Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:59:24
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6 (Прочетена 131497 пъти)
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
«
Отговор #60 -:
януари 26, 2010, 21:16:47 »
Гледам гъбите сте подхванали =]за жалост обаче в повечето случаи глобулите и кремовете помагат само времено.Това е така, защото нивото на витамин Д в организма на бременните е по-ниско (е не е задължително де).Този витамин играе важна роля за регулирането на продукцията и за функционирането на антимикробните молекули, а те помагат на имунната система да предпазва организма от появата и разпространението на бактериалните инфекции. Мисля имаше стстистика, че само 1 на 4 ени получава достатъчно витамин Д. Та с подходящо хранене се оказва, че може да се предпазим по успешно от гъбични инфекции
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #61 -:
януари 26, 2010, 21:35:48 »
pleasure
,как стои въпроса с храненето?И сега ако имам добре ли е да огранича някои храни и кои са те???
Активен
Вероника
«
Отговор #62 -:
януари 26, 2010, 21:50:28 »
Аз гъби до сега не съм имала и се надявам и за вбъдеще да е така.
Ама
Руби
ти сърбеж имаш ли? А мирис има ли течението?
Това че така ти еказала докторката е само предположение все пак
Да видим аз сега началото на февруари как ще се представя с това изследване. Мрънкам от месец и нещо, че имам течение ама
Доктора в Бг каза да го изследвам, а доктора тук каза че съм била и изглеждала ок аз и бебка и нямало нужда
голямо заключение де
ама професор е човека
Активен
flower84
Професор
«
Отговор #63 -:
януари 26, 2010, 22:02:34 »
и аз да питам пак нещо, не е свързано точно с гъбички, но все пак става дума за изследвания. Направи ми много силно впечатление, по принцип до сега като ходя на ЖК всеки месец са ми пускали кръв и урина, а сега в 6-ти месец като бях не ми пусна, учудих се и попитах защо, а доктора ми каза че ще ми пусне пак чак в 8-ми месец. При вас как е? Всеки месец ли ви пускат тези изследвания?
Активен
Рубин
«
Отговор #64 -:
януари 26, 2010, 22:05:19 »
Не знам вече дали имам сърбеж!От както взех да чета какво ли не все си внушавам!Като,че ли имам!Ще видим сега в петък какво ще излезе!А Вероника,аз като споменах за пръв път че имам течение отзива беше следния-питаха ме какво е и аз отговорих воднисто!Било нормално,даже било задължително да имаш воднисто течение!Но за всеки случаи ми взеха секрет!Какото е това ще е!
А аз това го направих за собствено успокоение,че каквато съм само ще го мисля!
Активен
Рубин
«
Отговор #65 -:
януари 26, 2010, 22:09:43 »
flower84
,на мен не са ми взимали всеки месец!Отначалото ми взимаха 2 пъти за 2 седмици,ама това беше защото бях се разболяла и ми следяха показателите в кръвта!После вече в 4 ми взеха нормалните кръв и урина.До сега не са ги повтаряли и чак днес ми дадоха час за 22 февруари,когато ще влизам в 8!Така че според мен хубаво са ти казали и мисля че не се налага всеки месец!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #66 -:
януари 26, 2010, 23:17:49 »
Цитат на: Рубин в януари 26, 2010, 21:35:48
pleasure
,как стои въпроса с храненето?И сега ако имам добре ли е да огранича някои храни и кои са те???
Рубинче @}->--според мен трябва да добавиш някои, които съдържат повече витамин Д *THUMBS*сега ще потърся нещо по въпроса...
Витамин Д (калциферол). Съдържа се в рибеното масло, млечните продукти, орехите, фасула, покълналото жито, пълнозърнестия хляб, яйчения жълтък и др.
Незнам обаче дали може да се приема допълнително, под формата на хапче, затова най-добре да говориш с лекаря си разбира се
Но така или иначе при бременност сме предразположени към гъбични инфекции повече от всякога, както казва моята докторка "Гъбичките обичат бременните"
въпросът е да се контролират и своевременно лекуват
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #67 -:
януари 26, 2010, 23:28:24 »
Мда, и аз като
Вяра
мисля, че това може да е само предположение, особено ако нямаш сърбеж. Аз съм имала гъбички 2 пъти преди и така ме е сърбяло, че съм искала да се издера, сори за нагледното обяснение
, дано някой не яде
и течението ми е ставало различно, обаче пък гъбичките могат да бъдат различни видове, така че моите симптоми незнам дали са важна асоциация в случая.
Иначе течение и аз си имам, доста е течно и прозрачно, слагам си от тези мъничките превръзки, без тях не мога в момента.
flower84
, на мен само урина ми взимат всеки месец, кръв ми взимаха само първия път и след това 2 пъти за генетичните изследвания в първи и втори триместър.
Еййй, сега си погледах лентичката и ми остават само 100 дни!
«
Последна редакция: януари 27, 2010, 09:44:29 от ellie_bellie
»
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #68 -:
януари 27, 2010, 11:20:14 »
Извинявам се че се намесвам във вашата темичка
, но Ели ако знайш колко бързо ще ти минат тия 100 дни все едно вчера е било
Гледам за гъбички си говорите и за изследвания, на мен не всеки път ми взимат кръв и урина, а за течението и аз си го имам още от началото на бременноста както Елито е казала също немога без ежедневните превръзки малките и последно като отидох на преглед и казах за това, а лекарката ми каза че било нормално и ми изписа едно чудо с което да се мажа казва се Lactobor, това са в пакет 7 малки тубички и всяка вечер по едно трябва да си слагам влагалищно, но все още не съм си го взела нещо като че ли ме е страх точно сега да си слагам нещо отдоло.
Извинявам се за дългия пост
Активен
Вероника
«
Отговор #69 -:
януари 27, 2010, 11:29:19 »
Дидеее
, я бързо скачай в темичката си
И как ще се намесваш в темичката- че тя е на всички бременни
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #70 -:
януари 28, 2010, 19:44:54 »
Мамчета, аз се върнах от фетална при Томова току що. Мамчета, много съм щастлива!!!! Ще си имаме момченце, видяхме му пишленцето, видяхме му личицето на душичката, всичко!!! Много е срамежлив, кри си личицето с ръчички, ритка през целия преглед, развива се нормално, слава на Бога!!! И сърчицето му чухме, няколко пъти, беше толкова вълнуващо, че се разплаках!!!
Момичета, това е най-голямото щастие на света, не мога да си събера акъла сега да ви кажа всичко, просто летим!!!
Целувки на всички!!!
Активен
Рубин
«
Отговор #71 -:
януари 28, 2010, 20:27:29 »
beb4eto_na_me4o ,по думите ти личи колко си превъзбудена!Много се радвам че сте го видели мъника-честити сини гащлета!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #72 -:
януари 28, 2010, 21:05:19 »
Ей,
бебчето
, браво, мила! Честити сини гащи!!!
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #73 -:
януари 28, 2010, 22:52:35 »
Поздрави на всички
!
Вчера бях на преглед - станала съм 60 кг, а бебето - 1.285 гр.
. И точно обсъдих с лекарката въпроса с теченията и гъбите, защото се оказа че имам и двете. Точно както казва pleasure течението било напълно нормало, а сърбежа идвал от гъбите.
Рубин, не се тревожи, лекуват се - Изписаха ми един крем за 5 дена който моментално даде резултат.
Знаете ли и какво друго забелязвам - станала съм супер чувствителна! Миналата седмица някой изтърси нещо тъпо на работа и аз така се разстроих, че се скъсах от рев в къщи! По друго време щях да отговоря нещо язвително и да забравя, но не - Ей така, поне половин час не можах да спра...
Имам още поне два месеца да работя, дано да се владея!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #74 -:
януари 28, 2010, 23:10:56 »
Regina94
, от няколко дни само ти си ми в главата, чудя се какво става с теб и вече щях да ти пиша да те питам
Радвам се, че сте добре. Нормално е да си чувствителна - хормоните си казват думата. Аз съм на моменти, но се хващам, че съм доста по-спокойна от преди. Малко непукист го раздавам на моменти, пък преди много се връзвах.
А на мен хич не ми се ходи на работа и аз нямам търпение вече да спирам
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7