Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 17, 2025, 13:07:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Тема на седмицата!!!
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
16
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Тема на седмицата!!! (Прочетена 83075 пъти)
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
Отг: Тема на седмицата!!!
«
Отговор #45 -:
януари 06, 2010, 23:12:37 »
Гери, на мен също ми се въртеше идеята да взема кученце, но ме е страх че няма да искам да го дам след това. Една позната на майка ми, която живее сама тук в Нова Загора. Звъни на фондацията и искаше да вземе кученце, но й казали, че предпочитат хората да са от София, за да може да водят кученцето на училището за кучета водачи, защото още от малки ги обучават. А като стане на една година вече отива в дома на някой човек, който има нужда. Така че аз немога да помога от Нова Загора, за мое голямо съжаление.
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #46 -:
януари 06, 2010, 23:34:35 »
Гучи,според мен после ще ти е много тежко.Аз съм е разделяла с куче и беше ад.
Но пък после би могла да си вземеш твое си.Но да знаеш че ще се привържеш като към човек и е много трудна раздялата.
Активен
Abii
Професор
http://svatba-biju.com/
«
Отговор #47 -:
януари 07, 2010, 00:42:24 »
Гучи недей мила после има да ревеш Рени е права че е само за София Преди две години братовчет ми е от София и така станаха приемно семейство на кученце незнам дали е от същата фондация но и на мен ми мина през ума да взема особенно за децата да им намеря забавление защото покрай развода със съпругами го преживяха много трудно но ми казаха че трябва да живеем е в София .Братовчед ми го гледаха даже до 1 г. и 4 м . като го водиха трипъти седмично на уроци трябва да имаш свободно време трябва да правих основен ремент след това на апартамента защото беше изял дръжките на шкафовете и краката на столовете и много други белички но най тежкото беше когато трябваше да го върнат .Дъщерите му направо се разболяха от мъка то бяха ревове то сълзи и накрая се принуди и си купиха от зоомагазин същата порода и сега си имат тяхно.За това мисля че ще е много трудно да се разделиш с него .Тази порода са много умни и мили животинки въпреки че като знаеш каузата за какво го правиш! Незнам малко съм раздвоена !
Активен
Gergancheto
«
Отговор #48 -:
януари 07, 2010, 11:03:42 »
И аз не съветвам никого да си взема куче с което след годинка трябва да се раздели. Може би инициативата е подходяща за хора които имат и други кучета и някак на фона на две други кучета.... после по няма да ти е тежко да се разделиш с него
Аз се чудя дали да повдигна една тема... ама много нагорещена ми се струва или поне моето мнение по темата е много пълно с емоций
Та да взема да я повдигна, че цяла България за това говори - за и против раждането в къщи
Активен
Mrs.™
«
Отговор #49 -:
януари 07, 2010, 12:28:55 »
За раждането вкъщи
,но
под лекарско наблюдение
. Чела съм много разкази и съм гледала и снимки на жени раждали вкъщи,като медицинското лице по никакъв начин не пречи ,но е там.
Против за раждане вкъщи
без лекарско наблюдение
,просто защото така е решил Х.
Всичко се случва и не винаги бъдещите родители могат да реагират веднага,а и тук линейките не винаги идват до 5 минути,а понякога времето е ценно .
:offtopic:Като цяло аз никога не съм била за масовото 'за' или масовото 'против'. Моето мнение е,че всеки трябва сам за себе си да реши какво иска и какво не. Не ми пречи,че Х е решила да ражда вкъщи ,а аз примерно искам да родя в болница-напротив 'за' това съм всеки да има право на
личен избор
. Но не одобрявам когато личния избор е за сметка на друго лице
Активен
Gergancheto
«
Отговор #50 -:
януари 07, 2010, 13:06:56 »
Да Наде разбрах, то "за" и "против" беше за да тръгне разговора на някъде. И за не съм категорично за или против.
Аз лично много се ядосвам че се насажда в обществото едно стряскащо мнение за раждането (говорим в случая за вагиналното си раждане, секцито си е секцио и се случва в болнична обстановка). Прави ми впечатление че жените масово искат да са максимално близо до някогашното естествено раждане, протестира се срещу намесата на лекарите в раждането и разни лекараски интервенции. Постоянно чета "ама защо ми вливат окситоцин", "ами защо ми скачат по корема", това пък ми е любимия израз, ще каже човек че не знам за какво скачане иде реч..всъщност лекаря притиска бебето отгоре, защото жената вместо да напъва в дупето, напъва до пръсване в главата. Има период в който бебето застава зад тазовите кости, по скоро сърчицето ми се пада там и медицинските специалисти немогат да чуят тонове в тези няколко секунди, просто не се чуват. Иска ми се да не забравяме че и те са хора, отговарят за два живота и когато плода се задържи някъде по дълго време, а жената продължава да не напъва тогава лекарят помага, а не скача по корема защото така му е кеф...
Отидох в друга насока, като цяло и аз за раждането в къщи под лекарско наблюдение
Аз лично не бих родила в къщи
Активен
Вероника
«
Отговор #51 -:
януари 07, 2010, 13:14:59 »
Моето мнение е кратко и ясно -
против
1-во защото живея в 21 век и се възползвам изцяло от времето в което живея.
2-ро защото нямам всичко необходимо вкъщи за раждането.
3-то има си лекари за таз работа.
Това е моето мнение, в последно време нещата като естесвено раждане и чекнежи се оплетоха -сега ако някой иска да се върне хилади години назад -ОК няма да му преча. Аз съм за нормалното раждане, но ако има проблем разчитам на лекаря и болничното оборудване, а в къщи на кой - на мъж ми ли.
Точка от мен.
«
Последна редакция: януари 07, 2010, 13:16:54 от Вероника
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #52 -:
януари 07, 2010, 13:21:59 »
На мен като цяла ми беше много интересен целия случай.Аз не знам дали бих раждала в домашна среда, честно да си кажа може би да, защото някак си действа успокоително поне на мен, но задължително с лекарско лице до мен.Сама на своя глава никога не бих го направила.Не знам ка са се навили при положение, че могат да се получат хиляди усложнения.Но всеки има право на собствено мнение и решение и не сме ние дето да ги съдим.За мен по-фрапиращото в случай беше, че плацентата беше сложена в един съд и бебето беше с непрерязана пъпна връв.Честно казано не съм чела и не знам дали това ще навреди на бебето по някакъв начин.наистина не мога да кажа, но ми изглеждаше наистина странно.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #53 -:
януари 07, 2010, 13:35:39 »
Трудно ми е да заема твърда позиция. За мен, раждането вкъщи крие доста сериозни рискове, които могат да костват живота на бебето и този на майката. Преди да се стигне до самото раждане нито една жена не знае дали то ще протече гладко или не. Ако случаят е втория....тогава, дори да присъства там мед. лице, то няма налична никаква апаратура, с която да предотврати неблагоприятните последици. Няма и неоантология, която да поеме детето и да извърши спешни процедури, в случай, че се наложи.
Според мен рискът за детето, както и за самата майка е твърде висок и затова, аз лично не бих го поела.
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #54 -:
януари 07, 2010, 13:53:24 »
Момичета, в Швеция ражденето вкъщи е практика. Струва няколко пъти повече от раждането в болница, заради специално обучените акушерки, и въпреки това държавата го плаща. В замяна има изисквания, на които родилката трябва да отговаря от типа на това да не ражда за първи път, предишното й раждане да е протекло без проблеми, да има болница, до коята да се стига за незнам колко минути и др.
Аз съм чела книга от жена раждала вкъщи и хич не звучи лошо, да ви кажа. Аз изкарах само 5 часа на родилната маса и не мога да си представя, да бях изкара целите 18 часа болки там. Просто така стана, когато ме приеха имах вече пълно разкритие. И по повод поста на Герганчето ще кажа, че ако бях раждала в България, никой нямаше да ме чака 5 часа след пълно разкритие и щяха да ме срежат за нула време или да ми скочат върху корема. Тоновете на бебето изчезнаха, роди с омотана пъпна връв, но всичко приключи само с два шева и здраво бебе.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #55 -:
януари 07, 2010, 13:58:42 »
KlaraFina
ами не знам, може би си е до болница, до всичко, но тук във Враца дори седалищно израждат нормално. Секцио се предприема само при наистина спешни ситуаций
Активен
Вероника
«
Отговор #56 -:
януари 07, 2010, 14:04:36 »
Не само до болница, но и до манталитет, начин на мислене както и начин на живот.
Сега .... в другите държави всичко е по-различно и мисленето и стандарта и т.н. така че няма нищо общо.
Аз съм българка, живея и мисля по български и на този етап мисля така
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
«
Отговор #57 -:
януари 07, 2010, 14:08:59 »
Всичко е въпрос на пари, поне в Швеция. Понеже всичко е безплатно, държавата налага и разполага. Естестветото раждане е 3 пъти по-евтино от секциото, за това секцио по желания няма. Акушерките са по-евтини от докторите, за това израждат акушерки....
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #58 -:
януари 07, 2010, 15:14:49 »
Вяра е права в другите държави е различно, но на мен ми се иска и тук нещата да се променят в положителна насока.Да имаш право освен от избор на екип и от избор на начин на раждане дали ще бъде под вода или ще бъде у дома.Също така въпроса за присъствието на бащата.Някъде може някъде не, аз искам да е по избор на родителите, а не както кажат в болницата.Да всичко става срещо съответното заплащане и така всеки ще си преценява какво и как да прави.Колкото до налагането на секциото в последно време то е същото всяка една жена сама за себе си решава как да роди.Наскоро гледах за н-ти път филма на Нешънъл джеографик за три жени.Едната имаше близнаци, другата тризнаци, а третата четиризнаци.Даваха разжаданията на всяка една.Е жената с близнаците роди нормално две големи бебета, другите бяха със секцио естествено.На мен по-страшно ми се видя секциото.Не знам защо ама така ми се видя.Е като забременея сама ще реша и не мисля, че ще ми е лесно, но да стигна до там
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #59 -:
януари 07, 2010, 15:21:03 »
като знам какво е положението в нашите болници и какви лекари има, донякъде я разбирам жената, че е решила в къщи да роди.
аз не бих го направила, просто защото наистина могат ада възникнат усложнеия, поради тази причина вероятно няма и да раждам в частна клиника живот и здраве, ако се стигне до това, а в държавна болница, колкото и да са лоши условията там
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
16