Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 20, 2025, 21:36:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 3
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 3 (Прочетена 187885 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: Майсторийки всякакви от ръчички сръчни!!! част 3
«
Отговор #270 -:
май 21, 2010, 11:04:25 »
Леле какви красоти, освен и аз да почна да шия.Много е хубаво Нинче, чакаме резултати скоро
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 646
«
Отговор #271 -:
май 21, 2010, 11:13:31 »
Ей ставаме две с шевните машини
аз я получих за подарък и такава треска ме е обзела че сега шия ли шия
Направих едни възглавнички за кухненските столове за една приятелка и една възглавничка за дивана й, където пробвах една от бродериите дето машината може да прави. Сега мисля да й направя и пръстени за салфетки, по идеите дето бяха пуснати по напред в темата.
Сайта е страхотен
А по въпроса за декупажа върху пластмаса да допълня нещо. не съм много веща, ама си мисля че ако се направи декупаж на някакъв орнамент който не стига до дъното на саксията, няма опастност да се намокри и да му стане нещо. Саксията трябва да е бяла и с гладка повърхност да се вижда декупажа. Според мен не е необходимо да се лакира, а само да се залепи с някакво декупажно лепило подходящо за пластмаса (дано да има такова) и като ти писне от тоя орнамент и в случай че лепилото е водоразтворимо, може орнамента просто да се измие и да се сложи нещо друго.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #272 -:
май 21, 2010, 11:16:14 »
Цитат на: krasunkata в май 21, 2010, 11:13:31
Направих едни възглавнички за кухненските столове за една приятелка и една възглавничка за дивана й, където пробвах една от бродериите дето машината може да прави.
Да те помоля за снимка, схеми, съвети или каквото и да било по въпроса, защото аз вчера направих първия си тигел в живота на шевна машина и всичко ще ми е от полза. Нямам амбициите да шия дрехи,а точно такива неща като саксиите, възгалвнички за декарации и т.н.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #273 -:
май 21, 2010, 19:16:58 »
И аз съм от начинаещите
- каквото знам е от гледане и негарантирам че е най- правилното, ама действам смело и съм на принципа опит-грешка-извод
Потърсих малко инфо и ето какво намерих
http://pletivo.org/pleta/instrumenti-i-pomagala-pri-shiene/page/2
- има и втора страница като кликнеш най отдолу на "Next Enteries"
http://welcome.solutions.brother.com/BSC/public/files/dlf/doch000099/ls2220272015202125_iug01bg.pdf
това е ръководство за машина Brother. Незнам каква е твоята, но ако нямаш ръководство към нея на разбираем за тебе език (аз имам на немски от който нищо не разбирам
), може да погледнеш тука. Те нещата са сходни, е примерно може да нямаш всички функции или пък да имаш повече, ама има много полезно инфо.
http://self-instructor.blogspot.com/2010/01/blog-post.html
тука е по скоро за дрехи, и аз като тебе съм повече оринтирана към декоративни неща а не към дрехите, ама знае ли човек може да е от полза
Може да потърсиш и конкретно ако те интересува нещо в youtube.
Ще се опитам да направя схема на моите възглавнички и ще ти пусна снимка да видиш резултата тия дни. Ако имаш въпроси занапред на които знам отговорите
свиркай ще се радвам да помогна
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #274 -:
май 22, 2010, 09:12:56 »
Благодаря за сайтовете - ще ги прегледам с интерес.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #275 -:
май 27, 2010, 17:23:42 »
Здравейте, момичета!!!
Чудесни неща сте натворили
Моята чанта е готова, остава само една подплата да й сложа, амаааа..... кога ще стане незнам,
и плат съм си купила, но нещо не ми се шие
, може да я поднося и без подплата
Като изпълнение не е нищо особено, но мисля, че се получи интересно, малко по-късно и снимка ще покажа!!!
Исках само да се отчета
Редактирам
, за да си покажа творението
ето
преждата
,
чантата
, става и на
раница
Мисля утре да я сефтосам, макар и без подплата ;-)
Така сега като гледам на снимка, ми се струва, че се е получила добре
Но искам и вашето мнение да чуя/прочета
«
Последна редакция: май 31, 2010, 17:54:58 от ˙·٠Bulechka™٠·˙
»
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #276 -:
май 27, 2010, 19:31:02 »
Ами то на снимки не излизат нещата толкова хубаво, колкото са си
, много си е хубава даже
Хайде и аз да покажа нещицата които сама съм си направила.....
Тъй като ми предстои сватба, реших сама да си направя част от украсата за ресторанта. Първото нещо което „скопосах„ са рози от плат, които ще служат за украса на масата отпред (приложила съ
хемичка къде точно). Направих също така и венци от пера за украса на масите за гостите, в които ще стоят купи със свещи и цветя. Днес завърших и свещите за църквата, от които съм много горда
. Всички тези неща обаче могат да намерят приложение за домашната украса.....
Снимките са в галерията
Активен
Капризче
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #277 -:
май 27, 2010, 21:41:22 »
Танче, много е готина чантата. Като прочео прежда, честно казано не си представях нещо толкова готино. Много приятно се изненадах, наистина е много сполучлива. За подплатата си мисля че е добре да я сложиш, за да не се отпусне чантата нещо, като е от прежда. Колкото и стегнато да е плетена, мисля че евъзможно от тежеста да провисне си мисля аз. Прецени си де, ти най-добре знаеш дали е възможно. Иначе е много готина чантата.
Аничка, галерията нещо не се отваря
А ми беше супер любопитно да ги видя. Дали имаш качени снимките някъде другаде?
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #278 -:
май 28, 2010, 08:51:33 »
Мерси, Ели!!!
Наистина има вероятност да "провисне" и скоро ще взема да я направя тази подплата, че хем е нищо работа и е лесно, хем нещо не ми се започва
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #279 -:
май 28, 2010, 18:03:23 »
Момичета, вижте каъв сайт намерих.Може да е полезен на някого
http://www.kleinmaedchentraeume.de/blog/labels/Alles%20zum%20Thema%20Hochzeit.html
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #280 -:
май 31, 2010, 17:36:06 »
˙·٠Bulechka™٠·˙
чантата е интересна, пък и практична като е 2 в 1
anelcka80
и аз нищо не мога да видя в галерията ти
Обещаните от мен снимки на възглавничките ми
за столовете
и
за дивана
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #281 -:
май 31, 2010, 21:47:29 »
Значи има някакъв проблем. Жалко!
. Незнам къде да се обърна за такива неща.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #282 -:
юни 01, 2010, 09:29:31 »
krasunkata
, останаха ми очите в калъфката с панделките.По някаква схема ли ги направи? Инресно ми е тези връзки как са пришити и дали са само за украса или с цел да придържат?
Танче
, чантата е страхотна. Подплата заши ли ѝ вече? Ще е жалко да се разпусне.
Активен
krasunkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #283 -:
юни 02, 2010, 13:34:53 »
lionelsa
да връзките са направени с цел да се привърже възглавничката към стола и по специално към пръчката в задната част на седалката. стола е от този тип:
Това което виждаш на снимката ми от предния пост е възглавничка и калъфка върху нея за да може да се пере при нужда.
Връзките направих като изрязах за всяка от тях по едно правоъгълно парче (дължината на връзката според нуждите и желанието, широчината също). Вземам широчината която съм си избрала за връзката (например 1 см) и я умножавам по 4, тоест режа правоълълно парче с широчина 4 см според примера. и после сгъвам парчето по средата по дължината (ще се получи връзка широка 2 см) и всяко 2см парче го прегъвам навътре пак през средата, така че да се получи самата връзка която вече ще има широчина 1 см и ще има завършен вид, няма да се разнищва.2-та края на връзката също подгъвам навътре Тропосвам и зашивам с прав тигел.
Самата калъфка става много лесно. Изрязвам едно голямо правоъгълно парче което да съдържа всичките елементи на схемата в края на поста. Размерите на правоъгълното парче се определят от това какъв размер искаме да стане възглавничката. Моята е с размери 50/50 см, затова ще ползвам моите като пример. Елементите са следните:
1. Сива и оранжева част- съответно предна част на възглавничката (на нея се седи), задна част на възглавничката. Всяка има размер 50 на 50 см.
2.Синя част- подгъва се към сивата предна част,и се зашива за нея с прав тигел, има размери - дължина колкото е сивата + по 1,5 см резерв от ляво и от дясно, височина около 2,5 до 3 см
3. Жълта част-
НЕ СЕ
зашива нито към сивата нито към оранжевата
,тази част играе ролята на онова парче дето придържа възглавницата в калъфката (аз имам калъфки за спалнята тоно на този принцип- където възглавницата се напъхва в калъфката и отвътре има едно парче дето придържа самата възглавница да не излезе, предполагам имаш такива калъфки, разгледай ги и ще ти стане ясно каква е ролята на това парче ако аз не мога добре да го обясня ) има размери - дължина колкото е оранжевата + 1,5 см резерв от ляво и от дясно, височина около 12-15 см
4. Бяла част - резерв по 1,5 см
след като си разграфя с креда гореизброните парчета по плата изрязвам и зачиствам на машината така получения правоъгълник от всички страни. После зашивам синята част за сивата (подгъв). После прегъвам сивата част към оранжевата и тогава жълтата към сивата (тоест най отдолу ми оства оранжевата, върху нея е сивата и върху нея е жълтата), така че лицето на плата за остане отвътре. Обръщам внимание подгъва който съм направила в началото (синята част), също да е с лицето навътре, така че после като обърна калъфката на лицевата част там да се вижда само правия тигел от този подгъв. Тропосвам отляво и отдясно където е резерва ми (бялата част) така че да спазя размерите които искам да получа накрая за калъфката. Обръщам на лицевата страна за да проверя дали е станало каквото искам,може да пробвам дали става на възглавницата за всеки случай. Всичко трябва да е ок. Ако не- коригира се каквото трябва. После пак обръщам на опаковата част (обратната на лицевата, дано така се казва). Зашивам с прав тигел по тропоската и калъфката е готова. Връзките пришивам на ръка към жътлата част която ще ти се падне по средата между сивата и оранжевата.Пришивам на място според това къде е най- удачно. Хубаво е и двете връзки да са пришити симетрично.
Това е... Сега като погледнах се получи много дълго обяснение, но истината е че е супер лесно. Ще ти е от полза ако може да си предствиш 3D в главата преди да кроиш и шиеш.
scheme.JPG
(4.79 KB, 250x320 - видяно 5019 пъти.)
«
Последна редакция: юни 02, 2010, 13:38:05 от krasunkata
»
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #284 -:
юни 02, 2010, 14:09:53 »
krasunkata,
страхотно си го обяснила
От къде черпиш такива идейки - от книга или сайт? Аз все още не знам къде и какво да гледам.
Иначе имам един подобен стол, който е стар и грозен и много искам да го освежа с меки въглавнички.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...