Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 12:25:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Януари, Февруари, Март-4 част
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
22
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Януари, Февруари, Март-4 част (Прочетена 92537 пъти)
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
Отг: Очакваме нашите съкровища Януари, Февруари, Март-4
«
Отговор #60 -:
декември 13, 2009, 21:24:00 »
Цитат на: Gergancheto в декември 13, 2009, 12:33:32
Дори исках да се занимавам след време точно в тая насока - в подкрепа на кърменето, този семестър си бях поставила за цел да помогна на колкото мога повече жени в родилно отделение, е да, ама не
Не възприемат, особенно такива с второ и следващо дете се чувстват богове и кой си ти че да им кажеш да не се привеждат към бебето, а да наместват бебето към себе си
Ох както и да е, много мога да говоря по тая тема, така че по добре да спра
Гери, ама защо да спираш...
Все си мисля, че хората не са достатъчно информирани за кърменето
аз лично също не съм....
така, че много бих се радвала, ако можеш по някакъв начин да ни насочиш към някакви материали да опрочетем или ако искаш и тук можеш да пишеш
Мисля, че това ще е страшно полезно, тук ще намериш старта на своята цел...а защо да не пожънеш и първите си успехи в помощ на каузата за кърменето?
Ето примерно пишеш, че не трябва да се привеждаш към бебето, а да го наместваш към себе си..това защо се прави? Предполагам има логично обяснение
Днес малко се развихрих по магазините, защото нашата мома си нямаше почти нищо, а сега вече когато не трябва да купувам дрешки с неустановении неопределени цветове...абе някак си е по готино
направо цях да се размажа от кеф избирайки някакви момичешки работи
Нашият тати пък беше в Париж, когато разбра новината, така че момата се е сдобила и с някакви френски парцалки..
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #61 -:
декември 13, 2009, 22:48:08 »
Гери,споменаваш за някакви утвърдени заблуди-сподели ги да ги знаеме и ние.
Плежър,пък аз съм почти готова с всичко.Почти не остана да се купува нещо.Имам само една поръчка от мадъркеър и съм готова.Даже всичко е изпрано и скоро ще е и изгладено.Просто не мога да се стърпя да чакам повече.
Активен
sl1ncata
Гост
«
Отговор #62 -:
декември 14, 2009, 09:58:14 »
Добро утро.след 10 минути в темичката за коремчетата ще кача снимка на мойто коремче във вече последните ми седмички.
Да ви пиша че вече си имам и тема:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,23645.0/topicseen.html
«
Последна редакция: декември 14, 2009, 13:34:40 от sl1ncata
»
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #63 -:
декември 14, 2009, 10:35:55 »
Здравейте момичета !
Да ви питам тъй като сте о напред от мен в месеците на бременност.
В 5 месец съм и имам кървене , ходих на доктор казаха ми че няма проблем било нормално , но как едно кървене ще бъде нормално , откачам от притеснение , на някой случвало ли му се е....
Моля някои да сподели ако му се е случило подобно нещо ,мисля на друг доктор да отида не мога да оставя така нещата.........
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #64 -:
декември 14, 2009, 10:43:15 »
Гледам за коластра си говорите и аз имам по-малки капки но не винаги. Гери и аз ще се радвам да пишеш тук и да ни осведомиш за кърменето, защото и аз да си призная въобще не съм запозната с тая тема,а ще ми бъде много интересно да науча неща от човек който наистина е запознат и най-вече ги учи
.
Та сега да кажа малко и за нас - в събота ни беше прегледа всичко си е нормално бебка си върви малко по напреде тежи 1350 кг и е дълга 40 см., вече си е обърната с главичката надоло за което съм много щастлива,слагам и една снимчица да ми я видите каква бузанка е не е много качествена но я снимах с телефона си, има и още една но тя е в галерията ми
Активен
a_iordanova
Професор
«
Отговор #65 -:
декември 14, 2009, 12:00:51 »
Цитат на: maia_svet в декември 14, 2009, 10:35:55
Здравейте момичета !
Да ви питам тъй като сте о напред от мен в месеците на бременност.
В 5 месец съм и имам кървене , ходих на доктор казаха ми че няма проблем било нормално , но как едно кървене ще бъде нормално , откачам от притеснение , на някой случвало ли му се е....
Моля някои да сподели ако му се е случило подобно нещо ,мисля на друг доктор да отида не мога да оставя така нещата.........
maia_svet,
Извинявай не знам при какъв доктор си ходила, но от това което знам аз, няма кървене през бремеността което да не е опасно, кървенето по време на бременост не е нормално. Според мен веднага трябва да отидеш при специалст, отивай веднага на друг доктор-по възможност в специализираните АГ болници.
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #66 -:
декември 14, 2009, 12:30:23 »
Сори че се бъркам в темата ви но относно кървенето и аз мисля че не е нормално аз имах такова на към 2-3 месец и естествено пих хапчета така, че иди на лекар maia_svet. А за коластрата аз я имах от началото на 5 месец
Активен
Gergancheto
«
Отговор #67 -:
декември 14, 2009, 15:38:56 »
И аз се присъединявам към тезата че нормално кървене - няма
Кали основните грешки на майките по време на кърмене са:
- сядат в най-неудобната за тях поза и се привеждат към бебето, първо не могат да се отпуснат,второ бебето не може хубаво да засуче...общо взето и двамата в тази поза гледат процеса по бързо да приключи, а кърменето е акт който трябва да носи удоволствие и на двамата
-друга основна и масово срещана грешка е да подават зърното към бебето с хващането му между показалеца и средния пръст (като ножица около зърното), гърдата се поднася като се хване с длан отдоло, без да се притиска никъде нищо
- важно е бебето да засуче ареолата, не само зърното, защото това е което води до рагади, плюс това точно на границата между ареолата и останалата част на гърдите е мястото където трябва да се оказва натиск така да се изразя, че да се отделя кърма и да се стимулира производството на нова такава
Общо взето това ми хрумват като основни и най-чести грешки
Трудно ми е да изпиша всичко защото е цяла папка с над 50 страници. Важно е спокойствието, важно е да вярвате че ще успеете. Важно е първите дни бебето да се буди за да суче, ако е с по ниско тегло през около два часа, ако е с нормално тегло през три. Правилното кърмене е кърмене на поискване разбира се, но ако все пак бебето спи, по добрия вариант е да го събудите за да папка.
Аз днес влизах на едно раждане.... и уж подготвена, ама нещо хич не ми се отрази добре, особенно момента с ножицата
Иначе доктора ми беше в добро настроение, та гледахме бебчето на ехограф, ей така без причина, обяснява на една колежка къде са му лабийте и пак каза 100% момиче
Ох айде стига че ви досадих
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Отг: Очакваме нашите съкровища Януари, Фев
«
Отговор #68 -:
декември 14, 2009, 19:47:36 »
Цитат на: Gergancheto в декември 14, 2009, 15:38:56
-друга основна и масово срещана грешка е да подават зърното към бебето с хващането му между показалеца и средния пръст (като ножица около зърното), гърдата се поднася като се хване с длан отдоло, без да се притиска никъде нищо
Герганчик
, позволи ми да не се съглася с твоята теория от гледна точка на моята практика. Представи си едни неизпъкнали зърна? Представи си едни огромни ареоли? Представи си как, след уголемяването на гърдите, зърната се извиват надолу?
Това поднасяне с длан просто няма да свърши никаква работа, душа, иска си се точно показалец и среден пръст, за да се насочи бебето накъде е манджата.
Така че, моля, недей го определя като грешка, че и пък масова, а като още една възможност.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #69 -:
декември 14, 2009, 19:51:32 »
Цитат на: ina_lemon в декември 14, 2009, 19:47:36
Герганчик
, позволи ми да не се съглася с твоята теория от гледна точка на моята практика. Представи си едни неизпъкнали зърна? Представи си едни огромни ареоли? Представи си как, след уголемяването на гърдите, зърната се извиват надолу?
Това поднасяне с длан просто няма да свърши никаква работа, душа, иска си се точно показалец и среден пръст, за да се насочи бебето накъде е манджата.
Така че, моля, недей го определя като грешка, че и пък масова, а като още една възможност.
Ами обърни се към Световната здравна организация
Аз от тях ги уча тия неща, нямам дарбата от Всевищния, да разбирам кое е правилно и кое не
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #70 -:
декември 14, 2009, 19:56:44 »
Аз също нямам подобна дарба, сарказма ти е излишен.
Освен това не виждам някъде да съм споменала кое е правилно или не. Дадох ти примери, според които това, което ти цитираш като грешка, всъщност не е или поне не винаги.
Активен
kali_gali
«
Отговор #71 -:
декември 14, 2009, 20:03:25 »
А може би всяка майка пробва всички варианти докато успее,пък важен е крайния резултат.
Живот и здраве ще пробвам и така и така докато се получи.Та Гери пребполагам че ще ми е полезно това което си написала,поне да знам какво да пробвам.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #72 -:
декември 14, 2009, 20:08:40 »
Ами това искам да кажа и аз. Противопоставих се на определянето като грешка на това или онова.
И аз излязох от университета и това, което пишеше в книгите не винаги се оказваше така в практиката. Не уча за акушерка като Герганчика, но пък имам известен кърмачески стаж.
Затова и казах, че сарказма е ненужен.
Ето тук нагледно това, което дадох като пример
http://karmene.greatnow.com/flatInvert.html
Активен
Gergancheto
«
Отговор #73 -:
декември 14, 2009, 20:27:35 »
От сайта предполагам това имаш предвид
“Направете” си зърно. Използвайте следната техника (“breast-sandwich” technique): хванете добре гърдата си в областта зад ареолата, като пръстите ви са под гърдата, а палецът е над нея. Натиснете навътре с палеца и пръстите, като в същото време “бутате” назад към гръдния си кош. Това удължава и изтънява тази област, помага на бебето да поеме по-голяма част от гърдата в устата си и да засуче по-лесно.
, което не е същото като това което аз описах като грешно
Масово жените хващат ареолата между средния и показалеца кати дори леко пристискват, така бебето засуква само зърното, защото просто това му се подава... ох немога да го обясня така, но се надявам що годе да съм успяла да обясня
Ако не съм ще пробвам пак да обясня ... не искам да се получват разни недоразумения
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Отг: Очакваме нашите съкровища Януари, Фев
«
Отговор #74 -:
декември 14, 2009, 20:33:36 »
Ами всъщност имам предвид това
" Ако не сте сигурни, дали зърната ви са плоски или вдлъбнати, внимателно притиснете ареолата между палеца и показалеца си. При това обикновено зърното изпъква, докато плоските зърна не се издават, а вдлъбнатите се прибират навътре. Не е необичайно, зърното на едната гърда да е плоско или вдлъбнато, а на другата да не е.
Смятам, че стана ясно кой какво има предвид. За едни ще важи едно, за други - друго. Но никой не може да каже кое е
правилно
и кое
грешка.
Някои жени отричат тотално и легналата поза за кърмене поради ред причини, а на много други тя е спасила кърменето, така че кое е правилно в този случай - няма такова.
Та и нашият разговор за начина на поставяне бебето на гърда е такъв - няма грешно и правилно. Важото е да не се изпитва болка. Ако има болка - нещо не е както трябва.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...