Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 13:10:39

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 9   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: кумуване при църковен брак  (Прочетена 83064 пъти)

fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #15 -: февруари 18, 2007, 14:45:18 »

Моите кум и кума ще се запознаят на моята сватба, тъй като кумата е най-добрата ми приятелка, а кумът- най-добрият приятел на годеника ми. Тоест, американска традиция, българска сватба. Доколкото знам, единствено кумът има определена роля по време на церемонията при размяната на короните; кумата участва ли, или само стои до булката? Има ли моменти, при които кумата и кумът участват като "двойка"?
Кумата разменя халките,а кума короните.всеки от тях отпива по 3 глътки вино от чашата.Обикаляте около масата,но няма значение според мен че не се познават.А ако питаш дали се целуват-не :girl_wink:То друго не виждам какво може да ги притеснява? blum
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #16 -: февруари 18, 2007, 14:48:32 »

Кумата разменя халките,а кума короните.всеки от тях отпива по 3 глътки вино от чашата.Обикаляте около масата,но няма значение според мен че не се познават.А ако питаш дали се целуват-не :girl_wink:То друго не виждам какво може да ги притеснява? blum

Фийби, ти много ме разсмя smile Добре беше да се наложи да се целуват, че да се изчерви едно хубаво кума, той е по-срамежлив... Благодаря ти за информацията, ако само това се иска- ще се справят без проблеми smile
« Последна редакция: февруари 18, 2007, 14:51:21 от Marina » Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #17 -: февруари 18, 2007, 14:52:33 »

Фийби, ти много ме разсмя smile Добре беше да се наложи да се целуват, че да се изчерви едно хубаво кума, той е по-срамежлив... Благодаря ти за информацията, ако само това се иска- ще се справят без проблеми smile
[/quote]
О моля няма проблем - насреща съм! *THUMBS*Просто исках да кажа че няма ритуали,които да гои определят като любовна двойка.Може в някоя църква да правят нещо по различно от това,но няма да е нещо по-съществено различно,така че споко!
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: февруари 18, 2007, 23:06:38 »

В църквата мисля, че кумата не прави нищо. При нас кума разменяше короните и халките, а и на други сватби е било така, но те казват кой какво да прави, така че не се притесняавай за церемониите. Само че няма да е лошо да предупредите DJ-я, че не са двойка, защото знам за такива случаи, в които след "горчивото" на младоженците DJ казва горчиво и на кумовете и тогава става доста интересна ситуация за тях  Oh my ... crazy tease
Иди обясняа защо не се целуват!!! danceg
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: февруари 19, 2007, 04:49:30 »

В църквата мисля, че кумата не прави нищо. При нас кума разменяше короните и халките, а и на други сватби е било така
В различните църкви и различните краища на България е възможно да има и различни обичаи,нали? :girl_wink:Но при всички положения не е проблем ,че не са двойка.А за успокоение Marina може да предупредиш и попа и ди джея още предишният ден и няма да има издънки1Аз така предупредих попа и ди джея че моето мило няма родители и нямаше ама абсолютно никакви издънки!
Активен
Marina
Професор
Публикации: 489

« Отговор #20 -: февруари 19, 2007, 05:55:15 »

В църквата мисля, че кумата не прави нищо. При нас кума разменяше короните и халките, а и на други сватби е било така
В различните църкви и различните краища на България е възможно да има и различни обичаи,нали? :girl_wink:Но при всички положения не е проблем ,че не са двойка.А за успокоение Marina може да предупредиш и попа и ди джея още предишният ден и няма да има издънки1Аз така предупредих попа и ди джея че моето мило няма родители и нямаше ама абсолютно никакви издънки!

Ще трябва наистина да спомена на попа за всеки случай. на мен ми харесва идеята кумата да разменя пръстените, иска ми се и тя да има роля...
Активен
raly
Ентусиаст
**
Публикации: 72

« Отговор #21 -: февруари 19, 2007, 10:12:13 »

Аз съм била кума и в църквата аз разменях халките на младоженците, а кума разменяше короните. Ние също не бяхме двойка. Той е най-добрият приятел на младоженеца, а аз на булката. Нямаше никакви притеснения за нас от този факт. Единственото беше, че някои от роднините питаха "вие от кога сте женени?" и т.н. макар че се не сме се държали като двойка, но им обяснявахме деликатно ситуацията.
Активен
Женя Иванова
Сватбен ГУРУ
Публикации: 810

най-щастливата жена

Моят сватбен албум

« Отговор #22 -: май 10, 2007, 09:00:16 »

момичета знаете ли дали можем ние с милото да кумуваме на сватбата на нашите кумове,защото те все още не са женени но плануват за догодина сватба,а нашата е тази година
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: май 10, 2007, 09:35:14 »

момичета знаете ли дали можем ние с милото да кумуваме на сватбата на нашите кумове,защото те все още не са женени но плануват за догодина сватба,а нашата е тази година

по принцип ако и двете двойки искате църковен брак - НЕ !!! но има църкви, които позволяват !!! ние  станахме кумове преди две години на нашите бъд. кумове, но те нямат църковен брак и при нас е лесно !!!! smile
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1283

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: юни 22, 2007, 20:31:45 »

Момичета,

имам голям проблем с кумувете  sad Бъдещият ми съпруг е кръстник на кумата и по канон не може да ни стане кума при църковен брак. Единия вариант е да сменим кумувете , а другия в църквата да я замести сестрата на кума. Просто не знам какжо да правя Mad girl. Помогнете!!!!!
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: юни 23, 2007, 00:10:38 »

Момичета,

имам голям проблем с кумувете  sad Бъдещият ми съпруг е кръстник на кумата и по канон не може да ни стане кума при църковен брак. Единия вариант е да сменим кумувете , а другия в църквата да я замести сестрата на кума. Просто не знам какжо да правя Mad girl. Помогнете!!!!!
Ако наистина държите те да са ви кумове, нека сестра му замести кумата  pardon
Иначе пък да им кажете, че ги сменяте  pardon незнам все пак трябва да се говори и с тях, а и имате ли други подходящи "кандидат кумове"?
Активен
dani81
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1283

Моят сватбен албум

« Отговор #26 -: юни 23, 2007, 08:33:08 »

Аз лично много държа те да са ни кумуве , но ако не стане варианта със сестра му в църквата имаме и друг вариант за кумуве Mad girl
« Последна редакция: юни 24, 2007, 09:59:27 от maria_lakova » Активен
seny
Сватбен ГУРУ
Публикации: 643

щастлива мама на двама

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: юни 23, 2007, 23:34:36 »

Момичета,

Aз не знам да има такова нещо. При нас младоженеца и кума не бяха кръстени и сега пролетта ходихме да ги кръщаваме. Попитахме попа и той каза, че няма проблем аз да съм кръстница на кума, а кумата на милото /само ни бъзикна "Да не вземете да се объркате ей"  laugh / Може би трябва да питаш в църквата, където ще ви е ритуала... Което ми напомня, че ние всъщност в друга църква ги кръщавахме - олелееее   girl_impossible  само да не вземат сега да ни сервират и нещо такова - май ще ходя и аз да питам още утре  Girl_sing
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: юни 24, 2007, 02:21:31 »

Момичета,

Мисля, че това са бели кахъри. Не вярвам попа да седне да ви разпитва кой кум, кой сват, кой на булката брат (както се пееше в една стара песен) освен ако попа не ви е познат отдавна. Пък и дори да ви познава, мисля че в днешно време почти никой вече не спазва кой знае колко строго тези канони, дори самите църковни служители, така че хич да не ви пука!  good
Активен
yanna
Ентусиаст
**
Публикации: 100

Моят сватбен албум

« Отговор #29 -: юли 16, 2007, 22:58:04 »

Някой може ли да ми помогне с информация?

Днес отидохме да поканим кумовете си и всичко мина чудесно. Те явно го бяха чакали отдавна и много се зарадваха.
Да, но накрая на вечерта кандидат-кумата ми каза, че е католичка  sad  и аз не знам какво да правя сега?!
Дали някой не е имал подобен проблем???
 cray
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 9   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: