Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 05:48:33
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Клуб на "БЕБЕправещите" - 15 част
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 15 част (Прочетена 158893 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: Клуб на "БЕБЕправещите" - 15 част
«
Отговор #330 -:
февруари 22, 2010, 10:15:39 »
Фиама имаш мнооого силно стиснати палци и от мен.Искренно ти пожелавам да не стигнете до ин-витро и да си имате бебче сега.
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #331 -:
февруари 22, 2010, 10:17:05 »
Момичетаааааааааааааааааа
Най-щастливата съммммм ЧХГ-то ми е 234,84 - говорих и с моята лекалка и ми потвърдиииииии........Направо място не мога да си намеря
Момичета дай боже за всички такава хубава новинаааа
Активен
shava
Ентусиаст
«
Отговор #332 -:
февруари 22, 2010, 13:05:18 »
аз толкова много се развълнувах за
фиамчето
, че за забравих да дам малко отчет какво става при нас.
На 19.02.ходих при доки да видят как седят нещата и той ми каза , че имам много силно течение което се съмнявал че можело да бъдат гъбички и , че от това може да не става бебо , аз му казах че предишният път /ноември месец/, като съм ходила пак е взел проби и изследванията бяха ок , но както и да е пуснахме нови изследвания и сега ще чакам до 05.03. да видим дали има нещо ако има да ми изписва някакви свещички, иначе като ме прегледа каза че няма проблем /яйчници и матка са наред/.Но било прекалено рано да правим изследвания за овулацията, тръбите и спермограма искал да сме изчакали поне 1 година да мине. И така сега ми каза да отида на 14-15 ден след като ми дойде да видим за фоликул защото този път нямаше такъв.
Та това е от мен за сега ще видим какво ще стане на 05.03
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #333 -:
февруари 22, 2010, 15:10:13 »
shava...ти сигурна ли си, че твоят лекар е добър...на мен ми се струва, че не би трябвало всеки месец да ви правят изследвания за едно и също нещо...ако не може да даде решение на проблема (ако има такъв) да си каже...знам един много добър лекар в София, който е поне в моите случаи е бил безпогрешен в диагнозите, тогава, когато други са ми говорили абсурди...освен това се развива в сферата на безплодието, и работи в отделение, където се сблъсква с какво ли не, но проблема е че не работят със здравната каса....ако искаш пиши ми на лични
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #334 -:
февруари 22, 2010, 19:12:08 »
Фиама, честито и от мен! Пожелавам ти спокойно бременеене
.
На мен трябва да ми дойде до 2 дни, но от събота сутринта усещам болки като преди цикъл, но много по-леки. Гърдите ми са подути...но не ми се гади. Та днес не се сдържах и направих тест за бременост. Bижда се много много бледа втора черта.
Дали това може да е положителен тест?
Май трябва да си изчакам датичката преди да се радвам, но някак си имам усещането, че този месец се е получило
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #335 -:
февруари 22, 2010, 20:15:11 »
Момичета,
много моля
, честитките да са в съответната тема, а НЕ тук!!!
Стискам палци на всички ви скоро да ви няма тук!!!
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #336 -:
февруари 23, 2010, 09:46:56 »
Много добре върви темичката
Мимозка
, бледата чертичка е мноооого обещаващ знак
Повтори пак днес или утре.
Направи ми впечтление, че Фиама беше сравнително спокойна този път (като изключим последния ден) и ето, че е проработило
На мен ми изписаха Дуфастон (заради ниския прогестерон) и този път май ще го почвам
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #337 -:
февруари 23, 2010, 10:44:03 »
Момичетаааа
днес сутринта повторих теста и чертата значително по-добре се вижда. Май ще си имаме бебе.. не мога да повярва
.
Утре мисля да си направя кръвен тест и ако и той се окаже положителен ще ви изоствям няма как
Пожелавам на всички ви скоро
.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #338 -:
февруари 23, 2010, 11:10:57 »
Слънце
и аз пиех Дуфастон заради ниския прогестерон цяло лято, после 1-2 месеца ми писна и го спрях,декември пак го почнах, но вечер го забравях
, незнам дали той ми е помогнал, но според мен го почвай
mimozka
отивам да те дебна в другата тема
«
Последна редакция: февруари 23, 2010, 11:35:12 от valka27
»
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #339 -:
февруари 23, 2010, 11:38:59 »
Валка
, ти по каква схема го пиеше Дуфастона?
На мен ми изписаха 3х1 тб в продължение на 5 дни - това е за предизвикване на МЦ, който никакъв го няма. А след това 2х1 от 11-ти до 25-ти ден на МЦ. Попитах лекаря за това, което знам, че дуфастона трябва да се приема след доказана ову и той ми каза, че вижда някаква лигавица на видеозона, което означавало, че имам ову (или съм имала или ще имам
) и че може да го пия. Обаче сега пак като се разрових, отново изникнаха старите съмнения - дали 11-ти ден няма да е ПРЕДИ ову и всъщност дуфастона да я подтисне?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #340 -:
февруари 23, 2010, 12:03:09 »
Слънце, ову-то се доказва чрез наличието на зрял фоликул. Дори лигавицата да е подготвена, няма ли яйцеклетка, не може да се говори за доказана ову. Дуфастонът е добър за предизвикване на цикъла, обаче лично според мен е безсмислено после да го пиеш с месеци "по схема". Първо трябва да се изясни проблемът точно - имаш ли ову или нямаш, или си имаш ову, но лутеалната ти фаза (за която отговаря прогестеронът) е нарушена (много дълга). Ако си овулираш и нарушението е във втората фаза на цикъла - да, пие се дуфастон, за да може ако оползотворите яйцеклетката, да задържиш бременността. Ако обаче нямаш фоликул, значи липсва ову, и дали имаш или нямаш подготвена лигавица - няма особено значение. В такъв случай се прави стимулация, за да произвеждаш яйцеклетки. Много е важно според мен да разбереш точно какъв е проблемът и върху какво точно работите - "дълъг" цикъл е много общо, важно е да се знае защо е дълъг този цикъл и на какво точно трябва да се въздейства.
«
Последна редакция: февруари 23, 2010, 12:04:42 от rozovka
»
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #341 -:
февруари 23, 2010, 12:10:58 »
Слънце , пеих го 2х1т, от 14ти ден го почвам, за 10дни.После док ми го измести от 15ти ден, защото засече по-късно ову
.Откакто ми писна и спрях да се занимавам с доктори овуто ми се промени на 10-11ти ден( с тестове).Не съм сигурна, че лигавицата е свързана с ову-то.
Дано има някой по-запознат!
«
Последна редакция: февруари 23, 2010, 12:12:51 от valka27
»
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #342 -:
февруари 23, 2010, 12:19:11 »
То при мен не е точно дълъг цикъл. Още по-странно е
Когато съм засичала ову чрез мерене на БТ и тестове, усатнових лутелна фаза веднъж от 10 дни и веднъж от 15, което си е нормално според мен. Въпросът обаче е, че това удоволствие ми се случва веднъж на 3-4-5 месеца (на толкова имам и МЦ). Всички хормонални изследвания са ми наред с изключение на прогестерона. Лекарят каза, първата ми фаза е наред и естрогнът си действа добре. На видеозона вида фоликули и удебелена лигавица. Сега не знам дали да чакам да дойде (евентуално ову) или да си пия 5те дни дуфастона за предизвикване
А след това съвсем не знам дали е правилна схемата от 11 до 25 ден. Прочетох и доста мнения, че дуфастона е единсветния препарат, който НЕ подтиска ову-то
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #343 -:
февруари 23, 2010, 13:29:48 »
Аз доста отдавна не съм писала в клубчето и мисля че вече е крайно време да се отчета и да се похваля. Всъщност аз напуснах клуба /т.е. видях двете чертички/още в 14тата тема, но от суеверие пазех добрата новина в тайна. Знам, че ще ме разберете и няма да се сърдите. Сега вече официално да кажа, че ви напускам и се местя в другата тема- отчетната, като ако е живот и здраве очаквам малкото съкровище в началото на септември.
Искам да поздравя за добрите новини и Фиама и Мимозка, а на всички останали момичета да пожелая и те много скоро да видят
Активен
krisipisi
Ентусиаст
Любовта ще спаси света,обичайте се!
«
Отговор #344 -:
февруари 23, 2010, 14:48:48 »
Аз пък не издържах и си направих тест 6 дена по-рано и естествено беше отрицателен
Незнам защо го направих,но знам,че тези който сме в клуба и го искаме толкова силно ще ме разберат!
Не мога да разбера след засичане и правене на тестове за ову при което бяха положителни защо и този месец не се получи? И все пак ще си изчакам датата,не,че ще има промяна,но както и да е!
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...