Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 08, 2025, 17:53:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Име за бебето - 4 част "  (Прочетена 156915 пъти)

Вероника
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: декември 03, 2009, 19:06:53 »

За галените имена  -аз понякога си мисля, защо такива хубави имена като Алескандър, Георги. Валентин и т.н. трябва да имат умалителна форма  tease На мен ми се иска точно така да се нарича човек - с цялото му име и дори съм се замисляла има ли смисъл да го пиша Валентин като цял живот ще е Вальо  tease
В много страни някой който се казва Александър си е Александър  pardon  Та моето мнение е, вместо тенденцията на странни имена  с цел - мойто единствено да се казва така, защо не почнем да изпозлваме целите имена като обръщения към децата си  blum
Аз например нали съм се спряла на Габриела (по принцип харесвам дългите имена, нищо че късите били женствени и т.н.) и си има хубаво галено -Габи, ама искам като кръстя детето си - така да му казват иначе ще я пиша направо Габи и готово.
Лично мнение  Wink
п.с. Много хубави имена се избягват точно защото всеки бъдещ родител се пита как ще му казва галено - тогава защо му е едно име за писане и друго за произнасяне  tease
« Последна редакция: декември 03, 2009, 19:09:18 от Вероника » Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #91 -: декември 03, 2009, 19:23:08 »

п.с. Много хубави имена се избягват точно защото всеки бъдещ родител се пита как ще му казва галено - тогава защо му е едно име за писане и друго за произнасяне  tease

Вероника, аз мисля, че не е все едно кой се обръща към теб - родител, любим човек или някой в службата. Абсолютно безразлично ми е как ми казват хората, с които се срещам по работа. Но когато се обръща към мен любимият човек, се разтапям като чуя галеното си име. Предпочитам го като обръщение пред "коте", "мило" и т.н. Вярно, че и цялото име, произнесено с подходяща интонация може да звучи нежно, но друго си е галеното  smile. Та затова искам име за детето си, което да има благозвучна галена форма - за да може да му се обясняват в любов  blum.
Активен
Вероника
Публикации: 3502

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: декември 03, 2009, 19:27:47 »

allisa Аз изразих своето мнение  good
Моя мъж се казва Диман и аз често му казвам така много рядко Дими, въпреки че повече така пиша като говоря за него, но това че му казвам Диман не значи че не съм му жена и не го обичам - не мисля че галеното име показва нещо. Аз най-много обичам да ми казват Вяра, вместо всичките там Верче -зверче, Вярче, Вярка и т.н.
Аз съм Вяра и се чувствам и усещам Вяра   tease
Просто името си е име и трябва да бъде такова квото е - така мисля АЗ.
Всеки може да прецени сам за себе си как ще кръси детето, пък как ще му казва и как ще го пише и т.н.  girl_wink
Активен
allisa
Сватбар

« Отговор #93 -: декември 03, 2009, 19:36:19 »

Всеки може да прецени сам за себе си как ще кръси детето, пък как ще му казва и как ще го пише и т.н.  girl_wink

Активен
verdad
Сватбар
Публикации: 151

But baby...you're the right kind of wrong

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: декември 03, 2009, 20:19:54 »

Има толкова красиви женски имена, а мъжките са непосилно трудни за измисляне. Когато ми хрумне някакво хубаво мъжко име, се оказва, че звучи много глупаво на галено. Примерно на Валери може да се казва само Вальо. Виктор и Калоян изобщо не бих казала, че имат галени форми - Вико и Кало звучат абсурдно. Александър ми харесва доста, но вече е заето във фамилията ни. Споделете какви са вашите любими мъжки имена, ако обичате  give_rose.

Аз харесвам такива мъжки имена дето галеното пак да е мъжкарско, примерно Емил - Емо, Христо - Ицо, Владимир - Владо, Любо, Мишо, на -О да им завършва галеното, на - И са ми за момичета или за много малки момченца
Активен
Nikosmammy
Новак
*
Публикации: 11

« Отговор #95 -: декември 04, 2009, 20:30:40 »

Аз също много харесвах имената Александър и Александра, но тук (САЩ) почти всички българи си кръщават децата с това име и някакси не ми допада вече толкова.

Моят син се казва Никълъс, но от първия ден му викаме Нико и така си остана. Всички много го харесват и казват,че му отива на личността.

Този път мислех ако е момче, да го кръстя Даниел, но се оказа момиче  smile. Любимите ми са Изабела, Габриела, Лили. Решихме да е Лили на майка ми. Още не съм измислила дали така да си остане или да е Лилиан и накратко Лили. Важното е,че сме се насочили вече   danceg
Активен
Fy
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: декември 05, 2009, 11:04:11 »

Здравейте момичета,
от доста време не съм влизала в темичката, но  преди малко попаднах на един сайт http://imenata.eu/ тук са всички българси имена и именни дни... на мен  много ми хареса сайтчето, защото пише и от каде произлиза името... Надявам се да ви помогне в избора на име ако сте решили все пак да българско... Аз лично от тук бих избрала име....  smile
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: декември 05, 2009, 11:33:36 »

Наскоро, мъж ми както си гледаше телевизия скочи и каза "Един ден, ако имаме син искам да го кръстим Константин" - дори нямам представа как му дойде на ума, но на мен ми хареса (а и татко се казва Костадин)
За галените имена  -аз понякога си мисля, защо такива хубави имена като Алескандър, Георги. Валентин и т.н. трябва да имат умалителна форма  tease На мен ми се иска точно така да се нарича човек - с цялото му име и дори съм се замисляла има ли смисъл да го пиша Валентин като цял живот ще е Вальо 
Мъж ми е Александър и на последък все повече му казвам цялото име. Страшно много ми харесва да се обръщам към него така. Има моменти, обаче, когато се разнежа да му казвам само "Але". Но когато на мен ми кажат "Валентина", не ми харесва, все едно този който ми га казва таи някаква злоба към мен или не ме харесва.
Четох някъде, че колкото по-дълго е едно име, толкова повече положителен заряд има.
« Последна редакция: декември 05, 2009, 11:39:44 от valia_diva » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: декември 05, 2009, 17:25:49 »

Четох, четох и накрая не мога да не се включа, като особено пристрастна към името Александър. Аз също съм ЗА цялото име. Много е звучно! А на малкият умишлено не му казвам Алекс за да не му  "режа" името, а му казвам Сашко или Саши, защото  ми е малък и сладък, като порасне той сам ще реши как да му казват. На по-големият син Георги все по често се обръщам също с цялото име но си му върви и краткото Жорко. Аз пък съм Вирджиния и също много си харесвам цялото име, много повече от всички кратки имена. Всъщност майка ми ме е кръстила така, с идеята краткото ми име да е Джина или Джини, а като малка ми е казвала Джиджи, сега обаче всеки си ме кръщава както иска.
А относно популярността - в къщи имам двама Георги и двамата винаги разбилат за кой говоря и на кой викам smile  и хиляда други мъже да срещна ,  имената Георги или Александър аз ги отъждествявам с моите мъже. И ако има някакво значение в класа на Жорко, няма нито един Георги или Александър, но затова пък има 3 Йоани и 1 Йоан  blum, така че всичко е толкова относително. Ако името е грабнало сърцето ви нищо друго няма значение.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: декември 12, 2009, 19:54:52 »

Ау аз нали все се шегувам с това че чак някакво видение или просветление, абе направо си чакам някакъв свръх знак, който да ми подскаже как да се казва бебето. Та оная вечер сънувах как трябва да се казва  sarcastic Сънувам звънящ телефон (ама не моя) и вдигам и някой...дори не помня мъж или жена ми казва че детето ми трябва да се казва - Деян  crazy Като споделих на милото, каза че името е хубаво, е според него не по хубаво от Александър, ама все пак е хубаво blum Та сега се чудя ако имаме момче да се доверя ли на съня си или това си е поредната моя бременнска откачация и не си струва да определя сътбата на детето  crazy
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: декември 12, 2009, 22:03:41 »

Gergancheto това е много интересно
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Публикации: 1711

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: декември 14, 2009, 14:00:28 »

Вижте на какво попаднах, дано само да не ви хвърли в размисли за избора на име.
http://www.astrohoroscope.info/imeto.php
Активен
paolla
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: декември 15, 2009, 17:14:32 »

Gergancheto, довери се на съня ти и така кръстете бебето. Аз сънувах подобен сън, в началото, а още не знаехме и пола. След този сън аз си знаех, че ще е момче и го кръстих така, както сънувах- Петър.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Публикации: 873

Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: декември 18, 2009, 11:52:43 »

Gergancheto, аз също съм да си кръстиш така съкровището. А и името е хубаво и българско.  good
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #104 -: декември 18, 2009, 12:01:08 »

Да споделя баща ми каква глупост ми изтърси онзи ден по повод имената и го помолих да не обсъждаме повече темата .... та откакто разбра, че ще става дядо, започнал човека да мисли как да се казва първото му внуче  crazy Мислил, мислил и измислил - на единия дядо Никола и на него Димитър и се получило НикоДим  Oh my ... Напров щях да падна от ужас ...

Gergancheto, аз съм ЗА да подкрепиш съня си, името е прекрасно!!!

Преди време, без дори да съм бременна, сънувах, че имам дъщеричка и я кръщавам Карина  girl_wink А това име ми е много любимо, та да видим на финала какво ще бъде smile
« Последна редакция: декември 18, 2009, 12:02:59 от КатиНка » Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: