Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 17:54:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Име за бебето - 4 част "  (Прочетена 156919 пъти)

menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: април 13, 2010, 13:11:56 »

Вече сме избрали име за момиче, но за момче имаме известни колебания (да не кажа доста). Искам името да съдържа буквичките на всички родители, а те са: А, И, Н, С.
Засега сме се спрели на Кристиан, Денислав, Радостин, Стилиан. Тези имена като че ли ни харесват и на двамата. От тях на мен повече ми харесвата Кристиан и Стилиан, но пък има и други, които ми харесват:
К(р)асиян, Тонислав, Янислав... А и аз самата не мога да се спра категорично на някое. Имам чувството, че нищо не ми харесва достатъчно. А иначе това е целия списък с имена, които останаха след преглед на азбучник на българските имена:

Анислав
Бранислав
Венислав
Венцислав
Денислав
Драгостин
Касиян
Константин
Красин
Красиян
Кристиан
Пресиан
Радостин
Сабин
Савин
Салвин
Севастиан
Севдалин
Славин
Смилиан
Станиан
Станимир
Станислав
Станиян
Стилиан
Стелиан
Тонислав
Хрисант
Христиан
Янислав
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #331 -: април 13, 2010, 13:25:00 »

На мен Кристиян и Денислав наи много ми харесват!А от двете Кристиян ми е фаворит! good
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #332 -: април 13, 2010, 13:31:45 »

Само че ще трябва да е с А - Кристиан.
Иначе и аз се бях спряла на това преди, но една колежка ми каза, че й звучало "гейско", както и Денислав, Венислав и заради това исках да събера малко повече мнения.
Активен
Рубин

« Отговор #333 -: април 13, 2010, 13:37:18 »

Как ще е "гейско"???Супер са си имената!Изобщо недей да се съобразяваш с такива приказки!Къде му е гейското?Важното е на вас да ви харесва и наистина да си представите това,че цял живот ще се обръщате към вашето съкровище с това име!А и според мен,поне ние така правим,когато избирате име оръщайте голямо внимание на галеното обръщение!!!За кристиан-Криси,е идеално е good!За денислав-Денис! good
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #334 -: април 13, 2010, 13:41:23 »

За Денислав - аз съм си мислила за Дидо като галено, а за Кристиан - ами той спокойно може да стане и Кико, Коко... Понеже пък Криси ми звучи женско. А може и Ицо - понеже името е близко до Христо. Но пък не ми се иска да е Христиан, понеже леля ми е Христина и ще излезе, че на нея го кръщавам smile  pardon
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #335 -: април 13, 2010, 13:48:13 »

И аз харесвам Кристиа(я)н, но всяко второ бебе се казва така crazy при наличието на толкова много хубави български имена.
Активен
Рубин

« Отговор #336 -: април 13, 2010, 13:49:57 »

Ние имаме приятел,който се казва Кристиан и му викат всички Кисо! good
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #337 -: април 13, 2010, 13:54:32 »

На мен Константин най-много ми харесва. Но иначе на Кристиан не е задължително да е Криси, може Крис - то си е изцяло мъжко.
Активен
Рубин

« Отговор #338 -: април 13, 2010, 13:56:18 »

Константин също е много хубаво име!Единствения недостатък е,че в устна форма не се използва въобще!Брат ми се казва така и мога да кажа,че през живота си сигурно не е чувал цялото си име!Всички му викат Коце!
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: април 13, 2010, 14:22:21 »

Но пък не ми се иска да е Христиан, понеже леля ми е Христина и ще излезе, че на нея го кръщавам smile  pardon
Това не го разбирам  pardon Така щяло да излезе....., ами то ако се стремиш да не е на този и на онзи, че как щяли да помислят хората ....... Каквото и име да изберете, все ще има и друг човек с такова , не е ли така ?
Това ще е вашето дете, и вие му давате име, което ще е уникално само по себе си, защото то ще е на Вашето дете . То няма да е на леля ти или баба ти  pardon
Май малко строго звуча, но не съм да знаеш  gu6
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: април 13, 2010, 14:32:08 »

Според мен ако името съдържа буквичките на родителите ви  А, И, Н, С, то не трябва да започва с някоя от тях, защото тя ще е водеща и ще излезе че бебето е кръстено на този дядо/баба.  pardon
Иначе ми харесват Кристиан, Стилиан, Денислав, Янислав  good  а Сабин, Савин, Салвин, Касиян и Хрисант- не  NO
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: април 13, 2010, 14:44:05 »

Аз съм за Янислав, Константин и Савин. Оригинални са, не са твърде често срещани, но не са и странни и трудни за разбиране и запомняне good

Ние, живот и здраве като стане бебо, имаме твърдо име за момиченце, тъй като и двете ни майки са Елена. Ще се казва Елица smile Ели накратко звучи много мило.
А за момченце са повече вариантите и мисля да оставя един ден избора на милото - Борис, Симеон, Ивайло, Петър, или друго типично българско име. Просто и двамата харесваме български имена, а половинката е и фен на нашата история - чете, интересува се, та мъжкото все се върти около имена на царе и други велики, исторически личности.
Иначе аз харесвам и Велизар, но там ще се наложи да стигаме до консенсус с милото.

« Последна редакция: април 13, 2010, 14:45:41 от velvet » Активен
Рубин

« Отговор #342 -: април 13, 2010, 14:50:33 »

velvet имената са страхотни!За женско е също много добро и да си пстане Елена!А мъжките-всички са ми любими! Bravo
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: април 13, 2010, 14:52:21 »

Аз съм Елена, и си харесвам името  blush Има много галени имена , а и на цяло име много обичам да се обръщат към мен  good
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: април 13, 2010, 14:59:40 »

Елена звучи грациозно, женствено и много красиво! give_rose И ние го харесваме, но искаме да избягаме от трета Елена в рода, затова сме се спрели на Елица  smile
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: