Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:24:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6  (Прочетена 131527 пъти)

leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: януари 25, 2010, 11:19:53 »

Здравейте мамчета  cap
Вече съм здрава (остана ми малко хрема) и съм на работа . Тук (Варна) е голямо преживяване с предвижването. Днес едвам се добрах до офиса,  и затова ще си пусна още 2 дни отпуск за да се пооправи времето, че не ми се рискува по тези пътища.
ellie_bellie  и аз се учудих , още повече, че според мен моите не са вдлъбнали, ама незнам де  pardon. Ще видя какво ще ми каже следващия път  Wink
Аз все още се справям с бръсненето, но пък  още ми е рано  Girl_hide А за краката и аз си ги скубя с епилатор, но скоро не съм и не мога да кажа дали ме боли повече, но за сметка на това много бавно ми израстват космите, сигурно 2 пъти по-бавно, което ме радва естествено  blum
Много целувки на тумбите, сега трябва да приключвам
Активен
flower84
Професор
Публикации: 370

« Отговор #46 -: януари 25, 2010, 17:53:41 »

Здравейте и от мен
Ние с моя мъник сме на преглед чак на 16 февруари.. от 3-4 дни така го усещам как рита имам чувството, че само да седна за малко и се почва, че и едновременно отгоре и отдолу, много ми е забавно  danceg
a_iordanova - прекрасна е, и как е отворила устичка..
И аз си пуснах болничен вече от преди 3-4 дни сега остава само да си почивам (чистя, готвя, пера.... и т.н.), да чакам да се постопли и да изжевея още един наситен с емоции момент по време на покупките за новия член на семейството и голямото събитие - раждането  blum
Относно бръсненето.. не е лесна работа.. но смятам докато все още виждам нещичко да направим нова прическа нула номер и така до край, че да ми е по лесно да поддържам. пък и нали има такова изискване...
За газовете, еми аз съм в 6-ти месец, ама те си продължават...
Моите гърди, т.е. зърната са ми не знам как точно да го обясня все едно има лека коричка или нещо подобно, в интернет попаднах на един крем за зърна по време на бременност и кърмене http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Philips-AVENT/Kozmetika/A00-66-Krem-za-ovlazhnyavane-na-zyrnata-30ml.html  не съм си го купила но сериозно се замислям Вие изпозлвате ли нещо?
А и още едно въпросче имам някой да знае какво означава съкращението ASD ?
Големи студове навън и е много хлъзгаво... да се пазите момичета!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: януари 25, 2010, 18:01:16 »

flower84, първото нещо, което ми дойде на ума за ASD е Autism Spectrum Disorders, това са видовете аутизъм. Но зависи в какъв контекст си го видяла. Може и нещо друго да е.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: януари 25, 2010, 18:05:59 »

flower84 , незнам какво значи това съкращение  sad
А да не би да ти е много суха кожата и затова така да ти става. Мажеш ли и там с крем?
Аз си мажа гърдите с крема , който мажа корема и дупето и ако пропусна някоя сутрин до вечерта започват да ми се лющят все едно. Незнам дали говорим за едно и също нещо  pardon
Нашия младеж още не го усещам, а така ми се иска вече   tease
Активен
flower84
Професор

« Отговор #49 -: януари 25, 2010, 18:18:06 »

Мажа гърдите но не и зърната. не знам някак не ми се струваше удачно да ги мажа със същото олио което ползвам за корем гърди дупе крака... затова мислих да пробвам със специален крем.. чесно да си призная знам че е много глупаво от моя страна но се притеснявам да попитам лекаря си но ще го направя другия път
а за съкращението ASD го имам при размерите на бебето където ми ги пише в листа 51.6 мм ми е било последно
Тези съм ги открила какво означават само това АСД ме затрудни
BPD   biparietal diameter   диаметър главичката на бебето
HC   head circumference   обиколка на главичката
OFD   Occipitofrontal Diameter   тилно-челен диаметър – измерва се перпендикулярно на BPD
AC   abdominal circumference   обиколка на корема
ASD      
ATD   Abdominal Transversal Diameter   напречен диаметър на коремчето
FL/Fe   femur length/femur   дължина на бедрото
GS   gestational sac   големина на плодния сак
CRL   crow-rump lendth   дължината на бебето от върха на главата до опашката
TAD   transverse abdominal diametre   диаметър на нивото на коремчето
APAD   nterior-posterior abdominal diameter   предно-заден коремен диаметър
TTD   transversal thoracic diameter   напречен гръден диаметър
APTD   anterior-posterior thoracic diameter   предно-заден гръден диаметър
TC   thoracic circumference   гръдна обиколка
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: януари 25, 2010, 18:27:57 »

А и още едно въпросче имам някой да знае какво означава съкращението ASD ?
Големи студове навън и е много хлъзгаво... да се пазите момичета!
Съкращението означава атРиален септален дефект/ASD/, това е вродено състояни на сърцето. Дефекта се намира на преградата, която разделя двете предсърдия едно от друго, важно е колко е голям този дефект това състояние е един от благоприятните сърдечни пороци при който след раждане в резултат на голямото налягане което се развива в лявото предсърдие отвора/ което всъщтност е порока/ се затваря айко ли не до 2-3 годишна възраст се затваря сам това е в повечето случаи..
Зашо питаш
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: януари 25, 2010, 18:31:49 »

а и да добавя по принцип съществува нормално при бебетата връзка между двете предсърдия която с напредване на вътретробното развитие намалява, много редки случай остава малък отвор, който както казах сам се затваря, не се сещам в каква прогресия намалява този диаметър ако се сетя ще ти пиша
Активен
flower84
Професор

« Отговор #52 -: януари 25, 2010, 21:58:02 »

сега започнах малко да се шашкам
при феталната морфология разглеждах снимките с размерите където са записани
в 18 гс АСД е 34.9 а в 22 гс е 51.6 прави ми впечатление че и на двете дати размера абсолютно съвпада с ATDAbdominal Transversal Diameter напречен диаметър на коремчето
помислих си че и това асд ще е нещо от този сорт
докторката не ми е давала поводи за притеснение даже напратив каза ми че всичко е наред
Сега ще ви покажа какво точно имам предвид, да видите как е записано с размера и на коя седмица отговаря, да не би да има два значения това съкращение
Знам че има и формула по която смятат АС - обиколката на корема
 AC=(ATD+ASD)/2 * 3,142 - което при мен си отговаря...

* 16-12-09.jpg (34.38 KB, 441x317 - видяно 402 пъти.)
« Последна редакция: януари 25, 2010, 22:23:26 от flower84 » Активен
liva82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: януари 25, 2010, 22:18:46 »

ами миличка относно размерите и как трябва те да се променят не съм запозната защото това е в друга медицинска специалност...аз ти казвам от моята специалност на какво казваме asd не мисля , че трябва да се притесняваш щом твоята лекарка не е казала нищо не се шашкай относно границите на затваряне наистина не си ги спомням , но съм сигърна , че няма нищо тревожно, а дали има друго значение не съм чувала всички останали мерки ми бяха познати....но нали ти казвам че това е нормална връзка в сърцето на нероденото бебче логично е в началото размера да нараства все пак сърчицето расте и в един момент когато нарасне спрямо размера на тялото в резултат на разликата в налягането междуи ляво и дясно предсърдие се затваря.. /но това всичко е в процеса на растеж на бебчо затова и отначало главичката е по голяма после става по малка , ръчичките са о къси после нарастват всичко е строго заложено и става в определен момент затова се правят и тези замервания в различни етапи на бременността/.на този етап при развитие на бебчо не може да се каже, че има нещо нередно дори напротив всичко върви  в нормата...
Моля те не се притеснявай това е нормален отвор държа да подчертая в нормалното бебешко сърчице НОРМАЛЕН Е ОТВОРА..ПРОСТО ТИ НЕ ЗАДАДЕ ПРАВИЛНО ВЪПРОСА СИ В НАЧАЛОТО АКО БЕШЕ КАЗАЛА, ЧЕ Е ЗАМЕРВАНЕ ОТ фМ щях да ти обясня по друг начин нещата, а написано само с инициали е диагноза, но написано в хода на изследване е размер , който се замерва задължително
Дано да съм била ясна и да съм те успокоила
« Последна редакция: януари 25, 2010, 22:23:55 от liva82 » Активен
flower84
Професор

« Отговор #54 -: януари 25, 2010, 23:01:32 »

да лива много ти благодаря за моменталния отговорр всъщност аз наистина много се притесних и започнах сериозно да чета и попаднах на следното
when the correct reference plane has been located, both trunk parameters - the abdominal transverse diameter ATD and abdominal sagittal diameter ASD - are measured as outer-to-outer dimensions. The abdominal circumference (AC) can be measured electronically by tracing around it with a light pen, or it can be calculated from the ATD and ASD using the formula for an ellipse AC=(ATD+ASD)/2*3,142
т.е. ASD означава abdominal sagittal diameter което моя речник преведе като коремен напречен диаметър ATD и коремна сагитална с диаметър ASD мисля че и в двата случая става дума за размери на коремчето
...
изревах "малко" сълзи и сега съм вече доста по спокойна  blush
http://en.wikipedia.org/wiki/Sagittal_Abdominal_Diameter
« Последна редакция: януари 25, 2010, 23:37:44 от flower84 » Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #55 -: януари 26, 2010, 15:38:42 »

flower84 ,мила,всичко е наред с бебчо!Бъди спокойна и не си мисли разни глупости!Аз затова не поглеждам иследвания!Щом ми каже доки че са в норма си отдъхвам и забравям за тях!
Аз мили,преди малко се връщам от преглед!Бях за  взимане на секрет и жената докато ми взимаше каза че според нея били гъбички!Ох,малко се претесних!Дано в петък като излязат резултатите да не е нещо лошо!
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 26, 2010, 16:29:18 »

Ама Руби за кво с епритесняваш  crazy Ще ги оправите гъбите  blum бебка си е защитена и нищо няма да и стане, само ако има гъбички по време на вагинално раждане е лошо  tease
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 26, 2010, 16:39:05 »

Аз само минавам да споделя колко съм развълнувана...Днес започваме 20г.с. и днес се появи на бял свят едно прекрасно бебче на скъпа приятелка - Герганчето!  give_rose heart Не мога място да си намеря от вълнение!
Руби, спокойно, миличка, всичко ще е наред, нормално е понякога да се появят гъби по време на бременност, не се тревожи!!!
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #58 -: януари 26, 2010, 16:55:32 »

Благодаря ви милички!Да знам,че е нормално!Дано всичко обаче се нареди до раждането!Како беба да се обърне,така и плацентата да е както трябва,за да се ражда нормално!
Активен
flower84
Професор

« Отговор #59 -: януари 26, 2010, 18:11:05 »

Дано при всички ни - всичко бъде наред!
Да е честит бебчо на Герганчето и много да ги радва малката красавица  Bravo yahoo
« Последна редакция: януари 26, 2010, 18:13:41 от flower84 » Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: