Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 27, 2024, 12:07:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6 (Прочетена 131550 пъти)
vanyusha
Сватбар
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
«
Отговор #165 -:
февруари 02, 2010, 17:01:14 »
Добре де,gostenka_82, представям си аз недай си Боже да има усложнения и все си мисля, че няма да ме оставят сама да се оправям
Или пък ако се наложи секцио - на този доктор все пак му плащат да дойде на работа и през времето, в което е там се предполага, че той носи отговорност и едвали ще ме остави без да ме оперира. Казвам го, защото кумата ми имаше усложнение при раждането си и не беше си избрала екип и въпреки това накрая в родилна зала са били 2-ма дежурни лекари.
Не споря, че по-добрия вариант е да си платиш. Естествено, че вниманието ще е друго. Но не съм и съгласна, че никой няма да те погледне ако не си платиш.
Това, което ме притеснява повече сега е това, че след два месеца ще ми се наложи да направя нещо като повторен избор на АГ. Знам, че последните седмици се ходи често на консултации, следят се тонове на бебето и незнам си какви още неща. А като знам в 12 г.с как ме върнаха 3 АГ-та, защото не им се занимавало с бременни или вече имали много, незнам какво ще стане в 33-та
И точно, защото си плащаме редовно здравните и всякъкви други осигуровки (на мен ми удържат над 300 лв от заплата), отделно има и някакво доброволно осигуряване, което пак е задължително...и накрая аз пак трябва да дам 1000 лв, за да родя - е пък неискам
Внимание - 6 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Активен
Вероника
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #166 -:
февруари 02, 2010, 17:07:49 »
Ванюша
, ама разбира се че няма да те оставят, че има толкова жени, които не си плащат ,да не би да не са родили или не са се погрижили за тях. Моят съвет е да избереш болница, която е добре оборудвана ако се наложи после за бебето нещо, незнам защо товята АГ ти препоръчва малка болница.
А това че са те върнали 3ма Аг направо ме учудва
и не разбирам какъв е проблема до края да си си при сегашното АГ а защо в 33 г.с. трябва да се местиш? Тя ли ти каза че от 33 г.с. трябва да минеш при друг АГ.
Коя е тази от ВМА? Уж ги знам там ако не са се сменили вече
Ти дефакто сега проучваш билниците за да може като дойде време да знаеш къде да идеш да раждаш
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
Отг: Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 6
«
Отговор #167 -:
февруари 02, 2010, 17:11:04 »
Цитат на: gostenka_82 в февруари 02, 2010, 16:53:36
Булечка
, че аз да не твърдя обратното, просто преобладаващо има оплаквания, аз подчертах ,че съм чела, както за МД, така и за Шейново, за ТК, за Токуда. Както има доволни от раждането без екип, така има и недоволни. Всичко е въпрос на късмет. Рждане с раждане не си прилича, както и бременност с бременност на една жена!!!
Аз само исках да потвърдя, казаното от теб!!!
Винаги има и доволни, и недоволни, даже от един и същи екип!!!
Надявам се не съм те засеганала!!!
Всичко е въпрос на лична преценка и решение, най-важното е майката да е спокойна и бебчето да е здраво!!!
П.П. Аз като раждах, момичето в моята стая си беше платила около 1000 лв. за екип и отделно на доктора на ръка още толкова, пък да ви кажа 1 път не дойде да я види и да пита как е
А моята доки, дойде няколко пъти!!!
Така, чееее... остявям вие да прецените!!!
«
Последна редакция: февруари 02, 2010, 19:22:15 от ˙·٠Bulechka™٠·˙
»
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #168 -:
февруари 02, 2010, 17:22:11 »
ВМА - Военно медицинска академия. А за местенето така ми каза АГ-то. Така процедирала тя с нейните бременни, за да може докторът, който ще изражда да се запознае със състоянието и да следи бременната последните седмици.
Тя под малка болница разбира нещо различно от Майчин дом - такива бяха точните и думи. Защото не, че там е лошо, но няма да ми обърнат достатъчно внимание заради многото раждания. То остава Тина Киркова и Шейново.
Активен
Вероника
«
Отговор #169 -:
февруари 02, 2010, 17:25:35 »
Хахахахах знам какво е ВМА, питам те за АГто ти кое е от там, тъй като аз ходех там редовно като бях военна -тва е.
Е щом ти е казала така, имаш време да се ориентираш.
Добре де, ти след като няма да избираш екип, няма как да знаеш кой лекар ще ти се падне - най-добре говори с нея какви са ти плановете и акто разбере може да си те гледа до края
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #170 -:
февруари 02, 2010, 18:10:37 »
Ванюша
, имах си аз да те оставят сама, това пък как го измисли. Щом си се насочила към Шейново, прочети в бг мама мненията, там има отделна темичка. Нъпълно съм съгласна с теб, че вниманието и грижите би трявало да ги получим срещу плащаните от нас здравни осигуровки. За съжаление обаче ние получаваме това, което и някои малцинствени групи, които не са платили нито една здравна осигуровка.
Всичко е много индивидулно, пък аз ти пожелавам да имаш едно лесно и бързо раждане. Ще си намериш д-р, не се притеснявай.
Сега, аз съм раждана в Шейново преди 27 години, недоносена, в 8 месец, стояла съм в кувьоз 2 седмици, без избор на екип и т.н. Пък съм си напълно здрава
Булечка
, аз съм недогледала нещо, извинявай
«
Последна редакция: февруари 02, 2010, 18:12:29 от gostenka_82
»
Активен
vanyusha
Сватбар
«
Отговор #171 -:
февруари 02, 2010, 18:44:39 »
Леле, Вероника, не съм прочела правилно хаххаха и аз се учудих, че не знаеш ВМА. Д-р Миланова ми е АГ-то, много мила жена. Била си военна??
Гостенка, наистина всичко е индивидуално. Дано всичко е наред. Аз сега се правя на силна, ама като наближи времето може и аз да си взема екип
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
«
Отговор #172 -:
февруари 02, 2010, 18:50:39 »
Цитат на: roumyana в февруари 02, 2010, 16:00:43
vanyusha не съм раждала, но сестра ми като раждаше второто си дете, каза, че родилките, които не са си платили на някой лекар никой не им обръща внимание, а като си избереш лекар и му платиш и сестрите и санитарките са много мили и любезни с теб
Това и аз съм го чувала от една позната която роди преди около два месеца. Става въпрос за болницата Тина Киркова.
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #173 -:
февруари 02, 2010, 19:03:49 »
аз като част от кухнята да споделя какво е моето наблюдение ...колкото и тъжно да ви прозвучи , но е факт най-добре да си изберете лекар, който да си избере екип за което да си заплатите регламентираната по касата сума /около550лв/
Така лекарят се чувства длъжен и ви набл'дава преди и след раждането , персонала/сестри и акушерки/ винаги гледат такива пациентки поради заръка от страна на лекарят, представете си той им казва това е моя пациентка искам да я набл'даваш и тя да има нужните грижи...
Повечето колеги са се наяли както казвам аз и за тях пациента е купчинка от банкноти и почерпка, тъжно но факт ... и другото което е още по тъжно , чве няма значение ти дали си им колега или не просто като на колега ти намекват такла лекичко как стоят нещтата е да обръщат ти повечко внимание , но това е така защото ти си запознат с рисковете , протичането и последствиятта и няма как да те минат със заучени фрази това е разликата само
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #174 -:
февруари 02, 2010, 20:31:56 »
Аз не, не че нещо искам да кажа...обаче в момента се следя в Окръжна болница в София, никой една стотинка не ми е поискал, а лекарката няма изследване, което да отпуска ЗК и да не ми го е пуснала, всеки месец съм си на ЖК и гледаме бебока на ехограф, слушаме тонове и тн...прави абсолютно всичко, за което чета. Отделно мога да звънна по всяко време и да питам каквото ми трябва, по 20мин ми е отделяла на телефона, само и само да съм спокойна. Изобщо никой не е повдигал въпроса ще плащам ли за раждане или не...аз исках да попитам по въпроса, но тя каза - нека всичко е наред, ще стигнем и до раждане, щом искаш тук - аз съм ок, с каквото мога да съм ти полезна, винаги ще съм насреща.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #175 -:
февруари 02, 2010, 22:02:38 »
Аз останах с
лично
впечатление, че разликата е в отношението към родилката, в смисъл, малко е неприятно моментът, който така дълго чака всяка от вас, да бъде помрачен от грубото отношение на персонала към вас. Или с други думи, това, което съм чела и са ми споделяли е, че просто се държат грубо, не помагат на самата родилка, когато има нужда, а я изкарват едва ли не лигла, че моли за напълно естествени неща.
Все пак помислете, как ще работите, ако знаете, че за дадено количество работа, което трябва да свършите ще получите само и едниствено сигурната си месечна заплата и как, ако знаете, че ще има допълнителна сума (говоря за стимул и хъс, то е ясно, че няма как да не се свърши работата, въпросът опира до начинът, по който ще се свърши).
Ванюша
, дано намериш доктор, който да те следи по ЖК. Най-добре си говори със сегашното АГ, ако ще раждаш без избор на екип, за да си те следи тя до края, иначе, ти само ще се напрегнеш допълнително. И мен ме е яд, че карат да се плаща допълнително, че отношението не е правилно, но...какво да се парви. Майката всичко търпи само и само бебчето да е добре и в сигурни ръце.
Бебчето
, ти потвърждаваш засега малкото, което съм чела за ОБ.
«
Последна редакция: февруари 02, 2010, 22:06:03 от gostenka_82
»
Активен
Рубин
«
Отговор #176 -:
февруари 03, 2010, 09:33:24 »
Добро утро сладуранки!
Аз да се отчета с един неприятен мои проблем!От 2-3 дни получавам ужасни киселини!А снощи почти цяла вечер се будех от тях!Има ли някои от вас този проблем и как се справяте?
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #177 -:
февруари 03, 2010, 09:40:05 »
Добро утро и на теб, Рубинче!
Да, аз съм с такъв проблем от самото начало. Бяха ми казали да разтварям в чаша вода малко хлябна сода с лимонтозу или няколко капки лимон, обаче има дни, в които и това не ми помага.
Аз ги церя, ако щеш вярвай, с онези билковите лукчета, дето бабите си ги носят по джобовете
Не обикновените, а на пакета си пише Билкови лукчета, уж за кашлица, само с тях и гаденето спирам, и киселините се успокояват. Друго, което установих, че ми помага, е няколко лъжици кисело мляко, обаче поне при мен действа временно.
Установих обаче, че получавам киселини от конкретни храни - всичко, което съдържа червено под някаква форма, смисъл - пукаканки или каквото и да било друго, на което пише барбекю, червен пипер,лютеница - най-вече,кетчуп и тн подобни. Може да е индивидуално, не знам, но съм спряла тези храни и да ти кажа, живее се без киселини! Сега ги получавам много, много рядко...ако се изкуша с малко кетчуп примерно.
Та, съветът ми е, опитай се да видиш дали не ядеш нещо, което ти провокира киселините...надявам се, че съм ти била от полза
Активен
Мама на Ангел
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #178 -:
февруари 03, 2010, 09:58:04 »
И аз много често имам киселини. преди прегледа при док ги "лекувах" само с обикновена газирана вода. И айрян помага, но всичко е временно. Четох, че от лекарствата може да се взема Талцид и Стопацид и когато питах док, той на 100% ги разреши, като каза, че стопацида е много по-добър. Откакто го вземам се чувствам много по-добре. И АБСОЛЮТНО забрани да пия хлебна сода - опасно е за стомаха и червата ни. Дано съм помогнала.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #179 -:
февруари 03, 2010, 10:01:36 »
angel_aura, вреди на стомаха и на червата при честа употреба в големи количества. Аз говоря за четвърт чаена лъжичка, също след консултация с лекар, така че не мисля, че би навредило в това количество и ако се приема само при необходимост.
Още повече, всеки лекар си има някои крайни виждания, някои пък като моята лекарка АБСОЛЮТНО забраняват всякакви лекарства за киселини по време на бременност
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...