва - прекалено много терминология,сложни имена на лекарства...както каза едно от момичетата - анестезиолога ме загуби в началото. После лекцията продължи с психолог, която говори предимно за отношението на таткото към променящата се фигура и настроение на майката. После една млада акушерка разказа как протича раждането и накрая една дама от Хип ни направи реклама на тяхната козметика и бебешки храни. Втората неделя стартирахме с реклама на бебешки колички, пак психоложката (този път за следродилната депресия) и накрая същата акушерка ни показа позите за кърмене, как се сменят памперси на две кукли и как да къпем бебчетата. Общо взето на мен ми беше забавно, но не научих нищо ново. Според мен тези училища се правят повече с цел реклама, отколкото да предложат някаква ценна информация на бъдещите майки, която неможем да прочетем в книги или интернет. Единственото предимство е, че ако имаш конкретни въпроси може да ги зададеш на компетентен човек. Но определено ми хареса училището де - беше забавно
Пък и таткото повечето неща не ги знаеше
angel_aura
, добре дошла в мъжкия отбор
Май почваме да изравняваме резултата
Вероника
, не съм го показала още моя тумбак, но довечера ще се отчета обещавам
Активен
Рубин
«
Отговор #132 -:
февруари 01, 2010, 17:50:23 »
Аз сега да се отчета малко!Обадих се моята доки и ми предписа гино-певарил 50мг.Сега ги поръчах на милото и дано да му ги дадът без рецепта,че заради една рецепта да ходя до доки не си заслужава!А ако не имам един резервен вариант-да попитам личната дали мже да ми даде рецепта!Дано да ми ги донесе довечерачче да се лекуваме!
Аз да попитам нещо тези от вас,които са се сблъсквали с този проблем-преварявали ли са си белиото???Или някакви други странични мерки???
И да отбележа,днес моята палавница зае такава поза каквато н бях иждала и усещала!За пъв път я усетих и видях доколко на горе е всъщност!По едно време усещам наместването и и поглеждам-две топки!Едната в ляво,другата горе под гърдите близо!Аз си го оприличавам на главичка и дупе
!Всеки ден ме изненадва и ми показва колко силна става!
Активен
Вероника
«
Отговор #133 -:
февруари 01, 2010, 17:52:52 »
Руби
, ако имаш желание можеш да си гладиш бельото
vanyusha
Ще очакваме значи коремчето
Активен
leni_beni_
«
Отговор #134 -:
февруари 01, 2010, 18:00:38 »
Тъкмо се връщам от лекар. Ще си постоя в къщи една седмица, за да се дооправя. Всичко ни е наред, нямам усложнения, днес не съм вдигала температура. Изписа ми и някакви лекарства, но утре ще звънна на АГ-то да я питам дали да ги пия, че сега стана късно . Ми това е, спокойна съм за сега, най-вече от отва че нямам Т
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...