Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 10:25:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Булки от Стара Загора !!!!! част 7
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булки от Стара Загора !!!!! част 7 (Прочетена 163380 пъти)
melusina
Ентусиаст
Публикации: 130
Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?
Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 7
«
Отговор #285 -:
януари 15, 2010, 13:16:46 »
Аз писах преди няколко дни - купих си рокля от магазин "Галина" в Стара Загора, а на младоженецът му взехме костюм от "Капаска" в София. Но ако сте в Стара Загора, там има достатъчно други магазини и марки за костюми - както в центъра на града, така и в мола.
За поканите - не съм съгласна, че е рано. Ние нашите започнахме да ги раздаваме, защото голяма част от гостите ни ще идват от чужбина и според нас е редно да имат възможност отрано да си планират пътуването, отпуски и т.н. За самолетните билети е важно да се купят от по-рано, защото иначе цените скачат неимоверно с времето. А други от поканените пък са доста заети личности и затова също ги уведомихме от по-рано, да си запазят датата за нас, така да се каже
.
Но принципно раздаването на поканите 2 месеца преди сватбата е съвсем нормално, както и молбата да ви потвърдят присъствието си в срок до 2-3 седмици преди сватбата.
Активен
Sisata
Новак
«
Отговор #286 -:
януари 15, 2010, 13:20:54 »
Аз мисля другия месец да ги изпратя и да ги помоля 2 сед преди сватбата да ни кажат ще присъстват ли или не!Поне ще сме на ясно колко човека ще са и колко коверта да запазим в ресторанта!Мисля,че така ще е най-добре.
Активен
melusina
Ентусиаст
«
Отговор #287 -:
януари 15, 2010, 13:22:05 »
А що се отнася до ритуалите и традициите, според мен е най-добре да ги проучите и да си изберете тези, които на вас ви допадат най-много или които държите да последвате, за да покажете уважение към някого (родители, кумове, гости). Няма смисъл да се правят неща насила.
Ние например няма да караме кумовете да играят за тортата и пилето, защото те не харесват този обичай. Няма да правим и номера с жартиера - защото родителите ни са възрастни и съответно по-консервативни, а и на мен ми се струва излишен цирк. Но на някой това може да му харесва - и съответно може да се получи изключително забавно за него и неговите гости.
Активен
Sisata
Новак
«
Отговор #288 -:
януари 15, 2010, 13:24:09 »
Ние също се спряхме на Галина и роклята и костюма ще са оттам.Може би поканите и украсата,но още не сме ходили да проверим какво предлагат!
Активен
nikolche
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #289 -:
януари 15, 2010, 13:25:35 »
При нас така или иначе имаше само 2 месеца за подготовка, така че първото нещо, което направих и изпратих бяха поканите /аз си измайсторих електронни покани, а купих 5-6 хартиени за кумовете, шефа ми, родителите, които сама надписах/. На останалите ни приятели и колеги /в страната и извън нея/ почти веднага изпратих по електронната поща. Важно е и потвърждението, за да си направиш сметката.
За традициите - ти си решаваш кои да спазиш. При нас например нямаше захранване от свекървата в ресторанта, просто защото със свекървата не сме в добри отношения, нямаше хвърляне на жартиер /не че не си бях купила/, но младоженеца е *db*срамежлив и не пожела. Правиш си тържеството така както на теб ти харесва, а не защото някой си ти казва как да стане. Това е твоя ден!!!
«
Последна редакция: януари 15, 2010, 13:29:37 от nikolche
»
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #290 -:
януари 15, 2010, 13:55:57 »
свекърва ми не одобрява хвърлянето на жартиер
, но пък любимят държи на това
...в крайна сметка ще правим каквото на нас ни харесва, то иначе угодия няма
.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #291 -:
януари 15, 2010, 14:08:48 »
Е, да, ако има гости от чужбина е съвсем различно. Всеки си знае хората. При нас, освен шефовете ни, други няма. Нашите може би ще ги раздадем през втората половина на март.
За жартиера съм в чуденка - забавно е, но отстрани. Някак си не мога да си представя обаче на нашата сватба
Не знам още.
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #292 -:
януари 15, 2010, 14:32:28 »
И аз съм в чуденка за жартиера, но моята половинка иска, а нашите родители изобщо не се месят. Казаха да направим всичко както на нас ни харесва, а те ще плащат. Добре, че нямам пререкания с тях, защото съм се наслушала на много неприятни истории.
Та за жартиера сигурно ще го направим, но може би по по-дискретен начин, а не да се навира под роклята ми и да стои там 5мин. пред погледа на всички (особено на бабите и дядовците
).
Нашите покани сме решили да ги раздаваме 2 месеца преди датата.
Активен
tania_vass
Любопитен
Публикации: 28
«
Отговор #293 -:
януари 15, 2010, 15:15:22 »
Ние раздадохме хашите покани може би 4-5 седмици преди сватбата, просто защото не разполагахме с никакво време за подготовка. Но предварително се бяхме обадили на почти всички гости, след което те получиха официално поканите си.
Ние също бяхме сложили някакъв срок за подтвърждение, с цел да се уточнят точното разпределение на масите и точния брой на гостите.
Относно ритуалите правете го така както на вас ви харесва, без да се съобразявате с традиции и обичаи.
Аз например категорично отказах традиционното посрещане на младоженците в ресторанта с многото тежки думи, със захраване и т.н. Исках нещо различно, да не е свързано с народни обичаи, при които всички гости плачат.
Лета от Ами сега надмина себе си, беше измислила много оригинално посрещане!
Активен
melusina
Ентусиаст
«
Отговор #294 -:
януари 15, 2010, 15:42:50 »
Да, това с потвърждението според мен е много важно - аз останах с много лошо впечатление на една сватба в нашето семейство, когато няколко човека от роднините не дойдоха, без да уведомят, че няма да идват - оголи се цяла една маса и беше адски неприятно - дори и не толкова заради цената на платените куверти, а заради показаното неуважение.
Аз лично не смятам, че някой от нашите поканени ще спретне такъв номер, но все пак ще им се обадим лично за потвърждение 2-3 седмици преди сватбата.
Активен
meryy
Любопитен
«
Отговор #295 -:
януари 15, 2010, 20:23:57 »
ние си раздадохме поканите около месец преди събитието и мисля че е достатъчно да преценят гостите как да си организират свободен ден наистина не е коректно да не предупредиш ако не смята някой да присъства според мен е признак на неуважение към младоженците
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #296 -:
януари 18, 2010, 15:48:40 »
Ей кукли, къде се губите? Починахте ли си след уикенда?
Активен
melusina
Ентусиаст
«
Отговор #297 -:
януари 18, 2010, 17:59:59 »
Тук сме, поне някои от нас!
Zori83, какво стана, как протече визитата в Стара Загора - свършихте ли някоя задача от списъка?
Останалите - докъде я докарахте?
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #298 -:
януари 18, 2010, 22:23:47 »
Премерих две рокли, които ми харесаха и ми стояха добре, но не почувствах, че някоя от тях е роклята, която търся
И продължавам да обикалям... Следващата спирка е Холидей в София и силно се надявам там да я открия, т.к. преди два месеца ходих и останах очаровано от моделиите и обслужването
Често вече си мисля как времето си минава и аз никаква не съм я свършила, а постоянно си виках има толкова много време, но... и започвам да се притеснявам
Мелусина
ти коя агенция нае?
Активен
bozhikova
Регистриран
Публикации: 6
«
Отговор #299 -:
януари 19, 2010, 00:49:40 »
Здравете момичета
.
Ние също имаме дата за сватба нашата е на 21 Август в Мериан Палас.
Искам да ви попитам някой чувал ли е отзиви за тях, приемам всякаква информациа положителна и отрицателна
Благодаря ви.
И успех с подготовките :
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21