Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 08, 2025, 18:09:47
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Име за бебето - 4 част "
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Име за бебето - 4 част " (Прочетена 156958 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: " Име за бебето - 4 част "
«
Отговор #420 -:
юни 25, 2010, 15:29:17 »
С коя буквичка да предложа с Н,П или с Д ?
С
Д
- ми харесват Дара, Дарина, Далия
Всъщност много са
С Н и П като че ли нищо не ме грабва
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #421 -:
юни 25, 2010, 15:34:42 »
Svetla_ety
, със сложна задача си се заела ти - да измисляш комбинация между 2-3 имена. Лично според мен, кръстете детенцеjf или само на 1 от тримата души, които си изброила, или изберете име, което да няма нищо общо, но да харесва на вас. Името на майка ти ми се струва най-хубаво.
Даниела
при малко повече въображение може да се приеме за комбинация между имената на свекърва ти и майка ти.
Дея, Диана
също са много красиви имена (ако решите да кръстите бебка само на свекърва ти и тя не държи името да е точно същото). Само не измисляйте някакво супер странно име, за да угодите на всички - все пак детето ще си ходи с него цял живот!
Успех в избора, пиши, когато има развитие.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #422 -:
юни 25, 2010, 15:49:26 »
Аз набързо изчетох именника и отсях някои имена
и разбира се нигога няма да избера някоя измишльотина за да огодя на когото и да е - просто исках ако мога да ги зарадвам и на нас да ни харесва и така всички д са доволни
Ето на първо четене какво ми грабна окото:
Г - Габриела
П - Персиана
Н - Нели и Неделина
Д - Дамяна, Деница, Дебора и Даная
Отворена съм и за други и разбира се предстои обсъждане със всички приятели, познати, роднини, а и имаме доста време - да е жива и здрава а като се роди ако ми подскаже друго - него ще избера
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #423 -:
юни 25, 2010, 16:05:26 »
Аз между Дамяна и Нели се сещам за примерно Диляна (И Д има, и Н, и Л), също Дани или Дени или пък Доника (аз лично много харесвам това име). А с Н - да не прозвучи хвалебно ще изпусна моето, макар че е красиво име, а има толкова много негови производни и всичките има Н и Д. Освен това нищо не ти пречи да кръстиш момиченцето с две имена. Ние с моя сме си говорили, че ако е момиче ще е на двете ни майки - Яна-Мария или Мари-Яна или нещо от сорта, все пак са още много сухи приказки. А иначе името, на което си се спряла - Даная, е също много красиво.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #424 -:
юни 25, 2010, 16:09:47 »
Цитат на: nadelina88 в юни 25, 2010, 16:05:26
Аз между Дамяна и Нели се сещам за примерно Диляна (И Д има, и Н, и Л),
Никога Диляна не би ми навяла асоциация за Нели
Това че някъде в края на името има буквичката Н съвсем не означава че детето ще е кръстено на някой с "Н", това за мен винаги е била абсурдна реплика
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #425 -:
юни 25, 2010, 16:23:06 »
Цитат на: Gergancheto в юни 25, 2010, 16:09:47
Никога Диляна не би ми навяла асоциация за Нели
Това че някъде в края на името има буквичката Н съвсем не означава че детето ще е кръстено на някой с "Н", това за мен винаги е била абсурдна реплика
Зависи как виждаш нещата и в какво искаш да вярваш. Роди се детенце на батко ми, което кръстиха Алекс, просто защото името им харесва. Но майка ми е твърдо убедена, че детето е кръстено на тъст му - Атанас.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #426 -:
юни 25, 2010, 21:49:43 »
Ами аз например съм решила някой ден като имаме детенце да го кръстя на всичките му "баби и дядовци" и по този начин в името си то ще има буквите И, С, А и Н. Да - някои букви ще са по-напред, други по-назад, но това няма да промени факта, че аз влагам еднаква "тежест" във всяка една от буквичките и всяко едно от имената ще присъства.
Активен
bori
Сватбар
колко е хубаво,когато се усмихваме
«
Отговор #427 -:
юни 25, 2010, 22:22:57 »
Здравейте,момичета!
Аз почти съм си харесала именце,но все още се колебая дали да е Савина или Славина.Имахме и вариант да е-Славея,Белослава,но половинката нещо не е много "за "идеята.Колебанията ми са главно заради галените имена,но се сещам за "ина".Ако и на вас ви идват някакви асоциации,ще се радвам да ги споделите.
А въпроса на кого да е кръстено детето-аз винаги съм била против някой да ми се налага за това,но от уважение към родителите ни нямам нищо против да има нещо общо с техните имена.Още в началото на бременността взехме Соломоновото решение-живо и здраво да е,ако е момче-на свекъра,ако е момиче-на баща ми(майка ми е починала).С уговорката,ако не се роди на празник или не сънувам нещо показателно.И така бяхме намислили имената още преди да знаем пола.
И някой питаше за имена на момченца с "Д"-Данимир.На първи прочит ми се стори странно,но после много ми хареса като значения"дан"-дар,подарен и "мир"-мир спокойствие.
Много дълго стана писанието ми,но най-важното е бобоците да са живи и здрави,а в последствие те ще дават облик на имената и те ще са си техни.
«
Последна редакция: юни 26, 2010, 07:44:22 от bori
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #428 -:
юни 26, 2010, 03:40:42 »
И двете имена, Савина и Славина са много красиви, но аз като че ли повече съм за Савина. Живот и здраве , ние със съпругът ми сме решели , ако е момиче да се казва Патриша Ан, на свекърва ми, но така уцелвам 2 заека с един коршум , защото второто име започва с буквата А , а майка ми се казва Албена. За момче сме се уговорили аз да избера името. Много ми се иска да е на баща ми , но тук незнам как ще го възприемат. Той се казва Кирил, така че търся нещо сходно, като Кевин, Кент, Карл и аз незнам вече.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #429 -:
юни 26, 2010, 04:10:06 »
Miri, на мен Кайл (Kyle) много ми харесва.
Активен
bori
Сватбар
«
Отговор #430 -:
юни 26, 2010, 07:41:23 »
Miri,и аз натам клоня повече,ако бубката не реши да се появи на Богородица
.
Иначе от тези,за които си писала за момченце Карл много ми харесва,Кайл също е прекрасно -приказно си звучи
,но има още многоооо време,а повечето мамчета казват,че и самият момент много влияе след раждането.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #431 -:
юни 26, 2010, 09:41:51 »
Аз от скоро имам 2 фаворита - Симона и Симеон , като Симона повечко ми харесва , но аз упорито смятам , че като имаме дай боже детенце то ще е момче. Може би , защото мъжа ми си умира за едно малко момченце (да го учил на футбол моля ви се) , но мен не ме интересува момче ли момиче ли , просто някак си под влияние на внушението си мисля за момче. Другото име е Никола , но то има и история това име. Моят скъп съпруг навремето (е навремето силно казано , но преди 3 години) , като се запознавахме се представи като Никола , а не се казва така
. И аз го наричах така , егати срама. После ми каза за майтапа , който си е направил , а аз бях бойно настроена
. След това започнах да харесвам това име именно , заради историята, която носи
.
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #432 -:
юни 26, 2010, 13:28:59 »
Бори
, на мен също Савина ми харесва много. А ако е на Богородица Мария ли ще е?
Активен
bori
Сватбар
«
Отговор #433 -:
юни 26, 2010, 19:36:02 »
Мерси,
Виле
мила!
Ами Мариела или Мария.Ще видим ,да дойде само,че не остана-направо лети времето:)
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #434 -:
юни 28, 2010, 01:10:23 »
За Кyle не се бях сетила и всъщност много ми харесва. Честно казано аз харесвам много българските имена, но тук като знамкакви проблеми аз имам с моето Миряна (въпреки ,че не е трудно въобще), а и бг име с чужда фамилия няма да звучи много добре.
Bori, Мариела е много красиво , Мария също, но по-често срещано. Но ти ще си прецениш като дойде времето.
Активен
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
32