Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 17:58:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Име за бебето - 4 част "  (Прочетена 156930 пъти)

Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: декември 18, 2009, 12:10:11 »

Вержи а ти как обичаш да ти казват? Защото всеки си имапредпочитания?
Гери Деян е много хубаво име!
Кате и моя баща така се изцепваше за имена освен за пола на внучето ме. Хитът беше като каза: Е нищо следващото ще е момче, като съобщихме пола. Като, че ли като е момиче е втора ръка човек. Аман от предразсъдъци.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #106 -: декември 18, 2009, 14:13:08 »

[
.... Е нищо следващото ще е момче....

От такива изказвания направо ме побиват тръпки и изпитвам гняв към хората, който са го изрекли. Мисля, че това ни е (на българите) останало още от турско и след толкова години - още не могат да се изкоренят такива "навици".

Всички имена са красиви и сполочливи, щом с тях кръщаваме малките си съкровища, при това с ограмна радост и любов!   Wink
Активен
loni6666
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #107 -: декември 18, 2009, 20:51:32 »

Аз пък искам да споделя колко хубави думи каза баща ми. Той каза:
"Не кръщавайте на никого детето, а го кръстете с най-хубавото име, което вие си изберете, та като му кажеш името да ти е хубаво."
Радвам се, че никой от родителите ни не иска да кръщаваме детето на когото и да е.  smile
Активен
LoveAndLove
Сватбар
Публикации: 188

« Отговор #108 -: декември 18, 2009, 22:23:37 »

момичета какво ще кажете за името Уилям за мом4енце?
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: декември 18, 2009, 22:27:23 »

момичета какво ще кажете за името Уилям за мом4енце?

Ами ако живеете в България и двамата със съпруга ти сте българи съм против такива имена, но ако много си ти харесва това е най-важното  good
Активен
Данитка
Публикации: 2117

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: декември 19, 2009, 09:13:03 »

Ами ако живеете в България и двамата със съпруга ти сте българи съм против такива имена, но ако много си ти харесва това е най-важното  good
И аз подрепям Гери,ако сте в БГ....това име някак си не пасва,но наистина,ако ви харесва smile кръстете го така.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #111 -: декември 19, 2009, 11:47:18 »

LoveAndLove, ти как се спря на Уилям? Просто ти харесва или искаш бебето да е кръстено на някой?
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: януари 01, 2010, 19:34:27 »

Уилям е страотно име  yahoo yahoo yahoo
и според мен няма значение дали е в Бг или в чужбина...и в бг започват да навлизат малко по малко достатъчно чужди и интересни имена...единственото странно на взетото чуждо име е че когато сложиш презимето и фамилията звучи доста различно но пък важното е името да се харесва на родителите...

да ви кажа пък тука как правят...понеже като се роди бебе взема моментално името на майката и после не знам си какво и няма мъжки и женски род та едно приятелско семейство имаме на което и трите деца са тук родени...първото е момиче и носи фамилните си имена в женски род...Петрова Стоянова да речем...следващите две са братчета и носят същите фамилни имена в женски род... Даниел Петрова Стоянова... laugh глупавите испанци не могат да разберат как така ще се изменя името спрямо пола....и не можели да ги запишат с различна за тях фамилия про положение че са братчета...
та...такива ти ми щуротии...
« Последна редакция: януари 01, 2010, 19:43:03 от BeRa » Активен
galu4ka
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #113 -: януари 03, 2010, 20:31:31 »

Здравейте!
Да си призная и аз четох,четох, и понеже чакаме нашите 2 момчета всеки момент,реших да пиша ,пък дано някой помогне със съвет.Живеем в англо говоряща страна и искаме да изберем имена ,които са български,но са лесни за произнасяне и на английски.С първото ни дете изживях голям стрес.защото се оказа мисия невъзможна да го произнесат правилно  shok.
Предпочитам да не са много дълги.
Най-вече ми се иска едното да почва с ''Б'',но да не е Борис.Свекър ми е страхотен човек,но не искам детето да повтаря името на дядо си,най-вече защото е същата фамилия/не обичам квадратите nea /
Мартин,Александър и Никола са  категорично отхвърлени.Всеки 2-ри е Мартин или Александър,а Никола е женско име.
Благодаря на всеки ,който помогне.
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: януари 03, 2010, 20:49:36 »

А какво ще кажеш за Филип,Иван и Ангел?
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 984

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: януари 03, 2010, 20:58:16 »

galu4ka,
за мъжко име с Б, което лесно за произнасяне и е горе долу БГ звучащо се сещам само за Bobby. хм, и Boyko се произнася лесно  good

за английски имена с Б: Ben, Bill(y), Brandon, Bryan

Други имена за момченце, които да отговарят на твоите изисквания са: George, Filip (Philip), Max, Michael.

Успех  give_rose
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: януари 03, 2010, 21:06:33 »

А какво ще кажеш за Филип,Иван и Ангел?

Иван не би звучало добре, веднага ще стане - Джон примерно, а Ангел  се произнася Ейнджъл и съм го чувала като женско име, Филип е удачно според мен, плюс това е красиво име  good

Аз бих предложила - Крис  crazy
Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: януари 03, 2010, 21:13:17 »

Иван ще стане Айвън,не джон.Така ще го произнасят в англоговоряща страна.Ангел ще е Ейнджъл и не звучи зле,но наистина прилича на женско.Филип на мен ми е слабост макар да е по-за френскоговорящи страни.
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #118 -: януари 03, 2010, 22:24:59 »

Здрасти, galu4ka
Хрумнаха ми Boyan, Boril, Bogdan, Svilen, Yavor, Yasen, Simon
Активен
galu4ka
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #119 -: януари 04, 2010, 01:34:15 »

Сладурки,благодаря ви много!
Грешката е моя,че не споменах,милото е Иван ,а сина Йоан tease.
Смеем се какво ще стане ако се родят на Иванов или Йорданов ден blum.
Все ще измислим нещо.Аз държа да почувствам имената със сърцето си. С Йоан ,макар и след голямо ровене не сме имали съмнения,нито аз нито татко му.Още ,като го прочетох и знаехме ,че ще е Йоан.Сега понеже са 2 ми е по-трудно да усетя.Може би е най-добре да изчакаме да се родят.
Аз пак ще следя с интерес темичката,а като се родят ще ви уведомя какво сме решили
« Последна редакция: януари 04, 2010, 01:49:50 от galu4ka » Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: