Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 07, 2025, 20:18:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Име за бебето - 4 част "
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Име за бебето - 4 част " (Прочетена 156876 пъти)
Zori83
Сватбен ГУРУ
Отг: " Име за бебето - 4 част "
«
Отговор #435 -:
юни 29, 2010, 11:37:46 »
Дойде и моят ред да поискам малко помощ от вас, понеже с таткото не може да стигнем до консенсус относно мъжко име. По принцип и двамата харесваме Виктор, но ни се иска да измислим име с буквите Р или Т, т.к. и двете баби са с Р и двамата дядовци с Т. Ако все пак не измислим нещо, което да ни харесва и на двамата няма да го кръщаваме на никой.
За сега горе-долу ни харесват Росен и Томислав, но ще се радвам да чуя и вашите предложения
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #436 -:
юни 29, 2010, 11:42:17 »
Аз за Р се сещам:
Радослав
Райко
За Т
Теодор
Тодор
Траян
Тома
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #437 -:
юни 29, 2010, 11:54:57 »
С "Р" не се сещам за име, което да ми харесва много, но с "Т" - Теодор или Тихомир.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #438 -:
юни 29, 2010, 12:03:29 »
И ние сме се нагледали на Теодор
Много яко име
ПП. Откакто разбрахме, че в бг паспорта името може да бьде преведено на бьгларски т.е. ако в италианския паспорт е записан Алесандро, в бьлгарският може да е Александьр, значително ни се облекчи изборьт, защото ни се откриха много нови вьзможности
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #439 -:
юни 29, 2010, 12:08:20 »
На мен с Р ми харесва Румен и Радослав, а с Т Теодор и Тодор.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #440 -:
юни 29, 2010, 12:23:22 »
Zori83
аз отново да се намеся, но според мен щом и двамата харесвате едно и също име просто кръстете детето така
Иначе и от мен един глас за Теодор едно от любимите ми мъжки имена
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #441 -:
юни 29, 2010, 18:32:46 »
Теодор е много хубаво име. С буквата Р може и Радостин, Ростислав, Радослав.
Инаааа, незнаех ,че има такава опция за превод на името!!! А знаеш ли как стои юридическия въпрос с гражданство ? Извинявам се, ако съм
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #442 -:
юни 29, 2010, 19:37:59 »
Цитат на: inaxastra в юни 29, 2010, 12:03:29
И ние сме се нагледали на Теодор
Много яко име
ПП. Откакто разбрахме, че в бг паспорта името може да бьде преведено на бьгларски т.е. ако в италианския паспорт е записан Алесандро, в бьлгарският може да е Александьр, значително ни се облекчи изборьт, защото ни се откриха много нови вьзможности
Ина
,били споделила къде сте попитали за тази възможност.Защото тук ме гледат странно като си кажа трите имена,да не говорим ,че преди 11 години кумата ми е родила тук второто си дете -момиче и са им казали ,че е невъзможно да я запишат с фамилия завъшваща на "а" ,та момиченцето сега се води вместо с мъжка фамилия завършваща на "в" и в бг паспорта и в италианският паспорт.Та в тази връзка ми е странно ,че може така да се запише.
Активен
maj4eto
«
Отговор #443 -:
юни 29, 2010, 20:30:46 »
Да споделя и моя опит с името.Ние за Хана,нямаше нищо особено.Но фамилията ни например се пише на латиница Miszka,но на полски се произнася Мишка.Тук в германия всеки произнася както си иска
...В БГ при регистроцията на Хана,просто при превода на всички докумЕнти им казахме изрично че сме семейство Мишка
а не Мисцка!И така после нямахме проблем.
А за гражданството си зависи от държавата в която сте.Хана има БГ и полско,а немско не.Не е като в САЩ ,ако не се лъжа,при раждането да придобиват амереканско.
И тук поне детето,преди въобще да е регистрирано някъде,придобива веднага гражданството на майката.Дано да съм била полезна
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #444 -:
юни 29, 2010, 20:57:33 »
Майче,мерси,аз обаче ще чакам отговора на Ина,по италианска линия
,даже и мъжа ми каза да попитам ,защото му стана интересно.Тук е малко сложно и като попаднеш на некомпетентен служител мисията става невъзможна.
«
Последна редакция: юни 29, 2010, 20:59:18 от juji
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #445 -:
юни 29, 2010, 21:10:26 »
Жужи, извинявай, аз на Мири й отговорих на лични, за да не спамя тук, но щом има интерес ще напиша.
Става вьпрос все пак за Франция. Тук детето не получава френска националност при раждането. Като го запишем в двете посолства ще има двойно гражданство - бьлгарско и италианско. За да се запише в Бьлгарското посолство трябва преведен акт за раждане. При превода на преводачката се казва как да преведе името (стига да е преводимо разбира се).
Това го разбрах онзи ден, когато се запознахме с бебе Клеман, което по бьлгарски паспорт е Климент. От баща французин и майка бьлгарка.
Това за А-то го разбирам защо не са се сьгласили италианците, но нашият (а и вашият) случай са в обратна посока - от италианско да се запише кьм бьлгарско така, че не би трябвало да има проблем. Но разбира се с администрацията никога не се знае.
И пак си зависи от чиновника, защото брат ми имаха за жена му подобен проблем в Ирландия - той нали е Тошевски и не искаха да я запишат ТошевскА, но накрая все пак се сьгласиха.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #446 -:
юни 29, 2010, 21:11:46 »
Не бях се замисляла засега за фамилията, още повече че смесените двойки които познавам в чужбина са все от мъже чужденци и жени българки, та проблема с членуването на фамилията при момиче не се появява.
Но ми е интересно ако някой друг има наблюдение по въпроса.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #447 -:
юни 29, 2010, 21:58:10 »
Мерси, Ина,при нас едва ли ще е проблем името,измислили сме го така ,че е еднакво произносимо на всички езици,а и ще е момче,така ,че отпада и членуването.Но ми беше интересно да науча защото тук всеки ми казва различно и то наистина на всякъде е различно.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #448 -:
юни 29, 2010, 21:58:37 »
Миналина
, ние сме с българска фамилия, та да споделя. Като си сменях документите тук видях голям зор да ме регистрират Тонева, защото трябваше ако сменям името си, то да е същото като на съпруга ми. Но ми се падна един дядка и го навих да ме пише Тонева
. И така си бях 3 години. Само че през тези 3 години ми се взе акъла да обяснявам как ние с мъжа ми сме едно семейство и защо аз съм с "а" накрая. Да не кажа, че мъжът ми започна да получава поща за Г-н Тонева
. Като забременях, реших, че всички трябва да сме с едно име тук, за да си спестим питанките и недоразуменията и отново си смених името и сега съм г-жа Тонев. В България съм си по български обичай. Те и първите имена са ми различни в двете страни, няма проблем. Та това е моята история
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #449 -:
юни 29, 2010, 22:04:52 »
Казва ли ти се как е универсалното име? И аз сьм в усилено тьрсене на такива или си го пазите в тайна ?
ПП. Може и на лични ако не сьм супер нахална
Ели, как са ти двете различни пьрви?
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31