Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 19:36:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Варна - 5 част  (Прочетена 163364 пъти)

Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #15 -: ноември 17, 2009, 09:25:03 »

divanetata , при запитване към Голден Тюлип по мейл, отговориха много бързо. Цените на кувертите са от 30 до 37 лв., според комбинацията. Овъртайма се плаща по 80-100 лв. на час. Мажеш да си внесеш алкохол, но има такса от 1,60-2,00 лв. на човек според броя на гостите. Не съч била там на сватба, но съм ходила на вечеря, сервитьорите бяха много мили имаха добър етикет. Обстановката е много тържествена и тежка. Много подходящо място за такъв тип тържества.
Активен
siss
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #16 -: ноември 17, 2009, 10:05:37 »

welcome-2 на новодошлите!

Колко време преди сватбата си запазва час и дата в ритуалната зала.
По принцип още е рано, но колкото по-рано стане толкова по-сигурни ще сте. Като пример - ние си записахме  в нач.на м.Юни за края на м.Август. Така имахме избор и не се притеснявахме, че дата е заета. т.е 2-3 месеца по-рано е достатъчно.
« Последна редакция: ноември 17, 2009, 10:07:22 от siss » Активен
miminik83
Новак
*
Публикации: 9

« Отговор #17 -: ноември 17, 2009, 12:48:08 »

Много Ви благодаря момичета, страхотни сте! И аз мисля че още е раничко, но като гледах колегата ми кога започнаха подготовката малко се попритесних. Важното е да не изнервям аз самата ситуацията danceg и да се отдам на подготовката, която ме очаква.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: ноември 17, 2009, 22:09:20 »

divanetata , при запитване към Голден Тюлип по мейл, отговориха много бързо. Цените на кувертите са от 30 до 37 лв., според комбинацията. Овъртайма се плаща по 80-100 лв. на час. Мажеш да си внесеш алкохол, но има такса от 1,60-2,00 лв. на човек според броя на гостите. Не съч била там на сватба, но съм ходила на вечеря, сервитьорите бяха много мили имаха добър етикет. Обстановката е много тържествена и тежка. Много подходящо място за такъв тип тържества.

Аз изпратих мейл до тях още през септември, но не получих никакъв отговор  sad През почивните дни около 22 септември с годеника ми ходихме до Варна (защото живеем в София) и отидохме до Голдън Тюлип. На рецепцията ни казаха, че управителят през всичките почивни дни няма да го има и не пожелаха в негово отсъствие да ни дадат никаква информация, а така също отказаха да ни покажат ресторанта. Сега разпитвам за там, защото ще ходим до Варна за коледните празници и следователно е възможно отново да не успеем да видим ресторанта и да получим информация от "първа ръка". Ако някой друг също знае нещо по въпроса, наистина ще ни е от полза  smile
Активен
siss
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #19 -: ноември 18, 2009, 12:22:26 »

За търсещите ресторнат, мога да предложа да видят залата за сватби в новият хотел Димят - според мен е страхотна, въпреки че за лятото аз ни бих озбрала закирта зала.

Направо съм потресена от отношението в Голдън Тюлип  angry
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #20 -: ноември 18, 2009, 12:57:20 »

siss, теб те знаем, че си смела smile и не ме очудва отношението към закритатата зала, ама я си представи, че точно в най-горещия месец има една дъждовна вечер и тогава е сватбата? Затова се търсят закрити зали и лятото. Или поне със закрита опция. Това за Димят и аз го подкрепям като заслужаващо да се проучи.
 Нещо тази година не се обсъжда хотел Ерма на Златните, който миналата година, когато аз търсех ресторант, беше много популярен. При него предимството със сигурност е, че има 2 големи зали и няма нужда сватбата да се съобразява с туристите, както е с повечето хотели по курортите.

А за това, колко време по-рано - ние резервирахме дата за юнска събота в началото на януари. Съботите свършват рано. Но, на всички, които като мен, организират сватба тук, а не са особено местни, да кажа, че Ритуална зала не са единствената опция, както аз си мислех като започвах подготовката. И цената на съботен ритуал в Рит. зала е колкото от Аксаково да ви изнесат книгата и длъжностно лице да ви ожени наистина където си искате. Поне миналата година беше така. Проверете си за да не се чувствате онеправдани в сватбения си ден. Ако попрочетете за Ритуалната зала ще разберете за какво говоря.
 Успех момичета, радвайте се на всички трудности по пътя, защото това е най-сладкото от цялото събитие. На мен поне, много ми хареса girl_wink
Активен
Бухтичка
Професор
Публикации: 361

Моят сватбен албум

« Отговор #21 -: ноември 18, 2009, 13:34:32 »

siss, теб те знаем, че си смела smile и не ме очудва отношението към закритатата зала, ама я си представи, че точно в най-горещия месец има една дъждовна вечер и тогава е сватбата? Затова се търсят закрити зали и лятото.
Точно както ни се случи на нас sarcastic През август валя точно два дена, на 7-ми (нашата сватба) и на 31-ви.
Активен
Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #22 -: ноември 18, 2009, 13:39:17 »

Аз много харесвам Корал На Св. Константин, получават се страхотни сватби и цените им са добри.
Иначе , ако може да отделите повече пари в х-л Астера на Златни пясъци е много тържествено.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #23 -: ноември 18, 2009, 16:07:29 »

За търсещите ресторнат, мога да предложа да видят залата за сватби в новият хотел Димят - според мен е страхотна, въпреки че за лятото аз ни бих озбрала закирта зала.

Направо съм потресена от отношението в Голдън Тюлип  angry
Някой знае ли как вървят цените в хотел Димят, защото на мен ми изглежда доста скъпичък и не се осмелявам да отида да питам  blush А относно Голдън Тюлип би ли уточнила защо си потресена от отношението?
Активен
miminik83
Новак
*

« Отговор #24 -: ноември 18, 2009, 16:18:34 »

Това за изнесения ритуал е много интересно не съм се замисляла. На мен ми харесваха сватбите в историческия музей но разбрах от форуми че вече не правят сватби там. Относно ресторантите днес посетих сайта на ресторанта на Димят и ми се стори доста приятен и има отделна банкетна зала, което за малка сватба е идеално.Аз това лято ходих на сватба на хотел Нептун и останах приятно изненадана, получи се супер купон,а и обстановката е страхотна. Има и тераса и за лятна сватба е мн приятно.
Активен
siss
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: ноември 19, 2009, 13:51:21 »

divanetata   - цените са малко по-високи, не се страхувай и отиди да питаш. всичко е въпрос на уговорка. Нещата може да звучат по-различно отколкото в менюто им от ресторанта. Казвам го със сигурност защото моята кума работи там. Ако те интересува пиши ми на лични за да не разводняваме темата.
"Аз изпратих мейл до тях още през септември, но не получих никакъв отговор   През почивните дни около 22 септември с годеника ми ходихме до Варна (защото живеем в София) и отидохме до Голдън Тюлип. На рецепцията ни казаха, че управителят през всичките почивни дни няма да го има и не пожелаха в негово отсъствие да ни дадат никаква информация, а така също отказаха да ни покажат ресторанта."   - от това останах потресена: че не отговарят на запитванията, оправдания като управителя го няма не са присъщи за този бизнес. Дано цитирано е изключение. Както и да е ето че има и добри мнения.

miminik83 - изнесеният ритул е страхотна възможност, аз съм безкрайно щастлива, че го направих /виж снимките ми/, а така си спестих и някой лев от безумно скъпият ритуал в Рит.зала, също спестих едно разхождане на гостите. Има си предимства.
Една позната ми каза, че в историческият музей пак можело да се прави изнесен ритуал. Не съм сигурна, просто ми го казаха така че трябвада се провери.
А за Димят именно за банкетната зала говорих good

siss, теб те знаем, че си смела smile и не ме очудва отношението към закритатата зала, ама я си представи, че точно в най-горещия месец има една дъждовна вечер и тогава е сватбата? Затова се търсят закрити зали и лятото. Или поне със закрита опция.
за съжаление не съм толкова смела smile и аз за това си избрах ресторант - тераса. Да имаме нещо над главите ако случайно завали....

Бухтичка - да, да...късметлийка си ти smile, ама сега ти върви по вода в брака нали girl_wink
« Последна редакция: ноември 19, 2009, 13:58:45 от siss » Активен
miminik83
Новак
*

« Отговор #26 -: ноември 19, 2009, 17:57:36 »

за съжаление не съм толкова смела smile и аз за това си избрах ресторант - тераса. Да имаме нещо над главите ако случайно завали...
siss - кой е този ресторант-тераса?
Активен
siss
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #27 -: ноември 19, 2009, 19:21:44 »

Нашата сватба беше във вила Максим, мисля че в галерията имам няколко снимки на терасата, така както изглежда в действителност. За мен беше добро попъдение, защото е с 40места, колкото бяхме, вижда се морето и е закрито, а имаше и градина/тя се вижда също./ за изнесеният ритуал и е в рамките на града. Удобен беше също хотела на комплекс Максим където си взехме стая, а и след сватбата дискотеката на Хоризонт беше на близо blum  Вила Максим е следващата след Хоризонт, тази до вила РОМА с басейна.
« Последна редакция: ноември 19, 2009, 19:23:48 от siss » Активен
Desi_Deskata
Сватбар
Публикации: 154

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: ноември 19, 2009, 21:53:23 »

Мога вече да се похваля, че официално започнахме подготовката за сватбата. Днес успяхме да видим два ресторанта, в Лилия и Термал. Условията на Лилия изцяло ни устройват с изключение на часа, в който може да започне вечерята в ресторанта. Понеже имат туристи началния час е между 19:30 до 20:00ч. Не знам не е ли малко късно. Ще правим изнесен ритуал, а там има подходящо място, след ритуала ще ни направят малък коктейл, а след ресторанта може да ползваме нощнич бар. Още доста имаме да обикаляме, но в Лилия ни грабнаха, Само се притеснявам за този час. Какво мислите? Някой бил ли е на сватба там?
Активен
Денито
Професор
Публикации: 319

« Отговор #29 -: ноември 20, 2009, 11:39:21 »

Права си че обикновено тържествата в ресторанта започват със средно половин - един час по-рано от това, което са ви казали в Лилия. Но щом ви е харесал толкова, погледни го от добрата страна: ако изнесения ритуал започне в 17.30 (тогава светлината е и най-хубава за снимки, тогава някъде се пада златния час), там ви трябват да речем 30 мин, с разтакаването ще стане час, коктейла ще дойде от 18.30, един час сладки приказки и поздравления и ето че вече е 19.30 и влизате в ресторанта. Там имате 5 часа (нали?) до 12.30, евентуално оувъртайм или нощен бар, и всичко си идва на мястото. Фотосесията може да я направите предварително, в смисъл преди ритуала, а след него само да доснимате. Единствения проблем който може да изникне според мен е с украсата на ресторанта (ако ще има такава). Ако е нещо по-сложно ще трябва да се сложи преди вечерята на туристите, а тогава се рискува да се развали, някой да си вземе сувенир от българска сватба и т.н. След вечерята сервитьорите ще тичат като луди за да отсервират и почистят залата и да я заредят за вашето тържество и може и да не се съгласни някой да им се пречка в краката докато зареждат. Естествено че украсата на масите така или иначе ще се сложи непосредствено преди влизането на гостите, но остава въпроса с украсата на залата, калъфи/панделки на столовете и т.н. Заслужава си да се помисли върху това.
Стискам палци да ви се наредят нещата!

Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: