Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:09:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб на "БЕБЕправещите" - 15 част  (Прочетена 161382 пъти)

Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: януари 08, 2010, 12:48:50 »

За симтомите - на етап преди датата на цикъла са си все същите, променят се след като вече разбрах  pardon и то кво се промени - гърдите, други екстри не съм имала и нямам до сега.
Индивидуално е, смятам че всеки познавайки тялото си, ще намери своите симтоми  good
Успех Валка харесва ми това, че си мислиш, че след 3 дни ще положителен - пожелавам ти го и стиксам палци  good
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: януари 08, 2010, 13:14:14 »

За да не спамим бих искала да призова бъдещите мами да споделят симптомите на бременост в съответната тема
 http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=859.new;topicseen#new
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: януари 08, 2010, 13:22:28 »

За да не спамим бих искала да призова бъдещите мами да споделят симптомите на бременост в съответната тема
 http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=859.new;topicseen#new
Точно в тази тема има писано как сме разбрали че сме бременни - доста разтегливо понятие и не винаги някой обяснява точните симтоми, но въпроса си беше зададен тук - мисля че е нормално когато някой от бебеправещите очаква да е станало нещо да попита точно тук за симтоми.  Всеки си разбира спама по различен начин  blum
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: януари 08, 2010, 17:33:54 »

valia_diva, успокой се мила, не мисли за симптоми и т. н., че аз така се бях вманиачила, че даже и се разхождах като бременна, че и ми се гадеше и какво ли ще не crazy. И като си направих 1 тест и беше отрицателен, аз реших, че той не е верен, и после и още и оше и...взе, че ми дойде. А колкото до опита, ще ти кажа, че и при сестра ми беше така...от един опит и хайде, при положение, че имаше проблеми с хормоните...та така Божа работа, но ти стискам палци....то нали знаеш, че е важно качеството, не количеството... good
Активен
krisipisi
Ентусиаст
**
Публикации: 97

Любовта ще спаси света,обичайте се!

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: януари 08, 2010, 18:10:52 »

Честита Нова Година момичета give_rose
На мен от баницата не ми се падна бебе,но това не ми пречи да си правим такова  twohearts
Аз си проверих в "Зачатие"кога ми е овулацията и тя е на 15,16,17,18! През тези дни ще наблегнем blum!

Честито на бъдещите мами от мен! give_rose
Активен
shava
Ентусиаст
**
Публикации: 77

« Отговор #50 -: януари 09, 2010, 12:59:58 »

Момичета извинявам се за тъпия въпрос и ако евентуално вече е задаван и коментиран,но от утре трябва да почна да правя тестовете за овулация и исках да ви попитам по кое време бихте ме посъветвали да започна?

П.П.И защо някой непрекъснато ми трие постовете?
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #51 -: януари 09, 2010, 13:41:37 »

Shava, важно е да са по едно и също време. Обикновено сутрин ставам по различно време в зависимост дали е работен или почивен ден, а вечер все забравях, така че аз правих моите по обед. Гладът ми напомняше, че имам да свърша нещо преди обядвам  smile
Активен
Слънце
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #52 -: януари 09, 2010, 14:45:42 »

До колкото знам, най-добре е да се правят следобед, но както Regina94 ти е казала, важното е да е по едно и също време всеки път  good
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
Публикации: 719

Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: януари 09, 2010, 18:56:26 »

аз си правя тестовете за овулация в 3 следобед, но винаги в един и същи час, а когато нямам възможност да е точно на часа ги правя когато мога, примерно по рано или по късно, но и не ходя до тоалетна и не пия вода преди това 4 часа.
Ние си купихме таблетките ФертилАид и от 2 дни ги пием, но не по 3 таблетки както е в упътването, а аз взимам по 1 понеже нямам кой знае кви проблеми с цикъла- в смисъл засичам си овулация всеки месец, и си ми идва на 15-16 ден след овулацията, но ги пия защото продължителността ми винаги е различна- в смисъл не мога да кажа колко дни точно ми е цикъла- понякога е 35, друг път 40 дни. Сега ще ги пия пък ще видим за другия месец. А мъжа ми пие по 2- сутрин и вечер. Ще видим длаи ще има ефект от тях Wink
Между другото ми се падна бебе от късметчетата за Коледа, та ще видим де smile
Активен
mihova
Ентусиаст
**
Публикации: 143

нашето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: януари 09, 2010, 23:03:42 »

Здравйте на всички мами и бъдещи . Искам да споделя с вас какво преживяхме с моя съпруг и ако има някой възможност да ми дае съвет. Преди година и шест,седем месеца с съпругът ми решихме да си правим бебе и стана . Но точно един месец преди сватбата, която беше на 26.10.2008г. Разбрахме че нашето бебче няма сърдечна дейност, спряло е да се развива в шестата седмица. Беше голям ужас за нас. Двамата се подкрепяхме и гледахме на пред. И така Авгус месец решихме отново да пробваме на третия месец бебчо стана правен с много лубов. На 26. 10. 2009г.(нашатагодишнина) това беше моят подарък за него.  Bravo Ноември месец посетих моята лекарка тогава разбрах че на нашето съкровище сърчицето биеше  Много се успокоихме направиха ми картон и всички изследвания. На 23 Декември ми беше първата консултацията . Това беше най дългия месец за нас .Незнам защо но сърцето ми беше свито.Може би зареди това което бяхме преживяли преди. Сутринта нямах търпение да отида на лекар бях ме първи . След дългото чакане на лекарката. Най-накрая влязах в кабинета и разбрах лошата новина че отново сърчицето е сряло.  cray Просто незнаех как да кажа на съпруга ми лошата новина че в 10-та седмица с спряло развитието на бебо. Веднага ме приеха в болницата и отново на косам да не изкървя. И пак отново аборт. Това което неисках никога повече да превивяяам . Направиха ми хисталогични изследвания както и първия път но нищо няма. Моята лекарка каза след два месеца да отида при нея за да ни прати в София. Какво да ви кажа много ме е страх, толкова много се обичаме с моя съпруг и страшно много искаме едно малко същество.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #55 -: януари 09, 2010, 23:11:34 »

mihova, напълно разбирам чувствата ти, защото аз преживях същото през миналата година. Загубих две бебета в седма седмица. И на двете сърдечната дейност спираше. Първото-абортът беше интото и всичко приключи за един ден. При втората бременност се наложи кюртаж. Хистологията ми обаче показа, че съм имала възпаление на лигавицата на матката, което не е позволило на плода да се закрепи добре и се стигна до абортите. Моят съвет към теб е щом хистологията не е показала нищо, най-добре последвай съвета на лекарката си и се срещни с някой специалист по репродуктивна медицина от специализирана клиника, за да се направят изследвания и да се намери причината. Пожелавам ти късмет и много сила и ще видиш че ще се радвате със съпруга ти на малко бебче съвсем скоро.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: януари 09, 2010, 23:13:38 »

Трябва да разберете причината-защо се случва това и тогава всичко ще е наред.Горе главата,ще видиш,че след като разберете причината и вземете мерки всичко ще е наред.Успех
Активен
mihova
Ентусиаст
**
Публикации: 143

нашето съкровище

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: януари 09, 2010, 23:24:53 »

Рени благодаря ти за съвета наистина ще послушам лекарката ми . Страното е че, имах нещо като розово течение по една две капки случи мисе 3,4 пъти. И когато и се обадих ми каза да пия нш-па 3-1 преди да отида на първия преглед и така спря . Когато отидах бебето си имаше пулс.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: януари 09, 2010, 23:38:57 »

Знаеш ли Михова, аз как преудолях шока и спрях да се питам защо се е случило така. Просто си казах, "Това не са били нашите бебета, затова се е случило така. Сега ще намеря причината защо нашето бебе не идва и я търсих. Намерих я и я отстраних." Сега чакам контролния си преглед другия месец, за да бъда спокойна и да продължа към мечтата за бебе. Междувременно си с мъжа ми си работим, ходим по купони, срещаме се с приятели и се наслаждаваме на моментите, в които сме двамата.

При някой жени проблемите с бременността започват точно с прокървявания и неразположение. При други има прокървявания, но бебето си се развива. Направете си имунлогични и генетични изследвания и всичко ще се нареди. Ето тук можеш да прочетеш малко за повтарящите се аборти и за имунологичните изследвания. http://www.invitro-bg.com/display.php?page=m7&sub=7

Ако искаш да питаш нещо може да ми пишеш и ЛС
Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #59 -: януари 11, 2010, 17:57:41 »

Михова, прочетох поста ти.Това , което е станало е ужасно. Не че това ще те успокои, но и при мен се случи същото- две поредни години- 2008 и 2009 та, с тази разлика, че при  мен сърчице изобщо не се чу.След втория аборт направих много изследвания- генетични и имунологични.Никой н е можа да каже причината, но имунологичните изследвания показаха умерено завишени нива на НК-клетки, което може да бъде причина за такива неуспехи.Имам и предписана терапия за нк-клетките. Моят съвет е да не се отчайваш, на всяка цена да направиш изследванията- ако си от София- най- добре там, ако си от провинцията - ти препоръчвам Плевенската клиника. Аз моите там ги правих.Има не малко случаи, подобни на нашите. На моя позната установиха, че има антифосфолипидни антитела и при нея това е била причината за неуспешните бременности. След като тя спази предписаната и терапия, ве4е има здраво бебенце на два месеца вече. Така, че няма място за отчаяние, трябва да вярваш, че следващия път ще е успешен.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: