Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 14:22:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във Варна - 5 част
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във Варна - 5 част (Прочетена 163675 пъти)
mariyanakutsarova
Любопитен
Отг: Сватба във Варна - 5 част
«
Отговор #285 -:
януари 23, 2010, 11:14:57 »
здравей pisimisi,първо да ви поздравя и ви пожелая дълъг и щастлив семеен живот.искам да те питам кои ви беше DJ-я.снимките ви са страхотни и от тях си личи че не сте седнали от танци.а най много ми хареса бележката на звънеца на кумовете
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #286 -:
януари 23, 2010, 12:11:19 »
Цитат на: curly_Sue в януари 23, 2010, 06:55:58
Здравейте! Преди два дни открих този форум и оттогава почти денонощно чета(и си записвам). Първо едно голямо БЛАГОДАРЯ *THUMBS*на всички вече "бракувани",които споделят своите впечатления и опит. Момичета,идея си нямате колко много ми помогнахте, до скоро осъзнавах само,че скоро се омъжвам, сега (благодарение на вас)знам , или поне имам по-ясна идея и как да организирам сватбата си. А на всички,на които сватба им предстои желая успех и щастие!
Моята ситуация е малко по-особена, защото ще имам не една,а две сватби: в Санкт Петербург и седмица по-късно във Варна. Церемонията, ресторанта, фотосесията и изобщо нашият голям ден-07.08.2010г. ще бъде в Русия, вярвам,че моят любим и мама (бъдещата) ще се справят перфектно с организацията. Аз и да искам няма как да участвам активно от разстояние. За сметка на това, сватбата във Варна зависи изцяло от мен. Идеята ми е църковен брак,евентуално на открито и след това веселба с най-близките (30 човека) в ресторант- градина. Сий Сайд много ми хареса, благодаря за идеята. Но разбира се имам много време, ще разгледам още много ресторанти.
Основното ми притеснение е свързано с църковния брак, 15 август (датата,която аз бях планувала) е точно Успение Богородично и доколкото съм информирана на този празник и дните около него не са позволени венчавките. 14 август пък е събота...и тогава не венчават.
Молбата ми е,ако някой познава поп във Варна,който да е склонен да наруши църковните канони в името на любовта, да сподели инфо.
Здравей! Честито за предстоящите сватби! При теб емоцията ще е двойна
Относно църковния брак в събота мисля, че няма проблем. Аз писах по - рано, че на нас ни приеха капаро за събота, така че можеш да си избереш църква и да питаш
Успех с приготовленията
Активен
reni_vn
Ентусиаст
Булчица
«
Отговор #287 -:
януари 23, 2010, 12:28:33 »
Здравейте и от мен.
Вчера отидохме с моя годеник до ритуалната зала да си запазим час - избрахме 15.00 /събота/04.09.- битов ритуал = 230 лв. . Преди да отидем се обадих да попитам колко ще струва всичко-жената отсреща ми каза (399 лева е всичко). Като отидохме там друга жена на място ни каза - 339 лева !... После като погледнах бележката пишеше : 1. Фотозаснимане - цифр. снимки + СД + албум = 69 или 79 лв, 2. видеовход =30 лв,3. фотоправо=60 лв. Като калкулирам всичко излиза 389 лв (230+69+30+60)
Моето питане е:
1. Има ли някаква вероятност да се отказа от тези снимки - в точка 1 ..или няма шанс... ?
2. Искам да знам при други как е протекла самата среща там - ние попълнихме заявление, отидохме до общинската служителка с него, после го върнахме на информация, дадоха ни от там едно списание и едно листче с датите и това е. Нищо друго - дори капаро не ни искаха. Някой ако има по-различна информация, моля да сподели. Имам чувството, че сме пропуснали нещо.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #288 -:
януари 23, 2010, 13:04:12 »
reni_vn , при нас визитата в Ритуалната зала протече , както при вас, но ние дадохме капаро от 90лв мисля . Дадоха ни лист, на който пише, че на 29.04 трябва да идем с половинката , за да занесем останалите пари , както и да носим медицинските и копие от нашите лични карти и тези на кръстниците. Това всичкото го пише в бележката, която ни дадоха.
Активен
Rossito
Сватбар
«
Отговор #289 -:
януари 23, 2010, 13:15:14 »
reni_vn
, при нас процедурата протече по абсолютно същия начинм както при вас. И на на с не са ни поискали капаро, което мен страшно ме учуди
.
Моята реакция относно тези снимки цифр. снимки + СД + албум = 69 или 79 лв беше абсолютно същата. И се чудя сега къде е проблема.
Според мен калкулацията е следната:
1.Ако искаш техните снимки: 230+79+30=339 - в този вариант не съм много сигурна дали твоят фотограф има право да снима, но си мисля, че да.
2.Ако не искаш техните снимки: 230+60+30=320
Нека, някой който знае за какшо става въпрос да ни обясни
Активен
bimba
Регистриран
Публикации: 1
«
Отговор #290 -:
януари 23, 2010, 13:24:49 »
Здравейте на всички бъдещи булки във Варна!
Както виждам датите на предсоящите сватби аз съм първа за годината - датата е 7 февруари! Не остана време.
Но не сме и се бавили много мого.
Избрахме ресторант Димят, който както виждам от форума е предпочитан избор и от доста други. Надявам се всичко да мине добре.
Сватбата ще е дневна - няма защо да караме гостите да чакат цял ден, а ще има хора от доста далеко... Ще използваме стаите на хотела за настаняване.
Допълнителна украса поръчахме само за столовете - панделки в пясъчен цвят - който се интересува мога да дам координати - не съм луда булка дето не дава инфо (защото и с такива се сблъсках
!)
Мога да ви кажа само, че организирахме сватбата в рамките на 2 седмици - май съм най-спокойната и невъзмутима бъдеща младоженка (поне за сега
Поздрави на всички!
Активен
Abii
Професор
http://svatba-biju.com/
«
Отговор #291 -:
януари 23, 2010, 14:34:08 »
Момичета може да се откажите от техните снимки да си платите 90,00 лв вход за вашия операт и фотограф и ще си имате снимки няма смисъл за едни и същи снимки да плащате отделно а и като качество съм чувала от др. булки че не са доволни от снимките си в ритуална зала .Мога да Ви посъветвам само да си вземете общата снимка която е на стълбите защото вашия фотограф там няма право а надали ще има друго място да подредите цялата сватба с гостите да Ви направят обща снимка.
Активен
pisimisi
Любопитен
Публикации: 43
«
Отговор #292 -:
януари 23, 2010, 23:34:29 »
Цитат на: red_roses в януари 22, 2010, 09:27:17
pisimisi , колко беше твоята рокля като цена? Питам да се ориентирам в цените във Варна и тези в другите градове и дали си струва да се пътува до Шумен примерно? И момичета аз писах в другата тема за поканите ама никой не ми каза нищо - къде във Варна да си поръчам покани, имам си мой текст, който аз съм си го мислила?
Роклята ми излезе 540лв.,защото беше от 2 части и в ресторанта вече бях с къса рокля.А самия модел без да се раделя на две мисля че беше около 450лв.Цената е невероятна като се има предвид какви кожудери са повечето такива магазини
.Покани има във всички булчински магазини,като на повечето места се повтарят.Почти навсякъде предлагат и печат.От мои впечатления за печат най-евтино излиза в бутик "Алба" до рит.зала.Аз моите ги печатах там и съм много доволна
Активен
pisimisi
Любопитен
«
Отговор #293 -:
януари 23, 2010, 23:44:13 »
Цитат на: mimka25 в януари 22, 2010, 10:43:37
pisimisi
Сватбените ти снимки са уникални.
Много красива фотосесия
Какви са цените за нея?
Снимките и видеото ни ги правиха Фотостудио Х.Цената на снимките е 450-480лв.Като има различни варианти за самата фотосесия и какво да получиш като краен вариант.Ние получихме за тази цена около 1400 снимки,2 снимки в рамка,луксозен албум с 130 снимки по наш избор и мултимедиен албум.Видеото е отделно и струва около 550-590лв.Отделно има клипчета които можеш да си поръчаш и струват по 100лв,но са много забавни и по мое мнение си заслужават :)Всичко това получаваш на отделни дискове с луксозни обложки и страхотно отношение
Активен
pisimisi
Любопитен
«
Отговор #294 -:
януари 24, 2010, 00:02:10 »
Цитат на: mariyanakutsarova в януари 23, 2010, 11:14:57
здравей pisimisi,първо да ви поздравя и ви пожелая дълъг и щастлив семеен живот.искам да те питам кои ви беше DJ-я.снимките ви са страхотни и от тях си личи че не сте седнали от танци.а най много ми хареса бележката на звънеца на кумовете
Здравей,благодаря за пожеланията
Dj ни беше Съни *THUMBS*Невероятен сладур.Много забавен и страхотен професионалист.С него направихме микс от песни за първия ни семеен танц,който беше изненада за всички.Получи се невероятно весело и забавно и всички гости бяха очаровани от него *THUMBS*Радвам се че ти е харесала бележката. :banana:Имаше и един куп други щуротии,но май трябва в друга тема да ги споделя.Получи се наистина една много забавна сватба. :DANCE:Такава ни беше и целта.
Активен
mariyanakutsarova
Любопитен
«
Отговор #295 -:
януари 24, 2010, 10:27:26 »
здравей pisimisi,аз също исках DJ Sunny да ни е DJ но за съжаление се оказа че е зает за нашата дата.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #296 -:
януари 24, 2010, 11:21:39 »
Благодаря ти pisimisi.
Активен
reni_vn
Ентусиаст
Булчица
«
Отговор #297 -:
януари 24, 2010, 11:22:37 »
red_roses , Rossito Благодаря ви момичета за коментарите, сега се чувствам малко по-спокойна. Между другото докато бяхме там, на бюрото в Информация имаше един албум...изглеждаше доста сдъвкан... Така че ще видим как ще се пазарим като ходим да си плащаме..хич не ме бива в тези неща..и май накрая ще си ги платя
Активен
Trufel
Ентусиаст
Обичам да съм обичана...
«
Отговор #298 -:
януари 24, 2010, 12:20:54 »
Всъщност, момичета, знаете ли къде можем да видим установен (фиксиран) ценоразпис на услугите на тази наша Ритуална зала?!
Искам да видя цените на отделните ритуали според деня и часа (защото и двете имат значение). Ние когато запазвахме час за събота, в 13.30 ч. ни казаха цена от 340 лв. за битов ритуал, а преди това бях питала за битов ритуал в петък - цената беше съответно 90 лв.
На бележката, която ни дадоха пише абсолютно същите неща под "Платими услуги", но както и да ги събирам не прави 340 лв.
Попитаха ни искаме ли да оставим капаро или не?! *crazy*Реших за по-сигурно да оставим (69 лв. казаха), само за да имам още една бележка с касово бонче (от борбата ми с администрацията съм установилиа, че повече хартия - по-добре
).
Идеята ми е когато отидем да платим остатъка и да носим документите, да знам какво плащам, защото не искам техния фотограф и снимките му (а според скорошната заповед на Кмета монополът му в двора е премахнат).
reni_vn, мила, въпросът не е да се пазарим, а да си знаем и търсим правата като потребителя на услугите им, така че няма да се даваме лесно.
Активен
pisimisi
Любопитен
«
Отговор #299 -:
януари 24, 2010, 13:07:21 »
Цитат на: mariyanakutsarova в януари 24, 2010, 10:27:26
здравей pisimisi,аз също исках DJ Sunny да ни е DJ но за съжаление се оказа че е зает за нашата дата.
Много съжалявам че Съни е зает за вашата дата.Разгледай из форума мненията за другите DJ-и.До колкото съм чувала Уили също е добър,Черкезов и т.н.Мисля че по назад някъде имаше нещо като класация.
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...