Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 13:44:00
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Булки от Стара Загора !!!!! част 7
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булки от Стара Загора !!!!! част 7 (Прочетена 163407 пъти)
Didkata1984
Сватбар
Отг: Булки от Стара Загора !!!!! част 7
«
Отговор #255 -:
януари 14, 2010, 12:45:34 »
Ауууук ама бива ли такова нещо?! Толкова тори да показвате и то по обяд...Да не говорим, че днес съм само на ябълки и за капак не съм в Стара Загора!
Така като гледам на Куманов тортите май водят класацията засега, само да се прибера и ще организирам едно посещение на сладкарницата...
Tania_vass - опредлено това е моят стил за торта и много се радвам, че си намерила такова попадение.
А по отношение на букетите - колко тежат? Почвам да се плаша...
Активен
tania_vass
Любопитен
Публикации: 28
«
Отговор #256 -:
януари 14, 2010, 13:22:48 »
Моят букет беше само от малки и големи рози, бяха поставени в нещо като микрофон с напоена гъба, за да не изсъхват. Именно това нещо "мкрофона" тежи. Аз не съм усещала неудоство да го държа и да го нося, но определено не ставаше за хвърляне, щеше да има жертви. При нас определено имаше борба за букета!
Активен
maya_bunny
Професор
Публикации: 456
«
Отговор #257 -:
януари 14, 2010, 13:49:28 »
Може би трябва да се пита Иво предварително колко ще тежи, моя също беше от рози и не тежеше много, съвсем нормално. Виж като бях кума в Сф букета на булката (пак от рози) така тежешеееееее, че с радост и го дадох да си го носи тя!
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #258 -:
януари 14, 2010, 15:30:34 »
А като парички колко ви струваха букетите?
Активен
nikolche
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #259 -:
януари 14, 2010, 15:36:52 »
Моят букет беше 65 лв. /подарък от кумата/ и 5 лв. за бутониера на младоженеца /с елементи от букета/.
Активен
tania_vass
Любопитен
«
Отговор #260 -:
януари 14, 2010, 16:01:12 »
Дидка, по принцип букета е подарък от кумата (не е задължително, както вие се разбере). Сватбеният ми букет, заедно с букета за хвърляне, който беше негов умален размер мисля че бяха около 110 - 120 лв. Но искам да отбележа, че букета беше само рози и бяха използвани доста цветя, за да се постигне желания обем. Освен това големитв рози се редуваха с малки, които са доста скъпички!
Активен
melusina
Ентусиаст
Публикации: 130
Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?
«
Отговор #261 -:
януари 14, 2010, 16:53:14 »
Zori83, на снимките букетите изглеждат много красиви - дано да успеят да ти направят същия. Но като цяло досега май има добри отзиви за цветарските услуги в града - ето и момичетата, които вече имат опит, се отзовават положително, така че не би трябвало да е проблем.
Аз още размишлявам дали да не се спра на някакви сезонни цветя - ако не, розите са целогодишни
Активен
meryy
Любопитен
«
Отговор #262 -:
януари 15, 2010, 02:18:30 »
здравейте бъдещи булки моя букет също беше с дръжка като микрофон но изобщо не тежеше направиха ми го в Стелина и като цена беше 65лв и мисля че 5лв бутониерата на съпруга ми успех на всички
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #263 -:
януари 15, 2010, 08:47:37 »
Момичета, благодаря за инфото за букетите. Значи изводите са: минимум 70 лева - максимум.... до плюс безкрайност
Знам, че букетът е подарък от кумата, но аз доста се чудя далид а я натоварвам с тези ряазходи. Аз миналата година бях кума и знам колко тежко стана в един момент за мен и приятеля ми. Мисля да я облекча доколкото мога, приятелка ми е, знам че мога да разчитам на всякаква помощ, но не искам да я обвързвамс пари. Всъщност какво бихте ме посъветвали - тя май доста държи да купи букета.
Активен
nikolche
Любопитен
Публикации: 27
«
Отговор #264 -:
януари 15, 2010, 08:52:13 »
Дидката както ти си прецениш
, познаваш кумата си най - добре, щом държи тя да го купи - разберете се каква сума може да отдели, ако има разлика в цената ще си я доплатиш ти.
Активен
tania_vass
Любопитен
«
Отговор #265 -:
януари 15, 2010, 10:09:25 »
Дидка, Николче е права ако кумата ти много настоява да купи букета говори с нея за сумата, която тя може да отдели и ако има разлика ще я доплатиш ти.
Аз например не знаех, че кумовете купували чашите на младоженците. Кумата беше чела някъде и настояваше да ги платят, но ние решихме изобщо да не ги натоварваме и с този разход.
Активен
tania_vass
Любопитен
«
Отговор #266 -:
януари 15, 2010, 10:20:54 »
Направих си труда преброя розите в моя букет, че наистина бях забравила колко са - около 25 големи рози. Може би това е причината да е бил толкова тежък!
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #267 -:
януари 15, 2010, 10:23:54 »
Като заговорихте за кумовете, нашите постоянно препитват какво да правят, какво да помогнат. Ами...аз не го разбирам по този начин. В смисъл, че за мен е важно да са до нас, да са наши кумове, а не да купят еди какво си. И им го казах де. А те: Чувствали се безполезни, а времето накъсявало. Хем ги разбирам, хем пък няма какво да ги накарам да свършат, всичко си върви по план.
Активен
tania_vass
Любопитен
«
Отговор #268 -:
януари 15, 2010, 10:54:47 »
velvet и нашите бяха така. Още повече, че те живяха в чужбина много години и самите те не са правили сватба и адски много се вълнуваха. Честно да ти кажа ние поверихме всичко на агенцията понеже бяхме извън СЗ и не сме им разпределяли задачи.
Но аз непрекъсното информирах кумата до къде сме стигнали, търсих нейното мнение за рокля, торта, украса и т.н. Така и те се чувстваха част от цялата суматоха!
Активен
melusina
Ентусиаст
Публикации: 130
Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?
«
Отговор #269 -:
януари 15, 2010, 10:58:30 »
То и при нас е така - и ние считаме, че кумовете са най-вече морална опора и то не само за сватбения ден. Защо да са безполезни - предполагам, че и вие като нас обсъждате с тях всичко по сватбата, то е достатъчно, че ви изслушват и помагат със съвети
А и със сигурност ви помагат при избор на голяма част от нещата.
А за закупуването на букета и чашите от кумата и кума може би трябва да се подходи индивидуално - не трябва да им се натрапва, но пък ако държат да ги купят, по-добре да го направят, за да не се обидят. В крайна сметка те са преценили, че могат да поемат такъв ангажимент и съответните разходи.
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...